Inlägg

Inlägg som Valmar har skrivit i forumet
Av Valmar

Processor sitter fast i kylflänsen

Så, jag tänkte jag skulle ställa i ordning min gamla HP dator som stått och skräpat ett tag nu, då den går upp i nästan 70 grader vid idle vid 3500 rpm tänkte jag att det kan vara dags att ta en titt på kylpastan.

Jag lossar på byglarna och lyfter upp kylaren ganska försiktigt, blir mäkta förvånad när jag märker att Processorn sitter fast i kylflänsen, jag prövar att badda lite chipset-rengöring och får bort ganska mycket vit kylpasta på sidorna, men själva processorn går dock inte att rubba, den sitter som berget. Jag ser även att 2-3 pins har böjts lite

Jag läser omkring lite och får reda på att värme skulle kunna hjälpa. tar bort fläkten går in i Köket och vänder flänsen neråt så Processorn pekar uppåt och sätter den på plattan i ca 2 minuter.

Kylflänsen är nu ganska varm, inte så varm att man inte klarar av att hålla i den men varm nog att det känns ganska bra när man tar i den, försöker igen vrida processorn men den rör sig inte, prövar mer chipset-rengöring utan resultat.

Jag vänder mig nu till er kära vänner! Vad kan jag göra år detta och finns det ens något att göra åt det?

Av Valmar

då vi pratar om akryl färg så är det verkligen inget jag rekommenderar, du kommer får det svårt att få det att se bra ut också då det krävs flera lager

Av Valmar

jag har tele2 I Zirus stadsnät aldrig haft problem i kontakt med deras kundservice, men problem med nätet i sig kommer du ju få vilken leverantör du än väljer då dom alla sitter på samma nät

Av Valmar

den som altid rekommenderas som budget lösning, Cooler Master Hyper 212 EVO

Av Valmar

mina krav är något blygsamma, har 10/10 inga planer på att byta till bättre, det som ska anslutas är följande:

1 dator via lan
1 nintendo wii via lan
2 stycken trådlösa enheter

kan tillägnas att förmodligen är det bara datorn och 1 trådlös enhet som kommer användas samtidigt, vad kan ni rekommendera?

Av Valmar

är det ett msi p67a-gd45 du har möjligen :)?

Av Valmar

är inte Noctua u12s och u14s optimala i dessa förhållanden? dom är ju gjorde för att klara av high profile minnen, och vill du ha änu bättre kylning kan du ju köpa en till fläkt för push pull

Av Valmar

tog slag i det och beställde ett Fractal Design Newton R3, 600W 80+ Platinum, Modulär, känns hyfsat framtidssäkert och det har fått väldigt bra recensioner, modulärt är ju också trevligt

Av Valmar

Brummande nätagg, förslagpå nytt Önskas.

Så, mitt Corsair CX600w http://www.inet.se/produkt/6911370/corsair-cx-600w-80-bronze har börjat föra en masa oljud med jämna mellanrum, så pass mycket att bordet vibrerar och jag får stänga av datorn ett slag för att råda bot på problemet, det bör nämnas att det inte har varit i bruk i ett år ens och att jag rensar datorn på damm månadsvis.
Jag är således på jakt efter något nytt, gärna något med lite mer kvalité, 80+ Gold kanske?

jag går även i funderingarna på att köpa ett nytt grafikkort, möjligen ett r9 270x eller liknande, så det är bra om det är något det klarar av.

Komponenterna agget behöver driva är följande:

intel 2500k ej överklockad
amd radeon 6950
1 ssd
1 hdd
8 gig ram 1300 mhz

Av Valmar

skulle byta kylaren mot någon av de nya ifrån Noctua, u12s eller u14s, annars ser det super bra ut
http://www.sweclockers.com/recension/18014-noctua-nh-u14s

Av Valmar

har ungefär liknande problem som e2zippo, efter jag installerade 11.10 whql drivrutinerna så går skärmen "out of sync" i native resolution, verkar ju vara en refresh rate bugg eller något, detta händer även med cap 4 som om det skulle vara någon lösning problemet, enda lösningen som verkligen fungerar är antingen att sänka upplösningen ett snäpp eller nedgradera till 11.9, det som stör mig då är det gröna flimret, Dock så vet jag inte om 11.10 gör någon skillnad när det gäller den biten i alla fall.

intel i5 2500k ATI 6950 win 7 64

Av Valmar

jag har samma problem och blir sjukt orolig, så jag undrar om det är någon fara eller om den läser fel

Av Valmar

quake3, unreal tournament, warcraft 3. alla dom borde fungera utan problem på den burken

Av Valmar

Asus vento3600

Jag bara undrar när denna leksak kommer till sverige, är mycket sugen på en

http://www.asus.com/products/pccomponents/chassis/vento3600/f...

Av Valmar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SonOfAGun
Izno: klipp av ändarna med t.ex en avbitartång, skala av cirka en cm på isoleringen, dra ut kablerna i rätt färger (sett från höger håll, alltså gå med brun som en högra kabeln först)
brun, brun vit, grön, vit blå, blå, grön vit, orange, orange vit,
sedan tryck på modulen med den lilla "haken" neråt, se till att färgerna är rätt, även att isoleringen har kommit in tillräckligt långt in i modulen, den ska sitta så att "spärren" hamnar på den, tryck till två ggr och vips den är klar... hoppas detta hjälpte ngt iaf...

Tror du kan stöta på problem om han går efter dina färger där, beror helt på villken typ av kabel han ska göra och hur han (eller fabriken) lagt kablarna på ena sidan, desutom ska isoleringen INTE sitta i modulen.

Av Valmar

med blue-shift följer det med en cd-key som fungerar med vanliga halflife, likså då även counterstrike (äger nämligen enbart blue-shift själv)

Av Valmar

pc7 har hål för 2*80 fram och 1*80 bak.

Av Valmar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Huckle
Är inte insatt i x-box, men någon motsvarighet till Dance dance revolution kanske? Kräver dock matta, men det är roligt ändå.

jodå, det heter Dance Dance revolution =P

Av Valmar

ser bra ut, jobba på och skit i om de i om andra inte tycker om det, i slutet är det ändå vad du tycker som spelar roll.

Av Valmar

hur kollar man upp en ip-serie genom nätmasken?

så. min fråga är hur man kollar upp villka ip-adresser som ingår i ett nät med hjälp av subnät masken.
dvs efter jag omvnadlat den till binära tal..

vad får jag t ex för ip-adresser i
subnätmask 255.255.255.15
binär form 1111111.1111111.11111111.00001111

skulle gärna vilja ha en liten kort genomgående förklaring hur det fungerar isf...