Inlägg

Inlägg som Hyponotic har skrivit i forumet
Av Hyponotic

Folk får se till att öppna ögonen lite. Samhället är toppstyrt, världen vi lever i blir bara mer och mer retarderad.
Snart... "tillbaks till dåtiden". Hur hade folk det förr? runt.. WWII och hur har folk det i Nordkorea nu?

En vinklad syn på hur det är för vissa: http://www.svtplay.se/video/2386169/internets-underbarn

Av Hyponotic

Priskoll HD6950

Hej,

Tänkte stämma av vad värdet på ett HD6950 ligger på idag inför ev. köp/sälj.

Av Hyponotic

Enkla alternativet, limma fast kontakterna i respektive pryl så att personen som rycker i kablarna inte får ut dessa ur pryttlarna.

Svåra alternativet, köp en lång kabel.

Tredje alternativet, skriv en lapp & tejpa fast på respektive pryl där det kan stå t.ex "Internetkortet får ingen signal om kablaget rycks ur!"

Av Hyponotic
Skrivet av bagfalls:

Kollade upp problemen runt Diablo 3 och laddningstider. Dom har gjort några dåliga val i utvecklingen av det spelet. Just här är SSD ett sätt att lindra problemen. Ser gärna fler tips på liknande fel i andra spel.

Jag hoppas att detta är tydligt nog, kan förstås försöka väva in någon historia och lite färgglada bilder.

Är det här inlägget överdrivet? Ja, kanske, men vad skulle världen vara om vi aldrig överdrev? Folk överdriver ju ständigt om att deras funktionalitet vid en dator är binärt baserad på ifall datorn har en SSD eller ej.

Jag har mitt OS på en mekanisk disk, ratar inte användningen av en mekanisk disk öht. (Tiden det tar att starta datorn är inget jag bryr mig om)

Jag har spel och program som jag använder dagligen på SSD (Windows räknas ej som något jag brukar varje dag förutom det att jag startar/stänger av datorn). Om jag hade haft 4st mekaniska diskar och placerat Windows på en, ett program/spel per disk så hade det säkert kunnat fungera det med, men även då bryter jag ihop på grund utav hur slött allt blir samt kostnaden för att få mitt system att fungera optimalt för just mig hade blivit högre än att köpa en SSD av rimlig kvalisort.

Överdrivet eller ej. SSD är inte överskattat.

Av Hyponotic
Skrivet av bagfalls:

Låter som om du beskriver SCSI diskar från 80talet. Ytterligare visste jag inte att det fanns spel som tog bort sparfiler ifall man inte har en SSD.

Säger inte att SSD är helt onödigt, jättetrevligt att köra databaser på SSD's, och om man inte gillar laddningstider i allmänhet så är det kanon, men jag har aldrig vart med om att 1. en mekanisk disk ska vara ostabilare än en SSD och 2. att ett spel självdestruerar ifall man inte har snabbaste laddningstiderna på marknaden. Skulle gärna vilja veta vilket spel det är så att jag kan kolla upp varför utvecklaren har valt att göra så.

Handlar inte om sparfiler dessa försvinner ju så vitt jag vet endast vid disk-haveri/manuell radering.

Diablo III är ett exempel som togs upp här där du kan bli av med en karaktär på grund utav att en mekanisk disk inte laddar tillräckligt fort.

Kan länka en YT kanal som demonstrerar det hela ganska bra om så önskas.

Förövrigt så handlar det inte om skillnad i stabilitet utan skillnad i prestanda vid bruk.
Laddtider, möjlighet att köra flera saker samtidigt ifrån samma disk utan att det känns som att smeta med sirap.

Men självklart är du van vid mekaniska diskar och har det strukturerat/uppdelat så funkar ju det också.

Vet inte vad du får 80-talets SCSI ifrån.. ingen som påstått att saker bara försvinner ifrån en disk.

Av Hyponotic
Skrivet av bagfalls:

Tycker inte att SSD är överdrivet dyrt, med tanke på hur länge man använder en hårddisk så känns hundralapparna hit eller dit ganska oväsentliga. Sen tycker jag att man överdriver om man påstår att man inte kan klara sig utan att ha en SSD.
Visst, datorn bootar fortare, vilket är intressant om man faktiskt stänger av datorn. Spelen laddar fortare, ja, men inte mycket. Det handlar om några sekunder, ibland kanske en minut. Tycker man att det är viktigt att skrapa av några minuter per dag i laddningstider så är SSD prefa, vill man betala 6kr per GB istället för 40 öre så är det också perfa.

Hade vart värt mer om det gav någon verklig prestanda i spel, vilket det mer än sällan gör, och om det gör det så är det sällan märkbart...

Spelar du något hardcore spel?
Surt att bli av med något du lagt ner massor med tid på, på grund av att din slitna mekaniska disk inte kan ladda in en karta t.ex tillräckligt fort.

Det handlar inte bara om minuter hit eller dit, det kan ju vara "arbete" på flera hundra timmar du förlorar på grund utav att en mekanisk disk inte är tillräckligt snabb. Ganska surt..

Bryr mig inte om datorn bootar fortare eller ej, jag vill ha respons när den är up'n'running så att säga, det får man ej med en mekanisk disk. Tyvärr.

Tycker absolut inte att man överdriver om man säger att man inte klarar sig utan en SSD. Jag skulle inte vilja jobba med en dator som inte har en SSD i sig.

Av Hyponotic

Gårdagens bästa "drop"

Av Hyponotic

Går väl ON runt ~20.30-21

posta din så addar jag när jag är on. här eller i pm

Av Hyponotic

Jag kan.. ikväll

Av Hyponotic

GFX: GTX 560 TI
CPU: Intel Pentium G2020

http://i39.tinypic.com/b3jujo.jpg

Av Hyponotic
Skrivet av NiV3Rt:

Inget fel på "kinesplattor" ifall man har lite koll och läser runt om vad som är bra. Jag har själv köpt en Cherry Mobile Fusion Bolt som överpresterar något sjukt för de 650kr jag gav för den. Tveksam till att man kan hitta något bättre för de pengarna

http://www.noypigeeks.com/android/cherry-mobile-fusion-bolt-r...

Vart beställde du den och hur lång tid tog det innan du fick den? Är bra sugen för den pengen.

Av Hyponotic

Tack tack

Av Hyponotic

Priskoll HD6850

Hej.. hittar inget vettigt svar på min fråga när jag söker så jag vänder mig utåt.

Vad anser ni att ett HD6850 är värt idag?

Av Hyponotic

Så länge som du inte använder dig utav stats så kommer det fungera utmärkt.

Av Hyponotic
Skrivet av Pellum:

Jag har ett Guest Pass över om någon vill ha. Först till PM ...

Tack och bock!

Av Hyponotic

Tar gärna emot ett guestpass jag också.

Av Hyponotic
Skrivet av AnnCCarlsson:

Din hårdvara bör funka utan större problem (jag har inte installerat det nätverkskort du har på ditt mb, men det borde inte vara någara problem).

Det är riktigt bökigt att göra en OSX-skiva bootbar utan en Mac. Det finns mycket färdiga verktyg för Mac men så vitt jag vet inga sådana för PC (Windows). Det finns färdiga ISO-filer(bootbara installationsskivor för PC) att ladda ner men det är ju att betrakta som piratkopiering.
Ett litet krux med alla Hackintosh är att de innebär ett brott mot licensavtalet för OSX. Programvaran får bara installeras på hårdvara som levererats av Apple. Om man bryter mot licensavtalet riskerar man att Steven Jobs kommer och spökar, eller kanske något ännu värre...

På så vis, men då kan jag köpa det med gott samvete ändå. Tack

Av Hyponotic

Hej,

hittar inte riktigt rätt i djungeln men jag börjar med hw:

i3 2125
Asus V-P8H67E
8GB Ram
GTS 450
Samsung 830 SSD

Tänkte köpa Snow Leopard och funderade på om det gick att installera utan att ha hjälp ifrån någon som redan har osx installerat. Kanske har jag redan läst svaret någonstans.. men jag är osäker. Tacksam för hjälp.

Mvh

Av Hyponotic
Skrivet av vexxan:

Tråkigt nog visade jag min sambo dödskallen som man får med och hon vägrar att jag har den hemma (jaja, I'm not the boss in my house). Så jag kanske får e-baya den eller någotframöver

Skickades från m.sweclockers.com

Haha, ta ner alla gardiner och sätt upp de fulaste lakanen du hittar.
När hon bytt tillbaks, gör om. Sluta inte med det innan du "får" ha framme precis vad du vill.
Sen visst, den kanske inte passar in vart som.. men på något ställe går det alltid att ha saker även om de inte matchar.

Av Hyponotic
Skrivet av muf3:

För att det är en omöjlig fråga att svara på med den informationen som TS ger oss.

Kanske borde införa en sarkasm tagg på forumet, men då hade det ju inte blivit så många roliga trådar att följa

Skickades från m.sweclockers.com

HAHA, jag måste bara garva. Men ja, jag var ju relativt glad när jag skrev inlägget.. mest för att det finns folk till allt.
Men ja, det finns ju även ett svar här i tråden där man får reda på hur mycket man har använt.