Inlägg

Inlägg som anund har skrivit i forumet
Av anund
Skrivet av DevilsDad:

Extra cachen har förmodligen ingen fördel alls för den typen av laster. Å andra sidan så ger fler trådar på samma system en vinst i effektivitet.

Kryptofolket uppfinner gärna nya sorters laster, är det inte GPU:er eller hårddiskar och SSD:er så är det L3-cache. Snart har de hittat ett sätt att göra OLED dyrare.

> The Raptoreum mining algorithm is designed to utilize large L3 caches found on modern CPUs. It looks like this mining algorithm will work best with AMD's Ryzen and Threadripper lineup since it offers the largest L3 cache sizes. In a report by BitCoin Press, it is reported that miners are running large crypto operations comprising of several hundred AMD Ryzen CPU-powered systems to earn that Raptoreum cash.

https://wccftech.com/new-raptoreum-crypto-mining-algorithm-tu...

Av anund
Skrivet av Dumbullen:

Lite udda slogan dock, "Dreamhack is coming home"? Varför är Stockholm DHs "hem"? Det borde väl rimligtvis vara Jönköping eller Borlänge då dom mig veterligen knappt har någon anknytning alls till Stockholm.

Med det sagt har jag inget emot att dom håller både Jönköping och Stockholm

Det är inte "Dreamhack is coming home", det är "Gaming is coming home". De menar inte att Stockholm är Dreamhacks hem, de syftar på att Stockholm är centrum för den svenska spelindustrin. Det är bara en fånig slogan, men de har en poäng åtminstone. Sedan hur relevant det är för Dreamhack är en annan sak.

Av anund
Skrivet av Baxtex:

Såg nu att det rekommenderas en 2.5A, har nog bara en 1.5A som max. Damn. Nån som vet var man hittar en 2.5A billigt som inte exploderar?

Ikea säljer en laddare (Koppla) med tre portar. Max 3,4 A totalt, 2,4 A per port. Kostar 79 kr.

Av anund

Någon som vet om en Xeon X56x0 fungerar på ett Asus P6T (inte deluxe eller liknande)? Jag har ett med en i7 920 som jag skulle vilja ha ett par extra kärnor till. Moderkortet stöder inga Xeon-processorer officiellt enligt Asus hemsida. Jag vet inte vad som skiljer vanliga P6T från deluxe-versionen som jag sett flera använder Xeon med.

Av anund
Skrivet av anon216160:

Hade tänkt att önska mig en cpu av farsan sen köpte ramminnen själv eller liknande. Jo minnena vet jag att jag behöver byta. ?

Jag har ett set med tre st 2 GB DDR3-minnen från OCZ över som jag inte har någon användning av. Om du vill ha dem kan du PM:a din adress så skickar jag dem i helgen.

De fungerade inte helt 100% i min dator, men jag kanske hade för hög klockfrekvens eller något.

Av anund
Av anund

Läser man hans inlägg får man intrycket att han jobbar på kundtjänst snarare än som ingenjör.

http://it.slashdot.org/comments.pl?sid=1098793&cid=26542735

Av anund
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jonte[YoT]
Edit: Fördelen med 16:9 är väl att tv-serier och _vissa_ filmer täcker hela skärmen, med 16:10 så får du svarta kanter på 60 pixlar uppe och nere... Tycker själv att 1200 pixlar är lite snålt på höjden i många fall och ser verkligen inga fördelar med det. LG-skärmen ovan ska dessutom klara av att visa allting native så du behöver inte oroa dig för att bilden ska stretchas.

Precis, man offrar alltså 120 pixlar på höjden, sammanlagt 230400 pixlar, för att slippa få svarta streck under 16:9-film. "Riktig" film kommer fortfarande ha svarta streck under och över, 4:3-film kommer ha svarta streck till höger och vänster. Ska man köpa en TV kan man köpa en 16:9, till en PC vill man ju ha så stor bildyta som möjligt. Alla spel som jag känner till klarar 16:10, när man surfar vill man slippa scrolla så mycket som möjligt osv.

Jag har själv 1920x1200 och jag har inte en enda gång önskat att skärmen varit 120 pixlar lägre.

Av anund

Re: Tips på en 24 tums TFT Widescreen skärm

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Immersion
Verkar som 16:9 har mer fördelar än 16:10.

Är du snäll och nämner några av dem?

Av anund

Du skulle ju rendera film, inte koda den. Då avkodar du den, eller decode, inte encode. Encodar är för övrigt inte ett svenskt ord utan en bastard av ett engelskt ord med svensk ändelse.

Om du kan spela upp h264-film, oavsett vilket program som används för att koda den, beror på vilken profil som använts.
http://en.wikipedia.org/wiki/H.264#Profiles

Du får ta reda på vilka profiler din hårdvaruaccelererade codec stödjer.

Av anund

x.264 är en h.264-encoder. Videon man får från x.264 är således h.264.

Av anund
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sireddie
Äntligen en 1920 skärm i storlek <24"... eller har jag missat någon annan som hann före?

Det finns flera stycken, bland annat en Lenovo som är ganska populär.
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=393#rparams=k=s31415074

Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
de flesta filmer idag är faktiskt gjorda närmast i det formatet. och för TV-produktioner är det exakt anpassat.

en kompromiss helt enkelt, de flesta har nog vant sig vid avmaskning horisontalt ibland idag. och skulle man istället ha vertikal blir det nog bråk och frågor om det istället bara.

De flesta använder väl 2.35:1-formatet?
Men vad gör det om man har ett par tunna streck över och under bilden när man tittar på film? Merparten av tiden gör man ju annat, och då har man mindre bildyta. Det är ju dessutom i höjdled man behöver den mest när man t ex surfar.

Sanning är ju att tillverkarna föredrar 1920x1080 eftersom de då kan använda samma paneler som i TV:s. Att en del konsumenter välkomnar denna försämring med öppna armar är för mig obegripligt.

Av anund

Varför vill man ha 120 färre pixlar på höjden jämfört med den vanliga 192x1200-upplösningen? Det enda man får ut av det är:
1) Mindre plats på skärmen
2) Man "slipper" de två tunna svarta kanterna när man tittar på 16:9-film på sin datorskärm. Men tittar man på vanlig film så har man fortfarande kanter eftersom filmer inte använder 16:9-ration.

Av anund

Använder man inte SLI måste man betala för något man inte vill ha, använder man SLI har Nvidia fått betalt för minst två grafikkort. Väldigt girigt av Nvidia, jag förstår inte varför Intel och moderkorttillverkarna gått med på det.

Av anund

Hur stor skillnad skulle det göra om man köper något billigt chassi och monterar in delarna i det innan man säljer? Jag har svårt att tro att Svensson bryr sig om aluminiumchassin.

Av anund

Hjälp med värdering, P4 3GHz, 3GB mm.

Hej,

Funderar lite på att uppgradera/byta ut datorn, och undrar lite vad ni tror att jag skulle få för den gamla. Komponenterna som skulle säljas skulle i så fall vara:
Pentium 4 3.0 GHz Northwood
Zalman CNPS7700-CU CPU-kylare
2x512MB OCZ Platinum PC3200
2x1GB Geil PC3200
Asus P4C800-E Deluxe
ATI X1600 Pro 512MB
Creative Audigy ES ljudkort
Maxtor 160GB hårddisk
Asus TV-kort (analogt)
DVD-läsare
CD-brännare
Lian-Li chassi
Zalman 300W nätaggregat

Vad tror ni att man skulle kunna få för en sån dator på t ex Blocket? Den klarar ju de flesta spel om än inte på toppinställningar, men det är det väl ingen som förväntar sig av en begagnad dator?

Av anund

Jag förstår inte varför de inte har en hold-switch på shufflen, samt använder play som on/off, precis som de stora iPodarna. Med det sagt så har jag haft både den äldre och den nyare versionen av Shuffle, och hold behövs väldigt sällan.

Av anund

Google maps mobile klarar det. Starta programmet, välj Find location och skriv in koordinaterna i formatet 12 34' 56.78"N 12 34' 56.78"E

Av anund

Musikspelaren i K800i är buggig när den är minimerad.

Hej!

Precis som rubriken säger har jag problem med musikspelaren i min K800. Det är inga problem när den är maximerad, men någon sekund efter att jag minimerat den startar musiken om. Samma sak när jag ska låsa knappsatsen med spelaren minimerad, musiken startar om. Återupptar jag musikspelaren ser man att låten i själva verket inte alls startat om, i alla fall inte enligt mätaren som visar var i låten man är. Spolar man ett par sekunder så synkroniseras ljudet med mätaren.
Jag spelade in en film på med min webkamera för att visa problemet. Man ser knappt vad det står på displayen, men man hör tydligt att musiken startar om ett flertal tillfällen. Det enda jag gör då är att trycka på t ex * för att kunna låsa knappsatsen. Ibland startar den om utan att jag rört telefonen.
Filmen är drygt 20 MB och kodad med Xvid.
http://rapidshare.de/files/31835089/buggigt.avi.html
http://media.putfile.com/Musikspelaren-i-K800i--r-buggig (samma film, men eftersom man inte kan streama Xvid så tar det ett tag innan man kan börja titta på filmen.

Någon som hört talas om problemet tidigare? Det uppstår både med VBR-filer soch CBR-filer. Låten i filmexemplet är Dark Tranquillity - Undo Control, 128 kbps CBR.

Edit: Jag kom på att jag kanske skulle nämna vilken firmware jag har. Det är en SE original, version R1CF001.

Av anund
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Deaths Head II
Tydligen så funkade inte bluetooth genvägen korrekt i aktivitetsmenyn,
men sedan såg jag en ny lite mera ljusblå bluetooth ikon när jag
installerade nya drivrutiner
men den gamla mörkblåa blutooth ikonen är fortfarande kvar,
lite irriterande faktiskt.

Tack för all hjälp iallafall

Låter som att du har kvar de gamla drivrutinerna och nu även Windows inbyggda, som kom iom SP2. Windows har HID-stöd, till D-link måste man ha nyare drivrutiner för att de ska klara HID-profilen, vilket du ju inte hade enligt din lista på profiler. Om du vill kan du ju avinstallera D-links drivrutiner nu, då slipper du ha dubbla BT-ikoner vilket ju även sparar minne.

Jag kan även passa på att tipsa om mitt program för att göra egna fjärrstyrningsprofiler: http://www.cyd.liu.se/~andgu842/Hid/