Inlägg

Inlägg som Fook har skrivit i forumet
Av Fook

Dryga svaret: ladda hem Audacity och gör det däri. Magic Music Editor har jag ingen koll på, men i Audacity är det mycket enkelt.

Av Fook

Fotar i jpeg med gamla PowerShot A80 -> Tar bort misslyckade bilder direkt i kameran -> trycker i CF-kortet i laptopen (via pc-card adapter) -> kopierar över allt nytt. Behåller samma mappstruktur kameran har på kortet -> Editerar ev i Photoshop och spar då som separat fil.

(90% av fotograferandet är dokumentation)

Av Fook

Jag är själv uppvuxen i Norrköping och övervägde Elektronikdesign där, men så blev det inte. Det är inget jag ångrar. Elektronikdesign ser såhär i efterhand ut som en ganska smalt program där man redan väljer inriktning år 1 i princip, väljer du ett klassiskt E-program på en större högskola eller Y så har du genast mycket mer valmöjligheter angående inriktning på de sista årens studier. Jag kom att välja E på Chalmers, och nu efter tre-fyra år läser jag på en helt annan inriktning än elektronik.

Man kan odla specialintressen under de 4-5 år man studerar, så mitt råd är att välja något program med många valmöjligheter de sista åren.

Av Fook

Re: Hur bör TV-avgiften fungera?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Didonk
Tanken är att alla ska få säga sitt om hur de tycker att TV-avgiften bör fungera.

Ämnet har redan diskuterats en del i tråden Tv-avgiften bevaras, skattefinansieras eller borttagas?. Där kan man bland annat läsa min åsikt.

Av Fook

Mycket överskattad.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Triphys
Tacka vet jag Magnus Betnér..

Ja. Kanske var nedanstående du syftar på, men annars sevärd. Roligt eftersom det mesta han säger ju är sant

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Psionicist
Att kunna riva annans egendom är heller inte ett krav för att bygga infrastruktur, väldigt mycket av all järnväg som finns är privat byggd och privatägd.

Problemet med Sveriges järnväg har väll annars mest varit ekonomiska. Adolf von Rosen försökte bygga järnvägsnät i Sverige redan 1845. Men det gick åt skogen, Sverige var alldeles för glesbefolkat för att locka privata finansiärer till ett sånt projekt. Det var först när staten ryckte in och finansierade stambanorna som det blev något av. Tanken på en statsfinansierad järnväg stred mot den tidens liberala ideal, men det var trots allt den bästa samhällsekonomiska lösningen (se Johan August Gripenstedts "blomstermålningar" 1857).

Ok, det här är ev ett litet stickspår från ämnet, men man kan självklart dra paralleller till modern infrastruktur, så som bredbandsutbyggnaden. Vill vi ha något fibernät i Norrland? Etc.

Själv är jag för pragmatisk för att helt stödja någon ideologi, liberalismen eller någon annan.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CompassioN
Det som kan avgöra är väl vilken modell du har också... är det en företagslaptop riktad mot affärsverksamhet brukar tillförlitligheten vara hög medans maskiner riktade mot konsumenter vanligtvis har lite mer hästar under huven men är mindre pålitliga...

Precis! Så en till röst på IBM/Lenovo Thinkpad. Mycket nöjd med min. Icke "Thinkpad" modeller från Lenovo, som är mer konsumentorienterade tror jag dock inte är så mycket bättre än tex en enklare Dell-modell.

>50% av personer som jag känner med Apple-bärbara har haft problem med dem, fått lämna in på service för olika saker. Att påstå att de har bra kvalitet överlag känns som inbillning av de Apple troende? :/ Dock verkar ju Macbook Pro betydligt bättre än Macbook och iBook.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skruvis
Vem skall ta över UR samt finansiera den?

UR är väll rätt känd att vara en skyddad verkstad. Ingen annanstans kan man år in och år ut producera utmärkta, påkostade program som ingen tittar på.

Kanske man kan privatisera UR och låta skolorna köpa deras material, om det nu är konkurrenskraftigt med andra läromedel. Man kan ju kombinera det med att sända det som en betalkanal i marknätet, om någon nu trots allt vill titta på alla bra program de gör. Radioprogrammen kan de fortsätta producera, för att sälja till SR (antar upplägget är så redan idag?).

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sunnis
Att sätta SVT som en betalkanal går inte. SVT har i uppgift att förmedla information till alla vid krig eller annan katastrof som rör riket.

Tänkte skriva att SR klarar den biten utmärkt, men sen såg jag att Psionicist redan kommit med argument. För vad SVT har som uppgift går att ändra om de blir en betalkanal.

Av Fook

Att de har högre betyg än snittet säger ju inte så mycket egentligen, eftersom betygsskillnaden mellan olika skolor är så stor.

Finns väll inga "dokumentärer" som är objektiva, självklart vinklas allt åt ett eller annat håll beroende på vad man vill påvisa. Att Strix producerar programmet säger väll också en del. Men problemklass eller ej, jag tycker det bra att lärares kompetens nu kanske kommer i fokus i debatten. Den är i min mening mycket mer intressant än tex olika betygsystem.

Av Fook

Eftersom SVT numer går att göra till betalkanal kan man gott göra det. SR, som jag tycker gör ett betydligt bättre jobb än SVT, tycker jag man kan skattefinansera. Eftersom man slipper finansera SVT och Radiotjänst (som man då kan lägga ner) och sprider kostnaden bättre borde man kunna sänka avgiften ordentligt.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av belga
Övervägande del för det som är över... Så man skall alltså vara på gränsen till ett A för att få ett B, inte bara prestera någonstanns mellan C och A... Och jag kan satsa femtio spänn på att det helt enkelt kommer bli bara E, C och A som delas ut då det bara är dessa som lärarna klart kan se om folk ska ha då det där med bedömningar utöver vad som står på pappret aldrig vart vårt skolsystems starka sida i mitt tycke.

Att lärare klarar av att ge betyg som inte har skriftliga kriterier har de väll sedan länge bevisat i och med "VG+" och "MVG-" etc. Så jag tror inte det kommer bli något större problem att interpolera fram D och B.

Av Fook

Att man redan har en utesluter inte något av de två alternativen. Fast som separat fråga hade det kanske varit intressant.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Trance_Allstar
Enda anledningen till att jag fortfarande är medlem i Svenska kyrkan är att vid dödsfall kommer begravningen kosta mera för mina föräldrar. Men det kommer nog med så småningom.

Även om man går ut ur svenska kyrkan betalar man som sagt fortfarande en begravningsavgift via skatten och därmed rätt till en begravningsplats utan kostnad. Ev. gravsten får man betala själv oavsett om man är med eller ej, så på den punkten är det ingen skillnad.

Har man gått ur svenska kyrkan vore det rätt lustigt om de anhörige anordnar en kyrklig begravning med de kostnader som då tillkommer, det vore en smula respektlöst mot den bortgångnes (icke) tro tycker jag. Det normala är väll att det blir en borglig begravning.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Domifuling
Igen, jag förstår precis vad du menar. Men jag tycker du är naiv. Ett företag är rejält ute på fel bana om dom publiserar negativa recensioner av produkter dom kränger. Jag skulle till och med gå så långt som att våga påstå att dom inte skulle få sälja produkterna längre. Men visst, skriver dom att alla recensioner tas med, då håller jag absolut med, men jag tvivlar starkt på att dom gör detta.

Ja, det har ju gått väldigt dåligt för Amazon.com, Newegg.com och m.fl. som inte censurerar sina recensioner Trovärdigheten för samtliga recensioner försvinner så fort man börjar censurera, så jag är inte så övertygad om att man som företag vinner på det i längden.

Av Fook

Bra sammanfattning för mig som inte är så speciellt uppdaterad på all hårdvara längre.

Gott nytt år!

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kandel
Platos var ju riktigt snygg.. jag gillade den av Sir_Manfred också men jag tror
inte det skulle passa så bra på sidan när det är helt vit runt om, vilket det
kommer att vara där loggan kommer ligga

Håller med. Sir_Manfreds passar inte särskilt bra på sidan, min personliga favorit är Soulnut med Pato som god 2:a.

Av Fook

Mycket snyggt och proffsigt! Kan tänka mig att rätt många timmar lades ned på routing och lödning 10p.

Av Fook
Citat:

Ursprungligen inskrivet av parvus
sen PQ formeln?

EDIT: jag missade att dela med två

Pga av sådana missar man avprogrammeras från PQ-formeln på universitet, och lär sig räkna på riktigt m.h.a. kvadratkomplettering. Kanske lika bra att vänja sig vid det även på gymnasiet, blir roligare om inte annat.

Av Fook

Alternativ jag känner till i Göteborg, som kanske passar:

Biomedical Engineering. Ett masterprogram som kan fungera som de två avslutande åren på en civilingenjörsutbildning.

Sjukhusfysikerprogrammet vid GU/Chalmers/Sahlgrenska.