Inlägg

Inlägg som ReToX har skrivit i forumet
Av ReToX
Skrivet av Petersv:

Senaste uppdateringen på Samsung märkte jag att dom gjort att den stänger av laddning vid 100%, bra gjort av Samsung, ingen överladdning.

Då är ajphonen smartare, laddar till 80% och avvaktar sen med de sista 20% tills man vaknar, så mobilen inte är på 100% hela natten..

Av ReToX
Skrivet av Pirum:

Om man endast behöver lite data, men vill ha en "bra" telefon, finns det sällan bra erbjudanden. Om man behöver så mycket data att man ändå måste ut med 200kr/mån eller mer för abonnemanget blir valen lite fler. Men sällan på Apples dyrare modeller vad det verkar, får reservera mig för att jag inte brukar kolla priser på Iphone så ofta.

Lägsta pris för Iphone 15 Pro inklusive 24 månader abonnemang jag vid en snabb anblick hittar just nu är 17071 på Elgiganten, bundet till Telenor.
<Uppladdad bildlänk>
https://www.elgiganten.se/product/mobiler-tablets-smartklocko...

Tolkar jag rätt får man alltså 30GB data/månad i 24 månader.

Räkneexempel om man sitter på 100kr-abb med 5GB data (exempel bar)
14990 (kontantpris) + 24x100 abb = 17390kr på två år.
699 x 24 (mobil + abb) = 16776, men jag antar att det tillkommer startavgift då minsta totalkostnad anges till 17071. Inte så stor vinst för att binda sig, en femhundring typ.

Antar vi att man behöver 20-30GB data, och har ett abb för 200kr, blir ju vinsten större på att binda upp sig.
14990 + 24x200 abb = 19790 på två år.

Men det är i sammanhanget inga jättestora vinster man gör på att binda sig. Känns som att rabatterna ofta är större på Pixel eller Samsung, där man snarare känner sig lurad om man köper utan rejäl rabatt.

Minsta totalkostnad är mobilen + en månads abonnemang.

Du sparar ca 3000 kr på att ta dealen där jämfört med köpa mobilen och abonnemanget löst, jag skulle anse det vara en stor vinst, och du låser också priset på abonnemanget mot framtida prishöjningar…

Skrivet av h9mpe:

Hej,

Är det via en återförsäljare du har fått detta priset? (Media Markt, Elgiganten etc). Kollar jag på 3's hemsida så går en iPhone 15 Pro med 20gb på 829:- i 24 månader och vill man koppla två extra simkort till detta så kostar dom 129:- styck.

Vad jag vet så har inte 3 några bindningstider numera på privat-sidan (Undantag när det kommer till återförsäljare). Utan man enbart lägger upp en telefon på 12, 24 eller 36 månader och har abonnemanget rullande vid sidan av utan bindningstid. (Är det så att du avslutar abonnemanget så får du en slutfaktura på hårdvaran). Väldigt bra pris du har fått oavsett

Det jag ser som positivt med 36 mån delbetalningstid är att du under 36 mån i nuläget får 100 kr rabatt/mån på abonnemanget. Samtidigt är det 3 års räntefri avbetalning på mobilen, med inflation får man ju i praktiken lite rabatt på mobilen med

Så fick jag 36 mån obegränsat abonnemang hos Tre för 249 kr/mån, plus en iphone då som avbetalas på 36 mån. Ser inte riktigt vinsten i att köpa mobilen löst och sedan teckna ett abonnemang utan rabatter som vissa här förespråkar.

Av ReToX
Skrivet av Satariel:

Finns inte en chans att det kommer dröja så länge, Rockstar är ett företag och har helt enkelt inte råd med att chansa på att GTA V ska forsätta att vara en kassako i 4 år till.

Haha, den kommer mjölkas sålänge det går, defintiva döden för gta5 kommer när gta6 lanseras, detta vet dom om.

Alternativt slutar alla spela GTA Online nu, och då kan vi nog räkna med att det tar fart snabbt.

Av ReToX
Skrivet av chester11:

Du missar hela poängen. Vart står det att jag föredrar scalpers?
Whatever, fattar man inte så finns det ingen anledning att försöka förklara igen.

Hoppas det kommer fler maskiner snart. Absurd release

Du skriver att det är dålig smak att fixa en PS5a till en polare, jag förstår inte det. Jag antar att du hade sagt "nej tack" om en person här skrev att han/hon har en PS5a över och är villig att sälja den till dig för självpris då?

Av ReToX
Skrivet av PlexGear:

Fick precis ett sms att de har bokat om min order och nya leveransdatumet är 21/12. Högst troligt att den tidigare blev stulen.

Samma här, pratade lite med någon på instagramkontot elgigantengaming igår och dom sa att dom inte kunde hjälpa mig, men att dom har en buffert av ps5or för såna här händelser, idag kom meddelande att den levereras den 21/12.

Ja troligtvis var iaf våra två ps5or inblandade i någon händelse, verkar som dom skulle skeppats iväg samma dag.

Skrivet av chester11:

Om man signar upp sig till lotteriet hos EG fastän man redan har en och sen skryter om det här för att sen släppa den till nån polare har man inte bara dålig smak man har dessutom mkt dålig timing. Här finns folk som väntat i över ett år. Visa lite respekt!

Jag föredrar att någon får tag på en extra PS5 åt en polare för självpris än att någon scalper tar den och säljer dyrt...

Av ReToX
Skrivet av PlexGear:

Sitter i samma sits som dig. Ringt kundservice två gånger redan och det har inte hjälpt. Uppdatera gärna om du gör någon framgång.

När fick du mailet med spårningsinfo från bring? Kanske samma leverans som blev kapad, känns ju troligast att en på bring snott ett gäng

Av ReToX
Skrivet av bugulu:

Paketet har alltså inte kommit fram till Bring ännu? Eller är den framme hos Bring men inte lämnat deras lager ännu?

Bring har fått ett spårningsnummer den 6 december, men har inte fått något paket från elgiganten än så länge, dom säger att elgiganten har gjort något fel.

Själv har jag fått en PS5 redan från cdon, denna är till en polare så jag överlever, men tycker ändå det är illa, verkar inte vara den enda som fått detta problem från EG.

Update : Pratat med elgiganten, den är skickad i deras ögon den 6 december, men dom ser också att bring ej tagit emot något, så det ska startas utredning nu. Låter helt klart som den är stulen helt enkelt. Dom säger att dom tar bilder på alla paket som går ut så det ska dom kika på det nu...

Av ReToX

Köpt kl 12:14 (bekräftelsemail) på elgiganten den 19/11
Status : Fick mail om att de är skickat den 6 december, fortfarande inte kommit något från bring. Enligt Bring ska det inte ta så här lång tid för paketet att lämna lagret. Gissar att någon lycksökare på elgigantens lager stulit den, försöker få kontakt med elgiganten vilket är en plågsam process.

Av ReToX
Skrivet av Wescan:

Måste ju vara något fel. De har ju kö för decemberleveransen, februari osv. Vore märkligt om de inte betar av dessa köer först.

Skrivet av sifri:

Uppdatera gärna om du får konsolen

Paketet skickat från cdon, beräknad leverans imorgon (valde snabbleverans för 39 kr extra).

Om nån förbokat från cdon och ej fått hade jag tagit ett snack med dom direkt.

Av ReToX
Skrivet av Soptunnebarn:

På min order på mina sidor har det stått och står fortfarande "behandlas" hela tiden! Klickar jag in på varan så står det "förbokad"!

Konstigt, tar ju förgivet att dom skickar till alla som bokat först..

Står det ”levereras av cdon” på din med?

Av ReToX
Skrivet av Soptunnebarn:

Jag har beställt en ps5 med skivläsare hos cdon med "release i december" (la ordern 18 sep) och inte fått någon än! Jag var i kontakt med dom förra veckan och svaret dom sa var att dom inte vet när i december den kommer in utan bara att den ska komma i dec! Kan det vara så att det är samma leverans som bokades nu? Att dom fick in fler leveranser till dec än vad dom har bokningar? Annars är det ju muppigt att dom går före om jag redan har en bokning redan detta år!

Går jag in på min sida på cdon står där ”mottagen av lager” nu, stod där inte för en timme sen. Beställde då 14:52 idag. Annars är de fortfarande ”behandlas”

Av ReToX
Skrivet av sifri:

Kan man skapa en bevakning via CDON? Btw köpte du den som hette 2021 eller den utan

Ingen aning om bevakning. Står inte 2021 på den jag köpte, https://cdon.se/spel/playstation-5-47458513 , den beställde jag.

Av ReToX
Skrivet av sifri:

Måste man vara inloggad? Kanske var därför jag missa de

Jag var inte inloggad, fick bekräftelsemailet 14:52.

Av ReToX
Skrivet av Wescan:

Måste ju vara något fel. De har ju kö för decemberleveransen, februari osv. Vore märkligt om de inte betar av dessa köer först.

Underligt ja, jag la en order, gick igenom, valde snabbleverans för 39 kr extra och de stod den skulle lämna lagret samma dag då.

Av ReToX

Inte för vara den som är den, men alla ni som bokat på t ex elgiganten/amazon/netonnet den 19e som nu är helt upphetsade över ifall de kommer i helgen, eller på måndag, eller slutet av nästa vecka (jag är själv i samma sits), borde ni inte vara glada över att ni överhuudtaget får en ps5a innan vintern är över, fåglarna kvittrar och coronavaccinet är distribuerat till hela befolkningen?

Menar där finns folk som förhandsboka 2019 och inte får se en på månader, min egen bokning på webhallen maj 2020 lär inte anlända innan sommaren.. så om min bokning på EG kommer på fredag, måndag, eller om två veckor känns ganska orelevant, bara glad jag får den innan årsskiftet

Av ReToX

Är den trådlösa routern kopplad till switchen? "Fiberswitchen" måste ju även den vara en trådlös router om du nu har 3 mobiler kopplade till den? Rent spontant känns det troligt att du har ditt nätverk helt felkopplat och det därför uppstår problem pga detta. Vad är de 3 boxarna för något, IPTV?

Av ReToX

Varför kan du inte ta ut nätadaptern från uttaget där den är nu?

Av ReToX
Skrivet av giplet:

En kompis till mig hade liknande fel. Det visade sig bero på en torrentklient som autostartade på hennes dator. Samma sak där. Omstart av routern dödade alla torrentuppkopplingar, men sedan gick det långsammare och långsammare efterhand som den kopplade upp sina anslutningar igen. Så nej, det behöver inte alls bero på routern.

Jag har själv en TG789vn med en 100/10 fiberuppkoppling och den går som en klocka med ca 10 inkopplade enheter, de flesta trådlöst.

Va har du för typ och hastighet på ditt bredband? Vad har du kopplat in till routern och hur?

Klocka är väl att ta i, jag kan nästan garantera dig att du kommer få 20 mbit till om du bytar ut den mot en egen switch eller åtminstone en TG799, prova själv trycka in datorn direkt i uttaget så kommer du se vad du förlorar. Själv gick jag från 95 till 125 mbit i bredbandstester när jag slängde ut skräpet (har 100/100), verklig nedladdningsfart gick från ca 10 MB/sek till 12,5 MB/sek, latencyn sjönk också. TG789 duger kanske om man har en ADSL uppkoppling, men inte till fiber.

Av ReToX
Skrivet av broderbluff:

12,5 MB/s är precis ungefär där du ska ligga med 108mbit

Jasså, är det så mycket som går åt för overhead? Iofs kom jag upp i de här hastighetera först efter jag slängt ut Telias smartrouter och konfigurerat en egen switch för att separera IPTV strömmen från datatrafiken, innan de låg jag mer runt 95 mbit. Dom kanske tar förgivet att deras undermåliga utrustning snor en del bandbredd och ökar därför på lite?

Av ReToX
Skrivet av Benham20:

Ska testa med att ladda ner en torrent och se faktiskt. Men det måste väl stämma någorlunda med resultatet antar jag.
Kan det också ha med vad för sladd man har kopplat från modemet till datorn? Alltså jag kör ju inte trådlöst sen så köpte jag en bra kabel (som klarade högre hastigheter) eller vad det nu var. Jag la i alla fall lite mer pengar på sladden.

http://www.speedtest.net/my-result/4155637831

Det fick jag på speedtest, men jag laddar inte ner i mer än 12,5 MB/sek