Inlägg

Inlägg som r80x har skrivit i forumet
Av r80x

Kul att det går framåt! Undrar hur en riktig port hade fungerat? Hade säkert fungerat helt okej om det bara hade blivit grafiskt anpassat.

Är jag hemma spelar jag sällan på mobilen men jag har en Razer Kishi v2 som jag ofta har med mig tillsammans med en powerbank om jag blir sugen på att spela på språng. Nu för tiden finns ju Fortnite, Warzone, CoD, CoH och mycket andra till mobilen och flyter på riktigt bra på min Xiaomi 12 med Lineage 21. Det var bara riktigt jävla synd att EA slutade utveckla battlefiled till telefon. Det lilla man fick se av det såg riktigt bra ut!

Av r80x

Ser inte speciellt mycket problem med detta. Förutsätter att Google framöver lägger till en inställning där du som användare får välja hur du vill ha det. Samtycket och val av karttjänst borde tillåta integreringen tänker jag.

Av r80x

Håller med om att plex är riktigt fint. Fungerar kanon hemma hos mig och har aldrig några problem med det. Kör det på en proxmoxserver hemma tillsammans med brandvägg och lite annat.

Av r80x

Istället för att börja blockera program som i sin tur måste gå vägar runt om och exploatera för att kunna köras så kanske de borde fatta vinken att folk vill ha alternativ och helt enkelt ge dom det. Hade de haft ett gäng alternativ för UI som man kan välja från,exempelvis W7 W10 W11 och kanske kunna blanda lite så hade ju de flesta varit nöjda.

Nä, man ska välja sina strider och denna striden känns helt meningslös. Gör nått bra av det istället.

Av r80x

Klart att en oled och ett 4090 ger en bra spelupplevelse för den som har möjlighet att lägga de pengarna men personligen så är spelet, inlevelsen och känslan det som gör upplevelsen häftig.

Att spelet ser snyggt ut på hårdvaran man har är absolut häftigt men det ÄR något man slutar tänka på en timme in i spelet. Något som däremot följer med en hela vägen är ett bra ljud. Ett par riktigt bra referenslurar eller referensmonitorer ger verkligen hela spelet mer djup och inlevelse.

De få gånger i mitt liv jag köpt det nyaste grafikkortet och kunnat maxa spel är faktiskt se gånger jag i princip slutat spela. När du kan maxa allt och inte längre behöver tänka på inställningar och inte längre längtar efter något nytt så skiner det verkligen igen hur dåliga många spel är 😂

Av r80x

Nice med nya gratisspel. Jag vet att jag totalt älskade Thief III Deadly Shadows. Vet någon om detta spelet kommer i närheten av det? Deadly Shadows hade sina quirks men hade en känsla som var helt fantastiskt. Som skillnaden mellan BF1 och BFV, BFV kanske är tekniskt och grafiskt bättre men få spel kommer nära den otroliga känslan BF1 har.

Off topic: Vet inte riktigt vad folk har emot Epic launchern. Visst det är kanske nte lika intuitiv som Steam och andra storspelare men jag har aldrig några problem med den.

Enda gångerna den loggat ut mig är när jag gjort ändringar i nätverket där IP och macadress på datorn har ändrats men det är inte bara epic som reagerar på det.

Av r80x

Även om de höjde familjeabbonemanget med 100 spänn så skulle det fortfarande vara värt det. Finns ingen annan app/tjänst enligt mig som ger ett så pass bra utbud och en riktigt bra användarupplevelse. Skulle krävas mycket för att jag skulle byta. Testade Deezer i typ ett halvår och den var rätt kass i jämförelse.

Av r80x

Jag minns att jag hade ett moderkort som hade buktande kondensatorer. Det var dock inget jag märkte förrän jag skulle byta ut det. Däremot så hade jag ett Ocz nätaggregat där en kondensator small och hela agget brändes och började ryka. Datorn klarade sig som tur var. Måste varit runt 2007.

Av r80x

Varför bara inte slänga in annonser och göra en separat månatlig betalning för de som vill bli av med dom. Funkar ju överallt annars. Plus att det hade ingått i nitro så en till anledning att lägga lite extra.

Är de så rädda Att folk kommer lämna för lite reklam? Vi halsar det överallt annars så varför inte här? Bara de inte gör annonserna alltför inkräktande så hade de säkerligen inte förlorat allt för många användare och tjänat in kovan de behöver. Tror inte jag iallafall.

Som skrivet ovan så är inte discord Är välgörenhet och om det ska kunna finnas kvar måste det kunna betala sig självt och kunna gå plus.

Av r80x

Har generellt sett aldrig problem med usb-c. Finna enligt mig bara några småsaker.

  1. Det borde vara krav på bättre märkning på kablarna och vilken standard de följer.

  2. Kablarna är oftast väldigt gedigna men ställer även krav på att portarna är fixerade ordentligt, speciellt vertikalt. . Har haft mer problem med portarna som glappar än kablarna.

  3. thunderboltkablar borde ha en minidiod som visar vilket läge som används. Finns lika många stöd i kabeln som på enheterna så kan vara svårt att veta om allt funkar som det ska.

Av r80x
Skrivet av evil penguin:

Gjorde de verkligen någonsin detta?

Ja, här verkar det ha hänt något... Dock verkar ju Google i sitt eget uttalande prata om oinloggade användare snarare än specifikt inkognito, så det är lite förvirrande på den punkten.

Så vitt jag vet så har inkognito alltid varit hyffsat tydlig med att du slipper oroa dig för att din porrhistorik är kvar på din dator men att efter det tar funktionen slut, det är ju ingen tunnel av något slag.

Är du inloggad på Google i inkognitoläge så är det väl rätt självklart att cookies och historik är det enda du slipper.

Av r80x

Detta hade verkligen varit en suverän nyhetsartikel.

Måste ändå säga är det är ett rätt imponerande arbete. Tur att de hittade det i tid iallafall.

Vilka system blir påverkade av detta? Det det de flesta distros eller bara specifika? Brandväggar som pfsense mm?

Av r80x
Skrivet av KAD:

Vad betyder ”dubbla ac band”? 802.11ac finns bara på 5 GHz-bandet. 802.11ac Wave 2 Kan köra 80+80 MHz kanalbredd. Två radior kommer inte hjälpa en enskild klient.

Du lär behöva en klient och en AP med fyra strömmar för att ha en chans att komma upp i nära 1 Gbit/s nyttodata på 80 MHz kanalbredd (Wave 1) eller just 80+80 MHz på två strömmar (Wave 2). Har du verkligen vad som behövs på bägge sidor i din testuppställning?

Edit: Wave 1 tycks vara begränsat till tre strömmar, så i praktiken krävs Wave 2 på bägge sidor, med kompatibilitet och utan buggar (dvs helst certat). Jag gissar att sådan utrustning är lite ovanlig. Det hade varit kul att veta hur ax-klienter beter sig mot en ac-AP i det här lite ovanliga fallet (jag känner inte till någon ax-klient med mer än två strömmar, men det var säkert ett år sedan jag letade sist).

Att skumma saker händer på radio är något man får vara beredd på. Just 802.11ac är ju dock rätt förskonat från kassa IoT-enheter som kör asgamla standarder och tar upp mycket radiotid, eftersom ac endast är 5 GHz.

Hur som helst är rimligtvis OPNSense och uppgraderingen oskyldiga.

Känner mig så trög när jag läser ditt inlägg 😂

Det jag menar med dubbla är två separata AC ssid:s. Båda är 1300mbps så antog att jag skulle få ut allt men med närmre eftertanke så har du nog rätt i att det inte är möjligt. Står att banden är 80mhz.

Är nästan säker på att jag fått ut mer på det innan men jag kan mycket väl fantisera ihop det.

Jag kommer dra en kabel till datorn istället och så får wifi vara för allt annat bara.

Opnsense tuffar på precis som det ska och ska ta och uppdatera det igen när jag har tid och ork då det verkar som att det är AP och jag som är tröga 😂

Av r80x
Skrivet av blunden:

Är det något du aktiverat nyligen? Vilka typer av adresser är det som enheterna valt/tilldelats, ULA-adresser eller nåt annat?

Precis, bara lokala adresser. Nej det har jag haft igång sedan länge så med närmare eftertanke så spelar det nog inte in... Tror jag kommer bli tvungen att testa en annan AP för att se om det helt enkelt är min det är fel på. Ska också testa att ta bort alla enheter utom en på AP:n och se om det är något som spökar där.

Bara så konstigt att Kabel funkar perfekt med via wifi stryps det vid 300 ner och ca500 upp. Inte varit så innan. Funderar på om någon enhet sabbar prestandan.

Skrivet av Dinkefing:

Var och hur kör man Opnsense?

Opnsense är en brandvägg/router OS som man kör på exempelvis en server, antingen barebone eller via en VM som proxmox.
I en vanlig hemmamiljö så används det som en avancerad router. Funktionsmässigt är det samma grej som pfsense som kanske fler hört om.
Jag kör min via proxmox på en hembyggd lite server med 4 nics.

Av r80x
Skrivet av Lajser:

Kör 24.1.4 vm på proxmox, inga problem.

Skrivet av dlq84:

Kör senaste OPNSense, inga konstigheter här, får ut 850-900Mbit/s ur min 1Gbit-lina som vanligt.

Har felsökt under dagen. Återställde en backup från innan men där var samma fel. Har undersökt typ allt och hittade tillslut något intressant : det är endast enheter kopplade via wifi som stryps.

Har en AP kopplad till boxen som kör dubbla ac band. Har alltid kunnat maxa dom innan men nu så går det plötsligt inte. Har resettat AP:n med 30/30/30 och installerat om den helt. Ingen skillnad.

Via Kabel får jag ut allt men AP:n verkar vara helt strypt, svårt att tänka mig att den plötsligt skulle göra det av sig själv så är fortfarande inne på att något i Opnsense ändrats och att jag inte märkt av det förrän nu.

Shaper är inte igång och allt ser bra ut annars. Så underligt!

Edit: tror ni detta kan ha nått att göra med IPv6 på lan? Har det bara på lan då min isp inte har stöd. Borde jag stänga av det?

Av r80x
Skrivet av kahwalli:

Jag har själv inte hunnit uppgradera ännu. Jag har inte läst att det skulle vara något känt problem det du råkat ut för.

Du frågade inte efter felsöknings-tips men jag skrev några spontanta tankar;
- Hur ser belastningen ut, d.v.s. CPU load? Använder du HW-offloading på NICs?
- Använder du VLAN?
- Har du kollat så alla dina settings är de samma? Upgrade ska ju inte pilla på det...men man vet aldrig.
- Några tjänster som hamnat av/på?
- Kollat loggar efter error, halt osv?

Belastningen ser ut som vanligt. Cpu på typ 1-15% beroende på. Hw-offloading är av så jag använder Zenarmor. Har testat att bypassa Zen men det gör ingen skillnad.
Jag använder inga vlans i dagsläget så.

Alltså allt ser precis ut som innan bara att jag inte får ut det jag borde från nätverket. Jätteskumt!

Av r80x

Opnsense 24.1(4) hastighetsproblem

Uppgraderade i veckan till 24.1 och upplever jag väldigt slö nerladdning/uppladdning. Ca 1/4 av max. Tar jag bort opnsense ur kedjan får jag full.

Någon annan som känner av samma problem med uppgraderingen?

Av r80x
Skrivet av Curik:

Har också 64GB och vill ju gärna ha mer ledigt. Men tycker det sällan blir helt bra med sådana här funktioner. Exempelvis sovande tabs. Aldrig gillat det. Tar för mycket tid att väcka och hamnar aldrig på samma ställe på sidan som när den sövdes.

Nej precis. Det jag avskyr mest av allt är att Windows 11 öppnar typ allt man hade öppet när man startade om. Tar helt bort känslan av omstart och slösar resurser i onödan. Någon som vet om det finns en inställning för det?

Av r80x

Har 64GB ram men om det lossar resurser så hade jag nog ändå använt det. Undrar om det begränsar mer än RAM och kanske begränsar bakgrundsanvändning allmänt?

Av r80x

Lite irriterande med alla flikar i den nya. Vill jag använda notepad så är det nästan alltid för små ändringar i ini filer eller lite enkla noteringar. Vill jag ha något mer avancerad så är notepad++ ett bättre val.

Skitbra att de utvecklar allt men med en sån välanvänd funktion som notepad kan jag tycka att de borde fråga om man vill testa den nya eller köra på den gamla. Åtminstone göra det enkelt att byta, typ på arkiv > basic/enchanted