Inlägg

Inlägg som r80x har skrivit i forumet
Av r80x

Jag kör bara trådat till datorn då jag kör asio genom ett focusrite med sonarworks. Använder dock ofta samma Sony lurar som jag använder till telefonen då de har bluetooth och aux.

Av r80x

Låna skärmkalibrator några dagar

Hej!

Jag har precis fått hem nya nya begagnade fina ViewSonic ColorPro skärm. Jag kommer att använda den till en helt del bild och videoredigering och skulle därmed tycka att det var kul att kunna kalibrera den ordentligt. Den har stöd för något som kallas Colorbration+ där man kan lägga in upp till tre olika kalibreringar rätt in i skärmen så att det funkar oberoende på vilken enhet dom är inkopplad.

Problem självklart är att jag inte har någon skärmkalibrator och skulle där med tycka det vore kanon om någon snäll själ runt Jönköping ville låna ut sin ett par dagar så att jag får leka runt lite och köra en eller ett par kalibreringar

Hade gärna köpt en själv men har tyvärr inte pengarna till det som det ser ut nu.

De som verkar funka bäst med enheten och den inbyggda programvaran är följande:

X-rite i1 Display Pro // Pro 2 // Studio
Datacolor Spyder5 // SpyderX

Skulle mod tycka att posten ligger fel så flytta eller ta bort, jag tyckte inte att den platsade i köp och sälj.

Av r80x

Riktigt trevligt med lite vettig konkurrens bland bra laddare! Har hittills använt xiaomis laddare och de är kanonbra men rätt dyra.

Av r80x
Skrivet av brickerbro:

Stämmer ju inte ens för de flesta användarna eller? Känner inte en människa som skaffar sig ny telefon varje/vartannat år. Kanske vissa gjorde i tidigare stadiet av smartphones eller om det är någon som håller sig till extrem budgetlurar på typ 1000kr. 4-5 år är mer rimligt nu som minst, kan hålla några år till om den är välskött och har bytt batteri.

Nu är det snart 4 år sen PS5 släpptes och när ps5 pro släpps då är det 4 år nästan precis.

Visst, en konsol kostar pengar men jag håller med om att folk klagar väldigt mycket trots att en telefon generellt kostar mer och folk har inga problem med att pungs ut för det. Samma med grafikkort med mera.

Jag kommer inte köpa PS5 pro då jag aldrig gillat Sonys system och kontroller men släpper MS en lika gottigt XBSXpro så kommer den inköpas och den vanliga XBSX kommer gå till sonen.

Av r80x

Apple verkar ta alla rätta steg för att göra detta så stort som möjligt. Förmodligen till deras egna förlust i slutändan.

Av r80x

Även om uppskalningstekniker helt klart har kommit en bit på vägen sedan det blev det nya heta så är det fortfarande bara i början av utvecklingen. Jag tror att uppskalningstekniker kommer att vara standard sen när den har mognat helt och jag tror faktiskt att det kommer bli helt inbyggt i motorerna och användas varesig man vill eller inte. Dock så tror jag att det kommer att vara på den nivån då att vi inte märker av det.

Nu när grafiken har tagit och ska ta nya nivåer så kommer man behöva optimera så att man kan få ut så mycket som möjligt med så lite som möjligt.

Ser fram emot vad som kommer hända inom spelvärlden de närmsta 10 åren, speciellt då AI lär få en mycket större del i skapandet.

Av r80x

Tyckte denna listan var rätt tråkig men antar att alla inte har samma smak. Minecraft känns ju inte direkt som något varken jag eller någon vän skulle ha på en topp 10 lista.

BF2 var nice men det var ju BFBC2 som var den riktiga ögonöppnaren för hur ett fps ska göras!

Av r80x

Rubriken borde varit:

Kalla kungen med heta brister!

Rätt imponerande prestanda men lite synd med bristerna som nästan känns som slarvfel. Synd på en annars premiumprodukt.
Undrar om prestandan blir lika kunglig om man smiskar på ett par noctuafläktar eller andra likvärdiga.

Av r80x

Håller med en av ovanstående kommentarer, gör de reklam för Intel eller AMD? de presenterar ju AMD som likvärdig fast till halva priset och mindre förbrukning.

Av r80x
Skrivet av Findecanor:

Mitt resultat: 8/10.

Missade Microsoft och ROG ... eller snarare: har lyckats undvika tills nu.

Haha, missade precis samma, hade med 8/10 😀

Av r80x

Jag bygger fortfarande mina datorer och moddar och har mig men det är inte lika roligt som det var en gång i tiden. Det fanns en tid då du kunde sätta dig ner och läsa på, nöta forum och sitta med notepad för att göra enkla kalkyler för hur du kunde bygga den billigaste datorn för att sedan överklocka, modda mm för att verkligen få ur allt ur det. Den tiden är förbi och ska du ha prestanda idag så måste du betala för det. För mig så har begagnatmarknaden blivit det nya intressanta och de gånger jag bygger är av gamla delar till barnen eller till en server hemma. För mig så är tiden av häftiga byggen över då det krävs så otroligt mycket pengar idag. Ett bygge med mellansegment-mellanhögtsegment kostar lika mycket som premium gjorde för inte alls så länge sen.

Nej jag skulle säga att det var roligast att bygga datorer fram till 2015 typ.

Av r80x

Jättekonstigt. En filmsnutt på något som hotar hyresvärden eller slår sönder något är ju skillnaden på att få personen fälld, få skadestånd och slippa stå för allt själv.

Sen förstår jag, utifrån texten, att personer förmodligen satt upp kameror på toan och i sovrummet vilket inte är okej. Men att ha i allmänna utrymmen av säkerhetsskäl tycker jag vore ett måste för att ens få ha AirBnB. Nej, skärpning! Lättkränkta jävlar kan sova hemma.

Hoppas folk bojkottar skiten tills de ändrar sig.

Av r80x

Jag kör en 27" 2560x1440 och laptopskärmen 15.6" 1080. Hade tänkt att ha tre skärmar då jag i musikproduktion verkligen har nytta av mer yta men valde att köpa en 34" UWQHD istället så snart byter jag ut min 27:a.

Av r80x

Skulle vara intressant ifall Apple hade släppt en iGame eller liknande med sitt m chip. Hade nog kunnat gå långt. Hade ju kostat därefter men jag hade iallafall fått läsa intressanta recensioner!

Av r80x
Skrivet av SanTeoX:

You state the obvious. Det var en retorisk fråga, givetvis vet alla att det handlar om pengar och att tjäna så mycket som möjligt. Men det är stört mycket dom tar betalt för uppgraderingar.

Ja det är verkligheten stört mycket, det håller jag med om. Det är också varför jag aldrig köpt en Mac, det är helt enkelt inte värt pengarna. Men det är köparna som styr. Kolla på Nvidia, för ett par år sen grät gamers över att priserna gått upp, nu skriver sweclockers att 4070ti är prisvärt. Allt är ju relativt men jag kommer aldrig tycka att det är prisvärt och kommer fortsätta köpa begagnat då jag behöver två armar och gillar mina öron.

Av r80x
Skrivet av pacc:

Men de har kvar villkoret att man måste ha varit utvecklare i två år med viss appomsättning och utan anmärkningar för att få lägga upp en appbutik?

I sig så är det väl inte så dumt att en appbutik har hårda krav. Den ska kunna leverera kvalitet på ett sätt som garanterar säkerhet. Men hur det skötts hittills är ju skrattretande.

Skrivet av SanTeoX:

Jag har mycket Apple-prylar, men satan vad man blir irriterad på Apple ibland.
Varför håller dom på med sån här skit?

offtopic som också är sjukt störande:
Varför tar dom löjligt mycket betalt för lagring och lägger inte ens till en extra m2-plats i sina datorer?
Hatar sånt.

Kort och gott för att det handlar om pengar och angående varför allt är så löjligt dyrt så är det för att du/andra köper det trots kostnaden. Ingvar Kamprad Kom på att han kunde halvera pennornas längd för att tjäna mer, hade ju inte funkat om ingen hade köpt det.

Jag hade kunnat tänka mig en Mac till Cubase men tyvärr så kostar en likvärdig den jag har i sign en arm och ett öra. Den jag har i sign köpte jag för knappt 5k på tradera för ett år sen

Av r80x
Skrivet av Aka_The_Barf:

Ja sweclockers är nu ett företag med kostymer istället för nördar som alla andra företag är vinst målet. Då blir det lätt så, vart vinsten kommer ifrån är mindre relevant.

Ja modding och OC mm har nog mer branschen dödat. Sakerna klockar sig själv bättre idag än en människa kan göra som exempel. Framtiden är nog undervolting.
Peltier kylning, fläktar som dånar, kompressorkylning, ghetto moddning är saker som är döda sedan länge.

Var kul så länge det varade.

Tala för dig själv, kan något moddas hemma här så ska det fan göras! Laptopkylare med vippbrytare med motstånd, noctuafäktar och tätning, Laptop med moddad kylning. Hemmabyggt skrivbord, server med moddad fläktar "and the list goes on". Hade till och med en dolce gusto kapselmaskin som jag hade moddat med resistor så att den skulle brygga varmare kaffe. Getto moddning är Fan the shit.

Men ja, generellt sett när det kommer till dator idag så är moddning mer att be Inet sätta in en fläkt med RGB och på sin höjd att byta kylpasta själv. För Fan, jag minns dagarna med skruvstäd och liquid metal, ett felstag och man hade fått köpa ny cpu. Underbara tider!

Av r80x

DUNGEON KEEPER 2!! Fan sån nostalgi, spelade det spelet till fingrarna blödde!

Det är ett spel som hade mått så sjukt bra av en proper remake!

Av r80x
Skrivet av star-affinity:

Har själv kört Mac på mina arbetsplatser hela mitt liv, privat både Mac och PC/Windows och lite Linux. Aldrig känt mig särskilt inlåst för att jag kört det ena eller det andra. Framför allt inte på senare år när nästan allt är webb-baserat och fungerar väl oavsett plattform. Liknande har det inte sällan varit även tidigare då dokument/filer har varit kompatibla mellan olika operativsystem alternativt.

Nä, jag förstår inte detta tal om inlåsning och tycker ändå jag har någorlunda bra erfarenhet av IT-relaterade saker nu med mina 45+ år vid liv på denna planet.

Nu tänker jag dock mobil, där, om du använder Apples appar, inte kan migrera allt till Android idag. Iallafall inte på ett smidigt sätt. Så jag blir fundersam över hur detta kommer att funka, exempelvis skulle Apple tillåta alternativa app-stores men det första de gjorde var att kasta ut en av de största konkurrenterna. Då jag ser en sån historia framför mig, där det kanske går men deras regler gör det mer eller mindre omöjligt att göra det praktiskt.

Kanske kommer funka skitbra, vem vet?

Av r80x
Skrivet av OskarB98:

Om du fixar en fraktsedel genom Postnord och vidarebefodrar QR-kod så kan jag skicka den 🙂

Självklart, skickar ett pm