Inlägg

Inlägg som Flaccid har skrivit i forumet
Av Flaccid
Skrivet av albinerikssonnn:

@Flaccid: Har 2 stickor och körde båda för sig, samma problem med båda!

Tycker det låter högst osannolikt att båda ramstickorna skulle ha blivit defekta samtidigt, så av den anledningen tycker i alla fall jag att det lutar åt nätagget.

Av Flaccid

Hade du i båda (antar att du har två) ramstickorna samtidigt när du körde memtest?

Av Flaccid

Om det enbart sker i League of Legends kan felet ligga i spelet snarare än något hårdvarurelaterat. Ditt felmeddelande från loggboken kommer från att du själv stänger av datorn med knappen så det säger egentligen ingenting.

Som en liten parentes kan dock sägas att jag hade frysningar när datorn stått i viloläge för länge, och det verkar jag ha löst (det har inte uppkommit på över två veckor trots att datorn varit på konstant) genom att ändra inställningar för RAM i bios. Se till att minnena körs i rätt Mhz och timings.

Av Flaccid

Får du någon bild i bios? Annars bör det vara skärmen som kastat in handduken...

Av Flaccid
Skrivet av Lycomania:

Corsair's hemsida visar stöd för Z170 Pro Gaming med LPX Vengeance, för en annan referens.

http://www.corsair.com/se-fi/vengeance-lpx-16gb-2x8gb-ddr4-dr...

Såg detta också när jag höll på att felsöka datorn i en vecka, och det rörde bara till det ytterligare. Någonting är knasigt med just denna combo. Inte för alla, men mina ramminnen lirade i alla fall inte med tre olika Z170 Pro Gaming. Köper man en relativt dyr dator vill man ju gärna att den ska fungera, och då kan det vara värt att helt enkelt byta ut ramminnena för att potentiellt undvika ett extremt irriterande problem.

Av Flaccid
Skrivet av Lycomania:

Frågan är om Sweclockers redaktionen har någon insikt i detta, verkar ju fungera utan problem för dem?

Har ni något rekommendation på ersättning av Moderkort eller Minne till Vinterdatorn?

Efter att ha testat alla möjliga problemlösningar i en veckas tid uppgraderade jag mitt köp till ett Hero VIII, och har sedan dess inte stött på några kompabilitetsproblem alls.

Av Flaccid

Vill bara varna för att både jag och minst en användare till drabbades av enorma kompabilitetsproblem med just det där moderkortet i kombination med de där ramminnena. Det går helt enkelt inte att starta med mer än en ramsticka i. Och ja, vi provade tre olika moderkort och ramminnena fungerar som de ska i ett Hero VIII

Av Flaccid
Skrivet av aiwel:

Jag fick faktiskt ett nytt paket skickat till mig med likadana grejer. Jag gjorde ett nytt försök och tyvärr visade det sig vara samma problem återigen.

Nu har jag fått det paketet krediterat och bytte ut moderkortet mot ett MSI Z170 M7 GAMING.
Får hoppas detta fungerar bättre, räknar att jag har det hos mig på måndag.

Trevlig helg!

Det enda logiska i denna sörja var i alla fall att det inte fugerade för dig heller. Hoppas det fungerar bättre när det nya moderkortet kommer

Skickades från m.sweclockers.com

Av Flaccid

Jag tror att du kan hoppa över det steget. Om du bara gör själva uppdateringen av drivrutinen så ska det räcka, förutsatt att det nu är det som ställer till med problem.

Av Flaccid

Det var ett tag sedan jag själv hade problem men som jag minns det använde jag mig av följande guide, som jag nu snor skamlöst från reddit:

How to update your drivers

go to http://www.realtek.com.tw/downloads/

Click "High Definition Audio Codecs (Software)"

Locate the corresponding driver for your operating system and its bit integer (ie you need to know if your OS is running on 32-bit or 64-bit, or else the driver won't work as intended). Once downloaded, it will restart your computer, then install upon the reboot, and restart your computer for a final time.

Quick note: When this is finished, again right click the sound icon, click playback devices and double click speakers

Click the 'enhancements' tab, then check the 'disable all enhancements' feature. You're not missing out on anything. If you really think you are, then just disable it before you boot CS

LAST STEP: click the 'advanced' tab, and reduce your audio quality to 16 bit 48000Hz (DVD Quality). Again, you won't notice an difference in your ability to track noise in-game, but it will significantly reduce the CPU demands on your computer.

Av Flaccid
Skrivet av aiwel:

Köpte exakt likadant uppgraderingspaket som du och tro det eller ej så hade jag exakt samma problem som dig.

Jag provade verkligen allt. dioden DRAM_LED lyste också vid användade av fler än 1 ram minne och självklart fick jag inte heller någon bild jag heller.

Ringde in till ASUS Support och de sa åt mig att jag måste prova andra minnen och ta mig in i bios för att ändra inställningarna för minnena där. Eftersom jag inte har några DDR4 minnen liggandes så valde jag att reklamera detta mot dustin där jag beställde allting. Igår fick jag besked att moderkortet var defekt och att nytt har skickats. Detta kommer jag motta imorgon.

Nu håller jag tummar och tår att grejerna jag får kommer fungera.

Verkar som denna kombination av moderkort och minnen har som du säger ganska stora kompatibilitetsproblem.

Gött att du fick ordning på det!

Kan påpekas att vi försökte ändra inställningarna i BIOS med bara ett minne i, men det gjorde ingen större nytta. Faktiskt ingen alls. Bli inte förvånad om du får samma problem med ditt nya moderkort. Vi gick igenom tre stycken och fick inget att fungera, så lösningen blev till slut att jag pungade ut mellanskillnaden för att få ett ASUS Z170 MAXIMUS VIII HERO. Det blev betydligt enklare att få datorn att fungera med det kortet

Skrivet av ByteBitten:

Så bra att du fått ordning på det!
Funderar på om minnena verkligen kunde göra sönder moderkortet eller om det var en felaktig slutsats från handlarnas sida, fick du någon klarhet i det?

Just det fick jag ingen klarhet i, men det låter väldigt märkligt att minnena ens skulle kunna ha sönder hela kortet. Det mest logiska skulle jag gissa är att det generellt är ganska feta kompabilitetsproblem med just det kortet och att de minnen som webhallen testade inte fungerade heller helt enkelt.

Av Flaccid

Felet är nu löst, och det berodde på ett kompabilitetsproblem mellan moderkort och ramminne, trots att ASUS påstår att det inte ska vara några problem. Jag råder alla att undvika kombinationen Vengeance LPX Black och Asus z170 Pro Gaming.

Av Flaccid

Det låter märkligt, men CSGO har en tendens att fryslagga ibland om man inte uppdaterad ljuddrivrutinerna på väldigt länge. Brukar fryslaggen komma i samband med något ljud, typ att någon skjuter med AWP?

Av Flaccid

Japp, vi testade med en hårddisk, och ända upp till fyra. Den hittade alla och man kunde komma in i windows. PSUn ligger på 950w och det var inga problem för den att driva datorn med ett minne, fyra diskar och ett 1080-grafikkort i, så att det skulle vara svagt är omöjligt. Ostabilt är mer rimligt, men denna teori faller på att det inte fungerade med en av webhallens nätaggregat heller...

Av Flaccid
Skrivet av ByteBitten:

Hade du med din egen psu till Webbhallen?
Anväde du extern grafikkort eller det inbyggda?
Testade du koppla skärm till både vga och dvi?
Kan det vara så att datorn egentligen startar som den skall med flera minnen men bara bild saknas?

Japp, och de provade även en av sina egna.
Testade både externt och det inbyggda grafikkortet.
Testade dvi och hdmi.

Jag tror inte att datorn startar som den ska med flera minnen eftersom RAM led-lampan lyser varje gång det inte fungerar, medan den inte lyser när man bara har ett minne i.

Av Flaccid
Skrivet av ByteBitten:

Har du högtalare monterad så du kan höra ev. beep kod?
Hade du med din egen psu när ni testade det nya kortet och det gick att starta flera gånger?
Startar fläktar, leds etc?

Nej, jag har inga högtalare i kopplade, men RAM LED-lampan lyser direkt när man sätter på datorn.
Ja, den fungerade att starta med min PSU åtminstone en av gångerna, men därefter har det inte fungerat oavsett PSU. Två olika har testats.
Fläktar och leds startar.

Skrivet av Fisken1986:

Testa smäcka i ett RAM, ställ in minnets ''Latency'' timings) till 18-18-18-40@2400MHZ

Starta upp, stäng av..montera i resten av RAM'et och se om det funkar med dessa timings 18-18-18-40@2400MHZ

Kan vara så att du måste öka gapet mellan clockcyklerna på minnena när du installerar mer RAM.

Har ingen möjlighet att testa innan jag får tillbaka datorn från webhallen, men det känns ju märkligt att varken auto eller XMP funkar, och ännu märkligare att man skulle behöva göra detta för ramminnen som ska vara kompatibla?

Av Flaccid

Världens märkligaste problem med den nya datorn. Ingen bild, men inget verkar trasigt.

Hej!

Här ska ni få något att sätta tänderna i som fått alla datorkunniga jag känner och halva webhallens arbetsstyrka att lägga pannorna i djupa veck. Jag köpte i tisdags ett Asus z170 Pro Gaming, en Intel Core i7 6700k och 2st 16gb Corsair Vengeance LPX Black (2x8GB) (det är 3000mhz-modellen) för att uppgradera min nu något ålderstigna dator. Tillsammans med en kompis med en hel del datorbyggarerfarenhet kopplade vi ihop alla grejer och fyrade upp burken, men problemet uppenbarade sig direkt när vi inte ens kom in i BIOS. Vi tog ut alla ramminnen utom ett och fick bild, och här tar egentligen felet vid på riktigt. Alla fyra ramstickor fungerar individuellt i vilket slot som helst på moderkortet, men så fort fler sitter i slutar det fungera. Oftast, för problemet är krångligare än såhär.

Vi begav oss tillbaka till webhallen som konstaterade att moderkortet var trasigt eftersom det inte fungerade med andra minnen heller. Med det nya moderkortet på plats bootade killen i butiken upp datorn flera gånger med alla minnen i för att testa, och då fungerade det. Därefter begav vi oss hem, fick bild en gång och sedan dog allt igen. Sammanlagt har det fungerat typ fem gånger med alla fyra ramstickor, kanske fem gånger med två ramstickor, och varenda gång med bara en.Vi har provat både med factory settings och XMP. Därefter har vi egentligen mellan våra säkert 12h av felsökning varit i fyra timmar på webhallen för vidare felsökning spritt över tre dagar, men ingen, verkligen ingen, förstår någonting av problemet. Jag ska försöka sammanfatta allt som testats nedan:

Ramminnena fungerar i en annan dator.
CPU fungerar i en annan dator.
Moderkort med samma ramminnen och samma CPU fungerade i ett annat chassi med en annan PSU. Dock inte längre.

I min dator fungerar det dock inte med varken:
Nya ramminnen, nya moderkort (3st har testats), ny CPU, ny PSU.

BIOS+chipset är uppdaterade. Alla delar ska vara kompatibla enligt listor vi kollat igenom.

Alltså fungerar ALLA delar till datorn, men när de sätts ihop tillsammans fungerar det inte alls. Min gamla dator fungerade fint med samma chassi och samma PSU, och den nya fungerar perfekt så länge man bara använder en ramsticka, det går till och med att koppla in grafikkortet och spela spel. Och ja, alla distanser sitter i och de sitter som de ska. För tillfället har jag fått lämna ifrån mig datorn till webhallen för vidare felsökning, men jag tror knappast de kommer finna någonting som de inte redan hittat på fyra timmar där de provat att byta ut varenda del i datorn.

Är det någon som varit med om något lika ologiskt? Jag kan inte ens i min vildaste fantasi komma på vad som kan vara problemet längre, så därför vänder jag mig till er. Är det någon som kan räta ut detta massiva frågetecken?

Av Flaccid

Det fanns inga skadade sektorer, men den rättade till något fel i filsystemet som gjorde att det blev en aning rappare att packa upp filer i alla fall. Vad gäller fragmentering så ligger det på 0%, är det ens någon idé att defragmentera då?

Av Flaccid

Nej

Av Flaccid

Har bytt till qBittorrent och avinstallerat utorrent nu för att bli av med den skiten i alla fall. Den interna disken beter sig dock fortfarande lika skumt...