Inlägg

Inlägg som Coss har skrivit i forumet
Av Coss

Annonsen är avslutad

Av Coss

Komplett Server: Dual Xenon E5640, 144 GB minne, Fractal Design Meshify 2 XL chassi

Jag säljer nu min labb-server som bygger på Dual Xenon E5640 med 144 GB DDR3 minne och 8 st 2TB WD Red diskar + 80 GB SSD för OS. Kom från början i ett rackmonterat 2U chassi men jag har flyttat allt till ett Fractal Design Meshify 2 XL vilket gör att den är riktigt tyst. Fläktstyrning sker via en Corsair Commander Pro vilket gör att kylningen kan anpassas efter behov.

Fungerar utmärkt att köra Unraid på men även Ubuntu vilket just nu är installerat.

Skickar även med gamla rack-chassit och en del tillbehör.

Finns i Linköping. Skickar ej.

Chassi
Fractal Design Meshify 2 XL Black TG Light Tint

Moderkort
Lenovo L82TT1-MB 08179-1 48.55Y01.011

CPU
2x Intel Xeon E5640 (4 cores + HT) med Cooler Master Hyper 212 EVO V2 som kylare

GPU
Nvidia GT 710 GPU

Minne
144 GB Totalt
6 x 16 GB DDR3 ECC RDIMM 1066 MHz
6 x 8 GB DDR3 ECC RDIMM 1066 MHz

PSU
ASUS ROG Strix 1000W

Lagring
BroadCom LSI SAS9207 8i
8x 2TB Western Digital Red
1x Intel 80GB 2.5” SSD

Fläktstyrning
Corsair Commander Pro

Lösa tillbehör

Rackmonterat Chassi 2U med 12x 3,5” Hot Swappable SATA Trays. 2x PSU. Fläktar med mycket hög ljudnivå ingår

Ethernet adapter
1x HP NC364T 4-Port Gigabit Adapter

Disk-kontroller
1x LSI SAS3082E-R PCI-Express SAS RAID Controller
1x Dell SAS UL94V-0 PCI-Express SAS RAID Controller
1x YIWENTEC Mini SAS 36P SFF-8087 to 4 SATA Target Hard Drive Connector Data Cable 0.75m
1x Delock 89370 PCI-Express-kort M.2 PCIe

Minne
6 x 4 GB Pc3-8500R DDR3 1066MHz Cl7 240pin Ecc Reg Memory

CPU
1x Intel Xeon E5504
2x Intel Xeon E5530

Läs hela annonsen här

Av Coss

Annonsen är avslutad

Av Coss

iPad Air 4 64 GB och Apple Pencil gen 2

Mycket sparsamt använd iPad Air 4 (endast Wifi) med 64GB minne. Apple Pencil gen 2 och fodralet på bilderna medföljer. Inga repor och är i princip i nyskick.

Inköpt 2021 på Webhallen. Kvitto och kartonger finns.
https://www.webhallen.com/se/product/325079-Apple-iPad-Air-4t...

Finns i Linköping och skickar helst inte.

Läs hela annonsen här

Av Coss

Behövde också byta ut min gamla mx518 får kanske två år sen. Testade ett antal olika märken innan jag till slut fastnade vid Xtrfy M4 Wireless. Funkar perfekt och har ungefär samma form som mx518. Dessutom är den lätt och kräver inga mjukvaror för att kunna konfigurerar den. Enda nackdelen är att den var lite hal i början men det gick över efter någon vecka när det blivit lite "beläggningar" på den. Kan starkt rekommendera Xtrfy M4 Wireless.

Av Coss

Har nu installerat allt i ett Fractal Design Meshify 2 XL. Fungerade perfekt men fick borra ett extra hål för en standoff till moderkortet som ej var förborrat (ej standard). Finns även plats på höjden för ett aningen högre kort om det skulle bli aktuellt i framtiden som exempelvis MSIs Xeon-kort som ofta är 13.68" x 13" (34.74cm x 33cm).

Finns bra möjligheter att slänga in massor 3.5 HDDs i chassit så totalt är jag mycket nöjd med bygget.

Av Coss

Har forskat lite mer och såklart har Gamers Nexus en klockren video kring detta:
https://youtu.be/54VJwwLRJBk

Då E-ATX verkar vara en standard med många olika "standarder" inom sig så är det i princip hopplöst att leta efter ett chassi som stödjer E-ATX.

Tydligen har mitt moderkort formatet SSI-EEB (12 × 13 in / 305 × 330 mm) vilket gör det lättare att söka efter lämpliga chassin. Då jag tänkt mig mycket diskar i den så har jag nu beställt ett Fractal Design Meshify 2 XL som stödjer rejält stora moderkort och ändå tillåter mycket diskar i fronten.

Återkommer när bygget är klart.

Av Coss

Tower-Chassi för server-moderkort E-ATX 12x13 inch

Håller på att bygga en Unraid-server och har fått tag i ett äldre xeon-1366 moderkort för dubbla CPUer samt 12 minnesslottar.

Har just nu allt i ett rack-monterbart 2u-chassi från Chenbro men den för en massa oväsen (och kyler dåligt) så tänkte flytta allt (inkl 2 modulära nättag) till ett tower-chassi.

Moderkortet har dimensionerna (Extended ATX standard) 12 × 13 in (305 × 330 mm) så höjdmässigt (305 mm) borde inte vara några problem i ett E-ATX chassi. Däremot verkar längden (330 mm) kunna ställa till det lite så jag tänkte om någon har testat ett moderkort av denna storlek i något chassi.

Kan även tänka mig ett rackmonterat chassi som kan stå på högkant och är tyst.

Budget: runt 4000 kr max.

Har hittills kollat på:
Be Quiet! Dark Base Pro 900 rev. 2
Fractal Design Define 7 XL

Tacksam för alla tips!

Av Coss
Skrivet av SweDragon:

Wow! Hyped! Jag har beställningsdatum 12-04 så då är jag mycket närmare än jag trodde! Trodde helt säkert att vi var på oktober fortfarande i den kön.

Hoppas du också får ett kort snart! Jag var helt övertygad om att inte få något kort förens efter sommaren. Webhallen har iofs inte uppdaterat sin sida sen 2021-06-28 men då var det minst 115 (troligen närmare 150-200) personer före mig i kön.

Hämtade kortet nyss och frågade om det var en oöppnad retur eller liknande men de hävdade att jag var näst på tur i "normala" kön så det har tydligen trillat in en hel del kort.

Av Coss

Plötsligt händer det! Har väntat på ett ASUS TUF 3080 OC sen förra året. Nu finns det att hämta! Trodde jag var mycket längre efter i kön men kanske har jag fått ett kort som gått i retur eller ej hämtats ut? Hämtar kortet senare idag så kanske får lite mer info då.

Måndag är första dagen på semestern så tajmingen är riktigt bra

Lite övrig info
Butik: Webhallen
Leverans: Hämta i butik
Beställningsdatum: 2020-11-25 13:58
Pris: 9390 kr

Av Coss

Ja jäklar, det var rejält mycket med kort. Man blir nästan sugen på köpa ett enklare grafikkort som finns i lager, sen vänta in nästa generation. Har ett 980ti just nu så så det mesta blir en uppgradering.

Av Coss
Skrivet av aMp:

Då det verkar som att folk i större utsträckning har börjat erbjudas kort av annan modell än de beställt, så kan ni ta en titt på denna lista som rankar korten (så att ni inte blir "lurade" att ta något sämre och samtidigt betala mer). Se inte listan som 100% fakta, men det ger en bra fingervisning om var många 3080-modeller ligger:

http://i.imgur.com/FG9FrMm.png

Den listan kommer från O!Technology, "Which RTX 3080 to BUY and AVOID! 55 Cards Compared!" Han går igenom listan från ca 20:30 in i videon.
https://youtu.be/q_VC_00wcMU

Av Coss

Beställde en 5900X från Webhallen i Linköping den 2020-12-05 och fick nu idag sms om att den finns att hämta! Produktsidan har dock inte uppdaterats sen 2021-02-18 men det verkar röra på sig lite i alla fall.

Nu måste jag bara luska ut moderkort, minnen och allt annat men har tid på mig då jag även väntar på 3080.

Av Coss

Ghost S1 ser intressant ut. Finns det att köpa i någon fysisk butik om man vill klämma på den eller finns den bara via http://www.louqe.com/ ?

Av Coss

Från lesnumeriques.com så ser det ut som en riktigt lovande skärm. Har letat ett tag efter en 27" som funkar bra för både spel och bildredigering. Hoppas Sweclockers testar lite mer kring färgåtergivningen och hur pass bra kalibreringen av skärmen är direkt från fabrik.

Väntar med spänning på hela recensionen

Av Coss

Grafikkort för Silverstone Sugo SG08b

Har köpt ett litet trevligt system byggt i en Silverstone Sugo SG08b med ett Asus P8Z77-I moderkort, 3570 CPU mm som ska fungera som HTPC/vardagsrumsgaming/lanburk.

Köpte även ett Asus GeForce GTX660-DC2-2GD5 2GB (http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1408209) vilket passade perfekt tills den stora 180 mm fläkten skulle på. Det visade sig att det kortet har heatpipes på ovansidan som går i fläkten.

Jag köpte det grafikkortet för det är känt för att vara mycket tyst men ändå ha bra prestanda. Nu får jag tänka om lite och behöver tips på passade grafikkort som är tysta och passar i lådan. Helst ska det vara ett GTX 650/660/670 men ATI går bra med om det finns tysta. Tanken är att maskinen ska var så tyst som möjligt när man ser film men ha lite mer kraft så nya spel som BF3 mm funkar hyffsat. När jag spelar är ljudet inte lika viktigt.

Någon som har några bra tips på grafikkort som passar bra till denna låda?

Av Coss

Kan någon verifiera om det funkar att köra Asus P8P67 Pro B3, Corsair Vengeance 8 GB och Noctua NH-D14 tillsammans utan att behöva kapa flänsarna på minnena? Om det ej fungerar ihop, har någon ett bra tips på minnen med lägre flänsar som fungerar ihop med det moderkortet och fläkten?

Av Coss

Intressant timing. Seagate ska visst släppa en SSD trots allt:
http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3688

Av Coss

Man får nog göra lite skillnad på företags och privata segmentet vad gäller laptops.

Vad gäller privata laptops stämmer nog seagates vision bättre även om jag tror att SSDs kommer ta en något större andel.

Vad gäller laptops till företag är jag övertygad om att nästan alla nya laptops som köps in kommer att ha SSDs. Förtaget jag arbetar vid köper redan in SSDs till i princip 90% av alla nya laptops.

Sista grejen är att om jag tolkar seagate rätt så visar deras siffror hur den totala marknaden ser ut. Då blir det alltid en stor fördröjning och tröghet i siffrorna då gammal hårdvara används länge.

Tittar man istället på försäljningen av nya datorer under samma period tror jag vi får helt andra siffror med mycket större andel SSDs, om inte SSDs dominerar marknaden helt.

Av Coss

Som många påpekar så blir en release av en produkt inte en "pappersrealease" bara för att efterfrågan är större än tillgången.

Det var precis som nämnts samma problem när Intels 80 GB G2 SSDs släpptes.

Jag fick mitt 5870 bara ett par dagar efter release. Väntade på reviews och när jag såg att kortet var vettigt beställde jag från flera leverantörer samtidigt. När Misco (som var snabbast) skickade kortet avbokade jag de andra beställningarna.

Det är iallafall ett grymt bra kort som är värt att väntas på.