Inlägg

Inlägg som eddan4 har skrivit i forumet
Av eddan4

Beroende på hur om man ska räkna med "smarta saker" i hemmet som en del av "enheter i ens nätverket", så 18 smarta lampor, led lister och strömuttag och ca 5 till som bara väntar på att finna rätt ställe att finna plats till.

I övrigt:
5 stationära datorer, en spel datorn, en server - nas och spelserver, äldre dator med Win XP, mac mini 2012 uppgraderat till dubbla hårddiskar samt sff datorn för Home Assistant. Och sedan så har man två st bärbara datorer, en lite nyare med ryzen 7 och rtx 2060 samt en macbook pro som samlar damm.

Kanske man ska fundera på om man verkligen behöver allt detta eller inte....

Av eddan4

Tar minnena om de finns kvar, betalar givetvis frakt.

Av eddan4
Nytt bud: 450 kr Plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av eddan4

Produkt: Kingston SSDNow A400 960GB
Länk: Kingston SSDNow A400 960GB
Kategori: SSD
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4713476
Pris: 699.61kr

Av eddan4
Skrivet av Rockybruz:

De kör fortfarande samma visa. Detta är ett inlägg jag skrev i september 2021.

Inte första gången man ser nått sånt på deras sida, men de kan väl inte vara så svårt att fixa till detta problem? Men man börjar ju fundera på om de är deras motiv, att locka folk till deras hemsida med nått bra och dyrt å man får bara skräp?

Skrivet av Pamudas:

Och det är i vanlig ordning Computersalg som är trasigt och inte fått ordning på deras hemsida än. Långt ifrån första gången och du kommer inte heller få produkten du tror du köpt.

Köpt ett par gånger via de, men då använt klarna och betala efteråt när man fått varan, och ser att de är samma. Men skulle tro att jag kommer få den brytbara kniven eller ingen leverans alls. Och skulle inte tro att de är sista gången de gör något som detta.

Av eddan4
Skrivet av andreasa64:

https://i.ibb.co/p3XqcMz/D62-EFB70-2934-4-C70-A4-A8-2-B6364-FF2394.jpg

En av delarna till nya datorn som är under uppbyggnad. Ett Corsair SF750, inväntar just nu ett SSUPD Meshlicious också

Bra val av psu, haft en sådan sedan december förra året i mitt mITX bygge, en CM nr200p, rtx3070ti och ryzen 5800x, och knappt så jag vet ens om fläkten har gått igång någon gång eller inte under denna period fastän man har datorn ca 2-3dm från mig.

Av eddan4

Tror inte att man kan ändra på hur man vill få betalt, utan tror att de är inbyggt hos alla att man kan ta emot betalningar i diverse olika betallösningar fastän man inte har konto, kort kopplat eller liknande hos de företagen.

Går man in under Inställningar -> Utbetalningar så står det följande "Tradera tar hand om betalningen åt dig med stöd för", så kommer alla betallösningar upp. Har själv bara bar kopplat Swish samt bankkontot kopplat till Tradera, och då jag inte har konto hos Paypal/Paynova eller använder någon annan tjänst än just Swish och direktinsättning via Tradera till mitt konto på banken så kommer alla möjliga olika sätt att man kan betala in.

Har faktiskt börja skriva att jag inte har konto hos Paypal/Paynova, då en del har betalt in via dessa tjänster och jag får då kontakta respektive kundtjänst och förklara att de får betala tillbaka till kund, då jag inte vill ha nått med deras tjänster att göra. Och att den som vinner får välja nått annat sätt att betala in på än just dessa tjänster.

Edit: Går att som någon skrev tidigare i tråden att betala genom tradera, dvs att man måste bokat, betalat samt lämnat in försändelsen innan man får utbetalningen genom Swish och direktinsättning och liknande

Av eddan4
Nytt bud: 300 kr Corsair SF450
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av eddan4

Hej.

Köper gärna 10st.

/Anton

Av eddan4

Användare: @Babak
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt + förskottsbetalning
Produkt: Fractal Design Array R2 Mini ITX

Positivt:
Bra packad vara
Bra kommunikation

Negativt:
Absolut inget.

Slutbetyg: 5/5

Av eddan4
Skrivet av Zapa:

Det är absolut 0% chans att de avbeställer, det priset har den dykt upp på flera gånger. Jag själv gjorde samma köp på den(281kr med kod för samma SSD) och den sitter i dator nu. Även på felpriser brukar Amazon gå genom med det.

281kr för 500GB NVMe SSD är helt galet, det har aldrig varit billigare, 0.56kr/GB.

Tack för informationen, har beställt så få gånger från Amazon att jag inte har så mycket erfarenhet från de, och man har läst lite i tråden om en del skräcksäljare, och för den delen också ett annat företag som varit lite skriverier om i de sista.

Fungerar SSD'n bra för dig? Använder du den till OS/spel eller bara ren generell lagring?

/Anton

Av eddan4
Skrivet av Zapa:

Produkt: Kingston NV1 500 GB NVMe
Länk: https://www.amazon.se/dp/B091BCQK7B
Kategori: Lagring
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5761319
Pris: 381kr(281kr med APP100)

Det finns en kampanjkod, APP100, på 100kr för köp över 250kr som man kan vara berättigad till om man inte har gjort ett köp genom appen. Det slutgiltiga priset kan gå så långt ner som 281kr för 500GB SSD.

Tackar, slog till på denna, med koden. Kan passa bra som andra hårddisk i bärbara datorn, har redan en Samsung 970 EVO på 1TB som primär SSD så denna får agera spellagring.

Tror faktiskt inte de går att hitta nån billigare NVMe SSD till de priset, så hoppas och tror nu att man kan få den till de priset också, så de inte kör nån fuling och avbeställer orden min.

/Anton

Av eddan4

Om du har möjlighet att skicka chassit så budar jag 100kr.

Av eddan4

Har ett Asus Strix GTX 960 4GB som bara ligger och samlar damm, nått som kanske kan passa?

/Anton

Av eddan4

Första gången man får detta resultat.

Av eddan4
Skrivet av Mathrohas:

Produkt:Cooler Master NR200P Svart och Vit
Länk: https://www.inet.se/produkt/6904610/cooler-master-nr200p-svar...
Kategori: Chassi
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5421875
Pris: 499 kr

Skrivet av Mathrohas:

Produkt: ASUS ROG STRIX B550-I GAMING
Länk: https://www.inet.se/produkt/6904610/cooler-master-nr200p-svar....
Kategori: Moderkort
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5386375
Pris: 1 790 kr

Märkte du hade lagt in samma länk två gånger, kanske uppdatera med rätt länk i andra posten?

/Anton

Av eddan4
Skrivet av dakke:

Suttit och väntat på ett import paket som kostade över 20k från usa, idag dimper det ner en lapp i brevlådan där det står något om att jag måste ge dem mitt personummer annars skickar de tillbaka varan, det roligaste... slutdatumet var igår och lappen kom idag.

Bra jobbat postnord, nu har jag suttit i telefonkö i över 30 minuter efter att gått igenom en dystopisk konversation på 10 minuter med en robot som nästan vägrade låta mig prata med en människa. Roboten som säger hur många som är kvar i kön har sagt att det är "11 i samtal före mig" och det har varit samma nummer i kön (11 alltså) sedan jag kom fram, dvs 30 minuter kö och 0 platser har öppnats.

Vad exakt pysslar postnord med, har de lagt ned verksamheten helt? Står de för kostnaden när grejerna skickas tillbaka? Man blir paff.

Hoppas att de löste sig för dig. Själv satt jag i över 2h och väntade på att få svar om ett importpaket med en dag försenad inbetalning. Fick mitt paket levererat efter 3 dagar.

/Anton

Av eddan4
Skrivet av fresh_java:

Lite sent svar men kanske någon annan kan ha nytta av infon!

Jag fick mail och betalade 21 april, fick mail om att "We're preparing your items to ship" 26 april och sen ett meddelande från Schenker 3 maj att paketet fanns att hämta hos ombud.

Fattade först inte vad det var och trodde nästan det var någon scam eftersom avsändaren stod som "GLS import" men det är en mellanhand för Schenker som hanterar leverans från Steams lager i Nederländerna tydligen.

Tackar för infon ändå. Fick mitt mail igår av Steam att "Vi förbereder för att skicka dina artiklar." och är nu på väg.

Är/var lite lustig plats att ha försändelse id på, men fick fram de genom mailet de skickade.

Av eddan4
Skrivet av Mange71:

Det tog 10 dagar från betalning till leverans för mig, men en av dagarna var en extra helgdag i Nederländerna, där de levereras från. GLS står för den internationella delen av transporten, Schenker för den svenska.

Tackar så mycket för infon, då har man lite mer kött på benen om man säger så.

/Anton

Av eddan4

En fråga till er som beställt och köpt denna, hur lång var leveranstiden? Vilken speditör var de som leverade den till er?

Sitter nu i Norge och ska hem om endera 1.5 eller 2.5 vecka och är bra sugen på att köpa den, då man fick precis meddelande om att inbokning är klar för köp, efter nästan ett års väntan, men är rädd för att den eventuellt ska gå i retur innan jag har kommit hem.

//Anton