Premiär! Fyndchans i SweClockers Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som stais har skrivit i forumet
Av stais

Körde BotW på gammal Wii U. Kommer köpa en Switch nu när Tears of the Kingdom kommer. Sannolikheten att se släpper en bundle borde väl vara rimligt hög?

Av stais

Har det sagts något om när recensioner släpps?

Av stais

Tack för bra input!

Av stais

Rörelseaktiverad kamera med lagring på separat hårddisk

Hej!

Har sett ett antal andra kameratrådar, men har inte hittat någon med detta specifika önskemål.

Jag letar efter en kamera till kontoret som aktiveras av rörelse och som sparar filmat material på en separat hårddisk (där man helst kan ställa in någon form av retention time så att gammalt material tas bort).

Användningsområde är att vi vill filma dörren från insidan när den öppnas. Om det mot förmodan blir inbrott vill vi kunna gå tillbaka och kolla vad som har hänt. I övrigt vill vi inte använda filmat material öht.

Några tips?

Av stais
Skrivet av Deciduous:

Har du kvar den?

Nope, sålde

Av stais

Angående att få erbjudandet till sin "vanliga" mail trots att man redan är kund; jag gjorde så här: Sa upp mitt gamla abonnemang och bytte sen e-postadress till en alternativ/gammal adress. Nu kunde jag skapa ett nytt konto med "min riktiga" e-mail och ta del av 50%-rabatten där.

Av stais

Ett par här i tråden skriver om piratkopiering. Detta handlar inte om det, utan om det fullt lagliga privatkopiering (som dessutom knappt är relevant längre)

Av stais

Microsoft Sidewinder Force Feedback 2 - sälj eller släng?

Hej!

Håller på och rensar lite inför flytt. Jag har en gammal Microsoft Sidewinder Force Feedback 2 (tror jag...) hemma. Är ju vad jag förstår något av en klassiker. Användes senast för något år sedan när BFV kom och fungerar vad jag vet fortfarande finfint. Är denna värd något nuförtiden, tro? Eller får det bli tippen?

Av stais
Skrivet av Samsung:

Är det hela kamerasetupen du skulle vilja ha över till vanliga S21, eller exempelvis framförallt den större huvudsensorn?

Helst hela, men jag förstår att det kanske då blir platsblist i ett kompaktare format. Antar att det är 10x zoom som skulle kunna stryka på foten först.

Av stais

Så trött på att bra kameror ska likställas med stora telefoner. Något liknande Galaxy S21 Ultras kamerasetup i "vanliga" Galaxy 21:s formfaktor (yay, platt skärm dessutom!) så är vi hemma.

Av stais

Så trött på att bra kameror ska likställas med stora telefoner. Något liknande Galaxy S21 Ultras kamerasetup i "vanliga" Galaxy 21:s formfaktor (yay, platt skärm dessutom!) så är vi hemma.

Ja, jag saknar Sonys potenta compact-serie.

Av stais
Skrivet av mrqaffe:

Hur stor yta handlar det om, hur många högtalare hade du tänkt ska ingå i systemet ?
Addonserien ger dig nästan allt du frågar efter men det är ju ett stereosystem och inte multirum.

Jag ska kolla in det, tack

Rummet är kanske 6x12 meter. Har väl egentligen inte något hårt behov över steroljud och kanske lite extra bas. Vi är inga audiofiler

Av stais
Skrivet av mrqaffe:

Det som är komplicerat, dyrt och ofta låter dåligt är det som ska fungera trådlöst, aktiva högtalare brukar däremot vara bra. Sonos är inget som låter bra utan de säljer på finesser och de dödar också sina gamla produkter när de tycker att de inte ska fungera. Ett ganska oseriöst företag.
Nått mellanting som går att använda trådlöst om det är tvunget men som har riktiga ingångar är Audio pro Addon serien. kombinera det med en hdmi audio extracor så löser du även ljudet vid presentationer förutsatt att hdmi används.
Annars så funkar ju en hembioreceiver bra för det du vill göra.
Hur bra ska det kosta ?

Vi har väl inte satt en precis budget, men jag skulle säga under 20tkr.

Förhoppningen var att hitta en lösning utan att behöva dra sladdar (kontoret är nyrenoverat och hade vi tänkt efter före skulle vi ju ha kunnat fräsa in allt i väggen lite snyggt...), men det kanske är lika bra att ge upp den tanken.

Av stais
Skrivet av Aphex:

Aktiva högtalare på väggen, kabel till liten mixer, koppla in projektor, sonos och allt du vill i den. Maila en av-firma så är det löst.

Tack!

Yes, vi har varit i kontakt med olika AV-firmor, men jag tycker deras lösningar blev lite väl omständiga.

Det du menar ovan är att vi helt enkelt får dra kablarna från högtalarna till mixern och koppla in dator/projektor där?

Av stais

Ljudsystem till kontor: Koppla till dator/projektor, samt "aw-kompatibel" musikuppspelning

Hej!

Vi håller på att titta på att sätta in ljudutrustning till kontoret. Den primära användningen kommer vara skönt bakgrundsljud (men periodvis också behov av lite mer tryck i AW- och festsammanhang) och vi har då varit inne på någon smidig lösning, typ Sonos, som ansluts trådlöst. Vi har dock ett kompletterande behov: Vi vill även kunna koppla ljudet till en dator för exempelvis presentationer eller filmuppspelning. Här verkar vi då stöta på patrull, för vad jag förstår går detta inte rakt av med de aktiva system som finns på marknaden, utan kräver någon form av förstärkare som vi kopplar in till. Och vi får då dessutom "problemet" av att behöva dra fram sladdar till högtalarna.

Rätta mig gärna om jag har fel. I övrigt skulle jag gärna ta emot tips på setup som möter ovan behov

Tack på förhand!

Av stais

Dator till iRacing

Hej!

En kompis har bett om tips för datorbygge. Hans primära användningsområde kommer i närtid vara iRacing, antaligen med en 3-monitorsetup. Ingen klockning eller liknande aktuellt.

Kraven för iRacing finns här och känns inte så betungande:
https://www.iracing.com/membership/system-requirements/?fbcli...

Jag har satt ihop följande förslag. Ett alternativ är så klart att vänta på AMD:s kommade grafikkort, men givet osäker tillgång så tog jag fram ett RTX-förslag under tiden:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/14396596

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/14396596

Jag har väl egentligen en primär fundering: Givet 3 monitorer så blir det många pixlar att köra runt - är det dumsnålt med ett RTX3070; vore RTX3080 ett mer rimligt val? Och i övrigt, något i bygget som inte lirar eller borde bytas ut? Exempelvis, om han kör med ett RTX3080 kanske 100W exra på nätagget vore att rekommendera? Tack på förhand!

Av stais

Tips för (video)konferensutrustning?

Hej!

Vi ska sätta in ny videokonferensutrustning i grupprummen på jobbet och jag skulle behöva lite tips. Vi har tidigare använt Logitech Meetup (https://www.logitech.com/en-roeu/product/meetup-conferencecam), både med och utan extra mikrofon. Vi tycker att upplevelsen är bra för de som sitter i rummet, men det händer att de över telefon klagar på att ljudet är stimmigt och burkigt. Undrar därför om någon har tips på alternativ utrustning som anses ha väldigt bra ljudupptagning?

Det är aktuellt för två typer av grupprum: Mindre rum för 4-8 personer samt för större rum för upp till 12 personer,

Det är kanske primärt i de större rummen som vi har störst behov av bättre utrustning.

Tack på förhand!

Av stais
Skrivet av KabelA:

Håller med!
Jag letar efter en ersättare till min Z5 compact just nu, vad hade du kört på?

Samsung Galaxy S20. Man kommer nog aldrig få riktigt kompakta och bra mobiler igen inom en överskådlig framtid och då känns S20 som good enough i "dimension-dimensionen". Det primära jag stör mig på med S20 är att den inte har S20 Ultras kamera (och Ultran är waaay too big).

Huawei har ju sedan några år gjort riktigt bra telefoner hw-mässigt, men sedan de inte kan använda Googles prylar längre känns det inte som ett alternativ för egen del.

Av stais

Jag var en trogen Sony-kund fram till och med Xperia Z5 Compact. Gillade verkligen att de körde topprestanda i ett kompakt format. Sedan dess har det tyvärr gått utför. Både Huawei och Samsung har bättre kameror och Sonys satsning på 21:9 faller mig inte alls i smaken (jag vill ha en mobil som är som mest 152-155mm hög)

Av stais

Tips för trådlös skärmdelning i mötesrummen på kontoret

Hej!

Vi ska renovera kontoret och ska i samband med det byta ut alla skärmar vi har i konferensrummen. I dagsläget ansluter man till dem med antingen HDMI-sladd eller trådlöst...via Miracast, tror jag. Problemet är att många upplever att den trådlösa delningen fungerar dåligt. I princip alltid är det ett märkbart lagg på skärmen och ibland tappar den anslutningen.

Är därför lite nyfiken på vilka andra lösningar som Sweclockers-medlemmar kan rekommendera? Antingen teknik som redan finns inbyggd i moderna TV-apparater, eller någon adaptervariant.

(vi experimenterade lite med Chromecast också men fick det inte att bli bra).

Funktionalitet med PC är ett krav. Funkar det med Mac så är det nice to have.