Inlägg

Inlägg som farahot har skrivit i forumet
Av farahot

Använder en minipc framförallt mest för att lira via Geforce Now samt använda Plex via lokala nätverket. Processorn är inställd på balanserat läge vilket medför att datorn drar runt 50-55W när den maxar under testet. I normala fall drar den kanske runt 15W när jag lirar Geforce Now.

Av farahot

Körde i många år en liknande Whirlpool toppmatad maskin, den fungerar ännu efter 6 års flitigt användande. Gav bort den gratis då jag skaffade nyare maskin. Jag skulle idag inte köpa begagnat där garantin utgått då man kan ha enorm otur med vitvaror. Garantin är ovärderlig. De kan rulla i många år, eller gå sönder imorgon. Ge inte mer än en tusing för varje maskin.

Av farahot

Trist. Har inte orkat logga in på flera år, men fick återuppliva kontot för att byta lösen.

Av farahot

Mucho nice! Tycker om designen ^^

Av farahot

Alright tackar för svaret Var ändå inne på att skaffa nytt moderkort så det blir väl en uppgradering där också. Tråkigt att saker går sönder ;<

Av farahot

Nytt grafikort fryser datorn...

Hej!
Jag brukar vanligtvis hitta svaren på felen som min dator får men denna gången står jag blank inför vad som kan vara fel.

Problem: Efter att jag bytte ut mitt Radein x1950pro mot Asus hd4870 så fryser sig datorn när som helst. Den kan frysa mitt i när bios laddas, när jag är inne i bios programmet, när windows laddar, när windows vart igång 1 minut osv. Oftast kommer jag inte ens in i windows innan datorn fryst och jag blir tvungen att starta om.

Detta har jag provat: Jag har ett helt nytt nätagg installerat, samt helt nya minnen. Dessa verkar fungera eftersom när jag sätter i mitt gamla Radeon 1950pro så går datorn hur bra som helst. Inget frys. Ingen skillnad när jag provade den andra pcie porten heller. Det är inte ovanligt varmt i datorn heller, jag har 4 chassi fläktar förutom de fasta fläktarna igång.

Nya minnen + Hd4870 = Fryser
Gamla minnen + Hd4870 = Fryser
Nya minnen + 1950pro = Går stabilt
Gamla minnen + 1950pro = Går stabilt

Jag har kopplat in båda pcie strömkablarna som Corsair skickade med 520watts aggregatet och kortet bootar iaf upp. Nu har jag ingen aning om vad jag kan göra mer för att få det till att fungera... så jag hoppas nån här kan ge lite handledning.

Moderkort:
CPU typ DualCore AMD Athlon 64 X2
Moderkortsnamn Asus M2N32 WS Pro
Moderkortschipset nVIDIA nForce 590 SLI
Minne 3584 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
DIMM1: Kingston 2G-UDIMM 2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM
DIMM2: Kingston 2G-UDIMM 2 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM

Nätagg:
Corsair HX520 watt

Hårddisk:
SAMSUNG HD403LJ (400 GB, 7200 RPM, SATA-II)
ST3500320AS (500 GB, 7200 RPM, SATA-II)