Inlägg

Inlägg som Flaccid har skrivit i forumet
Av Flaccid

Det har jag funderat på, och lär göra. Problemet med att det tar en evighet att rara upp filer från den interna disken kvarstår ju dock?

Av Flaccid

Ohyggligt långsam skrivhastighet som "flyttar" mellan hårddiskarna?

Hej!

Jag har under ett par månader dragits med ett problem som för mig bara blir mer och mer obegripligt, så därför vänder jag mig nu till er mer kunnigt folk för hjälp.

Jag har två huvudsakliga lagringsdiskar, en Western Digital (intern) och en WD My Book (extern), båda är lite till åren men har fungerat finfint fram tills detta problem dök upp. När jag för några månader sedan satte mig för att spela Far Cry 4 noterade jag att laddningstiderna från den externa disken blev ohyggligt långa. Så långa att det blev omöjligt att spela. Detta problem kunde dock lösas med att jag stängde av Utorrent av någon anledning, för därefter fungerade allt som vanligt igen. Utorrent medförde även problemet att hårddisken aldrig verkade vilja gå ned i viloläge som den skulle, så efter denna incident slutade jag helt med att ladda ned någonting till den disken och fick istället flytta det dit manuellt i efterhand för att jag skulle kunna använda Utorrent som vanligt.

Snabbspolar vi fram några månader så började jag istället spela GTA V från den interna disken, och nu uppstod plötsligt problem även här. Texturerna laddades alldeles för långsamt under spelets gång, och på nytt kunde detta lösas genom att jag stängde av Utorrent medan jag spelade.

Efter ytterligare någon månad märkte jag igår att det tog en evighet att packa upp rarfiler från den interna disken, och om jag skickade filer från den hårddisken till en annan gick det i ca 5-10 mb/s. Jag drog då givetvis slutsatsen igen att det är någonting med Utorrent som blockerar skrivhastigheten så fort programmet är igång eftersom det hela tiden varit så tidigare. Detta problem kunde jag dock inte lösa genom att stänga av Utorrent.

Så nu är alltså frågan vad sjutton det är som pågår? Allting fungerar precis som vanligt på hårddiskarna i övrigt. I skrivande stund har hastigheten plötsligt höjts så att jag mellan båda diskarna, oavsett riktning, kan skicka filer i ca 100-140 mb/s, vilket verkar ganska normalt? Skillnaden är dock att det fortfarande tar otroligt lång tid att packa upp rarfiler på den interna disken. Är det någon som förstår sig på den här röran?

PS. Om ni inte märkt det redan så är jag hyfsat svagbegåvad vad gäller avancerat datoreri, så om möjligt får ni gärna formulera er som om jag vore 12 år gammal.

Av Flaccid

Samsung är kontaktat. Jag rekommenderades att byta TV:n

Av Flaccid

To33e: Det verkar ju vara hos TV:n som problemet ligger eftersom även en extern hårddisk kopplad direkt till TV:n (alltså utan datorns och HDMI-sladdens inblandning) visade samma fel. Jag har provat alla in och utgångar som finns.

Grafikdrivrutiner har jag visserligen inte testat, men eftersom samma problem fanns även när datorn inte var inkopplad kan ju knappast det vara problemet.

Blir väl till att ringa Samsung och hetsa. Irriterande att ingenting någonsin kan fungera som det ska direkt :/

Av Flaccid

Så är det ju som standardinställning, och det funkar således inte ett dugg bättre

Av Flaccid

Det är exakt vad jag menar ja!

Har redan provat sätta på alla inställningar som ska vara bra för "snabba actionscener" och snabba rörelser i övrigt. Blev lite mörkare bild, that's all...

Av Flaccid

Grafikkortet är GTX580, jag använder VLC eller windows media player. Filerna kan vara allt ifrån Mov till mkv till wmv. I spelaren väljer jag inga speciella inställningar eftersom det fungerar som det ska på min vanliga datorskärm.

Har testat leka runt lite med TV-inställningarna också. Det ger ingen skillnad vad gäller just detta problem. Den körs just nu i 60 hz.

Provade för övrigt just att koppla in en extern hårddisk för att utesluta HDMI-sladdens inverkan. Det var samma problem. Det ser lite ut som det brukar göra på en dålig datorskärm när man kör med V-sync av. Uppdateringen är liksom ojämn.

Av Flaccid

Samsung UE46D6327SK - Lagg?

Hej!

Köpte i veckan en ny 46" Samsung 3D Tv. Allt funkade fint när jag kopplade in den och bilden såg väldigt bra ut, fram tills dess att jag ville se en film jag hade på datorn. Jag kopplade i min hdmi-sladd och det tog inte många minuter innan man störde sig ohyggligt mycket på att det laggade. Har provat både 720p och 1080p. Det kommer inte hela tiden utan med jämna mellanrum, och då ser det direkt gräsligt ut. Ser ut som att bilduppdateringen för något ögonblick halveras ungefär. Om jag rör runt musen samtidigt som en film spelas upp upplever man även en mäktig muslagg som inte alls finns där innan jag startar filmen. Det fungerade utmärkt på min gamla krassliga 32 tummare som inte ens var fullHD.

Är det min HDMI-sladd som är skitkass, eller är det elgiganten som lurat på mig en riktig värdelös TV?

Av Flaccid

Tycker nog snarare tvärtom. Det enklaste är väl att jämföra med CS 1.6 som verkligen är mycket svårare, främst på grund av den anledningen att det innehåller många fler moment att bemästra för att bli riktigt jäkla bra. Du behöver vara duktig på att aima, behärska movement, ha bra taktiker, spela smart och kunna hantera rekylen. Att bara ta steget över till CS:S efter flera års 1.6/1.5/1.3/whatever bevisade att saker och ting blivit lättare. Flera av ovannämnda moment har tagits bort eller förenklats, vilket är den stora anledningen till att 1.6 fortfarande är det största FPS-spelet att tävla i.

Av Flaccid

Ja, så går det när man gör så jävla dåliga reklamfilmer...

Av Flaccid

Vore ju faktiskt lite kul att få ett sånt samtal!

Skrivet av mini-z1994:

börjar bli mkt nu som händer med både telefonförsäljare och annat även om det är meningen som ett harmlöst skämt eller för och få tag på kontaktuppgifter osv.. eller hacka något.

btw farsans gamla volvo 740 (skrotbil) som hela tiden har sönder fördelar locket eller liknande med jämna mellanrum blev det inbrott i (var ungefär 3 på natten men inget blev taget. de blev avbrutna men det var stökigt i bilen dagen där på) var förra tisdagen och de som såg det såg inget regnummer på den men det var en röd skåpbil med någon extra lampa på taket så om ni är uppe sent kika lite närmare på bilen ni som bor kring Dalarna var btw 3 utländska tjejer som de såg ta sig in i bilen det går ju inte och anmäla eftersom inget blev taget..

ingen aning varför de tog sig in i bilen dock den ska skrotas snart iallafall XD och om de försökt starta den kall så sent hade den nog haft sönder fördelarlocket och sen gett några höga avgasspoffar som antagligen väckt grannarna (sitter 3 tumrör på den )

farsan brukar ta in stereofronten så den kunde de iallafall inte ta ^^
sitter dessutom standardhögtalare i bilen
och bensin har den kvar också (det var inbrott i en av våra tidigare bilar också (skrotad nu men den hade full tank och de hade även tagit ett däck som låg i skuffen på den) (var ganska nytt använt en säsong bara)

Var nog fan det bästa inlägg jag någonsin läst. Det är så härligt orelevant och detaljrikt så det blir fullständigt lysande. Jag högläste det för min kompis som var tvungen att springa och kissa efter sin vansinniga skrattattack. Jag tackar ödmjukast för underhållningen!

Av Flaccid

3. Helikoptrarna är alldeles för bra om piloten har hög level. Vet inte hur många gånger jag spelat en runda som helt avgjorts pga att det ena laget har bättre helikopterspelare än det andra.

2. Att mortar ens finns med. Helt meningslöst och jävligt lamt.

1. Helt överlägset mest irriterande är ju hitboxbuggen. Helt sanslöst vad trött man är på att dö bakom skydd, samt att solklara träffar inte registreras...

Av Flaccid

Jag sitter med BenQ-skärmen och tycker att den fungerar utmärkt om vi bortser från att den har en död pixel, men det är ju knappast något som är unikt för just BenQ.

Av Flaccid

Har du ställt in AHCI i BIOS?

Av Flaccid

Var själv anställd av infocare för ungefär 2 år sedan. Krävdes ingen som helst kunskap/intervju/whatever för att få ett jobb som trots allt helt handlade om att kunna datorer. Således kan du ha tur och få någon riktigt kunnig som fingrar på din dator, eller så kan du få någon som inte har den blekaste om att en dator och en skärm inte är samma sak.

Av Flaccid

Ogroth, vilket jävla ös!

Av Flaccid

Corsair Force 3 120GB. Fungerade direkt uselt innan jag uppdaterade till 1.3.2. Sedan dess har den varit felfri!

Av Flaccid

Har haft min 2232BW i typ ett dygn nu och den fungerar utmärkt. Kan verkligen rekommendera den.

Av Flaccid

Kom hem med min 2232BW just. Har ingen koll på vilken panel det var, eller om det ens finns flera, men det funkar utmärkt. Blöder nästan ingenting, om man inte letar med förstoringsglas, och jag har ingenting att klaga på egentligen.

Av Flaccid

Kom just hem med min samsung 2232BW från webbhallen och kan inte säga annat än att jag är väldigt nöjd. Funkar helt perfekt, och den blöder nästintill obefintligt lite