Inlägg

Inlägg som Newbranch har skrivit i forumet
Av Newbranch
Skrivet av anon195163:

Lenovo IdeaPad 320-15 80XL00R6MX för 3990kr på Netonnet:

https://www.netonnet.se/art/dator/barbara-datorer/14-15-tum/l...

Prisjakt(normalpris 4990kr):
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4805872

Specs:
i5 7200U
4GB RAM(Max 16GB, en ledig slot)
128GB SSD (2.5”)
15.6” TN-skärm
_________________

Kjell & Co har en helt OK rea just nu:
https://www.kjell.com/se/kampanjer/rea

Sidan är lite långsam för mig just nu så kan inte ge några exempel.

Någon som har åsikter om den här datorn? Skulle den fungera bra för min flickvän som ritar mycket på sin Wacom-bräda i photoshop?

Av Newbranch

Det är tydligt att ni alla tjänar mycket mer än jag.
I mitt sinne är bilen ett färdmedel som ska göra det möjligt för mig och tjejen att ta oss på upptäcktsfärder på helgerna. Utrymmet i S60n jag hade i helgen räckte gott så en sedan är absolut inte för liten för packningen.
Sannolikt kommer den stå mycket på vardagarna då vi försöker hålla oss i form och joggar eller cyklar till jobbet.

Det verkar också som att vi har helt olik syn nödvändig komfort. Jag och brorsan kör hans Astra från 97 nära 60mil enkel väg till mina föräldrar ganska regelbundet och det är absolut inga problem. Ratten vibrerar lite vid 140km/h men annars inga bekymmer, eftersom att man kör lagligt ändå (ja, jag är en av dem..)

Jag blev som sagt också överraskad av komforten i den Volvo S60 jag körde i helgen, ägaren påstod att han räknade med att värdet på den var just 30tusen.

Jag tycker i alla fall att vi kan bortse från kommentarer om att det inte är någon idé att köpa bil för 30tusen, jag är medveten om att jag inte får en Tesla för priset. Sannolikt kommer jag att köra bilen tills den hör hemma på skroten, om det är över 3 år så anser jag det vara en lyckad deal.

Av Newbranch
Skrivet av xxargs:

Själv håller jag mig ifrån VAG-sfären - dels för att jag inte kan med de hårt stoppade säten och trycker på fel ställen - men beslutet cementerades ytterligare efter att plockat isär en av deras magnetkopplingslösa AC-kompressorer med inprogrammerad självdestruktion i en Audi A3 diesel och dess fullständigt slutkörda remspännaren (all dämpning i dämpardelen var helt borta vilket gjorde att remmarna slog väldigt mycket vid tomgång pga. hög system-Q värde (det som dämparen skulle sänka) och det skramlade i hela bilen)

- för så fort som köldmediet läcker ut så har du snart en kompressoras och väldigt mycket pengar att reparera efter som spån finns i hela systemet.

Det är 3 fel som händer med dessa - skärning pga att för mycket köldmedel har läckt ut, teflon (från kolvarna) som skavts av och kladda igen systemet, gasventil som sätts igen och denna kan inte köpas löst utan en helt ny kompressor måste köpas...

tvivlar att deras AC är lika täta och tål stenskott på samma sätt som Corollan jag har, som inte behövt AC-service eller någon köldmedelspåfyllnad fast den är 13 år gammal...

VAG-sfären?
Förlåt men jag förstår i princip inget av ditt inlägg..

Av Newbranch
Skrivet av Oliver91:

https://www.blocket.se/stockholm/Volvo_S40_2_0T_Classic_Della...

Denna verkar vara en välvårdad S40 med lite mer utrustning än vanligt, den kanske skulle vara något för er?

Ser ju jättefin ut!
Helt klart intressant.

Av Newbranch

Vad har man för kostnader vid leasing förresten?

Av Newbranch
Skrivet av Panzerfister:

S80 är väldigt underskattad, man åker bekvämt i dem och om man har en lugn körstil kan man enkelt köra dem under 0,8 l/mil. Är ju dock rätt stora så inte ultimat om man behöver åka runt i leta fickparkering varje dag, har man dock p-plats är det inga problem. Att en bil känns stor är enbart positivt, det är en form av lyx man snabbt vänjer sig med.

Försäkring på gamla bilar kör man bara trafikförsäkring, då får man det billigast. Helförsäkring är för folk som inte kan köra bil.

V70 är ju ett säkert kort, väl beprövade och mycket information på nätet om man måste fixa nått själv.

Det här med att gamla bilar skulle gå sönder stup i kvarten är enligt mig kraftigt överdriven. Hittar man en fin bil som man sköter oljebyten och liknande på så brukar de hålla bra. Varning för anekdotisk bevisföring men jag har alltid kört gamla bilar och jag kan knappt komma ihåg när jag blivit stående längst vägen senast, nått batteri som blivit dåligt men inga direkta haverier de senaste 10 åren.

Det mest problemfria är ju att leasa, men kostar också därefter.

Edit: Ni/Du kan inget om bilar nu, men vill du lära dig göra enklare service som oljebyten och liknande (en kunskap man har nytta av under hela livet) eller ser du framför dig ett bilägandet då ni lämnar in bilen för all form av service och reparation? För som sagt, sådant kan snabbt bli rätt dyrt.

Jag är under samma intryck som du, jämfört med de flesta andra här i tråden, att 30.000kr-bilar inte alls är skrot. Jag har i min ungdom ägt en Audi-100 som jag köpte för 10.000, inga anmärkningar på besiktningen de 2 åren jag hade den. Utöver det har flera stycken erfarenheter utav billiga bilar som "tuffar och går".
Brorsan har en Opel Astra som han köpte för 25.000 som går igenom besiktningen med blanka papper år efter år.

Det du beskriver, oljebyten, ser jag inte som några problem att fixa själv. Min far har gått fordonsteknisk-linje och mekat mycket själv så enklare grejer kommer jag fixa själv, med hans hjälp. Byta däck, bromsklossar och sånt där är inga bekymmer (säger jag i min naivitet).

Men frågan är om man ska lyxa till det med en volvo eller gå på en sån där små-bil, typ en Astra, eller en Skoda fabia kanske (som jag också tidigare ägt). Dessa känns dock tråkigare på något sätt.

Hur är det med manuell vs automat? Det känns som en lyx med automat. Drar det mer bensin och skapar fler mekaniska haverier? Är man generellt mer safe med manuell växellåda?

Av Newbranch

Köpa begagnad bil

Jag och min sambo har börjat bli sugna på att skaffa oss en bekväm pendlarbil då vi fått tag i en sommarstuga 30 mil bort från lägenheten.
Notera att varken jag eller min sambo kan det minsta om bilar, vi har körkort, thats it.

Denna tråd kommer att handla om det köpet, med allt vad det innebär.

I helgen så hyrde vi en äldre Volvo S60, automatlåda, 2.4 liters motor med turbo. Den var bekväm att köra, dock lite stor och drog runt 0.8 liter/mil.
Vi tyckte dock att den var bekväm och har kollat lite på blocket och ser att man kan få liknande bilar för runt 30.000kr. Vilket är den prisnivån jag tänker att vi ska hålla oss på.

Samtidigt så hittar jag andra modeller, typ S40 och S80, men förstår inte riktigt vad skillnaden är. Om inte bara storleksmässigt? Jag försöker googla men hittar inga direkt tydliga jämförelser kring volvos äldre modeller.

Samtidigt så undrade min bror varför jag tittar på Volvo och inte på någon små-bil, typ Opel eller Skoda. Varpå jag inte hade något bättre svar än att "Volvo känns bra".

Jag vet inte, hur ska man tänka när man ska köpa bil? Vi är två personer som vill sitta bekvämt. I framtiden hoppas jag att det kommer ett barn, men det är inte på tal riktigt ännu, så det behöver inte finnas med i beräkningen.
Hur är det med skatt och försäkring? Är volvo bilar dyra att skatta och försäkra?

Av Newbranch
Skrivet av bsk!:

Kan det bli några problem att som svensk köpa telefon via tyska amazon? Nått man borde veta?

Undrar också, finns ju mycket gott att hämta där!

Av Newbranch

Jag har varit på Elgiganten med henne och kollat på Surface datorerna men hon tyckte det ar onödigt då hon redan har en bra ritplatta. Hon verkar också öppen för en "all in one" stationär skärm med dator i. Jag vet inte hur vanliga dessa är dock.

Av Newbranch

Laptop för ritande flickvän

Jag undrar vad en laptop behöver i prestanda (och i pris) för att klara av att med relativ enkelhet driva hennes nyköpta Wacom Intous som hon använder med ett ritprogram som heter Krita.

I dagsläget använder hon min äldre 2in1 Samsung dator som har några år på nacken och är lite för liten och lite för långsam att arbeta med.

Vad tror ni? Det är viktigt att datorn är snygg och så billig som möjligt, vi har även kommit överens om att 14" är rätt storlek.

Av Newbranch
Skrivet av grensman:

Det här fattar jag inte riktigt. Får jag en Xbox one S för 199kr om jag tar med min gamla xbox one med 2 spel? Det låter ju smutt!

Av Newbranch

Nej, jag tror inte på det här. Jag älskade 2an för mycket och fick sånt enormt hål i hjärtat när dom lanserade 3an. Herregud vilken skam för Blizzard.
Själva grejen med Diablo var som mörka stil, den skitläskiga känslan första gången man öppnade dörren till the butcher i ettan eller när man skulle ta sig an Diablo i 2an. Det var riktig känsla i det!

I trean så förlöjligar dom 100% av karaktärerna medvetet. De absolut sämsta röstskådespelarna dom kunde hitta, loopar samma usla jävla skit OVER AND OVER och tooootalt bara släpper en redig jävla bajshög på alla över 15 år med Diablo 3.
Så mycket jag hoppades på D3. Så många timmar jag hypade. Så mycket pengar jag spenderade på att köpa ny dator för att få fetaste upplevelsen, sen ytterligare 600 kr (!!!!!) av mina då tonårspojkspengar och fick en sån massiv besvikelse.

Nej. Fyfan. Aldrig igen, Diablo serien är död.

Av Newbranch
Skrivet av Antman88:

Måste bara säga tack!
Precis köpt en Harmony Hub+Fjärr när den var så billig på Ica Home. Försökte igår och idag men fick det inte att fungera.
Det var precis som ni säger, Bredbandsbolaget VIP2853 istället för Arris.
Sorry för bump men förhoppningsvis kan detta hjälpa fler som har problem

Så här några månader efteråt så kan jag nämna att även jag löst detta problem med denna lilla fix!
Tack Swec!

Av Newbranch

Oooouuu, så jäkla sugen blev jag nu!

Av Newbranch
Skrivet av jummarn:

Jag skulle väldigt gärna se mer av detta projekt.

Jag med! Underbar tråd också!

Av Newbranch

Uschdå, det var tråkiga nyheter.

Av Newbranch

Nypris på skärmen är 7500kr. Vi har verkligen olika krav på vad som är ett bra pris på en två år (!) gammal skärm. Skulle till och med vilja säga att ditt pris är svindyrt.

Men lycka till!

Av Newbranch

Anteckningsprogram

Jag är ensam tekniker på kontoret och blir bombarderad med frågor i korridorerna med "kan du hjälpa med det här" och "kan du fixa det här".
Ofta gör det att min kortsiktiga hjärna totalt glömmer bort vad jag höll på med och att jag istället tappar flera viktiga puckar.

Det är frustrerande. Jag är van vid att ha stora CRM system på tidigare anställningar där man snabbt och enkelt kan se vem som ska göra vad och när och åt vem.
Jag skulle behöva något smart system för att föra anteckningar åt mig själv, det behöver såklart gå att koppla ihop datorn och min androidtelefon på smidigt sätt. Om det även går att koppla ihop med kontakter i Exchange på något sätt vore det extra användbart, men inte nödvändigt.

Vad har ni för erfarenheter av sånt här? Att googla och testa runt alla olika känns som ett för stort projekt. Jag hoppas på er!

Av Newbranch
Skrivet av andreashalestorm:

Jag förstår ditt problem men varför ska du skapa konto till folk för, det kan man väl tycka att folk ska få göra själva.

Hela grejen med DEP och MDM är att slippa allt sånt strul. När du för in telefonerna i DEP-programmet så finns dom tillgängliga i MDM-lösningen du har valt. Det gör det väldigt enkelt för dig som ansvarig att sätta policys, välja appar osv en enda gång. Denna profil skickas ut till alla telefoner som är registrerade i DEP per automatik så fort telefonerna aktiveras. Sen är användaren fri att använda sitt eget/skapa ett appleid och ladda ner det dom vill ha (du kan självklart sätta restriktioner om du så vill på vad du vill tillåta osv).

Har ni inte någon MDM-tjänst finns det massor att välja på men det är den absolut smidigaste vägen att gå. Har ni en boss som inte vill betala för det så får du väl plinta ner hur många arbetstimmar du lägger på att skapa konto till folk, återskapa, hjälpa med lösenord osv. Det kostar pengar det med som en arbetsgivare kanske inte tänker på för det syns inte i någon rapportering. Du har säkert andra betydligt viktigare saker att stå i än att skapa apple-idn.

Som sagt så har jag ett MDM verktyg och alla punkter du nämner är sådant jag redan gör.
Det är endast din första mening som är relevant, varför jag ska sitta och skapa konton åt folk, det kan dom väl göra själva.
Ja, det kan man väl tycka, men det tycker inte ledningen på företaget. Nyanställda ska komma hit och få ett "komplett set". Jag ser väl tjusningen i det, absolut.

Det låter i alla fall som att supporten på Apple inte ljög, vilket jag var helt säker på.
För mig är det helt obegripligt att man använder Appleprodukter i större skala när dom inte ens har lösningar för att hantera konton.

Av Newbranch

@Hassel fd Jompenleet: Vi har ett MDM system. Allt jag ber om är en hemsida där jag loggar in som administratör och skapar, typ, child-AppleIDn åt anställda så att de kan använda telefonen och ipaden till allt de behöver.
Förstår inte att det ska behöva vara så krångligt.