Inlägg

Inlägg som Aphex har skrivit i forumet
Av Aphex

Ett elegant språk för en mer civiliserad tid, inte en måsvinge eller semikolon så långt ögat når.

Av Aphex

Enkelt - alla anställda får byta lösenord dubbelt så ofta!

Av Aphex
Skrivet av Fredag:

Tack för att du bevisade min poäng till 100% med noll empati från just en löntagare. Underhållning och nöje ska vara en klassfråga, har man inte råd får man leka med kottar och en pinne och är man permanent disabled så är det bara att kamma sig och skaffa ett jobb. Det ska vara fult att vara fattig.

Fulstreama. Pissigt ordval från folk med pengar.

Du har rätt, jag har t om antipati för bortskämda människor som tror att de har rätt till lyxkonsumtion på andras bekostnad. Det går utmärkt att bara ge fan i att glo på formpressad dussinunderhållning, vare sig man gör det av pengabrist eller av avsmak. Om svensk klasskamp av idag gäller tillgången till netflix så har du svaret där varför ingen tar den på allvar längre.

Av Aphex
Skrivet av Fredag:

Jagandet av pirater är lite som att sparka ut soppan från den hemlöse med argumentet att det minsann inte är någon rättighet att sitta här och äta ur en skål med en sked, det går lika bra att slicka soppa från asfalten.

Lätt för folk som har ett jobb. Som lever över existensminimum. Tyck på, sparka på de som ligger. Köp tio filmtjänster då och stöd skattefuskande mångmiljardföretag som vattnar ur ölen tills den knappt smakar något.

Eller så gör ni det rätta. Lär nästa generation hur man seedar en torrent. Sharing is caring. Ge en hemlös en banan eller en cheeseburgare. Alla sitter inte på en lön och kan prioritera som du.

Att dela med sig är inte stöld. Det är nödvändigt.

(Detta inlägg uppmuntrar inte till brott. Det finns lagliga torrents. Följ alltid lagen. Storebror ser dig.)

Vilken enormt larvig jämförelse, vilken människa behöver lättsmält videounderhållning?

Läs en bok och skaffa ett jobb.

Av Aphex
Skrivet av r80x:

Vi kanske borde kväva att transportverket börjar blockera vägar med.
Dumheter.

Vi har redan gränskontroller mot länder utanför schengen, så du gör inte riktigt den liknelse du tror att du gör.

Ska vi börja jämföra datapaket med fysiska transporter så har vi mycket hårdare kontroll av de senare. Ska det bli jämförbart borde vi i så fall ha en stor, statlig brandvägg med DPI mot de länder där de här streamingtjänsterna ofta finns.

Att exkludera enstaka domännamn från enstaka företags uppslagstjänster är liksom inte ens i närheten av hur vi hade agerat om de här företagen hade skickat ut materialet på fysisk media.

Av Aphex
Skrivet av kitanii:

Insiktsfull input och reaktionär förmåga att hastigt tycka till med ord lika tunga som en emoji.

Varken sweclockers eller sveriges försvarsmakt har ju någon som helst rådighet över graden av militarism i världen. Det är nästan Palme-nivå på det storhetsvansinnet när vi som bäst håller på att uppgradera till att du har två istället för en vecka på dig att fly till norge när ryssen kommer.

Av Aphex

Men om man filtrerar fulstreamen genom en VPN, blir det finstream då?

Av Aphex
Skrivet av kitanii:

Ännu ett bidrag till ökad militarism. Det var droppen - aldrig mer Sweclockers.

Mest LoL

Av Aphex

Förlåt men

misstänker att det är en ransomware-attack

Brukar det inte det vara väldigt tydligt om det är det?

Av Aphex
Skrivet av FreddyK:

Kan man använda vilken webcam som helst till windows för det här eller måste man ha en med ansiktsigenkänning?

Du behöver ha en med IR som är windows hello-kompatibel. Brukar stå på kartongen om de är.

Av Aphex
Skrivet av napahlm:

När banken säger att Nej, du kommer inte klara din ekonomi med nya lånet.
När jag dessutom har högt uträknade kalkyler som visar att jag kommer klara det. Alla kostnader är avrundade uppåt och jag har till och med räknat med 2022 års elpriser. Det går fortfarande ihop. Jag kommer till och med spara mellan 10-20 000 per år med min lagda budget.

Men bankerna har sin dumma schablon-utgifter dom räknar med. En bil kostar så mycket, nöjen (bio, restaurang mm.) kostar si, kläder kostar så, maten kostar så här.
Men jag äter relativt billigt (men bra mat), äter aldrig ute, är ej heller ute på något av vad dom klassar som nöjen, köper nästan aldrig kläder och jag använder min bil till att endast pendla till jobbet vilket blir ca 70 mil i månaden.

Jag ska inte ljuga och säg att det blir en dans på rosor. Men det är absolut görbart. 50% av lönen kommer gå till allt som rör boendet. Men det är inte ovanligt?

Om du inte räknat helt snurr kan du prova hos en annan bank, de räknar lite olika så den ena kan säga nej aldrig och nästa välkommen.

Av Aphex
Skrivet av mickejoh:

Missade ju alla Microsoftprogram man kan starta, några mer användbara än andra..

LinkedIn - CTRL + SHIFT + ALT + WIN + L
Word - CTRL + SHIFT + ALT + WIN + W
Excel - CTRL + SHIFT + ALT + WIN + X
PowerPoint - CTRL + SHIFT + ALT + WIN + P
Outlook - CTRL + SHIFT + ALT + WIN + O
Microsoft Teams - CTRL + SHIFT + ALT + WIN + T
OneDrive - CTRL + SHIFT + ALT + WIN + D
OneNote - CTRL + SHIFT + ALT + WIN + N
Yammer - CTRL + SHIFT + ALT + WIN + Y

Vem i helsefyr memorerar dessa och bänder fingrarna för att aktivera dem, när man lika gärna kan starta word genom att trycka
win, w, o, enter
?

Av Aphex
Skrivet av Roger W:

ok
Nej, det är rimligt och förståeligt, men poängen är fortfarande att det principmässigt är fel väg att gå att blocka på ISP-nivå för att stoppa detta. Varken privata företag eller regeringen ska kunna handplocka hos Internetleverantörerna vilket internet som ska visas för gemene man - det är Kinatänk.

Om något är olagligt, gå rättsligt på bolaget bakom istället, eller åtminstone på det företag som tillhandahåller servern. Inte ISP:n!

Kanske enligt dina principer, men från din beskrivning är det få länder som delar dem. Ej begränsat till Kina.

Låt säga att företaget och servern står i ett land som inte alls är villigt att samarbeta juridiskt, eller som uppmuntrar eller t o m finansierar en verksamhet som ger upphov till brottslighet i ditt land. Hur hanterar du det?

Av Aphex

Flytta router till strax innanför yttervägg. Det borde räcka.

Av Aphex
Skrivet av Broken-arrow:

Att dra det kortet med barnpornografi är inte riktigt samma sak. Där är det mer polisen och regeringen som styr (vist det kan slå fel och glida in mer sidor som blockeras ).

Men i detta fallet är det privat aktör som bestämmer över nätet. Det känns inte så rättssäkert, är ju lika galet som minoritet i usa kör hårt med bok ban.

Sen verkar olaglig iptv vara ännu större problem.

Nej, det är inte sant.
Det är patent och marknadsdomstolen som bestämt att sidorna ska blockeras.

Jämförelsen med barnporr är förutom allvarlighetsgraden i brottet helt rimlig, eftersom den tekniska problematiken i att förhindra brottet är densamma. Dvs, materialet finns på en server någonstans som man inte nödvändigtvis kommer åt.

Att blockera åtkomst till den är då inte konstigare rent principiellt än att en bank inte får släppa iväg pengar till personer som samarbetar med al-qaeda, eller att tullen stoppar granaterna du beställt på Temu.

Att gå efter den som tillhandahåller materialet är inte alltid möjligt, då är det en märklig inställning att man bara ska ignorera de brott som begås tills man kan det.

Av Aphex
Skrivet av klein:

Stalin och Hitler ville kontrollera andra människor frihet, där EU inne och petar i saker som inte angår dem.

Vissa skulle hävda att det finns ett par nivåer på vägen mellan ayn rand och adolf hitler som är relativt komfortabla, men där hittar vi inte dig?

Av Aphex
Skrivet av medbor:

Det är fortfarande över 10% på 3G och flera miljarder minuter på bägge… svårt att de att det skulle bli problemfritt att stänga dessa

..för två år sedan. 3G-sändare har plockats ner successivt under den tiden och om användarna fortsatt flytta till 4G och samtals-appar i samma takt som antyddes då, borde det inte vara nämnvärt fler än ni här i tråden som fortfarande berörs.

Och vad mera, från idag har vi lite mer än ett och ett halvt år kvar tills 2G stänger ner och den sista 3G-sändaren byts ut i december 2025. Om den rollatorfarten känns ohanterbar, så förstår jag inte hur man någonsin klarade av att anamma mobil telefoni från första början.

Av Aphex
Skrivet av Bjirn:

Har ett Nordea Visa Debit kort idag, men har en längre Japanresa inplanerad. Vet av egen erfarenhet att det går en hel del kontanter på japanresor så skulle vilja förbättra "utväxlingen" jag har nu ~ 1,55% valutapåslag + 40kr fast avgift vid kontantuttag.
Vad finns det för bättre alternativ?
Hittade Lunar kortet (ej kredit dock utan nån sorts pre-paid variant) som hade 0% valutapåslag och 0kr avgift vid kontantutag, dock behöver jag ett fysiskt kort som inte ingick i gratiskortet utan bara med deras avgiftsbelagda tjänst...

Det kan vara lite random vilka kort som funkar i vilka automater där, så ha gärna med dig flera. kolla på northmill debit de har bra villkor. Men idealt skulle du hitta något som är mastercard, deras växlingskurser brukar vara bättre. Visa snor nån procent åt sig själva.

Av Aphex
Skrivet av ELF:

Frågan är hur producenterna ska hantera detta.
Firmware behöver autogenereras med specifikt lösenord, där efter behöver en lapp skrivas ut för just den routern...

Seriösare tillverkare gör det redan, inte svårare än att ha unikt serienummer eller mac-adress på varje enhet.

Av Aphex
Skrivet av medbor:

Trafik är väl bandbredd? Jag tänker att det klart det inte överförs nära samma datamängder för att näten och deras kapacitet är långt lägre

Senast jag var på Rusta var det bara 3G som fungerade i den affären, detta är alltså precis vid en av Sveriges största städer och motorvägar

Inte alls bara döda nätverk som försvinner

Sen kan frekvensutrymmet över tid användas till 5G så det blir ännu bättre, problemet är att det idag finns få enheter som kan utnyttja detta

Tror det hade varit bättre med att släcka bara 2G först och vänta lite till

Det spelar inte så stor roll hur man mäter, 2022 gick 81% av samtalsminuterna över 4G och trenden är svår att snacka bort.