Inlägg

Inlägg som Appfelstrodel har skrivit i forumet
Av Appfelstrodel

@guermantes kom du fram till något?

Jag sitter med exakt samma bekymmer. Kom fram till att enheten verkar lyssna på portarna 5112, 49152 samt 51005 men någon web server verkar inte gå att finna någonstans.

Av Appfelstrodel

Annonsen är avslutad

Av Appfelstrodel

Kommer att kontakta er med de högsta buden angående adressuppgifter under dagen.

Grafikkortet och kylaren är sålda.

Av Appfelstrodel
Skrivet av Ok112:

Pris på Smartwatch ?

Skrivet av SCORPIUS:

skickar du?
Sugen på Samsung Gear Sport Smartwatch då

Tänker 500kr. Kan tänka mig att skicka men den som kan hämta har förtur.

Övriga bud noterade, låter det vara öppet till helgen.

Av Appfelstrodel

Utrensning inför flytt

En hel del bråte som jag är osäker på om någon öht vill ha. Kom med bud. Allt finns i Linköping och kan med fördel hämtas.

* Dator i delar. Har stått orörd i 6 år, men den var i skapligt skick när det begav sig.
- Chassi Fractal Design R2 midtower 4x 120mm + 2x 140mm FD fläktar ingår
- Moderkort P7P55D Pro
- CPU Intel i5 750
- CPU-kylare Noctua NH-D14
- Minne 8Gb (2x4Gb) Corsair DDR3 1600MHz 9-9-9-24
- Grafikkort ATI Radeon 5870

* CPU AMD Ryzen 7 1700 3GHz

* Asus RT-N56U Router

* Chromecast

* Samsung Gear Sport Smartwatch

Läs hela annonsen här

Av Appfelstrodel
Skrivet av Bemushroomed:

Jag presenterade mina argument om varför det är konstigt att priset plötsligt är högre (mer än dubbelt), att du inte kan bemöta dessa säger allt. Det är som sagt rent självklart att en massproducerad teknikgrej är billigare att ta fram än deras devkit, varför beskrev jag.

För min del handlar det inte om att jag inte har råd, jag är besviken eftersom detta betyder att marknaden kommer bli extremt liten vilket såklart medför att extremt få utvecklare kommer intressera sig för att skapa stöd (se te.x TrackIR, en utmärkt produkt med få titlar som stöder det).

Låt säga att 5 av 1000 PC-spelare äger en OR (säkert ganska högt räknat, men låt oss drömma), dessa kräver stöd från utvecklaren/utgivaren. De kommer ju såklart skratta dessa rakt i ansiktet, finns ju inte en chans att denna kommer lägga ned pengar och tid på något som så få använder. Även Palmer har ju sagt detta, jag citerade honom to.m om detta.

Det märks tydligt hur dåligt vissa av er här har tänkt igenom detta och vad ett högt pris kommer betyda i praktiken när det gäller att få ett utbrett stöd. Sen ja, i framtiden kommer produkten bli billigare (som allt), men jag tror många av oss väntat på att det är nu som det skulle börja ta fart, efter en ganska seg start, istället kommer det säkert ta 8-10 år till.

En annan grej, hela grejen med FB-köpet var ju att Palmer lovade att det var för Oculus bästa, att det skulle innebära extremt nedpressat pris på OR, en så låg nivå att alla skulle kunna ha råd och därmed skulle VR nu ta fart. Ni har hängt med dåligt.

Jag har hängt med väldigt väl i allt kring VR hypen och det jag kan hålla med om att det lilla som har kommunicerats angående priset kunde gjorts bättre. Facebook tror jag garanterat fortfarande verkar för att ta VR till massorna, det var liksom därför FB gav sig in i det från första början. Om de började tvivla på VRs potential skulle de väl bara försöka sig på en cashgrab och sälja ännu dyrare för att gå med vinst på hårdvaran istället?

Det som skett är att Oculus insåg att det inte går att kompromissa med upplevelsen för att VR verkligen ska slå. Och då for kostnaderna iväg lite. Visst, GearVR finns ute som väl imponerar föga rent VR-mässigt, men det är ju den som ska fungera som inkörsporten för den breda massan till VR, inte Riften.

Du och många andra verkar heller inte greppa att VR inte står och faller med Oculus Rift vid det här laget. Den stora spelaren i det hela kommer att vara PSVR som har en mycket bredare bas av potentiella köpare att rikta sig till. Det är snarare den folk ska vara oroliga för om den blir för dyr eller inte. I PS4 finns dessutom en kundbas stor nog för att utvecklare ska bemöda sig att utveckla spel. Spel som man utan större svårigheter antagligen kan släppa till VR på PC också.

Och sist men inte minst har vi Valve och deras engagemang... Räkna med att de har ett och annat spel som kommer att presenteras de närmsta månaderna. Spel som säkert skulle kunna vara den där "AAA"-titeln som du så hett eftersöker.

Av Appfelstrodel
Skrivet av Bemushroomed:

Vågar man säga årets scam, eller iaf scampris?

Väldigt intressant att så många verkar se det som en personlig förödmjukelse att priset blev högre än ni trodde. Jag har faktiskt ingen som helst förståelse för er. Undantaget är om ni har ägt devkits och investerat tid i att utveckla VR mjukvara som ni hade hoppats sälja till en större marknad.

Det är verkligen ingen som tvingar någon att köpa in sig på VR-tåget med första versionen. Personligen kommer jag nog att vänta in Touch då jag inte tror att upplevelsen är komplett utan riktig VR input.

Till er som är mest besvikna rekommenderar jag att ni väntar till Generation 2 av VR headsets. Det kommer att bli billigare och kraven på kraftiga datorer kommer att bli mindre. Och VR kommer inte att dö ut i första taget, Oculus verkar redan förvånade över hur många det är som förbokar.

Av Appfelstrodel

Fick precis hem min Blade 14 så sent som idag!

Inte hunnit med något spelande, men första intrycket är att den känns fantastiskt läcker. Smidig, snygg design och grym prestanda. Det enda bekymret du har är väl att få hit en till Sverige såvida du inte har någon som kan ta med den från staterna (eller Australien). Men den borde släppas även i Europa snart, kanske till jul?

Gör du som jag så får du amerikanskt tangentbord, men det tycker jag man kan leva med!

Av Appfelstrodel

Söker tips ang. datorköp 15-20k

Har den senaste tiden börjat känna att det är dags att lägga lite sparade stålar på en dator mer åt 'värsting' hållet och det verkar lämpa sig bra nu i höst med nya processorer och en ny generation grafikkort.

Paketet jag filar på för tillfället ser ut som följer:

http://img97.imageshack.us/img97/9222/datorpaket.jpg

Meningen är att jag ska ha en god grund att stå på de kommande åren. Möjligt är att jag i framtiden skaffar ett extra grafikkort för CF, så helst ska det tas med i beräkningen när man tittar på nätagg och moderkort.

Anledningen till att jag väljer Core i5 över i7 är väl den att utifrån de tester och artiklar jag läst så känns det inte befogat att lägga de pengarna på hyperthreading. Det som skulle gynnas av i7 för egen del är väl lite rendering av filmer, men det är än så länge inga väldigt tunga uppgifter jag utför. Men vill ni övertyga mig om att jag behöver i7 är ni välkomna.

Tanken var också att jag ska försöka lära mig mer om överklockning i och med att jag köper detta. Jag har ingen erfarenhet av eftermarknadskylning till processorer etc. så tipsa gärna om sådant och eventuellt extra fläktar till chassit om det är nödvändigt.

Ljudkort och liknande är inget jag bekymrar mig om i nuläget.

Av Appfelstrodel

Ok verkar som att jag löste problemet genom att göra en reset utav winsock, tack för hjälpen ändå.

Av Appfelstrodel

Mja, problemet är väl att nätverksanslutningen sitter integrerad på moderkortet vilket kanske gör det hela snäppet värre..

Jag kan pinga både routern och andra datorer i nätverket. Försökte göra en trådlös anslutning också men då vägrade kortet hitta vårt trådlösa nätverk men ett par andra gick bra att hitta.. men det kanske är en annan historia.

Känns väldigt väldigt konstigt att dammsugaren skulle döda just internet bara sådär, när alla anslutningar egentligen fungerar..

Av Appfelstrodel

Stort mysterium, hjälp ombedes

Ja, idag efter det att jag fick för mig att göra rent datorn m.h.a. dammsugare har internet vägrat att fungera.

Det lustiga är att under nätverks- och delningscenter (vista) så påstår datorn att jag har kontakt med internet och mitt nätverk. Nätverket fungerar galant och jag har tillgång till de andra datorerna där och det fungerar att pinga mig från de andra datorerna.

Men när jag försöker komma åt någonting som kräver internet så agerar datorn precis som att jag inte har någon anslutning till routern överhuvudtaget.

Routern är en D-Link DI 655 men då ingen annan dator i nätverket har några problem så gissar jag att det är jag som har förstört någon komponent i min dator. Frågan är bara vad?

Tack på förhand