Inlägg

Inlägg som clairvoyant har skrivit i forumet
Av clairvoyant

Köpa G73jh från utlandet, vilket land?

Hej allihopa.
Har bestämt mig för att köpa en g73jh och har kollat rätt mycket på amerikanska hemsidor som xoticpc mm.
priset om jag beställer får usa blir runt 16000 kr med frakt tull mm. Funderar nu på om det finns någon europeisk hemsida som har den i lager runt samma pris eller billigare. En bekant tipsade mig även att köpa den från japan/kina eller något asiatiskt land för att få ner priset ytterligare, så om någon känner till någon återförsäljare någon stans i världen som säljer g73jh billigt får gärna komma med tips. (har försökt googla men har inte hittat något intressant)

Av clairvoyant

Överklockning av 4870 med ati overdrive felar

Som rubriken lyder så hur mycket jag än överklockar med ati overdrive så visar den current values ändå 500 MHz på GPU, först efter jag har ställt in gpu på 700 MHz så visar den current 700 men efter jag minimerar eller gör något så går den tillbaka till 500 MHz även gpu-z visar 500. Jag använder inget annat program för att justerat hastigheten på GPU och har slut på ideér och hoppas nu att någon kan hjälpa mig förstå vad det sitter i. Minnet går att klocka och den sparar det ändrade värdet.

Av clairvoyant
Skrivet av jiteell:

Tja, det är så att när jag spelar mirror's edge så får jag mellan 4-7 fps. Det händer inte hela tiden utan först när det börjar "hända grejer" altså när det blir action i spelet, när det kommer helikoptrar och swat som skjuter och man måste springa hela tiden. Annars i början på en bana får jag 60 fps nät det inte händer någonting (min skärm är på 60 hz).
Mina specs är i signaturen.
Men på min förra dator, AMD 940 3.0 ghz - 2X 4770 - 4 gb 800 mhz - Gigabyte ga-790x, gick samma spel mycket mjukare utan konstigheter.
Det är inte bara Mirror's edge som laggar utan också GTA 4, som för övrigt gick bra på förra datorn.
Dessutom tar det mycket längre tid att starta GTA 4 på min nuvarande dator. Även fast jag nu har en Samsung 500gb F3, hade förut en WD black 640 gb.

Värt att nämna är att när min nuvarande dator var nybyggt (ca 1 vecka sen) satte jag inte kylaren ordentligt så cpun var uppe i 88 c några gånger. Jag har nu en Corsair H50 som kyler bra. Kan cpun ha tagit skada eller?
Någon som har en aning om vad problemet är? Alla svar uppskattas

Vad har du för max temp på cpu och gpu låter som ett värmeproblem hade samma problem med min dator när jag inte hade någon kylpasta till cpu(hade ingen hemma och behövde datorn). Kolla temps under belastning

Av clairvoyant

går det inte att ta bort cd spelaren och använda det utrymmet för ssd disken? har hört att det ska gå på vissa modeller men vet inte om det gäller alla.

Av clairvoyant

Tycker inte du ska köpa det paketet. köp det från inet och lägg till att dom bygger datorn åt dig. Du kommer märka skillnad mot din bärbara med det paketet men inte tillräckligt mycket för att det ska vara värt att köpa.

Av clairvoyant

Har du använt kylpasta när du monterade kylaren? och hur mycket har du använt?

Av clairvoyant

Om någon har en invite över skulle jag bli evigt tacksam, har inte så mycket att erbjuda förutom en god gärning eller kanske småpengar.
Någon som kan ge mig det perfekta påskägget?

Av clairvoyant

m518 9 dagar i veckan. det han skriver om att mx518 inte hänger med i snabba rörelser är BS har spelat Quake live i många år och har testat dom flesta möss som finns idag och ingen mus levererar samma precision som mx518 gör förutom nyare möss exempel deathadder men då får man punga ut mer pengar. + i kanten är att dom är extremt stryktåliga, min förra mx518 som jag byter ut idag har uthärdat 5 år av intensivt gamande och lite kastande o dunkande.

Av clairvoyant

Måste bara påpeka att graffet är like vekt för en speldator. Om det är ren spel prestanda skulle jag snålat in på andra delar och köpt 5850 eller bättre, även om datorn blir svårare att uppgradera senare.

Av clairvoyant

Bärbart köpråd önskas.

Nu är det så att mina pappa ska köpa ny bärbar dator, det här är kraven han ställer på datorn.

HDMI
Klara full hd film
Bra batteritid
minst 15"

Budget är rätt stor han har pengar, men samtidigt vill man inte betala i onödan.
skulle vara tacksam för tips på olika datorer som klarar hans krav

Av clairvoyant

input lag på lcd är obefintligt på alla nyare LCD apparater testat 5 olika LCD tv mellan 40 och 52" av märkerna samsung och LG och har aldrig märkt det minsta lagg. och då spelar jag quake1 vilket borde säga en hel del. samt många andra fps titlar.

Av clairvoyant

fungerar inte iofs bara testat 8-9 gånger men kändes meningslöst när jag inte har fått en hint till att joina en server.

Av clairvoyant

har inte lirat en match och köpte i förrgår kommer jag in så jag ser serverlistan så blir det connection to the game server has been lost, check ur något.

har installerat om 1 gång dragit förbi router stäng av allt som heter firewall updaterat punkbuster. undrar vad jag ska trolla med nu? någon som har en ide ?

MW2 gick helt smidigt förutom att serversystemet är världelöst

Av clairvoyant

någon som vet vart man bara kan köpa en cdkey online? orkar inte ta mig till en affär

Av clairvoyant

som sagt 1st 5850 och sen ett till 5850.
varför köpa skoda när bmw är billigare?

Av clairvoyant

grafikkortet är väll på sista versen men du kommer nog vilja ha 4 gig ram ändå, beror på vilka spel du spelar eller program du använder
.

Av clairvoyant

en dator för 4.5k presterar bättre än en Xbox idag

Av clairvoyant

Vet alla om att du programmerar på arbetstid? och att du har programmerat just på det programmet? Annars är det väll bara att säga att du utvecklat programmet på fritiden.

Av clairvoyant

En fråga som svaret redan säkert står lite över allt men har läst x vantal sidor och hittar inget, men visst kommer kontorna resettas när realse kommer?

Av clairvoyant

Intel är nog lite mer kvalitet och man får vad man betalar för. Amd är visserligen bra men Processorjätten intel vinner 10 gånger av 10.

Tycker man borde få varningar och tillslut avstäning om man skriver sån här vilseledande och onödiga inlägg.

Kör på en amd 925, kommer leverera den prestanda du behöver för ditt 5850 kort. kan du klocka kommer den defenitivt räcka till.