Inlägg

Inlägg som encor3 har skrivit i forumet
Av encor3

4 Gb räcker nog om du inte multitaskar mycket (själv snittar jag på 200 öppna flikar när jag surfar, chrome är hungrigt). Den är helt klart värd sina pengar om du verkligen vill ha en 2i1 imo.
[/quote]

Njae inte i samma klass som dig iafl ;P Men du tycker ja borde satsa på en vanlig laptop istället lr? Ja blev sugen på idén om att kunna ha två enheter i en mer än nått annat så kanske borde släppa d...?

Edit: D blev en svart signiture edit Yoga 710 =D thnx 4 ur input

Av encor3

Är http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/ipad-surfp... värd sina 8k? Klart ram kan uppgraderas men köper ju inte en så här dyr dator för att behöva uppgradera så räcker 4Gb DDR4? I övrigt känns den mer värd en asusen för 1k mindre så va säger ni, finns d nån bättre för detta pris?? Tack igen!!

Av encor3
Av encor3
Skrivet av Behind900:

Det finns ju klart uppenbara fördelar med en 2i1 dator men om du inte ska betala hutlösa summor så kommer du lida av svag prestanda. Hade köpt en laptop i stil med den här http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3505225 om du inte har tänkt lagra annat än skolarbeten räcker 128 GB SSD gott och det är dessutom trevligare än en seg HDD.

Ja d va d ja tänkte oxå... Ja skulle behöva dubbla min budget för att få en hyffsad 2 i 1 va? Förutom de 2 i 1 som stod i tråden ja länka va finns d för märken o modeller? Får inte så många träff när ja bara söker 2 i 1 =/ Tack för hjälpen!

Av encor3

2 i 1 eller laptop?

Hej! Det är dags för mig att köpa ny bärbar dator och sitter och funderar på vad man ska satsa på...
Användningsområden är skolan, läsa och skriva artiklar, rapporter m.m. samt för att se film och serier. Är det vettigare att satsa på en laptop än en 2 i 1? Gillar tanken på att både ha en platta och en bärbar dator i samma enhet men inte om det blir så att den bara är halvbra som båda delar... Jag vill att den ska ha:

- Windows
- Touchscreen
- Bra skärm för läsa/skriva + film
- Minst 4Gb ram
- SSD

Budget nånstans runt 5k men kan lägga lite mer om det är värt d... Jag läste i tråden http://www.sweclockers.com/forum/trad/1438110-soker-2-i-1-dat... men den gällde bara 2 i 1 eller platta så skapa denna för att få hjälp med jämförelse

Tack på förhand! // encor3

Av encor3
Skrivet av Malama:

@DavidtheDoom: Tack för svaret.
Grejen är att jag har fått ett stipendium på 12.000 kr för att användas till inköpet (fråga mig inte varför dom gav 12000kr för "inköp av läsplatta" som dom kallade det). Så jag tänkte att det är bäst att använda majoriteten av pengarna till det dom är avsedda för.

Vad för och var sökte du detta stipendium, om man får fråga?

Av encor3
Skrivet av DaddyCoolSwe:

Tack, då behöver jag inte prova det. Asus har väl släppt nya utilities till Z170-korten, så det är väl fullt fokus på dem nu? Bara vänta alltså.. :-/

EDIT: Såg att X99-korten har Win10-utilities, undrar om dom fungerar på Z97-korten?

Skrivet av boibo:

Jag kör AI Suite 3 på win 10. Använder dock det endast för fläktstyrningen, men det funkar lika bra som till 8.1 som i sin tur funkade på W7
Maximus vi hero

Tycker du ska prova installera den för x99-korten... D e ju ingen drivrutin så den kan ju knappast förstöra lr crasha nått så... om d inte e kompatibelt så säger den t under installation... + verkar ju funka för "boibo"

Av encor3

?

Fått ordning på d lr ny dator och/lr lur?

// encor3

Av encor3

Vad betyder bokstäverna efter S4 GT-19505

Hej
Sitter o kollar runt lite, behöver nytt batteri t min S4, men inne på samsungs hemsida så finns d flera gt-19505... efter siffrorna e d versaler som inte formar nått ord lr nått men blev lite nyfiken, vad betyder dom? har det nått o göra med var i världen dom säljs? Såg att vissa har 2.3Ghz cpu o andra 1.9Ghz så blev oxå nyfiken på vad ja har... kolla på en sida där d stod att man ska gå in i inställningar -> mer -> om enheten -> modellnamn. Men där står bara Galaxy S4 GT-19505 så d gjorde mig inte klockare... Någon här som vet? Tidigare har ja alltid köpt nya batterier t både mobiler o annat på 24.se men om nån vet en billigare sida så hade ett sånt tips uppskattat!
Hoppas alla har en bra lördag!

// encor3

Av encor3
Skrivet av Gräs-Mannen:

Håller med, använder själv gpg för end-to-end kryptering. Använder Thunderbird som mailklient med enigmail-plugin som hanterar krypteringen.

Kör oxå Firefox så kmr gå över t thunderbird med enigmail-plugin då
Tack till alla som hjälpt till, älskar d här forumet!!

//encor3

Edit: Btw hur funkar dekrypteringen med thunderbird/enigmail uppsättningen?

Av encor3
Skrivet av ghollghost:

Har alla tre datorer blivit installerade från samma Windows skiva? Om så är fallet testa att dra hem en ny ISO från microsofts hemsida och installera om. Kan ha blivit knas med din installationsfil.

Kanske kan vara värt att kolla andra saker först så du slipper installera om.

Ja alla har installerats från samma skiva men vid olika tidpunkter och inte inom den närmsta tiden. Men inte en dum tanke, d e ju lätt att d blir en liten korrupt del på en skiva...

Av encor3
Skrivet av Morgan:

Kolla filerna: sfc /scannow i en kommandotolk. Kolla om det är något tilläggsprogram som orsakar felet: Msconfig i sökrutan och klicka bort Microsofttjänsterna, så ser du vad som återstår. Kör också windows update.

Körde en scan... "Skadade filer hittades men några av dem kunda inte repareras.
Information finns i cbs.log windir\logs\cbs\cbs.log. Till exempel C:\windows\logs\cbs\cbs.log"

D här e bara laptopen jag kört på nu o e inte hemma så kan inte kolla de andra om d e samma resultat där men skulle en windows reparation kunna lösa problemet? Jag har installerat alla de senaste uppdateringarna från Windows update. I msconfig återstår 2 st tjänster från Asus (laptopen är en Asus), 1 st från Mozilla foundation, 3 st från Panda Security, S.L. och 1 st från DEVGURU Co., LTD.

Edit: Tack!

Av encor3

Utforskaren krachar ofta i w7 x64

Hallå
Ja som titleln avslöjar så kraschar min utforskare (explorer.exe) konstant. Ínte så ja vet exakt när d ska hända men d händer nästan 10 ggr av 10 när jag högerklickar men även annars... Detta gäller alla mina 3 datorer den för spel, HTPCn o laptopen. På HTPCn så prova ja ShellExView och bocka av skype click to call vilket var d senaste programmet ja installerat på den men d har inte heller löst problemet =/ Läste lite online o nån hade fått hjälp av att avinstallera en windows uppdatering (KB2952664) men d har ej hjälp mig. Ja har inte installerat nån ny hårdvara lr mjukvara på speldatorn som kan kopplas ihop med detta... Hittade ingen tråd om d här så d kanske e ett ovanligt problem lr så kolla ja runt för dåligt... har panda cloud antivirus o malwarebytes antimalware resten ska nog stå i signeringen. Behövs d nån mer info så e d bara o hojta...

Tack på förhand!

// encor3

Av encor3

Krypterad MailKlient

Hej!
Skulle vilja ha lite extra säkerhet på vissa mail jag skickar men dom 2 ja hitta va internet baserade countermail och hushmail som verkar samarbeta kostar inte jätte mkt men för mkt, e d nån som vet nån internetbaserad lr "sätta upp en lite krypterad mail-server" hemma som e så gott som gratis?
Tack på förhand gott folk!

/encor3

Av encor3
Skrivet av fantomsmurfen:

3DMark (Fire Strike) är väl det mest använda benchmarkprogrammet för moderna grafikkort.

Skrivet av Jalle64:

Finns en hel drös som kan användas men det är även Unigine:s båda Heaven och Valley som är ofta använda och det som nämnts i förra posten.

Ja dom känner ja igen allihop, tack.

Av encor3

Ytterliggare en fråga... Vilket benchmark-program för grafik rekommenderar/använder ni? Jag kommer ihåg att till mitt GTX580 funka inte alla program utan det fastnade på 13fps oavsett inställningar t.ex... finns d nåra såna begränsningar lr program som funkar bättre/sämre/inte alls för 970?

Av encor3
Skrivet av lossah:

Annat bios är nog lösningen ja. Kör också GA (ej G1) och har 34% som lägsta, dock testade jag att stoppa alla tre fläktar för att se om graffet lät mer än något annat i datorn och icke, så för mig gör det inget.

okok, för mig e d tvärtom tyvärr, grafikkortet som knappt används låter mest när ja inte spelar =/ får fundera på om ja ska byta BIOS lr om ja ska stå ut... tack

Av encor3

Ja e iafl jätte nöjd med GB G1 kortet, har inte börjat klocka d än men max 63 C i Far Cry 4 så kylningen e ju tillräcklig iafl =P... Men en sak som e lite konstig tycker ja e att min på fläktarna är 34% (1600rpm ca) varför kan man inte få gå ner på lägre?? kollat både Afterburner o OC Guru... Måste man ha ett annat BIOS på kortet för att kunna sänka mer lr e d nån som vet hur man kan sänka ner lägre än 34%?? som tidigare sagt så har ja chassifläktarna på när ja spelar så då spelar d ingen roll men när den står idle så ska inte grafikkortsfläktarna höras tycker ja!

Av encor3
Skrivet av Voff89:

Gigabyte kortet på rea hos NetonNet: http://www.netonnet.se/art/dator/kom...b/210180.7063/ 3190:-

D va ju surt köpte mitt igår för 3699:- på Inet =/ men men fick d ju direkt iafl

En fråga offtopic, nån som vet var lr hur man lättast gör ett fläktfilter "fäste" för en 180mm fläkt?? Har ett FD Arc midi chassi o på sidopanelen där har ja satt en 180mm men vågar inte riktigt använda den då ja inte har nått filter för den o har hund med rätt så lång päls som ja helst inte skulle vilja ha in i burken... Självklart går d att tejpa på utsidan men riktigt så redneck vill ja inte gå... Tacksam för svar!

//encor3

Av encor3
Skrivet av Jalle64:

Du kan använda GB egen men även MSI AB funkar utan problem.

Ok tack allihopa för all hjälp, har plats i chassit o skiljer nåra 10or så d blir en resa t Inet nu för ett GB G1