Inlägg

Inlägg som ZeMerlin har skrivit i forumet
Av ZeMerlin
Skrivet av cheben:

Problemet är väll inte att någon skulle printa ut din tumme, utan mer detta scenario. Fingeravtryck blir "mainstream" och används på en massa ställen. En hemsida läcker ditt fingeravtryck som används som lösenord. Eftersom ditt avtryck omvandlas till en text/siffersträng så finns ditt "finger" i kalrtext, redo för att matas in på alla andra ställen som använder detta. Det är ju inte så att du epostar en bild så att säga. Om ditt finger nu är på vift, vad gör du för att "återställa" det?

Detta är ett stort problem med biometrisk information som vi nog starkt skall fundera på om vi verkligen borde använda det överallt

Du sparar ju inte ditt fingeravtryck i en stor databas någonstans. Ditt fingeravtryck finns ju endast lokalt lagrat på din telefon och ingen annan stans... Om du idag använder din pinkod för att logga in dig på telefonen så sparas inte heller den i någon centraldatabas. Så skräm inte upp folk i onödan

Håller med en tidigare talare om att det är bra att man får fler valmöjligheter att autentisera sig.

Av ZeMerlin

Tänkte jag skulle bringa lite info från ett annat forum och en annan användare som har bra koll på tekniken kring fingeravtryck... kan räta ut lite frågetecken eventuellt.

Håll till godo:

_________________

Angående hacket än en gång. Så skall jag förklara hur det ligger till.

Sensorn som Apple använder är just till att logga in på telefonen och för Itunes. INGET annat. Att man väldigt lätt kan komma in i telefonen oavsett hur fingret läggs på är en bekvämlighet som man valt att ha. Just för att få en acceptans för tekniken. ATT den nu hackats betyder inte ett skit egentligen. Alternativet är ju att inte ha något alls idag ju. MEN....det är även viktigt att känna till att sensorn i sig kan mycket mer än detta. De som inte förstår sig på tekniken och möjligheterna tror givetvis att den är inställd på MAX och endast ett läge finns och att bara man lyckats nu så lyckas man alltid. Det är ren okunskap och oftast orsaken till att felaktiga antaganden basuneras ut.

Vill man ha en sensor som fungerar bekvämt till att börja med så är förmodligen inställningarna inställda på låg upplösning/få minutiae punkter, liten avläst yta m.m. i Apples fall så vill man ha bekvämlighet...lätt inloggning osv.

Faktum är att man kan väldigt lätt reglera villkoren. Säg en skala mellan 1-10, där 1 använder sig av få minutiae punkter..säg 3-4st för att få ett ok. Medan 10 kanske kräver 15 st referenspunkter som måste vara godkända. Det senaste innebär att man kanske måste ha fingret mer korrekt placerad på sensorn och inte snett...då menar jag både fingrets position samt riktning. (dvs inte toppen av fingret..eller sidan ..utan rätt på). Allt detta kan man reglera efter behov. Säg att man vill utföra en transaktion...eller komma åt sina viktiga filer. Då kan man m.h.a. mjukvara ställa in olika säkerhetsnivåer. Där man tex då har nivå 10 på email..transaktioner osv. Medan nivå 1 för att logga in på telefonen...där skall det ju gå snabbt.

Detta innebär även att det kan vara mycket mycker svårara ett få till ett bra fejkat finger vid högre nivåer. För det finns ingen som kan hävda att man kan efterlikna ett 3D finger från en 2D bild. Hade apples sensor varit mer inställd på att läsa större DJUP...så kan jag lova att man inte hade lyckats så lätt.

Detta är förmodligen därför som Apple rycker på axlarna och inte ens bemödar sig att kommentera det hela medan vi i Sverige sket ner oss fullständigt. Som artiklarna säger, Fingerprint har nog för många privata investerare som är fruktansvärt okunniga kring tekniken.

Tyvärr...
___________________________

Av ZeMerlin

Sänkte hastigheten från 1333Mhz till 1066Mhz på minnena och nu fungerar det klockrent... Konstigt dock när E45M1-I kortet skall stödja 1333Mhz...

tack för hjälpen Waxinator

Av ZeMerlin

Nu har ju jag inte ett E35M1-I moderkort utan ett E45M1-I moderkort och där har det inte kommit någon ny bios

Jag har kikat runt på inet å komplett men inte hittat något minne som skall stödjas av E45M1-I moderkortet :-/

Är det någon som har ett E45 kort och har fått det att funka med minnen som inte finns bland de "godkännda"?

Av ZeMerlin

Tack för svar...då behövs inte 24pin eftersom det är en låg wattare. Har jag fattat rätt då?

Jag har bara ett enda minne som är på 4gb kan dock prova att klocka ner dem men det känns som att de inte funkar med Asus kortet som jag läst på mig lite nu är kinkigt med vilka minnen man använder ( i alla fall på "E-35M1 kortet)

Av ZeMerlin

Vad tror ni krånglar? Nätdelen eller minnet?

Hej på er

skaffade precis mig ett E45M1-I Delux moderkort till ett Silverstone chassi med en nätdel på 60w. Till det köpte jag Dessa minnen. Nu håller systemet på och krånglar och stänger av sig helt random. Så jag gissar på att minnena antingen är skadade eller inte passar till moderkortet men eftersom E45M1:an har 24 pins anslutning och nätdelen bara har 20 pins så kanske det är det som gör att den stänger av sig hela tiden.

Vad tror ni?

förutom ovan så har jag bara en 2TB HD och slim dvd inkopplat så jag tror att 60w skall räcka?

EDIT. Det gick fint att starta upp allt och installera Win7. Men sen börja problemen

Av ZeMerlin
Skrivet av Arbetande Pengar:

Om jag då vill ha en dator som ska användas till en htpc till tvn och eventuellt som surfburk i sovrummet(kommer stå i sovrummet med kabel till tvn). vad ska jag då välja om man tar hänsyn till följande prioritetsordning:

film/serier 720p
Pris
Strömsnål
Formfaktor(så liten som möjligt)
1080p

Om du är intresserad av att ha den i sovrummet så borde ju ett av dina stora intressen vara att den skall vara tyst? Eftersom dessa moderkort kyls passivt så är det ju endast hårddisken som brötar.. Således borde E45M1-I Deluxe funka perfekt för dig i min värld

Av ZeMerlin

samma här

har heller aldrig bytt FW och min funkar kanon

Av ZeMerlin

Nu är det möjligt för min del att uppgradera till 10 upp på comhems hemsida. Vet dock inte om man vågar, har alltid haft perfekt hastighet förut, så det vore synd om det skulle skita sig om man ändrar

Bor i Partille

Av ZeMerlin

Du skriver att du öppnat port 21? har du bara öppnat den i brandväggen då?

Du behöver gå in i din router (jag antar att du har en router?) och få all data traffik från just port 21 att peka mot just din dator i ditt interna nätverk.

ofta ser det ut så här tex d-link

router har 192.168.0.1 som internt ip (dvs skriver du in det i din webläsar kommer du till routerns "interface" där du kan logga in och ställa in så att din dator får all traffik från port 21. (du kan ställa in en jäkla massa andra saker där oxå såklart )

Det som kan vara ett tips är att du ser till att låser fast din dator till ett visst internt ip tex 192.168.0.104, det gör du med hjälp av MAC adressen som är personlig för varje nätverkskort. Då finns det inte någon risk för att DHCP servern som finns i din router skall tilldela din dator ett annat internt ip än just 192.168.0.104. (hur du hittar det på din router får du googla eller läsa i instruktionsboken) Det funkar oftast även att inte göra sådär men om det väl skulle hända så är din ftp server nere tyvärr..

Efter att du fixxat med den biten så skall det inte vara några problem att köra igång din ftp server.. (vilket program du väljer för det spelar nog inte så stor roll)

Av ZeMerlin

En ganska enkel lösning är gratisversionen de har på www.logmein.com

Finns säkert liknande andra sidor men den har jag testat och det funkar fint att ta mig igenom jobbets alla spärrar

Av ZeMerlin

Pekar du (i routern) tex port 5900 som vnc brukar använda till din lokala ipadress? (tex "dator 2" som har ip "192.168.0.105" eller hur nu ditt lokala ip ser ut)

Nästa grej jag kan tänka på är att din publika ipadress ändras lite då och då (om du inte har statisk givetvis)? Ett program som känner av när ditt ip ändras hade ju varit att föredra, om du inte redan har det?

no-ip.com har en gratistjänst som jag själv använder... finns säkert fler

kan ju börja med det och se om det funkar?

Av ZeMerlin

Mhe> Jag kikade lite på vad jag hade för inställningar och jag har ju default inställningarna på utorrent vilket innebär 200 anslutningar så det är ju klart att det inte innebär samma påfrestning som 500 anslutningar.

Det måste helt enkelt vara så att jag laddar för lite filer samt att jag kanske har för "klen" lina jämföt med 24 linorna för jag har aldrig reflekterat över detta problem med anslutningar, då jag ändå alltid har maxhastiget i min lina, vilket gör att man inte ändrar inställningar för att få ut mer kräm (antar att detta är enda anledningen till att man vill ha upp antalet anslutningar?)

Vad klarar konkurrenterna när det gäller antal anslutningar?? Håller helt klart med om att det inte är okej att bli dc:ad så mycket när man betalar 1300 spänn.

Av ZeMerlin

D-link 655 funkar helt perfekt för min del

Kan inte säga att jag är en storladdare men laddar nog ner och delar en 3 dvd filmer + annat i snitt/veckan. Har en 8/1 lina från comhem och det har aldrig strulat för mig en endaste gång, har haft den på 24/7 i 3 månader nu

kanske är det jag som laddar och delar för lite för att stöta på problem?

Av ZeMerlin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ajp_anton
"D-Link är testets med fullmatade router och den enda med Gbit/s-hastighet på wan-porten."

LAN-portarna ska det stå.

Vilken annan router av de som testades har den hastigheten på WAN porten då??

inte så att du råkat läsa fel ;-P

Av ZeMerlin

Tror du får ta och läsa igenom manualen om din router har en max gräns för hur många enheter den kan klara av.

oftast brukar ju routern (dhcp) ge ett ip som ligger mellan 192.168.x.2-199 (internt). Så det borde inte vara några problem.

Sen får din kompis kolla att ham inte har en statisk ip adress utan ser till att han erhåller en automatiskt från routern etc.

Sen finns det ju alltid möjligheten att själv ställa in vilken range man vill att dhcp skall fördela ip adresser till. Men jag antar att du skulle komma ihåg om du varit inne och pillat på inställningarna i routern?.

Det är vad jag känner till... Hoppas det kan hjälpa

Av ZeMerlin

släpp power dvd och använd vlc

http://www.videolan.org/

men iofs så hjälper det ju inte mycket om inte din dvd hittar/kan läsa skivan?

Av ZeMerlin

Personligen så tycker jag nog att du kan stanna kvar på 32 bitars tills det finns mer program som stödjer xp 64.

Av ZeMerlin

Bah....att jag inte kollade det med en gång Boris

De (asus) hade juh satt jumprarna på moderkortet till 200Mhz = 100 i bios

När jag fixade om dem till 333Mhz istället så gick det så fint så....

Tack så mycket för hjälpen

Av ZeMerlin

Socket A (problem med processor)

Jaa..man blir ju tokig..

Skall inte säga att jag är en stjärna på datorer men lite koll har jag....fast detta rår jag inte riktigt på... =(

Hur som helst så fick jag tag i ett moderkort som heter Asus A7N8X-XE (http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=13&l3=208&model=59...)

och processorn som jag har köpt är en sempron 2800 som har OPN: SDA2800DUT3D
(http://www.amdcompare.com/us-en/desktop/details.aspx?qsearch=...)

Problemet jag har är att jag kommer bara upp i 1200 MHz (12x100) på processorn (den skall väl klara 2000 Mhz om jag fattat allt rätt? Går jag sedan in och ändrar i biosen kommer jag upp i fantastiska 12x111 (ca1333 MHz) innan datorn börjar pipa...

Jag har senaste biosversionen för moderkortet.

jag har 350W nätagg om det spelar någon roll men det tror jag inte?

Är det någon som vet vad detta kan bero på? och om det går att lösa?

Tack på förhand!