Inlägg

Inlägg som Ibymafayhas har skrivit i forumet
Av Ibymafayhas
Skrivet av mangemani:

jag vet faktiskt inte vart denna frågan passar in då jag antar att det är nått i windows som är boven som påverkar min CPU på nått sätt. flytta gärna tråden om ni tycker den passar in i CPU delen istället.

igår blev det något knas och jag vet inte riktigt vad jag gjorde, det bara uppstod från ingenstans.
det är något som får min CPU att gå upp i över 50% load och tempen ökar då samt att fläktarna drar igång rejält.
när jag går in i aktivitetshanteraren för att kolla vad det är som arbetar så hårt så går min CPU ned på 0% load och fläktarna lugnar ned sig helt. jag hinner inte se vad det är som drar så mycket CPU kraft då det tycks stängas ned så fort jag öppnar aktivitetshanteraren.
så länge jag har aktivitetshanteraren öppen och igång i bakgrunden, så håller sig CPUn lugn, men när jag stänger ned aktivitetshanteraren så är det bara en tidsfråga innan CPUn börjar att arbeta hårt igen, typ 5-10 min efter jag stängt ned.
även om jag har igång andra program som håller koll på prestandan och värmen, så håller sig CPUn lugn.

jag hade samma problem på min förra dator, fast där började CPUn att arbeta hårt från sekund 1 när jag stängde ned aktivitetshanteraren, så det slutade med att det första jag fick göra efter att man kommit in i windows var att trycka igång aktivitetshanteraren och låta den vara igång tills man stängde av datorn.

konstigt fel och jag fattar inte varför programmet som använder över 50% utav min CPU stängs av så fort jag jag startar aktivitetshanteraren eller andra process/status övervakande program

någon som känner igen detta problemet?

Låter spontant som du fått in någon skit på datorn. Testat skanna med anti malware/virus?

Av Ibymafayhas
Skrivet av Dem8n:

Kan du betala av lånet förstår jag inte varför du inte gjort det.

Börsen ger bättre avkastning över tid.
Sover man bättre med löst lån så är det självklart bättre men många klarar att balansera olika tillgångar och skulder.

Av Ibymafayhas
Skrivet av b-george:

Jag är ute efter en tv som presterar bra en ljusmiljö, tvn kommer mestadels användas för SD material med en digitalbox inkopplad och streaming tjänster via inbyggda appar.

Med så få krav blir valet en självklarhet att gå på TCL som är billigast men jag kan inte låta bli att tänka på QN95B som Samsung sålde via Benify för 11 tkr och då hamnar jag i beslutsångesten om att det kanske är bättre att vänta på en liknande rea än att köpa C845 nu?

1- Sony 75 X90L, 23 000 kr
2- Samsung 75 QN85C, 24 000 kr
3- Samsung 75 QN95C, 31 000 kr
4- Samsung 75 QN95B, 11 000 kr
5- TCL C845, 14 000 kr

Samsungen för 11k är klart överlägsen men det är sista lagerrensningsrea så vill du inte vänta 1 år och se om de kör liknande drive då så bör du kolla andra modeller.

X90K för 17k är mer prisvärd än X90L, men tänk på att den lär sakna "vidvinkelfilter" om det är av vikt (kan även ställa till det).

https://www.mediamarkt.se/sv/product/_sony-x90k-75-uhd-4k-sma...

LG C2/B2 är väl också värda att spana efter på rea.

Av Ibymafayhas
Skrivet av Xyborg:

Det stämmer dock inte alls. Bara sen år 2000 så har reallönerna (alltså justerat för inflation) ökat med mer än 30%. Trots det senaste årets nergång. https://www.ekonomifakta.se/Fakta/Arbetsmarknad/Loner/Loneutv...

Jag skulle snarare säga att det är ett uttryck för att folk vill ha mer och mer, nu - och vill ”slippa” spara.

Sen gör ju den här undersökningen ett stort fel som verka klumpa ihop de som betalar med kreditkort eller på faktura, men betalar av hela skulden innan ränta börjar adderas - tillsammans med de som faktiskt ”tar lån” för att köpa produkterna.

Skulle säga Sverige är rätt unikt som land i Europa. Här är invånarna skuldsatta upp över öronen (samt fastighetsbolag), i övriga Europa är staten skuldsatt istället för folket. Stor anledningen till att SEK numera liknar en ulandsvaluta. 70%-ig nergång mot USD och halva mot EUR på 10 år är skrämmande.

Hittar ingen ny statistik men med statistik från 2019 var vi (invånarna) 4:e fattigaste landet i Västeuropa. Tål att reflekteras över.
https://cornucopia.se/2020/07/svenskarna-fjarde-fattigast-i/

Av Ibymafayhas
Skrivet av arctic_88:

Ok det var ett samsung det också. Få se vad elgiganten säger om jag får ett nytt eller om de vill skicka in det på service...jag skulle behövt det till midsommar..

Vad har du för TV? Sony + Samsung with HDMI CEC är tydligen ingen fantastisk match.

Av Ibymafayhas
Skrivet av arctic_88:

Har flyttat meschnätverket bort en bit ifrån. Slagit av plejdsystemet, slagit av värmepump (wifi) dragit ur tvn samt google tvn. Blir inge bättre . Tyvärr

Uppdaterad firmware etc? Borde ju vara det från fabrik nu men vet att ständig bortkoppling var en feature i början åtminstone.

Av Ibymafayhas
Skrivet av snajk:

Well, tur att inget av det stämmer då.

Plasten i havet kommer mestadels från fiskeredskap, nät och liknande, inte dumpning i floderna i Sydostasien. Vet inte varifrån du fått det.

En soptip vid havet är inget hit...

80% of the world’s ocean plastics enter the ocean via rivers and coastlines. The other 20% come from marine sources such as fishing nets, ropes, and fleets

https://ourworldindata.org/ocean-plastics

Av Ibymafayhas
Skrivet av Sephirot:

Det låter som på er att AppleTV är det som gäller istället för en HTPC. Om man vill söka efter en fil på på en streamingtjänst, hur skriver man in text då, måste man scrolla fram bokstäver med fjärrkontrollen?

Scrolla med kontrollen eller skriva på Iphone

Av Ibymafayhas
Skrivet av Paddan_3:

En fråga från en riktig amatör.
Jag har köpt QN95B 75", den står fortfarande inpackad då vi flyttar till nytt hus på torsdag. Den får inte plats uppe i lägenheten.
Allt som är dåligt med dessa paneler (eller det som folk verkar klaga mest över) är det mest vid spelande eller gäller det även vanligt filmtittande?
Först kändes det som jag gjort världen kap, men ska man tro denna tråden så verkar dessa apparater inte bättre än någon annan tv för 8-10.000? Är det så?

Skall du använda TV'n för att hitta fel eller kolla på film etc? Alla konsumentpaneler kommer ha "defekter" (banding, clouding whatever), oavsett LED / OLED. Vill du ha bättre får du lägga på en nolla till på orginalprisen.

Av Ibymafayhas
Skrivet av Dinkefing:

Visst men vad är det i papper som repar? Innehåller det små mikropartiklar hårda som stenar?

Man fyller ut papper med krita (kalciumkarbonat)

Av Ibymafayhas

Beror på att tyskarna gick in med statsstöd för att medfinansiera plantan. "100's of million euros" är siffror som florerar i pressen även om den inte är konfirmerad officiellt.

https://www.ft.com/content/b27c333e-a3a8-4762-a89d-1768b127c7...

Av Ibymafayhas
Skrivet av MultiMan:

"Transferiatet" behöver mer pengar.

“The bureaucracy is expanding to meet the needs of the expanding bureaucracy.”

Förutom skatter och döden så är väl detta den tredje saken som det är svårt att undvika i livet, inflationen på området är oändlig.

Av Ibymafayhas
Skrivet av snajk:

Punktskatter är ju en av rätt få metoder politikerna har för att ändra folks beteenden. Jag är inte tillräckligt insatt för att se vad denna ändring innebär dock, men att pris till konsument påverkar köpbeteenden är ju logiskt och självklart.

Många gnäller på plastpåseskatten exempelvis, men den har ju haft en rätt stor effekt på just inköp av plastpåsar, och sekundärt så har det gjort att livsmedelsbutiker bytt till papperspåsar för frukt och liknande. En bra effekt i mina ögon.

Lite förvånande är det dock, vår regering nu gör ju vad de kan för att försämra miljön på alla områden liksom, men utformningen kanske är så dålig att detta bidrar till den agendan. Suck...

Eftersom plastpåsarna från butik i största utsträckning visade sig användas som soppåsar istället för att dumpas i floderna i Sydostasien(där 5/6 av plasten i haven kommer ifrån) tvingades sopförbrännarna ersätta plastpåsarna med råolja för att komma upp i tillräcklig temperatur för att förhindra giftiga dioxiner att bildas så slutresultatet blev att lika många plastpåsar gick åt (de tunna soppåsar du köper på rulle i butik räknas inte som plastpåse i statistiken) så ökade netto CO2-utsläppen så blev kejsarens nya kläder av allt.

Av Ibymafayhas
Skrivet av Schytheron:

Varför gäller det spelkonsoler men inte datorkomponenter? Genuint nyfiken.

Borde det inte ses som samma sak?

För den täcker bara vissa produktkoder av produkterna som används för att klassificera godset i globala transporter. System byggdes ”konstigt nog” inte för att styra godtycklig beskattning i Sverige så därför är skatten lika träffsäker som hagelbössan.

Av Ibymafayhas
Skrivet av snajk:

Får du 4K och HDR med den uppsättningen då? För det är inte så lätt att få till på en dator. På Windows får man 4K med Edge eller i respektive tjänst app, inte i andra webbläsare (om det inte har ändrats nyligen) exempelvis. Med en Chromecast eller Apple TV så har man inga sådana problem, och enheten är billig och smidig.

Satt i samma sits som OP för 4 år sedan och kom fram till samma slutsats. AndroidTV om man vill ”experimentera”, annars ATV som har bäst app-stöd. HTPC som koncept är dött.

Av Ibymafayhas
Skrivet av lövet:

Tack. Är det någon som har koll på när LG C-modeller går ner i pris? Spelar inte så stor roll om det är årets modell eller förra årets, för de är väl tillräckligt bra de med.

Förra årets modell är eventuellt slutsåld, annars dyker det upp med jämna mellanrum men brukar ta slut någon gång under sommaren.

https://www.rtings.com/assets/pages/sVKtMHvK/yearly-price-tv-dea...

Av Ibymafayhas
Skrivet av Goteborgan:

Jag har benify via jobbet, men antar det inte funkar eftersom jag får bara detta varje gång, "multistore.account.failed.verification".

Jodå, hade det via jobbet innan. Aldrig testat med annat än bank-id login. Funkar det inte så kontakta ansvarig på företaget ("HR") eller benify direkt.

Av Ibymafayhas
Skrivet av Oliver91:

NVIDIA 4060 HYPE!!!!! ser ut att vara ett sämre 3060 ti.

rolig utveckling när korten inte når upp till förra generationens kort.

Den är ju konkurrent till 3050 men visst, 4000 kr för en instegsprodukt är inget vidare.

Av Ibymafayhas
Skrivet av Aphex:

Märkligt att de kommer undan med att kalla det för glass fortfarande. Kall barnstimuleringssubstans, vore mer beskrivande.

De vann ”pris” för årets matbluff. Anledningen till ändringen var att rädda klimatet hävdade dem när de konfronterades och tyckte det var olyckligt att kunderna inte kunde se det fina i ”modernt tillverkad glass”

Av Ibymafayhas
Skrivet av Gelantious:

Hade gärna sett någon lag för att ifall dom ändrar storleken så måste det stå stort och tydligt på förpackningen dom närmaste 6 månaderna, just för att inte lura folk.

Samma med ingredienser, ska stå stort och tydligt vilka dom tagit ur, och vilka dom lagt till.
Vill dom inte "förstöra" sin fina design så ge fan i att ändra storlek/ingredienser.

Att skylla på inflation och ökade kostnader för att minska volym/kvalité eller höja priset på varan, för att sen redovisa rekordvinster borde ge böter dessutom. Ljuger dom så får dom böta 90% av sin vinst.

Det brukar ju stå, men i form av "ny och miljövänligare förpackning" eller liknande bullshit. Mindre mängd för de tänker på din hälsa och inte sin bottom line är ju också vanligt argument.

Det finns dock redan krav på redovisning, i form av jämförelsepris. Sedan kollar nog mindre många kunder på detta men det finns där.