Inlägg

Inlägg som AkUs har skrivit i forumet
Av AkUs

Infon som igentligen fattas är varför?
Är det något som gör att DDR5 är ett måste?

Av AkUs
Skrivet av DST:

2080/2080s/typ samma prestanda som 4060 eller rent av 2080ti så har du mer.

Jo men varje verson av allt inom RT/DLSS/FXR/SRR osv kommer kunna ta nytta av nyare arkitektur. Så man ska passa sig att köpa ett 2080ti för dyra pengar som drar massa ström/ger värme och som inte har samma förbätttrings kurva i nyare tekniker.

Av AkUs
Skrivet av edson:

4060 är ett skräpkort och är kraftigt begränsad av sina 8GB (samt usel minnesbus med 128-bit) i vissa scenarion.
Förstår inte att det ens släpptes, presterar nästan sämre än ett 3060 Ti ibland.

Med det sagt kan det vara ett bra mellankort för 1080p-gaming i väntan på 5XXX-serien och AMDs 8000-serie.

Tycker kampanjpriset från Webhallen är OK på 3400kr:
https://www.webhallen.com/se/product/362431-MSI-GeForce-RTX-4...

Visst, du kan säkert hitta ett 3060 begagnat för någon tusenlapp mindre men då skulle jag hellre kliva upp på 3070-3080 korten för 3000-4000kr och få en bra prestendaboost samt framtidssäkra och kunna kliva upp på 1440p-upplösning om du vill med ny skärm.

128-bitars minnesbuss är effekten av att det går för bra för nVIDIA. Kommer det sälja bra trotts kastrering ? "Ja". Bra. Kör på!

Radeon R290 släpptes 2014 med en 512-bitars minnesbuss för 399 dollar. Det var DYRT för AMD att löda det kortet.
nVIDIAs förtjänst per 4060 är smaskigt hög.

Av AkUs

Det finns rätt många 3060 att komma över till bra pris. Då den har kraftfullare minnesbuss än 4060 så kommer den hålla jämt länge.

Av AkUs

https://www.kungstv.se/produkt/klipsch-flexus-core-200?prisja...

Hade provat den. Fått bra betyg och är väll tänkt att konkurera emot HK Citation eller Sony HT. Dvs ett flexibelt system du kan bygga ut med flera delar och göra komplett surround trådlöst. Plus är då i ditt fall att man behöver inte köpa trådlös Klipsch sub. Utan det finns sub-ut.

Har du tur dessutom och det säljer bra kommer säkert hela koncernen komma med kompatibla produkter.

Av AkUs

Soundbar är alltid en kompromiss. Så dyrare brukar låta bättre oavsett märke. Mycket harman kardon och sony på rea. Kolla så dom har sub-out bara och inte ”trådlöst” endast i smart koppling så är du i hamn.

Av AkUs
Skrivet av Donnerstal:

Du tror alltså att man inte får den? Trots att de har många nöjda kunder.

Jag tror ingenting. Jag vet att allt kosta pengar i denna världen. Jag vet att ingen bygger ihop en ny burk för att loosa 20.000kr direkt. Antingen görs detta av 3 möjliga anledningar.

1. Penga tvätt
2. Han tar av kaptial från sig själv för att locka nya kunder. Vilket risken föreligger han går på konken och dina garantier är hejdå.
3. Det stämmer inte och det hela är bogus.

Du som beställer och chansar på vilket det är. Men att tro att detta är en affär som går ihop för honom. Det är inte möjligt. Han får inte tag på delarna billigare än komplett/inet

Av AkUs

Är detta ens en diskussion eller bara naivitet? Så en maskin med aktuella delar som kostar 49.990 ordinare nu kostar 34.900 ink skärm + tillbehör värt flera tusen. Dessutom ger han 3 års garanti när han själv bara har 1 år jämtemot ÅF själv? Sen slänger han med livstids support… efter han loosat 20 pix?

Hade han varit 1000kr billigare än konkurent så är det ingen som gör en tråd. Men när det är ren rappakaljan då vill folk veta om där är en chans till sanning…

Av AkUs
Av AkUs

Man kan inte jämföra löner i olika länder. Vi i Sverige har nästan obefintliga sociala omkostnader jämfört med andra länder.

Böter för företag borde vara % och omsättnings baserat. Annars är dom meningslösa. 6 miljoner dollar i detta för att bryta mot arbetsförhållande. Ja det är så lågt att Amazon är redo att kalkylera det som en "utgift/omkostnad" som får tas av vinsten, inte som det borde vara, ett skäl att förbättra sig."

Av AkUs

6 miljoner.

”Du går o hämtar lite växel i glasskassan o tar notan e du snäll….”

Av AkUs

Om 12 månader så kommer det finnas ett RTX5070 eller liknade och en Ryzen 5 9500 eller liknande.
Detta i en komplett bra dator hamna med rejäl killgissning på ca 15.000kr.
Köp en sådan burk och få rejäl uppgradering emot nuvarande och sälj din fungerande på blocket för 5-6kkr...

Av AkUs
Skrivet av Sirka616:

Tack!

Är det värt/går det att uppgradera några av de ingående komponenterna? Typ byta till 32 gb ram?

Jag tror du ska sitta lite stilla i båten. Köp datorn som den är. Kolla om du är nöjd. Det kryllar av kampanjer på lösa komponenter o framförallt ram. Kommer vara så inom överskådlig tid.

Sanning är att du kollar på mellanklass komponenter och det bästa du kan göra för att ”boosta” prestandan…. Det är att skit i att köpa en 4k skärm. Är du kvar på 1080p kommer datorn köra alla spel på ”High” länge med bra fps.

Av AkUs

Hade köpt den du länka. 11k med 7700xt är sjukt prisvärt. Hade helt klart lagt undan dom resterande 4k inkudden o någonstans våren 2026 kränger du 7700xt på blocket för 2500kr+ o för 6,5-7k köper du ett grafikkort typ ”rtx 5070 super” eller liknade.

Det sker för mycket på hårdvaru sidan i kombination med RT, FSR, AI osv för att man skulle sattsa på premium kort i dagsläget.

Av AkUs
Skrivet av Yatagarasu:

Det jag tänker i detta scenario är att om en grupp med hackare redan sitter på kapital, och har vetskapen vart berörda parter infinner sig, då går det att leja lokala muskler eller allehanda "yrkesmän" för det jobbet man önskar göra. Det är väl där jag kan tänka mig att man ser risker med upptrappning i längden.

Det är inte så troligt att den "taniga IT-killen" själv sätter sig på ett flyg och knackar dörr, även om den mentala bilden är rätt underhållande

EDIT:
Såg att liknande redan nämnts;

Fördommar
Varför måste IT-killen vara "tanig". Han kan väll köpa steroider som alla andra
Jävla jobbar att sitta o hacka 16-timmar om dagen. 100grams file-muskler i fingrarna...

Av AkUs
Skrivet av ThomasLidstrom:

Jag tror inte man menar att de kriminella kommer ta till basebollträn utan snarare de som drabbas om sekretessbelagd data blir offentlig. Ta tex kundregistret från en abortklinik i en konservativ stat i USA. Finns nog en icke försumbar risk att att både personal och de kvinnor som är registrerade där kan få besök av "pro-life"-fanatiker...

Den verksamheten finns juh redan med bollträ. Onödigt för dom att "hacka" en. Nä det är klart. Finns juh mycket data som helst som är känsligt. Där är juh inte ovanligt i just sådana sammanhang när folk byggt hela sin karriär på något man inte är. Religös politiker som porrsurfar m.m.

Av AkUs

Om du ska ha en pistol måste du ha license.

Om du vill komma Online med ditt 200-miljoner kroners aktiebolag så räcker det med en Netgear router för 299:-

Någonstans så kommer alltid hackers finnas och göra avancerade scams. Men den lavinartade mängden vi ser nu är för att ohyggligt många bolag inte brukar allvar när det gäller budget, utbildning, teknik, rutiner m.m.

Hade det varit ”dyrt” att hacka någon hade inte kriminella gett sig in i branchen.

Kriminella som sysslar med utpressning o droger gör det för det är stora pengar att tjäna, med relativt liten insatts. Annars hade kriminella utvecklat produkter och investerat kapital, det kallar driva företag

Av AkUs
Skrivet av JoePoe:

Hej!

Måste ha missat ditt inlägg tidigare. Jottacloud låter ju helt klart intressant! Någon här som fått backup från Truenas Scale att funka med denna lösning?

Hur kul NAS en låter så är det en helt annan sak att jobba lokalt jämtmot nätverk. När nu SSD priset är som det är så ska man ta en funderare. Man kan också kör PcIE kort med 4x m.2 som är ganska billigt.

Av AkUs

Vi kan juh börja med miljonfrågan. Fungerar någon annan .eu sida?

Av AkUs
Skrivet av JoOngle:

Så är det.

<Uppladdad bildlänk>

Köpte detta monstret från Tyskland för 5700 inkl. frakt, den är på 1008w (LifePo4 batteri) med 2000w Peak inverter, har US-C, 3 x andra usb + 12v + 2x 220v + 2 trådlösa laddare på toppen, så det finns många roliga liknande prylar. Och dom är skitbra att ha när strömmen går. 1 KW håller ganska länge med allt möjligt.

Iskallt namn. ”Flashfish”