Inlägg

Inlägg som Keyfinder har skrivit i forumet
Av Keyfinder
Av Keyfinder

Jag fick en QX6700 av Intel, och multipliern ser ut att vara upplåst på mitt moderkort (asus p5n32-sli premium), men oavsett vad jag ställer den på så blir den 10x i vilket fall. Vete tusan varför. En trevlig processor även utan multiplier-upplåsning dock.

Av Keyfinder

Tipsar om: Dziobas RAR Player 0.006.4

VLC spelar iofs från RAR, men det kan bugga. Iofs buggar även dziobas också men inte lika mycket.

Bästa för att spela rar är xbmc på xboxen.

Av Keyfinder

Fast med så liten antenn? Skeptisk.

Av Keyfinder
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
och vad kostar SONYs HDDVD-skivor?

jämför man nått får man jämföra likvärdiga produkter, och Verbatim mot Verbatim duger lika bra som nått annat om man inte bara är ute efter att trolla. vi tar butiken du nämnde som exempel: http://se.wesellcd.dk

BR: 119,00 / 25G

HDDVD: 109,00 SEK / 15G

svårt val?

och finns det ens RE-skivor för HDDVD? BR kan man få en sån för 186 i samma storlek iaf, rena fyndet om man tänker på vad CD/DVD-RW kostade i början.

Ja, fast vi diskuterade inte prisskillnaden mellan hd-dvd eller blu-ray, vi pratade om att en skiva kostar 20 spänn att tillverka, men att man får hosta upp hela 249 kronor i butik om man väljer sonys alternativ.

Av Keyfinder
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jonte[YoT]
Ja, och vad kostar en brännbar HD-skiva då?
På komplett kostar 5-pack BD-R 700, vilket ger 140kr/skiva. Fem "HD-R" 500, 100kr/skiva. Men sen är ju Blu-ray-skivorna mycket större, 67% för att vara exakt. Billigare per GB alltså. 140kr mot 167kr till exempel.

Sen är dagens priser helt uppåt väggarna, och behöver egentligen inte alls spegla produktionskostnaderna längre fram i tiden. Bästa vore ju om ett format vann då tillverkarna kan koncentrera sig på en sak. Efterfrågan idag är närapå noll, Komplett har t ex 2 i lager av vardera produkt....

Verbatim ja. De kostar samma på Mediamarkt, och bara 589 på wesellcd. Sonys däremot kostar 249 i butik. Ganska dyrt för de ca 23 giggen som man kan utnyttja...

Av Keyfinder

Må så vara att skivorna är billiga att tillverka, men på Mediamarkt kostar en tom bd-r från Sony 249:-. Sug på det lite.

Av Keyfinder

Snurrar den så fort så låter den nog en hel del också. Inte så värst skoj att ha sin lekdator skulle jag tro.

Av Keyfinder

Min 4300 kraschar direkt jag drar igång några väl seedade torrents i utorrent... Det är inte att tänka på att försöka köra över 100 samtidiga uppkopplingar. Sitter på BBB 100/10 vilket ger 100 hem rätt ofta, och runt 17 ut. Bra tryck, tror att det är nån kompensation för TV också, har sett att jag får såna paket när jag kör syslog daemon.

När den kraschar så svarar själva routern på WAN-porten men all trafik in och ut på LAN är låst. Enda som hjälper är att logga på utifrån och boota om (förutom att rycka strömsladden såklart).

Har låst utorrent på max 50 anslutningar nu, det verkar fungera. Har hellre en stabil router med lägre hastighet än en snabb som dör inom några minuter.

Av Keyfinder

Hade man lyckats formatera det som FAT/512bytes så hade det nog funkat, de gamla korten är formaterade på det viset. Det går dock inte på de nya korten, Vista avslutar formateringen med ett felmeddelande.

Synd, hade behövt ha ett större kort i min GPS faktiskt, de olika kartorna och extraprogrammen suger minnet ur den.

Av Keyfinder

Jag har en Navman iCN 510, en gammal GPS från 2004. Kartorna är det stora problemet, de stämmer inte längre. Hittade en sajt, Navman Unlocked, som hade ett hack för att låsa upp GPS:en till en vanlig Win CE. Därefter la jag in TomTom 6.0 med kartor från 2006. Kan säga att det blev ett riktigt lyft för GPS:en! Helt plötsligt har jag användning av den lilla enheten igen.

Har även kört Mio 269+ samt Garmin 660, och Garmin är överlägset bäst men så kostar den ju en hel del mer också.

Av Keyfinder

Har också köpt ett 4GB SD, till min Ixus 700. Får felmeddelande i kameran oavsett hur jag formatterar det (i Vista kan man välja FAT/FAT32/NTFS med olika allokeringsstorlekar). Verkar vara en annan standard när korten går över 2GB och min kamera stöder inte så stort kort.

Tyvärr funkar inte kortet i min GPS heller, så det visar sig att jag har ingen som helst glädje av kortet till någonting.

Av Keyfinder
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LRonH
Installerade du SP2 innan du kopplade in nätverkskabeln, alternativt installerade från en CD med SP2 integrerat?

Eller installerade du Win XP utan SP2, sedan antivirus och sedan stoppade du i TP-kabeln och tankade hem uppdateringarna?

Jag hade en skiva med XP SP2 förinstallerat.

Av Keyfinder

Hehe jag skulle installera några burkar hemma hos svärfar. Han hade Glocalnet 0.5Mbps, ganska långsamt Internet alltså. Installerade Windows utan nätverket inkopplat, och sedan Norton Internet Security. Först därefter kopplade jag in datorerna till nätet och började ladda hem uppdateringar till dels Windows, dels Norton. Dock skrek Norton redan inom några minuter att det var virus och misstänkta intrångsförsök på gång.

Det formligen forsade runt diverse skit i Glocalnets nät. Däremot, när jag suttit hemma på BBB så har jag aldrig råkat ut för något liknande.

Förstår din oro faktiskt. I de flesta fall går det nog dock rätt bra. Har du dessutom en vanlig router inkopplad därhemma så minskar risken också.

Av Keyfinder

RawXcellence: Nej, till stora filer är det bättre att köra med hårddisk som swap, den är snabbare vid sekventiell skrivning och läsning.

Av Keyfinder

Jag tycker att just det minnen är väldigt trevligt, har ett 2GB själv. Dock är det lite tjockare än andra, så det blockerar andra usb-portar delvis.

Det är inga problem att använda större minnen som readyboost om man vill det, det är bara att själv välja mängden minne man vill avsätta som cache. Vista tjänar inget på för stora mängder på usb-minnet, så har man bara 1gb ram och 8gb flash så är max 2.5gb som man tjänar på. Readyboost klarar bara 4gb dessutom, åtminstone om minnet är fat32, då det är gränsen för filssystemet.

Av Keyfinder

För att mäta prestanda på nätverk så kör programmet Iperf på båda maskinerna. Mer tillförlitligt än att kopiera filer.

Av Keyfinder

MapMonkey

Av Keyfinder

Antivirus är ganska oprioriterat för mig, det är ytterst sällan virus av något slag ens kommer i närheten av servern. Gratisversionen har fungerat ypperligt, och att köpa en licens är inte aktuellt (inte att köra en piratversion heller för den delen). Finns det inga fungerande antivirus till serveroperativ så kör jag hellre utan.

Av Keyfinder

Gratis antivirus till Windows 2003?

Jag har en server med Win2003 på som jag kör AVG Free 7.1 antivirus på. Det är ju en gratisversion som fungerar bra, men nu ska den uppdateras säger den. Tyvärr får man inte uppdatera gratis till 7.5 när man har ett serveroperativ, så vad ska jag göra? Nån som känner till något annat bra antivirus som funkar till 2003?