Inlägg

Inlägg som Newbranch har skrivit i forumet
Av Newbranch

Någon som har någon idé om det är mer kraft och ljudkänsla i den här:
https://www.komplett.se/product/1004789/tv-ljud-bild/barbart-...

Än i en Sonos Beam? Jag tänker att Beam inte har någon subwoofer, men samtidigt är jag lite inne på Sonos (även om jag i dagsläget inte har någon produkt alls från dem).

Av Newbranch

https://www.komplett.se/product/1099586/tv-ljud-bild/hemmabio...

En sån eller vänta och hoppas på bra pris på en Sonos Beam?

Av Newbranch
Skrivet av Leef:

Är sj ute efter en. Kikat lite på Sonos beam som en schysst lösning. Målet kanske blir att ha ett Sonos system i hela huset sen. Va tycks om beam till tvn?

Skickades från m.sweclockers.com

Det här är min tanke också..

Av Newbranch

Jag kommer hålla ögonen öppna efter prisvärd ljudsystem till TVn. Gärna bra pris på Sonos Beam eller playbar eller liknande från Bose.

Av Newbranch

Jag söker något liknande fast för bild-redigering och målande åt min sambo. Antar att man kan applicera OPs tänk även på mitt fall. Så jag hoppas på kreativa idéer i den här tråden. Jag har redan skärm och tillbehör.

Av Newbranch

Tack för info!

Av Newbranch

Sonos borde släppa ny playbar inom kort eller? Den nuvarande har väl funnits ganska länge nu?

Av Newbranch

Välja soundbar

Jag har nyss flyttat och lämnat efter mig mitt 5.1 bose soundmass eller va de nu heter, från tidigt 2010-tal. Det systemet fungerade bra men jag orkar inte hålla på och dra kablar i nya lägenheten. Samtidigt är tv-rummet smalare och svårare att göra ett vettigt 5.1 i.

Samtidigt har jag skaffat en ny Philips 4k tv och tänkte till en början att ljudet från TVn kanske duger, men nu har jag ångrat mig lite kring det och är därför ute efter en smidig soundbar. Självklart är jag en sån där snål jävel också så de fulla systemen med Sonos Playbar + sub är för dyrt, även Bose Soundtouch 300 + sub är för dyrt.
Däremot skulle jag kunna kompromissa upp till 7000 och köpa en utav dessa soundbars. Jag har även fastnat lite för Sonos Beam.

Men jag tänker att jag ska inte vara låst i mitt sinne för just dessa märken, då säkert andra märken är bra också.
Tex den här, https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4266967 som är på rabatt för tillfället, är det en vettig soundbar? Finns det någon annan ni rekommenderar att jag tittar på?

Av Newbranch

Mycket intressanta svar!

Skivan, som till slut ska bli bordet är 70x140, så det är ett ganska litet 4manna-bord. Perfekt i min och sambons nya 2a på 47 kvadrat alltså.

Lasyren är den här från Ikea, https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/10329054/#/403290...
Vad jag kan förstå så tycker Ikea att den ska vara allt som behövs, och att den ska appliceras på obehandlat trä (vilket jag antar att skivan är nu när jag slipat bort det gamla äckliga?)

Kan man köpa furu-virke på Bauhaus? Det ligger en sådan väldigt nära mitt hem nämligen så det vore smidigt. Tror ni att dem sågar upp i längderna jag vill ha till och med?
Jag ska såklart fråga dem, men det känns skönt att ha lite kött på benen när jag går dit. Jag är som sagt en nolla på det här.

Angående fästningsmetod för underredet så har jag beställt en sådan här.
https://www.hornbach.se/shop/WOLFCRAFT-Undercover-Jig-i-vaska...
För att slippa att använda beslag. Hoppas på att få en så clean look som möjligt, även när man ligger och krälar på golvet.

Men furu för benen, det tycker ni låter vettigt alltså?
Limträbalk? Planhyvlat?

Av Newbranch

Bygga bordsunderede

Hej

Min sambo har fått hem ett gammalt matsalsbord där skivan är gjort i massiv furu. Då skivan har en mängd barndomsminnen och sentiment i skårorna så har vi beslutat för att istället för att köpa ett nytt bord på Ikea, så ska vi lägga (mer) tid och (mer) pengar på att fixa i ordning denna bordsskiva. Lite som en hyllning av någon märkligt slag.

Skivan är snygg, jag håller på att slipa ner den så att den gamla vaxiga-känslan av ålderdom försvinner. Sedan ska den betsas med ikeas "Behandla" lasyr som jag tror kommer ge ett häftigt intryck på furuskivan.

Jag känner mig confident så långt (nämnas bör också att kalla mig för hobbysnickare är en överdrift, men jag hankar mig fram med gott mod). Däremot när jag nu ska börja bygga ett underrede, alltså bordsbenen för bordet så blir jag genast mer fundersam.

Vad jag är ute efter är något i stil med den här, fast något mer komprimerad och lite mindre.

http://myoutdoorplans.com/wp-content/uploads/2017/11/Building-th...

Jag kommer att använda mig av tekniken "pocket hole" för att fästa ihop träet. Kanske lim, men helst inte. Vill kunna plocka isär utan att göra sönder.

MEN. Nu till min fråga. Vilket träslag ska jag använda till detta syfte? Har varit på Bauhaus och tittat på typ 4x4cm limträbalk men vet inte om det är vad jag är ute efter. Jag vill inte använda vanlig 2"2 regel för den behöver vara rak, stabil och ganska styv (önskar jag i alla fall).

Förstår också att detta kanske inte är det optimala forumet. Men jag gillar SweC så mycket och hoppas på succé även i denna fråga.

Av Newbranch
Skrivet av Gustenrocks:

@Newbranch: vilket år köpt du då? Du kanske har kommande expar.

Minns inte riktigt när jag köpte det. 2017 eller 2018. Det stör mig ofattbart att man inte får allt trots att jag köpt extra efter spelet. Nu undanhålls jag grejer fast jag lagt fan nära 1000kr på spelet. Och så ser det ut som att forsaken kostar 600kr till? Nädu. Den gubben går inte.

Av Newbranch

Bjuder 200kr för Ubiquity APn.

Av Newbranch

Jag verkar ha åkt på en nit, jag trodde att när jag köpte Game Pass så skulle jag inte behöva köpa några mer expansioner. Men Forsaken verkar inte ingå i det?

Är inte det lite sjukt?

Av Newbranch

Jag spelar också lite från och till, har inte riktigt kommit in i spelet, för att jag bara spelat ensam än så länge. Är också gärna med!

Edit: Jag har faktiskt en klan som jag och mina två vänner (som inte spelar så mycket längre) startade, helt i blindo.
Den kan man ansöka om medlemskap till här https://www.bungie.net/en/ClanV2/Chat?groupId=3058782 (tror jag).

Av Newbranch

Sugen. Vart i Stockholm finns den?

Av Newbranch
Skrivet av Leafo:

Jag ska börja cykla mellan SÄLEN och LINDVALLEN varje dag om vädret tillåter det (för elmotorns skull), japp, upp och ner för berget. Cykelkraft har/hade denna kraftigt rabatterad (sedan premien på det) så den kostar stort sett ingenting nu.

Hur lite är i stort sett ingenting? Blir sugen!

Av Newbranch

Det får jag väl säga. Det låter som en väldigt bra deal.
Den verkar ha kostat 17.000kr i mitten på 2017.

Av Newbranch
Skrivet av Esseboy:

Har solceller vid villan, driver kylen där 24/7, 60 watt panel med 100 Ah batteri. Kostade totalt ca 5k-6k kr. Skulle rekommendera att du köper en riktig kyl dock, en med kompressor, dom drar betydligt mindre ström då de har högre verkningsgrad.

Dock så är ju en 200 watt panel betydligt billigare i dagsläget, typ 3000 kr, så du lär ha elöverskott haha! Du kan uppgradera batteribanken enligt behov nattetid.

https://www.elkatalogen.se/produkter/sunwind-kylskap-cuisine-...

Intressant!
Jag har nog i min skalle räknat med runt 15.000kr för solcellsprojektet. Jag vill hålla mig undan gas och bränsle för jag tycker om naturen. Och lite för att jag är rädd över att glömma stänga av gasolen och få explosion eller annat hemskt.
Samt, ju mindre jag behöver ro över med i båten varje gång, ju bättre.

Av Newbranch

Ojdå, jaha. Jag som hoppades på att få möjlighet att ladda batteriet till elmotor jag planerar att köpa till båten också. Men det går inte ens att driva en kylväska?

Av Newbranch

Solcellskit till sommarstugan

Jag och min sambo har en sommarstuga på en liten ö i en liten sjö norr om Falun. Det är ett underbart läge och superidylliskt, men eftersom att huset ligger på en liten ö så finns där varken avlopp, vatten eller elektricitet. För toa-besök så finns där ett utedass (återkommer kring renoveringstankar om detta någon annan gång), vatten får man ha med sig och ström likaså, via powerbanks.

Nu är vi lite sugna på att rusta upp och göra det lättare att spendera några dagar där ute då det är svårt med matplanering och sådant nu när det inte finns möjlighet till kyl.

Jag har börjat spåna på om man kan ha ett slutet solcellssystem, kanske kombinerat med vindkraft, för att försörja en 12v-kylväska och de essentiella grejerna. Kanske några lampor och möjlighet att ladda telefon eller en laptop tex.

Eftersom att vi inte är där speciellt ofta så vore det smidigt om man kunde dölja solcellerna under tiden man inte är där, alternativt plocka fram dem snabbt och lätt när man kommer dit och plocka in igen när man åker.
Nog för att huset ligger på en enskild ö, men jag antar att stöldrisk ökar när man börjar lägga pengar på huset.

Är det någon som har erfarenhet av sådant här?