Inlägg

Inlägg som minibite3 har skrivit i forumet
Av minibite3

Varför ha en polisstat när vi redan lever i ett polishat?
99% av befolkningens liv hade sett bättre ut utan fängelser, poliser och lagar.
Det är dedär 1% som dock bestämmer i dagsläget.

Av minibite3

De kommer med två idiot förslag, alla blir griniga.
De säger nej till ena förslaget, alla jublar.

Människan i ett nötskal.

Av minibite3

Jag tror Intels Tick,tock-strategi börjar närma sig sitt slut. Efter varje tick blir skillnaden från föregångaren mindre och mindre, och efter varje tock blir det svårare och svårare att komma på nya arkitekturer. Tick-tock..tick-tock tiden börjar ta slut känns det som.

Att ha en likvärdig processor för 1000 kr mindre som dessutom överklockar bättre än den nya är inte sååå jävla bra.

Av minibite3

Det behövs ingen Apple-parfym. Bajs luktar redan.

Av minibite3

Bubblan kommer troligtvis inte att spricka. Den dagen Apple hamnar i underläge så kommer de bara att byta taktik. De har många ess i rockärmen. Några som jag gissar på:

*Sänka priset på hårdvara, höja priset på mjukvara successivt. Tänk er att kunna köpa en äkta Iphone för 1000 kr.
*Göra en superprodukt (utan glasskärm, extremt stryktålig, överdriven garantitid). Minskar intäckterna på hårdvara då den håller längre, vilket får kompenseras mot högre marginaler på mjukvara.
*Byta bransch helt och hållet. De har kompetensen och kapitalet att kunna starta i princip vilken verksamhet som helst inom teknik.

Någon som kan komma på fler?

Av minibite3

Om förslaget går igenom så hoppas jag Sverige bygger ett stort fett LAN endast för den svenska befolkningen. Det hade löst många av de problem ACTA hade fört med sig.

Av minibite3

Bilden får mig att tänka på Dexter och Illuminati, men jag gillar den fortfarande

Av minibite3

Hoppas det växer upp nya liknande hemsidor iom att denna stängs. Helt rätt av Anonymous! Internet är till för folket, inte för politiker och storföretag!

Av minibite3
Skrivet av TinkleBell:

Har läst egenom stora delar av denna tråd och tycker det är mycket intressant... så skapade en användare

Jag jobbar på siba, och jag tycker det är intressant hur folk ser på det här..

Kunder som kommer in i butikerna, gillar reklamen det kan låta konstigt men sant.

Min gissning är att de är lika bra på att "ljuga" som ni säljare. Dvs, de säger så för att tjäna något på det.
Nu menar jag inget negativt, det är okej att "ljuga" ibland. Frågar frugan om deras klänning är fin så är svaret alltid ja. Samma scenario, annan relation.

Av minibite3

Har också vart med om riktigt usel service på Siba. Deras prisgaranti gäller tydligen inte om de "är för stor skillnad" som säljaren så fint uttryckte det. Gick till en annan kedja och använde prisgarantin, och de gick bra.

Det är inte bra om de går i konkurs, men de behöver ändra på hela sitt företagande. Deras ledning är usel, deras marknadsföring återspeglar inte verkligheten, deras produktavdelning vet inte vad de bör trycka på. Helt enkelt, byt ut ledningen, behåll kompetensen i butiken.

Av minibite3

Det bästa är att ge personalen hårdvaran. Det är trots allt de som faktiskt har betalat för den.

Av minibite3
Skrivet av Alexei:

Den använder samma teknik (OLED) som en Iphone och en Ipad, oroa er inte, snart kommer Apple som garanterat var först att använda OLED och stämmer Samsung.

Haha! Fick mig ett gott skratt när jag läste detta. Ska bli intressant att se skillnaden mellan denna och LG's modell med färgfilter.

Av minibite3
Skrivet av Alexei:

Kan du ge dom en anledning till att testa det på människor istället för djur, i första stadiet?

Ta ansvar för sina handlingar. Tyvärr är det inte vanligt förekommande fenomen i denna världen.

Av minibite3
Skrivet av Janav:

Kluven. Patentväsendet är viktigt, inte bara för att (och antagligen mest för motsatsen) skydda stora företag. Men visst skulle vi se många nya innovationer om det släpptes fritt.

Dock kommer det (som tur är?) aldrig att ske - inte som saker ser ut nu i alla fall.

Personligen bryr jag mig ärligt talat inte överdrivet mycket, men jag har aldrig varit direkt begränsad av en stram budget för mina elektronikinköp (om man nu argumenterar kostnad). Visst kan det på många plan vara negativt om AMD drar sig ur helt. Personligen hade jag bara en K6-processor någon gång för länge sedan. Bytte ut den generationen därpå och har bara kört intel sedan dess :).

Stora företag skall enligt min mening inte behöva något skydd. Skydd mot vad? Risk för konkurs? Då har företaget inte varit tillräckligt effektivt jämfört mot sin konkurrent helt enkelt.

Jag kan inte prata om alla patent, men på mjukvara kan jag tycka det är idiotisk att kunna ta patent på en kombination av ettor och nollor.
Allting kan beskrivas med ettor och nollar, och ren matematik borde inte kunna patenteras som det görs idag!

Av minibite3
Skrivet av dpom86:

Tröttnat på vad? Ett snabbt öga på din sig. säger mig att du inte köper en färdig dator från dell och alltså inte behöver bry dig. Det här berör bara OEM. Dessutom kollar man (iaf jag) alltid på spec. på en produkt - inte bara namnet - innan jag köper den. Jag antar att du också kollar streamprocessorer, minne, osv. när du handlar och inte köper en produkt med stämpeln "Snabbt och kraftfullt grafikkort!!!". Precis som man kollar på hästkrafter och bensinförbrukning när man köper en bil, oavsett vem tillverkaren är eller vad modellen heter.

Personligen älskar jag att sitta och jämföra modeller för att hitta det bästa alternativet när jag ska köpa datordelar. Visst tar det tid, men är ju nästan halva nöjet när man valt färdigt och känner att man tagit ett bra köpbeslut.

EDIT: Om man ska klaga på något är det ju snarare alla säljare i butiker. Känner många som frågat efter råd hos säljarna, t.ex. vad är bästa prestandan för dittan o dattan etc. och där säljaren (troligtvis helt okunnig) ljugit dem rakt upp i ansiktet och sagt helt osanna felaktig saker. Där har ju svensson försökt ta reda på information men blivit serverad nonsens. Borde vara större kandidat till "olagligt-listan" än när latmaskar som knappt försöker alls bara köper produkten med högst modellnummer.

Bara för att jag inte påverkas av något betyder det inte att jag inte bryr mig. Jag tycker fortfarande att namnbyten borde vara olagliga, för det förvirrar okunniga inköpare, slutkonsumenter, återförsäljare osv osv. Detta leder bland annat till butikssäljare som "talar osanning" och överhypar produkter.
Man ska inte behöva vara expert för att bestämma vilken dator som passar en.

Jag finner inte längre det roliga i att jämföra specifikationer dag in och dag ut. Med svalnat teknikintresse blir det bara ett irritationsmoment att hålla koll på alla siffror, specifikationer och modellnamn. Tänk dig hur mycket skönare det hade vart om du kan ta ett snabbt köpbeslut och vara nöjd med det, det tycker i alla fall jag och jag tror de flesta delar min åsikt. Det är skillnad på att vara lat och önska sig bekvämlighet.

Av minibite3

Usch och fy! Håller med tidigare talare om att dessa sk nylanseringar borde vara olagliga. Det är ett namnbyte och det minsta de borde göra är att skicka en uppdatering till alla som har det gamla namnet och upplysa konsumenterna att de har bytt namn på sin produkt.

FULT FULT FULT och Nvidia har gjort samma sak tidigare. Börjar tröttna på att hålla koll på alla namn när företaget medvetet förvirrar sina kunder.

Av minibite3

Frågan är vad exakt det var som exploderade. Har läst om batterier till Apple-produkter som exploderat, så det är lite oroande om det är just batterier som exploderar?

Av minibite3

Släpp x86 patentet och låt tekniken flöda. Patent bromsar bara utvecklingen.

Av minibite3

Imponerad och skrämd samtidigt. Tyvärr kommer nog detta utnyttjas på fel sätt av storföretagen. Och sluta använda djur som försök. Är de så himla nyfikna borde de göra försöken på en människa och ta sitt ansvar om något går fel. Djuren har ju ingen direkt talan.

Av minibite3
Skrivet av EBTS:

Grymt bra ju! Nu kan vi slå mot bankerna där det känns som mest, dvs mot alla deras betalningsavgifter som de lever gott på. Varje gång vi betalar med debetkort eller kreditkort så tar bankerna (och amerikanska kortföretag) en del av köpesumman (iaf på kreditkort, men kanske även på debetkort). Som kund märker inte vi detta, men handlarna får betala för det. Nästan alla betalningar går via bankernas betalningstjänst, så nu är det bra att vi får lite konkurrens som pressar avgifterna, samt att VISA/MasterCard inte kan leva gott på att ta "hyra" på en massa transaktioner inom Sverige.

Skulle tro att det är just bankerna som ligger bakom idén från första början. Alternativt har samarbete med operatörerna genom att de outsourcar tjänsten.