Inlägg

Inlägg som ZaInT har skrivit i forumet
Av ZaInT

Det var då ett jävla gnäll på att S4 och S5 inte skiljer sig så mycket men ingen lyfter ett ögonbryn över att Sonys Z2 och Z3 är FULLSTÄNDIGT identiska?

Av ZaInT
Skrivet av Broken-arrow:

För det första behöver enheterna stöd för AC och för det andra så är det mer realistiskt runt 50/60mbit/s har du tur runt 80/90mbit/s .

Sen behöver du hastigheten ut mot nätet eller internt?

Med AC är 100/100 och över fullt realistiskt. Har själv kört 400/400 och jag vet andra som kommit betydligt högre.

Av ZaInT
Skrivet av QueenPenguin:

Fick en skärm av min farbror som inte fungera utan bara stod o blinkade, och tjöt lite när elsladden sitter i, kan det bero på kondensatorerna? Om inte vad kan man göra åt detta? Det är ett svagt tjut/pip som kommer ifrån baksidan av skärmen.
Öppnade upp skärmen och hittade 5(!) st som hade bucklat ut sig, beställde 820uf 25v från elfa precis ca 77kr med frakt o hoppas de kommer till helgen!

Ja du svarade antagligen på din egen fråga, det verkar vara samma problem.

Av ZaInT

Testa vad du får hastigheter på http://speedtest.net, http://speedtest.bahnhof.se och http://speedtest.tele2.net
Återkom med resultat från samtliga.

Av ZaInT
Skrivet av Evilmonkey:

Fast det där gäller ju vid en accesspunkt. Nu, om jag förstod saken rätt, ville han installera en repeater/extender och då kopplas ingen kabel mellan routrarna. Den andra routern förlänger endast det trådlösa nätverkets räckvidd.

Jag antog att han hade en kabel mellan den ena routern och den ena PowerLink-adaptern. Har har inte det vet jag inte hur man löser den biten då.

Av ZaInT

Har du testat med ett annat nätverkskort? Använder du 2.4 eller 5 GHz, och har du testat att byta mellan dem?

Av ZaInT
Skrivet av Evilmonkey:

De måste ha samma säkerhetskryptering och lösenord om den andra routern ska agera som repeater.

Det du måste göra är att köra samma säkerhetsinställningar, samma SSID och lösenord. Välj en kanal som är långt ifrån huvudrouterns kanal. Stäng av DHCP på extraroutern och sätt en fast ip-adress på extraroutern som är inom samma subnät men utanför huvudrouterns DHCP adress range. Så på första routern konfigurerar du DHCP:n att dela ut exempelvis adresserna 192.168.1.2-192.168.1.150. Då har du adresserna 192.168.1.151-192.168.1.254 som du kan använda som fasta adresser och då väljer du en till extraroutern.

En liten guide: http://www.pcadvisor.co.uk/how-to/network-wifi/3494655/how-se...

Glöm inte att routrarna ska kopplas till varandra LAN-LAN, inte LAN-WAN.

Av ZaInT

Det har jag i princip alltid gjort.
Nu kör jag med Sennheiser Momentum, otroligt nöjd

http://static.trustedreviews.com/94/000025f6c/d2b9_orh348w620/IM...

Av ZaInT
Skrivet av ambereon:

Hejsan! I måndags fick jag hem mitt 100/10 bredband från bredband2 via Seths nätverk och det var bara till att koppla in och köra. Jag fick dock ett modem utan trådlös funktion från operatören (fanns bara två utgångar, ena var nätverksporten och andra var fiber eller "data" uttaget).
Jag gick då och köpte en dubbelbandig router som stödjer både 2.4 och 5g för att undvika minsta lilla störning från valfri enhet i närheten som går på samma frekvens. Det blev en Netgear från elgiganten för 900:- och jag tänkte att detta måste ju vara bra.
Nu till det tråkiga. Kommer hem och kopplar in det och väntar faktiskt relativt tålmodigt på att alla lampor ska lysa och det ska komma igång. Ingenting händer när lamporna väl lyser på både modem och router. Provar med iPhone, ps3 och macbook. Provar båda SSID:arna d.v.s "netger" och "netgear5G.
Samtliga enheter jag testar har samma fel också. Det står bara "ansluter" och sedan så "dör" det bara. På ps3:an står det något i stil med att det misslyckas under iphämtningsprocessen. Först trodde jag det var wifi funktionen det var fel på, men när jag kopplade via kabelporten från routern till min stationära PC gick det inte heller. Stod bara "åtkomst saknas" i datorn (har win7 f.ö).
Jag ringde då b2 och kom fram efter 52 min i kö och 22 personer senare, och förklarade läget samtidigt som jag visste att routern kanske inte helt är deras område, passade även på att fråga om jag hade statisk ip adress, men den var givetvis dynamisk. Hon förklarade att hon i princip inte kan göra något och att jag istället borde ringa Netgear eftersom de har "levererat sin tjänst" tilll mig.

Jag ger det någon timme och sedan provar jag koppla isär allting och sedan ihop igen, och då vips börjar det fungera, på laptopen först. Men med telefonerna fick jag starta om både modem och router för att det skulle fungera. Stationära PCen fungerar även den nu efter några omstarter på modemet samt efter diagnosera och reparera i windows. Men har ej inte fått igång det på ps3an inte heller min TV via dongle (stavning?)
Det som är mindre kul nu då dag 3, är att om jag startar om datorn, laptopen eller bara växlar mellan 3G och Wifi i telefonerna så kommer jag inte igen på nätet.

Efter lite googlande och facebook reachout märker jag att detta tydligen är ett relativt vanligt problem. Jag har bredband2, men även banhof, netatonce och tele2 etc med bredband 100/10 har haft kunder med exakt samma problem. Dvs att bredbandet fungerar klockrent mellan dator och vägguttag/modem men att routern låser sig.

Har provat att klona mac-adress, stänga av routern och vänta (länge) för att ip-adressen ska släppas, och det fungerar ibland, men jag blir ju då nyfiken på exakt vad som är felet? och om det är IPen så kommer jag behöver reseta modem och router, alternaivt köra /release/renew i cmd varje när jag sätter på datorn/laptopen/iphone ps3?

Vad ÄR det för enhet som du ansluter dina nätprylar till? Är det någon slags tripple play modem/switch?

Av ZaInT

Du har inte funderat på att köpa en tystare fläkt bara? All kylning gör skillnad, även den långsammaste av fläktar. Köp något som ligger under ~25 dB så borde du inte höra någonting om du sitter en halvmeter från datorn eller mer.

Av ZaInT
Skrivet av anon114264:

Vänta nu. Jag har kollat och jämfört priserna på DDR4 minne och jag är ute efter just 32gb minne. De minnena jag härledde till är två 16gb stickor och två sådana paket blir runt 2900kr. Inget annat DDR4 minne på prisjakt på 32gb kommer i närheten av samma pris. Jag är inte specifikt ute efter ECC utan bara kostnad i det här fallet.

Jaha, då ursäktar jag mig. Kör på.

Av ZaInT
Skrivet av anon114264:

Nej det förstår jag. Men varför skulle du avråda att ta de minnena? Det är absolut inget fel på minnena.

Egenskaper besvarar inte om de kan köras på vanliga moderkort eller inte.

"Vanliga" moderkort? DDR4 som DDR4. Som sagt, ECC kommer inte att fungera och jag antar att det är därför ph0gelbice inte rekommenderar de minnena - det är helt enkelt en onödig kostnad för en funktion du inte kommer att kunna använda.

Av ZaInT

Herregud, fem sidor och hur många citat från KKL som helst och hälften av användarna förstår inte att det är likvärdig produkt och INTE kostnad som gäller?

Av ZaInT

CPU och RAM är det som gäller, grafikkortet gör vad jag vet i princip ingen skillnad så länge du inte väljer det absolut billigaste eller integrerat.

Av ZaInT

Om du hade tagit några sekunder och tryckt på "Egenskaper" på Prisjakt skulle du kunna svara på den frågan själv, men ja det fungerar.

Av ZaInT

Aww HELL no, kommer garanterat inte att betala för spelet om detta är sant.

Av ZaInT

Ser inte att detta skulle vara en uppgradering från G700, snarare tvärtom.

http://images.bit-tech.net/content_images/2010/09/logitech-g700-...

Av ZaInT
Skrivet av SvartAnka:

Finns det något vettigt alternativ om man vill gå ner några hundralappar i pris? Kanske http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1021218#rparams= ?

Det får någon som kan mer om ASUS sortiment gärna svara på Jag blir förvirrad av deras modellbeteckningar.

Av ZaInT
Skrivet av Potat:

Hejsan

Istället för att göra min egna tråd så skriver jag bara här och hoppas man kan få hjälp.

Jo det är så att jag har flyttat in i en lägenhet på 66m2 och med betongväggar lite överallt. Jag har fiber (100/100) genom Bahnhof med nätverksuttag i väggen och vill ha en router som klarar av den höga hastigheten. Den ska både fungera med sladd, trådlöst och med många enheter. Jag spelar mycket online, laddar ner, streamar och surfar på ipads o smartphones. Budgeten är egentligen inget problem men vill inte köpa något som är för bra helt enkelt. Vad finns det för routers som kan klara av detta?

Har kollat runt lite här i tråden och hittat följande:

1. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=267312

2. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=468731

3. http://cdon.se/hemelektronik/asus/asus-rt-ac87u-nordic-p29736...

4. http://www.netonnet.se/art/dator/natverk/router/trdlsa-n-dual...

Vilken av dessa kan tänka sig passa in bäst hemma hos mig?

Tack på förhand

Mvh,
Potat

WNR3500 är gammal och TP-Link är budgetprylar.
Om det måste vara någon av dessa skulle jag välja ASUS AC87U eller Netgear WNDR3700, men jag tycker nog att AC87U är väldigt dyr sett till vad man får.
Vill du ha min egen rekommendation är det som alltid Netgear R7000 "Nighthawk".

Av ZaInT

Den här har också nött sig fast genom åren