Inlägg

Inlägg som ChaosClocker har skrivit i forumet
Av ChaosClocker

Snart går det så långt att vi istället klagar på dålig innovation, AM5 år 2037.
Ne det är skönt att kunna köpa en plattform och 5+ år senare uppgradera cpu o gpu utan att byta ut moderkortet.

Av ChaosClocker

Skärmar blir snabbare, GPUs måste pumpa mer frames, mer ström mer värme.
När ska Sample & Hold ersättas? Vi har Black Frame Insertion, stänga av skärmen nån milisekund efter bilden är visad borde ge samma eller bättre effekt om elektroniken tillät det.

Säg att du kör 60hz, 16.6ms~ mellan varje frame. Släck bilden efter halva sample & hold tiden eller tidigare. På en CRT syns bara 1 linje åt gången men det går så fort att vi uppfattar det som en hel bild. Samtidigt är 99% av skärmen släckt därav finns det "ingen" ghosting eller overshoot.

Problemet är såklart att få tillräcklig ljusstyrka för att nå CRT nivå.

Av ChaosClocker

Julafton och födelsedagar kan slänga sig i väggen! När vi får 2 nya cpu och gpu generationer inom ett år... himlen!

Av ChaosClocker

Sitter med 2080 så blir inga tunga RT funktioner. Har funkat bra i WoW och Shadow of the Tomb Raider.

Av ChaosClocker

För att vara en sida om teknik förblir trådarna om allt Elon är kopplad till fylld med känslor. Får tacka er som tillför kontrast till fokuset i nyheten och skippar pajkastningen.

Av ChaosClocker

WoW 10 år /played > Dota, CS > många single player RPG spel 50-200tim styck.

Av ChaosClocker

Min lillebror har en switch (64GB) med 2 spel. Skulle se om man kunde installera spelen på switchen så vi slapp byta runt cartridge... gick inte. Sånt som dessa kan fixa. Tycker att nintendo kunde tillåta det men tydligen gäller det bara digitala köp.

Av ChaosClocker

Relevant till artikeln. Thor ger lite insikt: Valve is getting sued for $843 million dollars | PirateSoftware Clips

Av ChaosClocker

Mobilers problem när det kommer till sånt här är kylningen. Byter de ut plasten mot ett metalblock så hela mobilen blir som en ända stor kylare... då jädrans

Av ChaosClocker

Köpte 2700X 2018 för AMD hade blivit "bra" igen. Med 20/20 hindsight hade jag valt 8700K men då hade jag inte kunnat uppgradera till 5800X3D som jag kör nu och är enormt nöjd med. AMD va i min första egna burk och med intels shenanigans med retailers o hålla borta AMD så fall det då på en 2700X. Hade intel 3770K 2012-2018 och den va grymt bra och vid den tiden va AMD riktigt kassa så det spela ingen roll hur mycket man gilla AMD eller ogilla intel vid den tiden.

Av ChaosClocker
Skrivet av Honk:

En snabb fråga om Mirtazapin.
Jag har själv provat den och upplever att den ger domningar och stickningar i tår och fingrar.
Detta håller i sig dagen efteråt och man känner sig dessutom slö och långsam.
Är även detta något du upplever som bieffekt?

Jag tar 1 tablett 15mg 2~ timmar innan läggdags. Gör den de den ska så domnar de till i huve som när man e jätte trött o motoriken blir trött me så blir svårare o upp o gå.
På morgonen efter den enda biverkningen jag haft är att jag kan känna mig gott trött 1-2 timmar efter men inte värre än när man va i den jobbiga tonåren när man vägra gå ur sängen fast det e ju tillräckligt jobbigt de. Det var nån månad sist jag kände mig så slö på morgonen så det är inget som är mer än nån dag i veckan som mest. Stickningar i tår/fingrar som du beskriver och andra biverkningar har jag inte haft. Tagit mirtazapin i 4år~.

Av ChaosClocker

Använt isthereanydeal.com för många spel i år. Alla köpt på en butik som inte är steam men som aktiveras där. Spelen var alltid billigare utanför steam. Hur funkar det om spel köps utanför steam men aktiveras där, tar steam en % då också?

Av ChaosClocker

Fick depression i senare tonåren och sov bort många dagar, hade inget som fick mig att vilja gå ur sängen.
Sen fick man eget i 23års åldern och jobb samtidigt. Var på jobbet 9tim 3-6 dar i veckan men ändå har jag haft många dagar där jag aldrig blev trött så jag drog till jobbet dagen efter utan en sekund sömn och tio gånger fler med 4 timmar sömn.
Idag vet jag att ångest stoppar mig från att somna så använder 1 "Mirtazapin". Funkar 95% av tiden och är GULD värd. Jag får min sömn och jag vet att jag kommer få den.

Ångest kan komma av det normala åldrandet eller "30, 40, 50 års krisen" som vi säger, trauma, en stressig miljö speciellt om det är hemma där du borde känna dig tryggast vilket hände mig själv. Eller overkliga förväntningar av dig själv.

"Man firar och jublar när allt går bra och livet leker men så fort vi når botten och gräver lite till tar många lätta vägen ut... vem är du att säga till mig att livet aldrig skulle kunna bli bra nog att vilja vakna upp till igen?" Nått i den stilen sa jag till en nära vän för ett par år sedan. Nu är vi ute o går tillsammans 2tim varje dag... kanske man når normalvikt till beach 2025

Av ChaosClocker

Hoppas man får se nya Dragon Age.

Av ChaosClocker

Inte en chans 5090 är mindre än 3 slots. Har de löst 600watt korten så de inte smälter så blir det 4 slots.

Av ChaosClocker

När Netflix va "ensam" på marknaden och disney inte hade eget ännu så kommer jag ihåg det blev enormt populärt och folk pirata mycket mindre för de kunde se nästan allt de brydde sig om på ett ställe. Idag har vi fler streamsajter och disney tog bort allt från netflix. Tillbaka till början igen...

Av ChaosClocker

XP: ja
Vista: nej
7: ja
8/8.1: nej
10: ja
11: njee får se. Beroende på när 12 kommer så kanske jag hoppar 11.

Av ChaosClocker

NEJ!!! Dra åt skogen Microsoft du rör inte Valve annars tar jag upp högaffeln!

Av ChaosClocker

Förväntar mig att bli besviken men blir gärna glatt överraskad nu när man köpt spelen 2 gånger och varvat 3 gånger.
Går detta bra får förhoppningsvis nästa Mass Effect lite boost också.

Av ChaosClocker

Tycker nvidia kan sluta med konsument kort helt. De blir äckligt rika på sina Ai kort så allt borde gå till dem.