Inlägg

Inlägg som ligist_137 har skrivit i forumet
Av ligist_137

Annonsen är avslutad

Av ligist_137

Artisan keycaps Hot Keys Project

Fyra stycken Hot Keys Project Warmaster till salu.
200kr styck eller köp alla för 700kr.
Kan skickas om så önskas.

Läs hela annonsen här

Av ligist_137

Användare: @Beta
Typ av affär: Köpte
Tillvägagångssätt: Frakt + Swish förskottsbetalnig
Produkt:MSI GeForce GTX 980 Ti 6GB Gaming

Positivt: Snabb kommunikation, bra packat.

Negativt: Inget!

Slutbetyg 5/5

Av ligist_137

300+frakt för Ducky

Av ligist_137

1700:-

Av ligist_137

Här är mina tangentbord:

Ducky Shine 3 med Mx Red

http://i.imgur.com/Mnotq4J.jpg

http://i.imgur.com/JgbLFnA.jpg

Ducky Premier med Mx Black

http://i.imgur.com/NoN83pA.jpg

http://i.imgur.com/As4uiR0.jpg

Har även ett Zowie Celeritas med Mx Brown liggandes. Efter att ha provat de flesta Cherrybrytarna så är min favorit helt klart Mx Black vilket visar att man verkligen måste prova brytarna själv för att skaffa sig en uppfattning om vad som känns bäst. Mx Black var jag inte särskilt intresserad av efter allt jag läst om att de inte skulle vara särskilt bra eller sköna för något användningsområde, men så provade jag ett tangentbord med de brytarna av en slump om det kändes "hemma" direkt. Är sugen att prova ett tangentbord med linjära gråa brytare för ännu mer motstånd

Av ligist_137

Vilken/vilka som är "bäst" beror helt på vilka egenskaper du prioriterar. Till vilka spel ska den främst användas till? Behöver den ha skyhög malfunction speed? Är ergonomin viktigare än sensorn? Spelar du mest CS, Quake, Unreal eller liknande tycker jag du ska rikta in dig på möss som har följande sensorer: 3310, 3090, 3366 eller MLT04. I snabba och precisa FPS-spel gör en dålig (prediction, skipping, osv.) sensor att det knappt blir spelbart oavsett hur flashig och ergonomisk den än må vara. För andra typer av spel är det mer förlåtande med en sensor som inte är fläckfri. Personligen gillar jag möss som har låg vikt tillsammans med en bra sensor. Skulle jag vara din personliga rådgivare så skulle du bara få välja mellan Zowie FK1, WMO och Ninox Aurora

Är det ergonomin som är prio 1 så blir det svårare att rekommendera något då en mus kan vara gudomlig för en person och helt horribel för en annan. Då måste du helt enkelt testa dig fram vad som passar just för dig.

Av ligist_137

Ja det är den effekten jag upplever. Det är dock väldigt frustrerande att min betydligt billigare VG248QE trumfar Swiften på den fronten, rätt rejält dessutom. Det som är svårt för mig som konsument är att veta om just mina exemplar beter sig annorlunda än vad det är tänkt, eller om den fungerar som den ska trots att en skärm som är 5000:- billigare har mindre eftersläpning. Ja ULMB och G-sync kombinerat vore helt fantastiskt, det kanske kommer i #framtiden

Av ligist_137
Skrivet av grahnen:

Det är inte det som kallas screen door effect du menar isåfall kan du läsa lite mer i denna tråd. http://www.sweclockers.com/forum/146-asus/1281723-rog-swift-p...

Har letat febrilt efter rätt benämning på problemet och det som verkar beskriva det bäst är "inverse ghosting" men jag vet inte om det finns nån bättre benämning. Vid OD "off" är det ingen glow när jag scrollar, däremot blir det svaga gröna/röda eftersläpningar runt bilder och skarpa kanter, samt att det känns som om skärmen körs i lägre hz än 144. Sätter jag OD på "Normal" så känns skärmen rappare men då uppstår genast glow efter svart text mot ljus bakgrund. Även i spel så uppstår en "slöja" från mörka föremål mot ljus bakgrund. "Extreme"-läget späder på effekten ytterligare. Jag hade kanske inte lagt märke till fenomenet om jag hade kommit från en 60hz skärm innan men nu är det svårt att låta bli att tänka på det när jag väl har upptäckt det Såg att du också verkar haft strul med några stycken, har du hittat nån som är felfri?

Av ligist_137

En liten update: fick hem min tredje Swift i förra veckan, utan döda pixlar men med samma irriterande ghosting som exemplaren innan. Ghostingens karaktär ändras något om jag ändrar mellan "off" och "normal" i OD-menyn men den är hela tiden där oavsett om det är i Windowsmiljö eller i spel. Effekten är närvarande i alla hz-lägen, ULMB och G-sync. Det blir tydligt när svarta/mörka föremål rör sig över ljus bakgrund, exempelvis när man scrollar här i forumet eller minimerar webläsaren och drar runt den på skrivbordet. Har kört min VG248QE inkopplad samtidigt och skillnaden är som natt och dag, den visar ingen tillstymmelse överhuvudtaget till någon form av eftersläpningar som Swiften gör. BF3/4 och CS:GO är en betydligt angenämare upplevelse på VG248QE än på Swiften vilket känns tråkigt när det ska vara en premiumskärm för nästan tredubbla priset. Det vore intressant att veta om det gäller alla Swift-skärmar eller om det bara vissa exemplar. Någon fler som känner igen sig?

Av ligist_137
Skrivet av Gainsgoblin:

Verkar som det är exakt det som händer om man läser tråden gällande skärmen tyvärr.

Dessutom så rör det sig om så pass små volymer så tycker jag att det inte vore något större problem för Asus att hålla en skyhög kvalitetskontroll på dessa skärmar. För mig som lekman/privatperson tog det bara någon minuts användande att upptäcka fel på skärmen. Jag har full förståelse att det slinker igenom måndagsex av en produkt som tillverkas i miljontals exemplar, men när det sker (som det verkar) så pass frekvent med den lilla volym som levererats tycker jag att Asus kanske skulle ta sig en närmare titt på kvalitetskontrollen inom företaget, det är ju inte något nystartat källarföretag med en handfull anställda om man säger så.

Av ligist_137

Har nu betat av två stycken Swifts och här är mina tankar om skärmen:

Positivt
G-sync! Fanstastisk upplevelse och ger verkligen nytt liv till spelandet. Ingen tillstymmelse till tearing eller stutter i kombination med 144hz ger ett enormt flyt. Att spela på en skärm utan G-sync när man väl har provat känns snudd på oacceptabelt, lite som när man vant sig med att ha SSD. Jag tycker tekniken skiner allra mest i spel som BF4 och liknande. Byggkvalitén är också i toppklass, hela skärmen känns stabil utan något knakande eller någon plastig känsla. Färgåtergivningen som det skrivits mycket positivt om instämmer jag till viss del om. Det är bra tryck i färgerna även om jag inte tycker att det skiljer ljusår mellan denna och en VG248QE som jag också har ståendes här hemma.

Negativt
Om jag har haft extrem otur eller inte låter jag vara osagt men Asus kvalitetskontroll lämnar en hel del övrigt att önska. Jag är inne på min andra Swift då den första hade fyra döda pixlar på olika ställen samt att a:et i Asus-loggan hade ramlat av (!). När det andra exemplaret anländer upptäcker jag till min stora glädje att den inte har några döda pixlar eller nämnvärd bleeding och allt verkar frid och fröjd. Drar igång CS:GO och märker genast att någonting känns underligt. På ställen där det är mörka föremål mot en ljus bakgrund (takkanter och liknande) uppstår en gulgrön eftersläpning, eller ghosting. Samma sak uppstår med bilder och text när jag scrollar i Chorme eller spelar något annat spel. Har provat med alla möjliga inställningar för att få bort det, utan resultat. Det första skärmen uppvisade inga tecken på detta som det känns som att panelen är defekt. För 7500kr kan jag tycka att sådana här exemplar borde vara bortgallrade innan de når butik. På båda skärmarna har jag märkt att det nedre skärmkanten blir onormalt het efter bara några minuters användande, men det är mer en allmän iakttagelse än negativ kritik.

Sammanfattning
På det hela taget sätter den här skärmen en helt ny standard vad gäller gamingskärmar. 144hz, 1440p och G-sync är verkligen någonting som måste upplevas i verkligheten för att förstå hur grymt det är. Förhoppningsvis har jag bara råkat ut för två måndagsexemplar och gör ett nytt försök med en tredje skärm när de åter finns i lager.

Av ligist_137
Skrivet av deranger:

Tack tack Flamso.
Var lite sugen på att köra 2 ton men kunde inte bestämma mig för hur
Med lite tur så har jag lite tid över ikväll för lite radiator pill.

Fått lite problem dock Aquauero följde inte riktigt standard i storleken så får modda lite tror jag.

Jag fick också problem med att få en Aquaero 6 Pro att passa i mitt Caselabs-chassi, den var nån millimeter för bred för att passa perfekt. Drog i väg en beställning på en sån här http://www.caselabs-store.com/flex-bay-5-25-device-mount-short-nonconforming/ och nu sitter den som en smäck. Frakten gick på 15$ då det gick att skicka som brev.

Av ligist_137

Haha, ja man får nog av den varan till vardags ändå

Av ligist_137

Jag är också lokförare på Green Cargo Jag misstänkte att du var inom järnvägen när jag såg ditt nick

Av ligist_137

Ser ut att bli ett grymt intressant bygge! Av ren nyfikenhet: Jobbar du med nåt järnvägsrelaterat?

Av ligist_137
Skrivet av Powaz:

Jag prioriterar faktiskt CS. Det blir nog en FKa. Kanan är nog för stor för min smak.

Jag lirar mest CS:GO och till det är Zowie-mössen grymma. Jag har haft både FK och AM och för mig personligen passar AM bättre. FK var alldeles för smal och liten vilken resulterade i att handen krampade efter ett tag. Nu har jag ganska stora händer och spelar med nån palm/claw-variant så den kan passa dig bra för det. Det sitter samma sensor i både AM och FK, och den är en dröm att lira med

Av ligist_137
Skrivet av iXam:

Problem med musen. Det känns som "pollningen" är betydligt lägre. Tar jag tag i ett fönter i explorer och vispar runt på skrivbordet så hackar och rycker det.
Kör jag CS:GO så är det samma sak där. Att ändra till raw input i CS:GO löser problemet sisådär men då jag har otroligt svårt att spela med andra inställningar jag är van vid så är det inte riktigt hållbart.
Fler än jag verkar ha samma problem så jag hoppas att en fix kommer snarast.
Uppgraderade från Win 8 -> 8.1 och Win 8 hade INTE dessa problem alls.

Samma här. I CS:GO känns det som om jag har 125hz och 200dpi med musen, sjukt irriterande. Går väl att korrigera iofs men det är irriterande när man, som du säger, väl vant sig med en inställning. Spel i allmänhet och CS i synnerhet känns enormt laggiga också, som om de körs på en 45hz-skärm. Jag kör i 144hz annars och i Nvidias kontrollpanel verkar allt vara som det ska, även om jag var tvungen ändra tillbaka vissa saker som tydligen 8.1-uppdateringen ändrade på.

Av ligist_137
Skrivet av Blackbird_CaD_:

De flesta (inklusive jag) väntar nog på Asus Rampage IV Extreme Black Edition.
Sen kommer det säkert trilla in fler resultat.

Är det någon som vet när den ska släppas?

Av ligist_137

När det gäller möss till fps-spel tycker jag att det är sensorn man i första hand ska titta på. Har musen en bedrövlig sensor så spelar det ingen roll hur bra den ligger i handen, den kommer ändå att vara hemskt att spela fps-spel med. Mitt råd är att titta på möss som har Avagos 3090, 3988,eller 3888-sensor. De har ingen/minimal acceleration eller prediction. Exempel på sådana är alla Zowies möss förutom Mico och Razer Deathadder. Steelseries kommer med Kana v2 snart också som har Avago 3090. Det finns fler möss men det är några exempel.

Utöver sensorn så är självklart passform, vikt och liknande enormt viktigt men det är ju högst personligt vad man gillar bäst där.