Inlägg

Inlägg som lille7 har skrivit i forumet
Av lille7
Skrivet av hejsann:

Subpixel-eländet ja, hursom har PC-ägare väntat för länge på att 200+ "retina monopolet" ska vara över.

mac-användar reaktioner:
pc
xD 24" 2K (1920 × 1080)..... 91.00 PPI
=o 24" 4K (3840 × 2160)... 183.58 PPI
x( 27" 2.5K (2560 × 1440). 108.79 PPI
=| 32" 4K (3840 × 2160).... 137.68 PPI

mac
:] 24" "4,5K" (4480×2520).. 214.17 PPI (imac /ej fristående monitor)
:] 27" 5K (5120 × 2880) .... 217.57 PPI (x2 av 1440p)
:] 32" 6K (6016 × 3384) .... 215.70 PPI

suck.
(8K är väl lite tungt/dyrt ännu).

Är det inte bara att köpa en Apple display och plugga in i datorn och köra om man vill ha deras pixeltäthet? Eller kör dem något apple specifikt som gör att det inte går på en windowsdator?

Av lille7
Skrivet av Querth:

Njae det är inte alls samma sak när produkten är mer energieffektiv runt 150w och amd/nvidia skruvar upp effekten till 250w för runt 20% mer prestanda. Det är klart att om ena parten tänjer på gränserna måste den andra göra det för att hänga med i prestandan pga konsumenter kollar på FPS mestadels. Om de skulle ha ett tak att förhålla sig till skulle produkten från början vara mer energieffektiv runt strömbudget-taket och vi skulle inte behöva se de här väldigt ineffektiva kretsarna släppas.

Hade de haft ett tak hade inte fått de här högpresterande kretsarna alls. Det som skulle vara ett 4080 hade helt enkelt fått namnet 4080 Ti och så hade vi inte fått något riktigt 4080 ti. Istället kan du som konsument göra det valet själv. Du kan ju alltid välja ett mer strömsnålt grafikkort.

Av lille7
Skrivet av Lordsqueak:

Låter som du säger att mer W = bättre.

I verkligheten så är mer W = sämre.

Mer W och mer prestanda per W = mer prestanda. Du vill att de ska göra klenare grafikkort, men då kan du ju bara köpa ett klenare grafikkort.

Skrivet av DasIch:

Ah, så köpa ett sämre kort så jag får samma prestanda som jag redan har?

Fast mer prestanda per W så får du ju endå ett bättre kort med samma strömförbrukning. Om du inte vill öka din strömförbrukning köp ett kort som drar mindre och också ger lite mindre prestanda då.

Folk verkar ju vilja köpa kort som drar mindre ström, men de lever ju in någon sorts fantasivärld där de tycker att alla topkort borde dra mindre ström än förra generationen och samtidigt på något sätt ge minst 50% mer prestanda. Vill du inte ha ett strömtörstigt kort så finns det många alternativ.

Av lille7

Så länge effektiviteten ökar så tycker jag inte vi har något att klaga på, vill man inte ha ett grafikkort som drar mycket ström får man köpa ett sämre kort. Tycker det är alldeles för mycket hysteri pga att kort kan dra över 300w, vill folk att de ska göra sämre kort eller?

Av lille7
Skrivet av Zidichy:

Personligen är jag glad att FLOC inte gick igenom. (Topics API såg inte bättre ut)
Jag använder en annons blockerare av en anledning.
Är verkligen inte intresserad av att behöva försöka hitta ett nytt sätt och blockera ads på.
Finns ett väll ett par sidor där jag kan acceptera reklamen som t.ex. sweclockers.com men många andra sajter är det inte!

Allt google utvecklar som har och göra med riktade annonser där dom kan tjäna pengar på oss användare är bra för google.

Vill man ha reklam på en sajt kan man tillfälligt stänga av sin adblocker, och kolla om det finns något som intresserar.

Påtvingade ads p.g.a google ska ha in mer $$.... No thx!

Men är inte både Floc och Topics bättre än nuvarande Cookies för oss användare? Alltså mer anonymiserad data? Eller har jag missuppfattat det här?

Av lille7
Skrivet av Yatagarasu:

Att det skulle vara ett krav från en utvecklare att stoppa ett betald mod är dock delvis myt, delvis sanning och delvis gråzon.

Det finns gott om betalda mods till allt från Skyrim, GTA IV/V och andra populära titlar som WoW. Även betalda Reshades och ENBS. Det är faktiskt till ovanligheten att spelutvecklare går ur vägen kring dessa saker så länge det inte rör sig om rent fuskande eller att det kan skada deras IP/försäljning.

Eller ja.. Det är ovanligt om man inte har Nintendo eller Disney någonstans i sitt namn. De verkar bara hata sina användare och fans. De slåss gladeligen med näbbar o klor för ensamrätten till sina produkter, även efter den hamnat hos slutkund (oberoende av att skydda sin IP eller ej).

Ville bara påpeka att ta betalt för addons till wow är strikt förbjudet, Blizzard tar ganska allvarligt på det. Ett par addons kommer runt det genom att inte sälja addonet i sig utan säljer datan som addonet använder istället. Men att sälja addons är förbjudet.

Av lille7
Skrivet av cyklonen:

Tja, jag som förare av bil efter kan ju inte avgöra om de kör i 30 för att de inte kan öka mer, eller om de bara håller sig till gränsen. För min del spelar det ingen roll varför de håller sig till 30, så länge de gör det.

Många av de kör 30 när det är trafik, även om de går fortare, för annars är det någon som ringer och tipsar polisen.

Av lille7

Tyckte avsnitt 4 var ett steg uppåt i kvalitet, de tre första avsnitten imponerade inte mycket.

Tycker casting och skådespeleriet är ganska bra, den enda som inte klickar är Lan, det ser ut som att han går runt och småler hela tiden, verkar vara mer teddybjörn än skrämmande krigare.
De andra är ganska spot on.

Av lille7
Skrivet av ronz:

Lär inte detta leda till att vi i så fall får flera butiker på telefonerna, flera launchers. Precis sånt som folk hatar?

Om folk faktiskt hade hatat flera launchers/butiker så hade väl alla omfamnat Windows Store och blivit exalterade över om det var enda sättet att installera program i Windows, precis som på iOS.

Av lille7

Detta är något som även händer på en del grafikkort till stationära datorer. Idle strömförbrukningen går upp när man har flera skärmar inkopplade. Är ju knappt märkbart på en stationär dator i praktiken dock.

Av lille7
Skrivet av krigelkorren:

Är ingen vän av deras exclusive hittepå med EGS, men absolut, att licensiera ut sin motor via sin store är ju helt klart en bra försäljningsidé som skapar ett enormt mervärde för dem som vill.
Om jag inte minns fel så är det väl på precis det sättet Valve gått tillväga med sin Source motor sedan typ 2007?

Exklusiviteten kopplat till e-store är inget jag förespråkar personligen, hade hellre sett att Source Engine spel och även Unreal Engine spel hade kunnat säljas hos andra e-stores än deras respektive diton.
Att man ger dem en discount/bonus på deras egna digitala plattform är väl inte så mycket att orda om men att göra det helt exklusivt gillar jag inte.

Som utvecklare säljer man väl spelet på den platform man vill? Finns ju flera Unreal Engine spel på steam tex.

Av lille7
Skrivet av sKRUVARN:

Va? Finns det olika launchers hos konsollerna?

Svårt att spela xbox spel på en ps4a.
Tycker också det är tråkigt med exklusiva spel, samma sak med streaming tjänster :/

Av lille7
Skrivet av Kenneth:

Nu har jag inte läst igenom hela tråden så kanske har missat men för mig som fortfarande vill ha ett nytt D2, hur bra passar Wolcen in i det? Är det mer D3 eller PoE?
Ni som har testat, vad tycker ni (trots lite online-problem)?

Spelet är mitt i mellan D3 och PoE. Jag gillar det än så länge, kört till lvl 45 i offline läget, och testat online läget lite nu, laggar en hel del när vi kör multiplayer.

Av lille7
Skrivet av Lady:

Det märks att du inte har varit med om att datorn kraschar.
Dagen efter support är bland det bästa som finns.
Dom som jobbar med detta vet vad dom gör.
Gör man en korrekt bedömning vid felanmälan på vad som är fel så går det mycket fortare att åtgärda detta utan att behöva springa och köpa en ny dator.
Saknar man kompetens och förlitar sig på kompisen som måste avsätta tid för att fixa dina problem , ja då ber man om problem.
Mitt grafikkort gick sönder på en dell precision m90, 25k laptop, för många år sedan, gjorde en anmälan 16:00. Supportkillen kom förbi runt lunch dagen efter och bytte det på 30min.

Vad kostar ett sådant supportavtal då? Är ju ganska viktigt att veta en sådan detalj, köper man en dator för 60k som man tänkt använda i 5 år och det kostar 10k om året så betalar man ju 110k för datorn.

Av lille7
Skrivet av Greed:

Var väl ens inte Blizzard som hade gjort spelet heller, dem hade outsourcat till en annan tillverkare. Dem lovade nya cutscenes och ny story/plots för att få det att flyta ihop med World of Warcraft bättre men icke. Fans hade gjort det bättre, sedan har folk bett om en Diablo 2 remaster/remake i åratal så det fungerar bättre på nyare system och det har vi heller inte fått. Tur att fans tog tag i saken själva och gjorde en remake på Diablo 2 här:

https://www.youtube.com/watch?v=wOlMVg8qZYU

https://forums.crateentertainment.com/t/mod-reign-of-terror/3...

Tycker det är rätt beslut att inte göra ändringar i storyn, WC3 story var väldigt bra, tycker det har gått utför mer och mer det senaste, och litar inte på att blizzard inte hade fuckat upp det totalt. Sen är det väldigt tråkigt att de slopade de bättre cutscenesen som de hade pratat om.

Överlag tycker jag att det är ett bra spel, eftersom det är i princip klassiska WC3 med snyggare grafik, tycker det är löjligt att ge spelet 0,5 i betyg när WC3 är ett av de bästa RTS spelen som har gjorts.

Skrivet av Söderbäck:

Avslutningsvis har jag lite svårt för just recensionsbombande. Recensionerna blir missvisande så grundidén med recensionen förstörs. Men det är väl lite av en brist att det inte finns nå bättre sätt att nå fram riktigt. Är det bästa sättet att flagga för problem så kommer det väl fortsätta recensionsbombas gissningsvis.

Bästa sättet att flagga för problem vore ju att inte köpa spelet tills man vet vad man får.

Av lille7

Litar inte riktigt på blizzard längre, så ju mindre ändringar i spelet desto bättre. WoWs och Starcrafts story har ju bara blivit sämre och sämre, så jag är glad att de inte gjorde alla de ändringar de pratade om. Också glad att de inte gjorde om voiceactingen.

Det ändra jag ville ha var upphottad grafik och det fick jag

Av lille7
Skrivet av Lagerlöf:

Vilken bakåtsträvning vissa håller på med.

Jag gillar apparna eftersom du dels endast betalar för tiden du faktiskt parkerar, och dessutom (oftast) får en notis om att parkeringen håller på att ta slut.

Gör du likadant i butiker där det inte går att betala kontant?

krävs ju typ 8 olika appar för att parkera idag. hade ju varit smidigt om de tog kort iaf.

Av lille7
Skrivet av r3mpuh:

Gameplay ser typ 99% identiskt ut enligt desso 3 nya videos.

Det ska ju vara identiskt, eftersom du ska kunna spela reforged tillsammans med det vanliga wc3. Detta ska bara vara ny grafik, medans spelmotorn är densamma.

Skickades från m.sweclockers.com

Av lille7

Blev 60 i tisdags. Nu börjar grinden för epicmount medans jag väntar på att kompisarna ska komma ikapp, de flesta av de är runt lvl 40. Har inte haft något sug att logga in i BFA än iaf

Skickades från m.sweclockers.com

Av lille7
Skrivet av _Merc_:

jordan har beskrivit karaktärerna i ganska genomgående detalj och dem är allt annat än diverse.

De verkar ju ha gjort valet att alla med manetheren blod är bruna. Och Rand är det inte för han beskrivs i böckerna som att han ser annorlunda ut än de andra.

Tycker det är en lite intressant vinkel på det hela faktiskt. Sen brukar jag inte bry mig så mycket om rollfigurerna matchar med hur dom ser ut i böckerna, så länge de gör karaktären rätt.