Inlägg

Inlägg som Fragge har skrivit i forumet
Av Fragge

Jag har funderat på vad skillnaden är så nu fick jag veta det Givetvis ett bättre val isf

Av Fragge

Beror på om du ska köra AMD eller Intel men jag rekommenderar:

http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=GIGMA78GM...

HD3200 grafik samt att det går att klocka lite om man vill

Du kan dock inte ta en processor som ligger på över 65/89W TDP, rekommenderar en 4850e eller 5000+BE.

Av Fragge

Moderkortet flaskar också graffet om man ska hårddra det eftersom P35 inte har PCI-E 2.0. Dock beror inte det här problemet på flaskning eftersom ett flaskat 4870x2 är snabbare än det mesta. Jag spelade Crysis problemfritt med höga inställningar i min förra burk med en E4400 och ett 8800GT, allt oklockat. Testa att spela med systemet helt oklockat. Har du känt på allt så det inte är överhettning någonstans? Är Windows riktigt konfigurerat? Rätt inställda driv, etc...

Av Fragge

Nedgradera BIOS?

Har ett Asus-moderkort. Efter uppdateringen till senaste BIOS kan jag inte längre ställa minnenas timings manuellt, detta innebär att dom går i 6-6-6-18 vilket inte känns speciellt roligt. Kan inte heller flasha i det äldre BIOSet igen, idiotisk funktion. Hur ska jag göra?

Av Fragge

Antar jag att dom skriver 30Kbit/s ist för 30kb/s för att vilseleda isf, det tyckte jag inte om! Jävla lureri!

Av Fragge

Japps

Av Fragge

Typ inte, om du vill...

Jag brukar göra så att när jag monterar Intels standarkylning applicerar jag pastan på kylaren eftersom foten är rund och inte täcker hela IHSen. På så sätt stänger man inte in någon värme i IHSen

Av Fragge

Har för mig att Tagan är ett bra märke så det ska nog gå

För övrigt så väljer du själv om du vill ha Intel eller t.ex. en AMD 9950BE med ett 790FX/GX+SB750-moderkort. Givetvis så orkar Intels quad problemfritt dra alla spel men AMD kan vara bättre för framtiden. En smaksak

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=367244
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=358190

Av Fragge

Ser alldeles utmärkt ut, kör på det! Med det paketet kan du spela Crysis maxat också om du vill

Av Fragge

Du får leta upp den här tråden och berätta när/om du fått den såld =P

Av Fragge

Har många nöjda år bakom mig med deras mobiltelefoni, har inget att klaga på där. Var lite därför jag tog mobila bredbandet hos dom också vilket dock var en miss. Är tyvärr bunden och klagat har jag gjort så det står härliga till, då har jag fått svaren som jag skrev tidigare. Har haft lite funderingar kring konsumentverket... Om man betalar för en tjänst som i princip inte fungerar kanske man kan häva kontraktet?

Av Fragge

Hjälp, mobilt problem!

Har 7,2mbit mobilt bredband från Tele2. Förra månaden när jag överskridit 5GB nertrafik sänkte dom hastigheten så jag tankade i 30-40kb/s, helt ok tyckte jag. Den här månaden efter sänkningen ligger nerhastigheten på 2-6kb/s vilket i princip är oanvändbart. Det tar minuter att öppna hemsidor för att inte tala om hur mycket själva sidorna segar, t.ex. Sweclockers.

Har talat med deras support flera gånger och vissa tror att det beror på att det är fler som använder mobilt bredband på orten än förra månaden. Bor i Norberg som har runt 5000 invånare och en medelålder som känns som 60+, tror inte på det alternativet. Det andra alternativet är tydligen att jag hade tur förra månaden och att 2-6kb/s är normalt vilket jag verkligen inte hoppas, då hade jag aldrig skaffat det.

"Tele2 förbehåller sig rätten att begränsa överföringshastigheten till 30 Kbit/s om användandet inom en kalendermånad överstiger 1 GB respektive 5 GB/mån (beroende på vilket abonnemang du har). Vid nästa månadsskifte får du automatiskt full hastighet igen."

Hur mycket är 30Kbit/s omvandlat till kilobyte/s? Hoppas som sagt att det inte är 2-6kb/s =(

När jag kör TP-test visar den 0,03mbit ner och 0,35mbit upp. Känns som dom siffrorna gärna fått vara omvända...

Kan tillägga att jag har bra mottagning samt att det står "Turbo 3G" så hastigheten beror inte på t.ex. sämre mottagning än förra månaden. Har även testat i större städer utan bättre resultat.

EDIT: Mjukvaruproblem är mer eller mindre uteslutet men har ni funderingar så dela gärna med er ändå

Av Fragge

Jag hade tveklöst köpt P45

Av Fragge

Blir nog bra tror jag. Jag hade kanske kört på ett GX Platinum. Vet inte varför men en känsla jag har

Av Fragge

Snabb? Hann äta mat och tårta emellan också

Hoppas du får den såld så du kan ta dig an nya projekt

Av Fragge

ÄKTA SPELDATOR!

Chassit är ett "Antec Sonata III" med en Earthwattsnätdel på 500W, även denna från Antec. Det är en omtyckt och populär kombination som håller en mycket hög standard.

Hårddisken rymmer 640GB och har 16MB cacheminne. Den är tillverkad av Western Digital som under många år tillhört eliten bland hårddisktillverkare. Detta borgar för en snabb och tillförlitlig lagring.

Processorn är en E8200 som bygger på Intels erkända Core-arkitektur. Den är riktigt snabb med två kärnor om 2,66GHz samt att den har hela 1333MHz (!) FSB och 6MB (!) cacheminne. Tidigare Core-processorer har 65nm tillverkningsprocess medan denna är av den nya 45nm typen vilket innebär att den är strömsnålare och med andra ord svalare samt att den samtidigt är snabbare och mer lättklockad. Det är en mycket bra processor för spel och tunga program.

Moderkortet är ett Gigabyte GA-EP35-DS3. Gigabyte tillverkar idag mycket högkvalitativa moderkort med strömsparande teknik och bra, massiva kondensatorer vilka borgar för en lång livslängd med stabila spänningar. Det är även ett mycket bra moderkort får den som vill överklocka p.g.a. P35-chipset.

Grafikkortet är det kritikerrosade ATI 4850 vilket har extremt bra pris/prestandaförhållande. Med en riktigt vass GPU och 512MB, snabbt GDDR3-minne orkar det utan svårigheter leverera tillfredsställande prestanda i alla dagens och morgondagens spel.

Minnena är från prisbelönta Corsair. 2x1GB som rullar i 800MHz (PC-6400). Dom har kylningar monterade från fabriken och även dessa lämpar sig väl för överklockning. Dessa minnen har fått flertalet utmärkelser för sin enastående standard.

En originalkopia med licens av Windows XP Home följer med tillsammans med kvitton, papper, kartonger, instruktioner, samt tillbehören till alla komponenterna. Mus/musmatta samt skärm medföljer efter överenskommelse. VH.

Av Fragge

Haha

Får väl slänga ihop den åt dig då

Av Fragge

Om du har råd kanske du skulle satsa på ett moderkort med 790FX/GX chipset istället.

Av Fragge

Bara att övertyga om att just ditt system passar läsaren bäst

"Processorn är en E8200 som bygger på Intels erkända Core-arkitektur. Den är riktigt snabb med två kärnor om 2,66GHz samt att den har hela 1333MHz (!) FSB och 6MB (!) cacheminne. Tidigare Core-processorer har 65nm tillverkningsprocess medan denna är av den nya 45nm typen vilket innebär att den är strömsnålare och med andra ord svalare samt att den samtidigt är snabbare och mer lättklockad. Det är en mycket bra processor för spel och tunga program."

"Grafikkortet är det kritikerrosade ATI 4850 vilket ger extremt bra pris/prestandaförhållande. Med en riktigt vass GPU och 512MB, snabbt GDDR3-minne orkar det utan svårigheter leverera tillfredsställande prestanda i alla dagens och morgondagens spel."

Det var några lättare säljande exempel

EDIT: Sen är det bara att fläska på om att det är ett tyst chassi med en riktigt bra Earthwattsnätdel. Att minnena är från prisbelönta Corsair och har fått flertalet utmärkelser. Att moderkortet har "nya" EP35-kretsen som är bra för klockning och drar lite ström. Snabb hårddisk, etc.

Av Fragge

Det beror mycket på hur bra du är på att fläska på i annonsen. Kan du uttrycka dig väl och övertyga läsaren om att komponenterna håller toppklass kan du säkert få mer än 5k av rätt köpare