Inlägg

Inlägg som ZaInT har skrivit i forumet
Av ZaInT
Skrivet av Dr.Mabuse:

Tror mer på på diod- eller motståndsbrygga. Transistorer har tre ben... Hursom är det inget man löder för hand. Dessa "klistras" fast, typ.

Edit: Arrogant verkar veta vad det är

Jag tänkte egentligen på något liknande NE555N men det är inte ens en transistor kom jag på sedan

Av ZaInT
Skrivet av Arrogant:

....
Komponenten i fråga är ett motstånd. Ett SMD-motstånd.

TIL, det blir Wikipedia på det.

Av ZaInT

Du behöver en omvandlare (analog till digital), men det beror lite på vad du har för output från din SNES.
Om du har antennkabeln blir det lite svårare eftersom du antagligen först får köpa en antenn->SCART, sedan en SCART->VGA och till sist VGA->HDMI, är det så kan du återkomma så hittar jag nån kedja lösningar.
Om du har komposit (gul RCA) kan du köra http://www.binarteknik.se/produkter/1504.phtml
Om du har en RGB-kabel med SCART kan du köra https://www.dustinhome.se/product/5010587382/scart-female-to-... och om du enbart har RGB-poler http://www.chipper.se/signalomvandlare_vga-komponent_till_hdm...

Av ZaInT

Ja för det priset tror jag inte att du hittar något bättre.

Av ZaInT
Skrivet av Tauri:

Enklast är nog att köpa ett nytt RAM-minne.

Detta.
För övrigt tror jag att de är transistorer, men jag gissar bara baserat på utseendet.

Av ZaInT
Skrivet av kungen56:

Mitt NAS ska klara 235 MB/s och jag har testat den trådbundet från min dator där jag laddat ner en 16 GB fil samtidigt som jag laddat upp en annan 16 GB fil. Då ligger jag på 95 MB/s åt båda hållen samtidigt. Givetvis är NASet endast trådbundet och jag överväger att köpa en switch med link aggregation så jag har 2 Gbits. För övrigt är det kass att en värsting-router inte har link aggregation inbyggt, eller fler än 4 portar för den delen.

För jag över en fil trådbundet från min dator en väg ligger jag alltid på 115 MB/s... utom med Linksys där jag igår låg på 98 MB/s av någon anledning som jag inte vet.

Om du ska få ut 235 MB/s måste du ha en uppkoppling på 1880 Mb/s till din NAS, vilket du som sagt enbart kan komma upp i via två sammanlänkade portar i bästa fall. Eftersom det är extremt ovanligt för en konsument att ens använda en uppkoppling på 1 Gb/s är det inte ett dugg konstigt att ingen konsumentrouter stödjer detta.

Du uppger att R7000 klarar 75 MB/s trådburet, dvs. 600 Mb/s. Du uppger inte med vilken metod du testat. 940 Mb/s via tråd är fullständigt rimligt när man räknad med overhead och så vidare. Så jag förstår inte vart du anser att problemet ligger?

Om du tvunget måste maxa din NAS inom nätverket får du väl köpa en switch som stödjer link aggregation och två gigabitkort till din dator så att du kan göra det, men vad poängen är förstår jag inte när du ändå inte kommer upp i ens hälften av den hastigheten (praktiskt) vid nerladdning från webben.

Av ZaInT
Skrivet av jonatan80:

grundar du ditt omdöme om kvalitén på FSP på ett nätagg ? alla nätagg kan ha guldkorn eller måndags ex, FSP är ju inget bottennapp direkt men inget ja skulle vilja ha i 10års tid.

Nej faktiskt ett tiotal, kör dem hos en mängd vänner också, den äldsta snuddar 13 år nu. Aldrig haft ett FSP som gått sönder.

Av ZaInT
Skrivet av grizzly666:

Alla Ace nätagg utom det som fick bra betyg här på swec (och som var det sista nätagget ifrån ace) är farliga både för datorn och allt levande som kan komma i kontakt med det heller finnas i det hus som kanske bränns ner av det.

MEN detta betyder inte att det nätagg som swec tyckte var prisvärd är bra.
Det fick betyget prisvärd av swec för att det mätte bra i testbänken, klarade den utsatta specefikationen, var billigt, sen användes det halvtaskiga teapo kondingar vilket (ihop med att det inte mätte kanon) var anledningen till att det bara fick prisvärd och ej en ännu bättre klass.
Teapo kondingar har inte så lång livslängd och det var ju ett tag sedan dessa nätagg såldes och idag så börjar kondingarna att vara på gränsen av den livslängden därav är det ej rekomenderat att använda dessa längre.

Och är det nåt av dom andra ace aggen så är dom föruotm att vara rent livsfarliga för dig/datorn så anändes ännu sämre kondingar med ännu kortare livslängd och dom tillverkades även tidigare (dvs ska enbart användas av dom som vill ta livet av sig!).

Om du syftar på FSP får du gärna backa upp det där, har FSP-agg av billigaste sort som rullat 10 år utan anmärkning.

Av ZaInT
Skrivet av shogun-r:

Sant, men sådana sidor har alltid något att klaga på, R7000 är inte heller perfekt enligt dom. Men håller med om att R7000 ser ut att vara lite bättre enligt den sidan. Frågan är om det har någon praktisk betydelse.

Ser jag inte fel så är det framförallt maximala hastigheten från WAN som verkar vara sämre på AC87U, men det lustiga är att R7000 är väldigt bra där, medans R7500 ligger på AC87U's nivå.

NETGEAR är lite konstiga på det sättet. R6250 är bättre än R6300 också, man får helt enkelt kolla upp produkten istället för att lita på att högre siffra är bättre prestanda.

Av ZaInT
Skrivet av smygolf:

Kanske en Superkorkad fråga, om jag har en usb sticka med mobilt nät, kan jag plugga in den i Nighthawk?
Min nuvarande router dom för någon dag sedan...

Nej, du behöver en router avsedd för just det. Det ska fungera med DD-WRT men jag skulle inte köpa en router baserad på ett kanske.
Jag kollade på http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=386#rparams=l=s20363672... men jag tycker att det verkar vara lite många där, så du får undersöka det lite innan du bestämmer dig för någon.

Av ZaInT

Har du använt tillverkarens drivrutiner (alltså ASUS, inte Intel & AMD/nVidia)? Det kan vara så enkelt att de har en speciell version för just din dator och/eller grafikkortskonfiguration.

Av ZaInT
Skrivet av Fidde090:

Nej det låter ju inte så trevligt. På tal om datorcrash, detta datorköp var ett resultat av att den gamla datorn i princip lade av, så jag undrar, skulle jag tjäna något i prestanda på att ta de 4 gb ram som var i min gamla bärbara (kanske blir lite svårt o komma åt) o sätta i min nya?

Och när vi ändå pratar om märkesdatorer, skulle denna dator varit bättre kanske? http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/stationar-...

Nej, bärbara och stationära har inte samma typ av RAM.
Köp inte en ny märkesdator, köp en färdigbyggd från t.ex. Inet om du inte vill eller kan bygga själv.

Av ZaInT
Skrivet av shogun-r:

Jo visst, men om du kollar vidare på deras hemsida så ser du att den är omöjlig att beställa idag om du inte kan ta dig till Hässleholm eller Nyköping. Webblagret slut står det. http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/router-och...

Hur mycket får jag för att handla en i Hässleholm i helgen?
Seriöst annars, kan man inte ringa eller gå in till en butik och be dem att ta hem den från någon av de andra butikerna?

Av ZaInT

Det är absolut inget fel på FSP-agget, kör själv 350 W-varianten i mina servrar och har gjort i närmare 10 år.
Dock är XFX-aggen som länkats både kraftigare och effektivare, och det är aldrig fel att ha möjlighet att uppgradera utan att byta PSU.

Av ZaInT

Med vissa konfigurationer kan du behöva ha två skärmar kopplade till datorn redan vid boot för att datorn ska hitta dem, men mer troligt är det att det är drivrutiner som saknas.
Kolla upp vad du har för grafikkort med GPU-Z, googla fram drivrutinerna, ladda ner, installera, starta om och se om det fungerar då.

Av ZaInT

Köp inte något billigt, du har redan något billigt. Spara ihop till ett ordentligt kort istället för att hålla på och byta vartannat år, det lönar sig i längden.

Av ZaInT

Är det verkligen en extern PSU då? Alltså en "powerbrick" likt den till XBOX 360 om du vet hur den ser ut? Har den en rund kontakt eller hur kopplas den till datorn?

Annars gissar jag på att det är felskrivet av HP, här visar de hur man byter nätagg i en Pavilion 500-300 vilket inte borde skilja radikalt mot din dator.

Av ZaInT

Slår också ett slag för Facebook Messenger. Finns som både separat app och integrerat i Facebook, och det kan väl inte vara många promille som har en iPhone men inte Facebook?

Av ZaInT
Skrivet av Pinkn00b:

han har också sagt att HL3 kommer inte komma förrän folk slutar tjata om det så varje gång någon frågar han om det så ställs timern om.

Ja för DET är ju inte alls någonting folk på 4chan har hittat på i samma stil som "everytime you call GabeN fat HL3 is pushed back another month".

OnT: Att HL3 tar tid är bättre än att det hastas ut. Så länge det kommer under min livstid är jag nöjd, även om jag väntat mer eller mindre otåligt i 8 år nu.
Valve är mycket väl medvetna om hypen och allt det där, minst lika medvetna som vi. Och de har verkligen inte bråttom, just för att de inte vill göra en DNF och inte vill göra oss besvikna, för vid det här laget väntar vi oss mer än perfektion.

Därför kommer det inte heller att släppas något HL3 förrän det är:
1. I princip det perfekta spelet med nuvarande teknik (så klart lite före men inte mycket). Antagligen Source 2, som det läckts en del om de senaste ~2 åren.
eller lika troligt att
2. En helt ny motor som blir i princip lika omvälvande som The Matrix var för filmvärlden. Valve har redan talat varmt om augmented reality och hade i ett tidigt skede planer på att inkludera t.ex. en döv karaktär.

Oavsett vad kommer det att bli fkn sweeeeet och då sitter vi där som fågelholkar som vi gjorde med HL2
och helt plötsligt
Time, Dr. Freeman... Is it really that time again?

Av ZaInT
Skrivet av Seriousproblems:

Nu kommer då frågan, vart får man tag på spel till emulatorerna? Om det är förbjudet att länka såna sidor här så PMa mig gärna!

Det är bara att googla.