Inlägg

Inlägg som relaxer har skrivit i forumet
Av relaxer
Skrivet av Miindz:

Simp som jag är för IKEA samt att jag kände att jag behövde nytt skärmstativ- så åkte jag dit idag och köpte denna.
Installerade min 27" primära samt 24" sekundära på dryga timmen (inklusive städning, m.m.) i eftermiddags, väldigt smidigt.

Är otroligt nöjd hittills. Lätt att justera i tilt, höjd samt sidled.

Går det att få skärmarna att sitta tätt mot varandra? lite svårt att se på bilderna på hemsidan

Av relaxer
Skrivet av sleepyoh:

Vad är anledningen till att motocross hjälmar är så olikt utformade vanliga integral hjälmar? Mycket större utskjutande del framför hakan, och sen är det väl liknande skidglasögon som sitter på det.

Om man vill börja motionsåka enduro och införskaffa lämpliga skydd, vilken typ av hjälm och övriga skydd ska man satsa på, och varför? Skor som går upp över halva vaden för att ge stabilitet och skydda fotlederna är väl ganska givet? På det en ryggplatta? Någonting annat att tänka på? Handskar, ryggskydd, skor, en bra hjälm, men vilken typ? Det känns som en början, är det någonting jag missar?

Tanken är att åka enduro liknande enbart för nöje/motion. Finns några klubbar och spår här omkring som är av intresse. Hoj finns 250cc 4t luftkyld halv-retro cross att åka på. Inget hoppande, inget banåka, det blir enduro spår, skogsspår, grusväg, eller någon öppet fält av grus bara för övning.

Skydd som sitter bra och itne är för varma är ett hett tips från mig som varit motionsåkare i många år.
Snåla inte på skorna, du kommer sparka in i stenar rötter etc och även läga hojen över benet. Jag körde med sidi crossfire som jag älskade. Dom tål mycket stryk också kan jag lova (jag har testat dom mot varenda sten längs endurospåren i norr).

Jag gjorde misstaget att köpa en billig hjälm först men det resulterade i att min hjärna kokade under sommarmåanderna. Ett byte till en läskigt dyr Airoh gjorde otrolig skillnad.

Har du en tight budget så lägg mest på hjälm och skor enligt mig.

Kroppsskydd så funkar det mesta som är godkänt men dyrare är ofta bättre. Jag gillar min leatt 3D airfit (kropps, axel och armbågsskydd i ett).

Lycka till i skogen!

Av relaxer

Någon mer än jag som har problem med Flex mini switchen från ubiquiti? Jag har 1GBs fram till switchen men bara 100mbs ut från den fast den ska ha 5GBs throughput. Jag har testat med olika kablar (som jag testat med kabeltestare) men det gör ingen skillnad.
Jag har testat både via acesspunkten som sitter i switchen och direkt från datorn till switchen.

Nätverket ser ut såhär (enligt ubiquitis egen mjukvara) : Fiberkonvertern <1GB/s> Security gateway <1GB/s> Flex mini switch <100MB/s> PC

med bredbandskollen uppmäter jag bara 87MB/s

Några tips?

Av relaxer

Blev några timmars felsökning. bytte till slut PCIe plats på kortet och då fungerade allt (än så länge).

Var och varannan uppstart var det precis som att drivrutinerna för grafikkortet inte lästes in. Man får bild och allt ser normalt ut när Windows startar men mjukvaran får inte data från fläktarna t.ex. När detta inträffar så blir det 5-10fps i alla spel utan att temperaturerna drar iväg.
Uppdatering av chipset, grafikkortsdrivare etc gjorde ingen skillnad. Flyttade grafikkortet till andra PCIe porten och då försvann symptomen. Trasig PCIe port eller kan m2 disken påverka så mycket?

Av relaxer
Skrivet av Dieselrök:

Hej allihopa!

Tidigare i veckan byggde jag ihop min nya dator, då trotjänaren som levereat i sju år tillslut gav upp. Då jag inte har tiden man en gång hade så valde jag denna gång att faktiskt satsa på lite mer budgetalternativ än vad man kanske hade gjort för fem-sex år sedan. Jag var ändå noggrann med att välja ut bra delar till en bra peng. Allt har fungerat utmärkt tills dess att jag drog igång Diablo 4. Jag får fruktansvärda problem med min CPU under dessa sessioner, där CPU:n i vissa fall arbetar närmare 100%. Jag har provat lite andra krävande titlar men får inte alls samma problematik där.

Jag har inte fipplat eller gjort några inställningar i BIOS / överclocking då jag inte har en aning om hur det fungerar.

Delarna det handlar om är:

MSI B550M Pro-VDH WIFI
Corsair 32GB DDR4 3200MHz CL16 Vengean
AMD Ryzen 5 5600 3.5 GHz 35MB
ASUS Radeon RX 6750 XT 12GB DUAL OC

Utöver det valde jag att köpa en något kraftfullare kylare, spelet drivs på en 2tb m.2 hårddisk, 650W nätagg.

Om någon har en lösning eller förklaring på mitt problem är jag mer än tacksam för hjälp!

Har du Nvidia Broadcast igång? det sabbar diablo 4 helt för mig.

Av relaxer

Felsökning, Dålig prestanda men inga processer som tar resurser.

Polaren har haft problem med sin dator. Vissa dagar fungerar den felfritt och andra dagar så får han 5-10fps i alla spel.
Jag ska åka dit idag och se om jag kan få ordning på den så tips på vad jag ska kolla mottages tacksamt.

Information jag fått:

  • Inga processer tar upp resurser.

  • Den verkar inte gå varm.

  • Test av minnen gav inget resultat.

Min misstanke är att den throttlar pga värme men att han missat det. Min andra idé är att han klickat på något olämpligt (Säkert på feetfinder ) så då är min fråga. Vad är bästa gratisprogrammet för att hitta malware nuförtiden?
Andra tips på vad jag ska kontrollera när jag åker dit?

Av relaxer

Ser galet fint ut men jag vette tusan om jag får in mitt Suprim X i det? måtten på det är 336 x 140 x 61 mm och utrymmet i chassit är specat till: L: 336mm (incl. power connector), H: 160mm (incl. power connector), W: 75mm (triple slot).

kan bli en tight squeeze alltså men i värsta fall får jag ett tillfälle att bygga något färgglatt åt dottern

Av relaxer
Skrivet av aaaas:

Satt du bara och laddade om sidan tills de gick att köpa eller hur gjorde du?

Fins en browserplugin som nämns tidigare i tråden som notifierar dig när sidan uppdateras.

Kommer inte ihåg namnet men sök i tråden så hittar du den.

Av relaxer

Från komplett i Örebro till mig i kolonierna på mindre än 24h. Det måste va rekord.
Grymt jobbat av postnord! Monterar in mitt 3080 suprim x ikväll när barnen somnat 😁

Av relaxer

Mitt 3080 suprim x skickades just från komplett! Beställt 9/12

@vintervilan ditt borde kommit i samma bunt

Av relaxer
Skrivet av Vintervilan:

Efter kontakt med komplett så verkar äntligen mitt Suprim X vara bekräftat 23:e december. Kanske tidigare. Kanske kan bli ett bra lov ändå.

Då borde mitt skickas också, synd man bor uppe i kolonierna så jag tvivlar på att postmord lyckas få fram det under mellandagarna

Av relaxer
Skrivet av smd:

3080 suprim x uthämtat och installerat. Riktigt biff kort men det fick plats

Allt ser ut att fungera bra så man har inte fått något måndags ex som någon annan här hade otur med.

Fick du med en Anti-sag bracket? sett det i några recensioner men det står inget om det följer med

Av relaxer

Ja @Kenneth du var alltså tvungen? jag som äntligen lagt tankarna på custom loop på hyllan så kommer du och frestar mig med denna utmärkta video, hur tänkte du nu?

Grym video!

Av relaxer
Skrivet av Vintervilan:

Får dessvärre samma ickesvar som vanligt De kan inte se när nästa leverans kommer, eller vilken köplats man har osv osv.

fick detta från supporten:
Okey, så av en eller annen grunn skiftet ikke ordren status etter oppdatering.
Men ser ut som neste levering vi har på disse er estimert 02.01.2021 og 06.02.2021

Av relaxer
Skrivet av Vintervilan:

Trevligt. Inte hört något om Suprim X? Ett tag verkade det ju vara det kortet man skulle jaga, men nu verkar det också svårt

Du har inte plågat supporten på komplett något idag eller fått ett elveransdatum på när nästa batch kommer?

Av relaxer
Skrivet av Mockasin:

Idag fick mitt 3080 Suprim X från komplett.se äntligen komma hem.
Order lagd 09/12/2020 14:39

https://i.ibb.co/vPpKvNx/1607695010648.jpg

Tack för all information i denna tråden! Jag önskar er andra lycka till i den fortsatta GPU-jakten.

Bara lite avis

Av relaxer
Skrivet av Vintervilan:

Nu vågar jag inte hoppas för mycket, men enligt Inet ska mitt Gaming X levereras den 16:e. Har ett par beställningar på Suprim X också som jag egentligen är mer sugen på....men vad fan, måste ju ha ett kort. Ska jag ta Gaming X när det kommer eller hålla ut lite till och hoppas på leverans på Suprim X från komplett?

Du har inte hört ngt mer om ditt suprim 3080? Tycker komplett kan kläcka ur sig om korten har kommit eller inte. Står fortfarande "i lager"

Av relaxer
Skrivet av ajV:

Enligt elgigantens hemsida så kan det finnas ett Msi gaming trio 3080 i butiken mobilia Malmö.

Vem vet kanske stämmer, typ 50mil för mig att undersöka..

Nästgårds ju. KÖR!

Av relaxer
Skrivet av Vintervilan:

Fick helt plötsligt följande svar: "Køplasser får vi dessverre ikke sett.
Listene vi har på salgene av varen har ikke nummer på seg og viser ikke hvem ordre som har fått varen eller ikke er je redd"

Varpå jag sa att igår fick jag minsann höra att jag hade köplats 4 och att folk på sweclockers fått reda på sina platser.

"Kan være at vedkommende du pratet med gikk i listen for å telle 1 og 1 ordre / sjekket dem 1 og 1"

Han säger vidare att jag nog har "runt köplats 4", men att personen jag pratade med igår förmodligen bara hade kollat den svenska sidan. Att prata med kompletts kundtjänst är lite som att ställa en fråga till en politiker, man får alla svar utom det mest relevanta

edit: Sista ordern som fick tilldelning lades 14:41:14 och min order lades 2 minuter efter det. Men supporten säger också att eftersom att min ligger som beställning, så kunde han garantera mig ett kort nästa batch eftersom att de får de antalet kort de beställer av leverantör. Men när det blir, det kunde han inte svara på. Tillbaka på ruta 1 - väntan.

Du får mkt bättre svar än vad jag får jag får: "vi kan inte säga något om köplats" & "vi har inte packat upp korten ännu?"

Av relaxer
Skrivet av Luttz:

@Swifty
Ursäkta, tiden jag skrev i först stämde inte. Det var kl 14.42 jag hade lagt ordern, och den ändrade status till "skickad" kl 15.24. Mitt ordernr slutar på 6140. Jag måste ju ha varit en av dom sista som fick tilldelning!
Så om jag förstår det korrekt så hamnade du 21 beställningar bakom mig? Du borde ligga bra till, men du kanske måste vänta på nästa batch

14:42 här med men jag fick inget, måste varit sekunder ifrån :/