Inlägg

Inlägg som anon5930 har skrivit i forumet
Av anon5930
Skrivet av bagfalls:

Kändes som att det var mer värt det förut, idag vete tusan om folk uppskattar att man skriver ett långt inlägg. Känns som att det är ovanligt att folk läser mer än första raden ändå.

Kan ärligt säga att jag börjar snabbläsa och hoppa igenom längre inlägg. Tar mig tid om det är något som intresserar mig men en del blir det att låsa upp scrollhjulet och spinna loss scrollhjulet. Tänker framförallt på saddams evighetsinlägg, en gång i tiden.

Finns ju inget krav på att alla ska läsa de inlägg som skrivs och så förstås men lite störande är det när man förklarat lösningen på ett problem och folk ignorerar inlägget för att långt senare komma till samma slutsats. Var inlägget för långt? Var det fel person som gav svaret eller försvann den bara i mängden?

Oneliners är det enda som verkar läsas, kommer man upp i två stycken försvinner nog hälften även där.

Skrivet av henkiii:

Försöker slänga ett öga på https://www.sweclockers.com/forum/obesvarade emellanåt för att lyfta obesvarade frågor.

Men mest blir det mest befintliga trådar (Nytt i forumet / Aktiva trådar) och en del nyhetsdiskussioner.

Brukar iofs också "bumpa" sådanna trådar jag råkar snubbla över, såvida jag inte kan svara på vad det nu är. En del försvinner lätt i mängden trådar och trådskaparen får inte bumpa sin egna tråd.

Av anon5930
Skrivet av RVX:

Skulle aldrig köpa möbler och liknande från Jysk, haft en kontorsstol och nåt skrivbord back in the days. Och billigare skräp får man leta efter, rangligt och överlag (då i alla fall) låg kvalité. Sängkläder etc går bra. Hade försökt hitta nåt begagnat i din sits.

Delar din uppfattning här. Jysk går fint för förbrukningsvaror men för möbler framstår till och med Ikea och deras möbler som i en helt annan klass. Ju närmare professionella möbler desto bättre i detta fall, snåla inte på saker som bord och stol.

Är själv halvt på jakt efter ett höj och sänkbart skrivbord. Slangerup har jag sneglat på men i snålaste fallet blir det Bekant då jag är ...bekant med serien sedan tidigare. Men skulle nog hellre försöka få tag i något avsett för kontor och som inte normalt säljs till privatpersoner personligen.

Av anon5930
Skrivet av backlulund:

Microsoft vill stänga in sina anställda precis som sina användare.
Begränsa livet precis som sitt operativsystem.
De är emot öppenhet och flexibilitet.

Det har varit känt länge.

Artikeln handlar inte om Apple.

Av anon5930
Skrivet av Malainor:

Rdr2 ganska gammalt nu snart 3 år inte sätt den mer än sänkt en 100ing🤔. Fast 1-1.5 år på pc?
Visa spel sänks sällan om någon sin.

Nintendo har en hel del gratis grejer i dags läget, små spel för 10an, rea varje vecka spel som kostade 200-400 blir 10-50kr.
Nintendo har faktiskt släppt in alla data spels indie spel som går, inget "enbart barnspel" som tidigare enheter med 1-3 shooters 😅.
Storen liknar Steam mer o mer u utbud fast inget kan nog klå steam. Dom stora titlarna rör sej sällan i pris dock.
Botw hade rea för föra veckan ioförsej.

Men håll dej till steam, sökfunktionen är huvud anledningen. Switchen är sten ålders scroll, action, äventry sortering bara välja en i taget..många spel har båda.
tja jag kollar sällan pga tar runt 20-40 minute kolla igenom hela vecko rean🤣

Switchen om man vill slipa krångla med kontroll layout, fixa spel upplösning, sänka grafiken tills man når önskad fps.
Steamdeck = mini data🤔

Du är inne på något viktigt som ofta missas. Spel som säljer bra behöver inte sänka priset. För många imploderar spelförsäljningen snabbt efter lanseringen, och då följer oftast även priset med neråt.

Drar man "barnspels"kortet så missar man vilka konsoller barn faktiskt spelar på (Playstation och Xbox) men också vad för spel som släpps. Nintendo verkar inte bry sig om att våldsamma spel och pornografiska spel släpps på plattformen.

Av anon5930

Teams har underlättat mycket, i mitt företag används det primärt över allt där det av någon anledning inte bör vara i mailform.

De borde arbeta lite på utbudet av memes.

Av anon5930
Skrivet av nu1mlock:

PC-versionen har en del prestandaproblem, vilket är en stor del av dom negativa recensionerna på Steam. PS5-versionen har inte dessa problem.

Det jag är mest orolig för är hur svårt det kommer vara att sikta. Jag är kass på att sikta med kontroll och förstaperson-spel har aldrig fungerat bra med mig med kontroll. Förhoppningsvis finns extrem auto-aim.

Ars Technica skriver att man borde vänta på rabatt, och eftersom Elgiganten säljer spelet för 500kr så antar jag att Ars Technica rekommenderar det nu. Det lär ta ett tag innan spelet är rabatterat ner till 500kr direkt från Sony.

Sedvanligt Denuvognäll och säkert lite gnäll på Bethesda-konto. Bland det första jag hoppades på att Microsoft skulle göra när de köpte Zenimax var att lägga ner Bethesdaklienten. Men icke.

Inväntar mer tid och bättre pris/gamepass personligen. Hade varit kul att börja spel men har för mycket på gång och blir en intensiv spelhöst/vinter.

Av anon5930
Skrivet av Levandebild:

Av någon anledning känns det mer legit, drar åt mig öronen när så många kastar fullpott omkring sig. Men nu har jag inte spelat det så det kanske är så fantastiskt och storstilat som en 10:a betyder, men för mig är det typ Half-Life 2 och Breath of the Wild så misstänker att jag kommer hålla mer med om 6:an när/om jag spelar det.

Har inte läst recensionen, bara ögnat igenom, men Ars Technica gillade inte spelet: https://arstechnica.com/gaming/2021/09/deathloop-review-a-dis...

"Verdict: Bethesda's biggest disappointment in years. Wait for a sale (or a "definitive" edition)."

Bra att läsa och försöka förstå de som ger ett avvikande betyg också. Med tanke på hur mycket gnäll det varit på titeln så förvånar betygen något.

Edit: "Mixed" på Steam just nu, men lite tidigt att dra någon slutsats då spelet har någon timme kvar tills officiellt släpp.

Av anon5930
Skrivet av Gorham:

Du ska kunna använda din imorterade musik som ringsignal. Som hårdrockare så missar jag aldrig ett samtal med rätt låt som signal....

Du menar att du missar samtalet för att höra ringsignalen, sedan ringer du upp?

Av anon5930
Skrivet av Fearnox:

Ni kan nog glömma Pro modellen, när var Nintendo intresserade av moderna kretsar eller prestanda senast?
Ska de ta samma marginal som de är vana vid så skulle Pro modellen antagligen kosta minst 6k, vilket förmodligen inte är en prisklass som Nintendo är intresserade av.

Så länge Switch säljer så kommer det inte hända något, så vida inte Nvidia vill fasa ut Switch gamla kretsar och ersätta dem med nya för samma eller billigare pris för Nintendo.
Var det inte en nyhet om att OLED modellen bara kostar ett fåtal 100-lappar extra att tillverka nyligen, men det kommer de ta 1500Kr extra för i butik.

Det går nog lite för bra för både Nintendo och Sony just nu, vi får väl se hur de ligger till när pandemin försvinner och kunderna börjar få möjlighet att spendera sina pengar på andra intressen framöver.

Jag tror det när jag ser det men med tanke på hur starkt tredjepartsstöd Nintendo tillslut fick med Switch så kanske det innebär att de är mer villiga att lyssna nästa gång. Något custom AMD-baserat och de är närmare konkurrenterna prestandamässigt än de varit sedan Gamecube.

Men samtidigt verkar Nintendo vara rätt trogen Nvidia. Konkurrenterna gick samtliga över till AMD efter att ha använt Nvidia en generation. Xbox respektive Playstation 3.

Av anon5930

Cixin Liu's The Three-Body Problem gillade jag skarpt.

I övrigt sci-fi och Stephen King.

Av anon5930
Skrivet av FarbrorBarbr0:

Possessor (2020)

Cronenberg Junior gifter lite science fiction med psykologisk thriller, och strösslar med en generösa mängder grafiskt våld. Överlag kändes den väl lite "meh" i slutändan. Kände oerhört lite koppling till samtliga karaktärer, och brydde mig inte riktigt om hur det skulle gå för någon av dem. Det får filmens premiss och kommentar om våld och identitet att mynna ut i lite av ett ingenting - vilket är synd på en så snygg film. Kameraarbetet är läckert, hela form- och bildspråket är spännande och överlag känns allt kompromisslöst på ett härligt sätt. Känslan är att Brandon Cronenberg har fått göra den film han ville. Fick behagliga vibbar av Panos Cosmatos och enligt Cronenberg själv ska det finnas gott om Argento i den här filmen. Sevärd, men inte så spetsig som jag tror att den hade kunnat vara.

Gillar The Invitation, men ser ogärna om den. Det är ju verkligen ett enda långt olustigt kammarspel med tonvis av social ångest och obekvämhet. I den fenomenala slutscenen...

...fick jag vibbar av typ Rosemarys Baby - välbärgade amerikaner som doppar tårna i något destruktivt och/eller rituellt. Nu råkar det väl vara någon slags new age-suicid-självhjälps-mumbojumbo, om jag minns rätt. Scenen med alla röda lyktor i alla andra sektmedlemmars välansade trädgårdar är grymt bra. Det förmedlar verkligen känslan av att ondska och ohelighet kan koka var som helst.

Dold text

Förståeligt, den funkar nog egentligen bara en gång. Nu kan jag gilla att se om filmer där man missat små detaljer men denna funkar det nog inte med alls.

Och du minns detaljerna väl. Den scenen du nämner var maffig.

Av anon5930

Ljuset och hur snabbt det försvinner. Och med mörkret kommer vintern.

Av anon5930

Jag har totalt 3st Switch (varav en är en Lite) och för mig är Switch fortfarande en bra plattform, den lätt bästa för portabelt spelande. Men för mig har den gått lite ur tiden och avsaknaden av en Pro-modell eller motsvarande gör det bara lättare att sälja in en Steam Deck för mig. Fortfarande den produkt jag längtar mest efter, Q1 bör jag kunna få min vilket förstås innebär sista mars 2022 med rejäl otur. Och då har vi inte ens räknat in Valve time. Men den är efterlängtad.

Men ja, vad gäller Switch idag? Man köper in sig på en plattform dedikerad för handhållet spelande med ett stort spelbibliotek och som med modeller andra än Lite även går att docka och använda med TVn. Går att köpa både digitalt spelmedia och fysiskt spelmedia. Man bygger ut lagringen med vanligt microSD. Online kostar och man får tillgång till lite spel, blandannat underbara Tetris 99. Prestandan är inte vad den borde vara idag, gammal krets redan vid lansering. Batteritiden är bättre på de nyare icke-Lite modellerna men acceptabel även på lite samt OG. Och beroende på modell så går det köra in homebrew, går att köra Android på den blandannat.

Av anon5930
Skrivet av Ostbullen:

Kanske dags för sweclockers att snickra samman ett eget distro? Känns ju som ett naturligt nästa steg för tisdagshäng! Swenux?

Jag ser fram emot tråden där de ska bestämma sig för hur distron ska utformas. Så många år i total livslängd bortkastat i de eviga diskussionerna.

....Do it!

Av anon5930
Skrivet av psiko:

Den videon är riktigt bra och kände igen mig mycket i den.

Carbots video tycker jag också är riktigt bra och den är inne på samma spår.

https://www.youtube.com/watch?v=S5Hzh43k330

Tack, blir att titta/lyssna!

Edit: Underbar! De verkar helt klart vara inne på samma spår där.
Nu spelade jag själv intensivt i perioder när jag spelade, var aldrig någon riktig WoW-lifer. Men vet många som mer eller mindre försvann in i spelet. Lite så man undrar var de är idag och va de sysslar med.

Skrivet av KingCobra:

Jag höll ut till slutet på WofLK då jag verkligen brände ut mig på detta spelet, samt att jag hade familj att tänka på.
Cataklysm spelade jag lite sporadiskt men fastnade inte för de nya systemen...framförallt talent träden och sånt var ju helt förstört.

Att man efter mindre än 2 veckors casual spelande kan springa runt med full epic gear och så vidare tog udden av spelet.
Inga ROLIGA utmaningar längre. Man blir inte glad när man får belöningar utan sur när man inte får dem. Något har gått rejält fel.

Ska man säga något positivt så verkar det ju som att ActiBlizz lyssnat på de enda de bryr sig om, Kinas diktatur, och anpassat spelet efter att invånarna bara ska kunna spela i max 3 timmar/vecka.

Av anon5930
Skrivet av bagfalls:

1. Läser mest och kollar på bilder, men har mer och mer funnit mig själv skrivandes ett riktigt långt inlägg fullt med information, och när jag är ungefär 90% klar så känner jag bara "Vem fan kommer ens läsa det här?" och raderar allt och skiter i att posta något alls. Har flera gånger börjat bygga hemsidor i ett ämne jag brinner för och skrivit massvis med information om saker, exempelvis datorer eller programmering, men sedan raderat allt innan jag publicerar det med tanken "Vad håller jag på med?" typ, vet inte vad det beror på. Kommit på senare år.

2. Skapar ganska mycket trådar, men överger dom snabbt. När jag tittar tillbaka i min historik så verkar i alla fall andra haft nytta och nöjje av vissa trådar, så det är ju alltid något.

3. Galleriet och Nyheterna är trevligt.

Punkt 1, jag gör ofta lika med innan jag inser att det av någon anledning är meningslöst och klickar bort sidan.

Brukar idag ofta fundera på redan innan jag börjar skriva om det är värt min tid och brukar bli nej. Försöker minska min tid i forumet så ligger mer i linje med att inte posta långa i lägg och helst inga alls.

Av anon5930

Fråga 1. Vad styr/avgör i vilka trådar du väljer att posta inlägg?

Kollar "Följda trådar" om någon intressant pågående diskussion uppdaterats. Kollar "Nytt i forumet" på samma sida om någon intressant tråd kommit dit.
Mer lurker än postare idag, forumet var bättre förr. Kan jag ta mig tiden att skriva så gör jag det men oftast skiter jag i det.

Fråga 2. Svarar du mest i redan befintliga trådar, eller skapar du helst egna trådar?

Med nästan 21 000 inlägg och 63 skapade trådar så svarar jag mest i befintliga trådar.

Fråga 3. Vilken del av SweClockers utöver forumet besöker du oftast?

Inget.

Av anon5930

@RVX Såg denna och tänkte på dig, TKL och begagnat så inte exakt vad du letar efter:
https://www.sweclockers.com/marknad/204034-filco-ninja-majest...

Av anon5930

En spoilerknapp till forumet. En del av oss skriver från mobilen och taggarna är så lagomt roliga att skriva.

Av anon5930
Skrivet av Icetec:

Jo visst, men i en argumentation om på vilka sätt Linux krossar Windows så är det ju märkligt att dra upp Steam. Steam finns till Windows med, och klarar där av 100% av alla spel på plattformen istället för 15%. Det verkar ju med andra ord som om Steam är ett område där Windows krossar Linux och inte tvärtom.

Personen du citerade glömmer även bort att ta med alla problem som uppstår med Nvidia som inte inträffar med AMD eller Intel. Windowsdrivarna är stabila till Windows och följer där det man kan förvänta sig av ett marknadsledande företag i geafikbranschen.

Steam som en punkt Linux skulle vara bättre var rent av pinsam läsning. Speciellt då Linux dessutom får prestanda bortfall och ökad risk för problem.

Hade Linux varit bra för gaming hade alla professionella gamers redan kört det.