Inlägg

Inlägg som Redstorm har skrivit i forumet
Av Redstorm
Skrivet av nordlic:

Till er som fått den, hur är displayen? Z3A och Z5A fick mycket kritik för dassiga färger, trots hög ljusstyrka. Hur uppfattar ni den nya varianten?

Jag är inte jättekräsen men färgerna är absolut inget jag stör mig på. Skulle säga att de är som vilken annan panel som sitter en bärbar som helst. Bäst är nog att se själv i butik.

Av Redstorm
Skrivet av awesomehump:

Blir nog att trycka in en 128 GB SSD och tanka över filmer på NAS:en. Har du någon uppfattning hur lång batteritid du får med den och hur du använder den då? Kommer antagligen köpa ändå men är intressant.

Inte gjort något skarpt test faktiskt. Uppskattar den till 5-7 timmar vid normalt användande. Har upplevt det mycket viktigt att ställa den på energisparläge om man vill hamna i övre spannet.

Av Redstorm
Skrivet av KIELBASA85:

Jag är ingen expert på området, men är det tekniskt möjligt att byta ut den medföljande hårdisken och sätta i en SSD disk istället?

Det går att göra, inga konstigheter.

Av Redstorm

Har 14", inte vad jag vet. Om jag förstått det rätt är den inbyggda "SSD:n" bara en krets som är lödd på moderkortet. Det finns i vart fall ingen lucka eller instruktion som antyder att det skulle gå att byta - det vet jag iaf. Tänk också på att datorn är extremt kompakt vilket gör det egentligen teoretiskt omöjligt att få in 2st 2,5" i den.

Av Redstorm
Skrivet av zebrra3:

Har ett par Intono på väntan i Kompletts pcik up point. Eftersom dem inte verkar vara något vidare, efter recensionerna, så tror jag att dem får leta sig tillbaka till Komplett för otroligt dryga 250 spänn. Seegt!

Jag har hämtat ut dem på pickuppoint. Har beställt retur på deras sida. De kan omöjligtvis ta ut någon avgift om man åker dit med dem själv. Det låter vettigt att maila dem innan du hämtar ut dem, i värsta fall åker du på en avgift på 39kr. Dock tror jag inte de vill besvära varken dig eller sig själva med att debitera en sån struntsumma.

Av Redstorm

Fick min sent igårkväll iaf. Kom direkt i inkorgen.

Av Redstorm
Skrivet av Grizzok:

Måste väl gå att bara maila dom och be att dom fraktar samtidigt annars?

Det går i vanliga fall. Nu är det tyvärr först till kvarn (sakerna jag lade till kostar 1kr bara). Tror inte de är så snabba att svara på mail 21.15 en onsdagkväll.

Av Redstorm

Tips! Går att beställa Intono K5a samtidigt som man köper saker från denna timme, dvs enkronorsakerna. bara o avbeställa den tidigare ordern man lade i förra timmen på Intono K5a :). Då slipper man dubbla fraktkostnader...

Av Redstorm

Slog till på en Intono K5a, återkommer med åsikter dels här men även på prisjakt :).

Av Redstorm
Skrivet av Likvid:

Rabatten får ni först när den nya webbutiken har invigts.

Och du menar alltså att den inte invigts? Har du varit inne på www.clasohlson.se?

Av Redstorm

Har inte heller fått rabatten. Skickar ett mail imorgon och frågar om den om det inte kommit då.

Av Redstorm
Skrivet av Gurgl:

Grymt sugen på denna dator, är ganska kräsen när det gäller byggkvalite och känslan på tangentbord och trackpad. Hur upplever ni som har datorn tangentbordet och trackpaden? Kommer känslan i närheten av ex macbook pro?

Trackpaden är identisk med macbooks. Tangentbordet är av mycket hög kvalité, kan inte garantera samma höga känsla som macbook men jag är mycket nöjd det är jämnt och fint motstånd. Rekommenderar att testa det före i butik om du är orolig!

Av Redstorm
Skrivet av Johandea:

Även 14-tumsmodellen 700Z3C-S01 tillskrivs Ivy Bridge på Prisjakt, men med okänt/inget grafikkort. Enligt Prisjakt har denna modell även ExpressCache (vilket flera av de tidigare modellerna saknat, så vitt jag har förstått). Blir kanske en sådan trots allt...

Min Samsung 700Z3A-S03 har expresscache.

Av Redstorm
Skrivet av PCKonsult:

Låter ju bra, samma modellnummer som hos Webhallen. Får beställa, man kan ju alltid returnera om det skulle ha ändrats.

Vore ju riktigt, riktigt märkligt om det inte var bakbelyst i och med att det är exakt samma modellnummer...

Av Redstorm
Skrivet av SkAliz:

Det var precis det jag tänkte, funderade på om det var ett idiotkomprimerat tangentbord för att få plats med en numpad. Men så var det ju inte och det är jag glad för

Kan väl fortsätta fråga lite.. Har läst en del om att folk tycker att skärmen har lite dassiga färger, något som man upplever som ett problem eller vad tycker du?

Inga problem alls. Har haft både asus och HP 13" innan och inte märkt någon skillnad i färgåtergivning. Enda som kan nämnas är att skärmen är matt och därför inte har perfekt kontrast. Jag föredrar matt iaf.

Skrivet av PCKonsult:

Tackar Redstorm

Men jag fick svar från Samsungs support, enligt dom har den INTE belyst tangentbord?

Fulla modellbeteckningen hos Webhallen är 700Z3A-S03SE, är det den du har?

Om de säger så, då kan det vara så. Min modell är enligt undersidanNP700z3a-S03SE. Köptes på netonnet precis vid lansering i Sverige.

Av Redstorm
Skrivet av SkAliz:

Tack för otroligt snabbt svar!

Som jag misstänkte har den ingen numpad.. hur kommer det sig att väldigt många sidor visar upp en bild med numpad, inkl prisjakt:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1068562

Nu ser jag inte hela datorn där men visst är touchpaden centrerad på datorn?

Nej, mig veterligen finns inte det till datorer med chassi med 13" storlek, är nog teoretiskt omöjligt om du vill ha 100% storlek.

Ingen aning varför de gör det, blev lite lurad själv först, det är 15" versionen de visar upp.

Touchpaden är inte centrerad. är kanske 1-3cm mer till vänster.

Av Redstorm
Skrivet av SkAliz:

Någon som har 700Z3A-S03 och kan ta en bild på tangentbordet? Flera sider säljer ju den men ingen har bild på den svenska tangentuppsättningen..

http://forumbilder.se/thumbs/6f201273114PM045e.jpg

Här kommer den. Ursäkta oskarp kvalité sitter på ett tåg

Av Redstorm
Skrivet av PCKonsult:

Hej, väldigt sugen på NP700Z3A-S03SE från Webhallen. Hittade den på prisjakt när jag sökte burk med belyst tangentbord, men det verkar den inte ha och då blir det inget.

Är det någon av 700Z3 14" som har belyst tangentbord?

Jag har den och den har belyst tangentbord, går att justera i 8 lägen.

Av Redstorm
Skrivet av WeeMaan:

Inte alls frustrerande, tvärtom är detta den bästa touchpaden jag använt (macbook borträknad).
Eller det är ju egentligen ingen touchpad utan en clickpad, dvs man kan klicka vart man än har fingret.
Jag har touch klick helt avstängd då jag finner detta mycket bättre, vill man ha högerklick så sätter man helt enkel 2 fingrar på den och klickar.
Använder heller aldrig dom dedikerade klickområdena för höger / vänster klick.
Samma om man ska flytta på saker, så klickar man ner hela padden, drar fingret och släpper sedan.

Edit: Kan även tillägga att det är väldigt sällan jag kopplar i extern mus med denna, då det fungerar förträffligt endå.

Du verkar rätt kunnig på inställningar. Har ett problem jag inte lyckats bli av med. tittat i inställningarna och även installerat om drivrutinerna för clickpaden. Från början fungerade klickfunktionen över hela plattan och jag gillade det skarpt. Efter en tid slutade det fungera, multi touch slutade och funka, då fungerade den som en vanlig touchpad så det gick alltså att använda nedre hörnen för att klicka. När jag installerade om drivrutinerna började multitouch fungera men inte click funktionen.

Har du eller någon annan en aning om var man reglerar denna funktion? (Kommit så långt att det nästan borde vara under "ELAN->alternativ..." men som sagt inte kommit längre än så....

Av Redstorm

Ingen aning om det är något krångel med mitt grafikkort. Använder inte datorn till spel. Om någon kan instruera något enkelt sätt att testa gör jag gärna det.

Såhär ser det ut på min dator:
http://www.n0.se/v/f/3781a_vaxlingsbargrafik.png

Kan spela upp video med GPU acceleratorn, tror att processorns inbyggda klarar mkv filer också iofs.