Inlägg

Inlägg som Tralle har skrivit i forumet
Av Tralle

http://www.google.com/doodles/alan-turings-100th-birthday

Google har en hemsida där man kan titta på alla deras "doodles" som dom kallar dom för alal som missade logon igår

Av Tralle

Jag har jätteproblem med kontorsstolar, just nu kör jag en stol som inte alls känns så bra, jag är över 2 meter och väger 150kg så för min del är det jävligt svårt att hitta några stolar som passar mig och inte är designade till italienska tomtar =P ta inte illa upp nu nån.

Av Tralle

http://www.prisjakt.nu/bilder/graph_price.php?p=763489

Vad för anledning har dom att sänka priserna? Marknaden bestämmer priserna och om samma diskar säljs för 950kr istället för 600 skulle nog alla företag i världen fortsätta med den prishållning "speciellt eftersom försäljningen ökar" Konkuranns leder till priskrig, men som bensinpriserna kontrolleras och hålls stadigt högt av några få så ahr dom ju ingen anledning att sänka.

Av Tralle
Skrivet av eXale:

Summering av några skillnader jag märkt:

* Flera desktop element såsom knappar, checkboxar, scrollboxar med mera har bytt design för att bättre matcha Metro.
* Lite förändringar i ikonagrafik. Både för att matcha Metro, men förbättrar även utseendet när man kör med >100% DPI.
* Mail appen är updaterad. Är inte bökigt längre att byta mellan konton, samt att foldrar nu stöds. Kan fästa kontona separat på start skärmen.
* Det går nu att visa eller dölja kalendrar i kalender appen.
* OSDn för skärmens ljus styrka är tillbaka. Fanns i Dev Preview, men försvann i Consumer Preview.
* Stödjer bättre konfiguration av mail konton. Nu identisk med Windows Phone.
* People appen visar numera en rotation av bilder på dina kontakter - samma beteende som med Windows Phone.
* Notifications stängs nu av under en viss tidsperiod. (Väljer 1, 4, eller 8 timmar)

* Music och Video apparna har gjorts om. Zune Pass stöds nu. Dock går det fortfarande inte att logga in med svenskt konto. Stödjer även att man nu öppnar filer från Skydrive, eller från en specifik plats på datorn/nätverket.
* App bytaren (WIN+TAB eller vänster kant) visar nu namnen på apparna som är öppna.
* Photos appen har en "Devices" kategori. Kopplas på något sätt med Skydrive desktop appen.
* Fler färgalternativ för Metro.
* Internet Explorer (Metro) visar nu historik förslag, och möjligtvis sökresultatförslag, när du skriver in addresser. Historik från andra datorer/installationer fanns med.

Har ej möjlighet att prova just nu, men problemet med att 'missa' kanterna ska vara löst genom att kanterna håller kvar musen i den nuvarande skärmen.

I övrigt tycks det som om de dragit upp hastigheten på animationerna något. Finns även enstaka extra animationer (inget som ivägen) och andra triviala förändringar.

Inget revolutionerande, mestadels saker för att jämna ut systemets diverse kanter.

Har du nån möjlighet att se hur det ser ut på en ultrawidescreen setup ? 5760*1080p

jag undrar om dom lagt in nån inställning så man inte får en gigantisk grön skärm på alla sina 4 skärmar så fort man trycker på startknappen.

http://i156.photobucket.com/albums/t36/slinky123456789/Untitled-...

detta är rätt så horribelt kan jag säga

http://img834.imageshack.us/img834/8904/capturezuq.png

sådär ser mitt skrivbord ut 1280*720+1920*1080*3 det lär väl se helt jävla horribelt ut med metro

Av Tralle

Ålder: 26

Just nu spelar jag Diablo 3 och Alan Wake till pc, brukar spela League of Legends, och ibland World of Warcraft.
Spelar bara PC spel. Spelar FPS, RTS, pussel, Actionrpg, RPG, jRPG, Hack and Slash, Peka och klicka, typ telltale games stil.

Det första spelet jag kan komma ihåg var från våran granne när jag var 1-2 år gammal, det var Super Mario Bros Det första, som bara var minispelet som är med i 3:an.

Av Tralle

fick mig direkt att tänka på cement i valnötter scammen från kina

http://www.ministryoftofu.com/2012/02/picture-of-the-day-waln...

Av Tralle

startknappen ser precis ut som på mitt gigabyte?

väldigt fint moderkort annars ^^

Av Tralle

har själv 1920x1080 3st skärmar, och det är underbart med såhär mycket yta, men vill helst byta mitt 24 tummaren till en 30 tums skärm med 4k hade ju inte varit fel

Av Tralle

17,6% eller 15% beroende på vilket håll man räknar på

Av Tralle

4990

Av Tralle

kampanjen har ju inte startat än är fortfarande originalpris för dom som har lite för lite hjärnceller att förstå detta själva

Av Tralle

"Kampanjen har inte startat, men du kan redan nu bevaka produkterna som ingår och bli påmind när de går att beställa."

Av Tralle
Skrivet av Acco22:

eh, jadu. har ett par ganska bra hörlurar så jag hör inget av det, men utan så låter det som fan om man kör fläktarna på maxx. Men vill man ha det bästa innan det ens finns vattenkylning till korten så får man gilla läget. men om jag skrev. jag har inte ens tänkt på det

http://www.ekwaterblocks.com/shop/ek-fc680-gtx.html =p

Av Tralle

Shit jag ser mina morföräldrar precis såhär, det är knappt dom fattar gamla hederliga Windows.

Kan dom inte snälla göra ultimate och pro versionen utan metro gränssnittet så kommer jag iallafall bli kund hos Microsoft, jag vill så gärna ha windows 8 så flashigt och trevligt med nyheter men jag kan fan inte stå ut med metro gränssnittet.

Av Tralle
Skrivet av j.micke:

Tar tillbaka det där. Var tydligen bara 3st. Men det bör gå att utöka till 6st

http://www.youtube.com/watch?v=nVKGr_J1gF0&feature=iv&annotat... denna du leta efter?

Av Tralle
Skrivet av Acco22:

faktisk en riktigt nice skärm! det roligaste var ju nästan beskrivningen:

Monitor for Air Traffic Control and Geophysical Services
The DuraVision FDH3601 ideal for fields like air traffic control and geophysical services requiring large monitors that can display a high volume of information.

tror jag nöjer mig med mina 3x 3011 ett tag till

heh mjo jag vill ha 4k skärmar men det kommer förhoppningsvis inte ta så lång tid innan dom kommer ner till konsument nivå <.< förhoppningsvis.

Btw jag har suttit på 3x24 tummare ett år nu typ, och det är ju askönt men jag har funderat på om det inte är värt att köra större ändå. Hur finner du 30" upplevelsen? =P. Jag har även funderat på att köra 3 st projektorer typ liknande slippa bezels helt och hållet. http://www.youtube.com/watch?v=ug7MoGfLh-U&feature=related

Av Tralle

http://www.eizo.com/global/products/duravision/fdh3601/index....

^^

4000x2000 skärm 36 tum lite små dyr i dagsläget kanske, runt €30k

Av Tralle
Skrivet av zorco:

alltså den här frågan är ju lite svår, jag kör som min tag säger, 1x 6990 + 1x6970, alltså 3x 6970 GPU i Trifire och 3 skärmar i eyefinity... och jag kan INTE maxxa t.ex. BF3 osv och ligga på konstant 60fps (som många siktar på), så 1st 7970 i upplösningar på 6000x1200 tror jag inte alls på i spel om du inte ska kör på low/medium utan AA osv...... blir otroligt stora mängder data som ska behandlas i dessa upplösningar.

uhm jag har 2st 6870 i crossfire med 3st 24 tummare i eyefinity mitt system tuffar lätt på i high, det som är det jobbigaste är att det är för lite minne i mina kort för annars skulle det flyta på mycket bättre. 1 st 7970 lär klarat jättebra då det har 3gb i minne så du kommer vara sjukt nöjd med det.

Av Tralle
Skrivet av infinity08:

Sjukt att det finns så många bakåtsträvare, tillochmed i ett forum som detta. Detta skifte var mer eller mindre oundvikligt, skulle MS inte gjort detta nu hade de hamnat så långt efter Google och Apple att det skulle vara svårt att komma igen. Skulle inte alls förvåna mig om skrivbordet är mer eller mindre borta till W9, anledningen att de har kvar det nu är för bakåtkompatibilitet och för att folk ska kunna vänja sig långsamt.

Finns en del jag inte gillar med W8 och som kan bli bättre, men inget är perfekt i början. Blev dock lite upphetsad när de demade Windows-to-go och hopparning via NFC

Kul med alla som tror att de ska "stanna" på windows 7. Hur länge då? Det roliga är att det spelar ingen roll vad ni tycker om metro idag, alla kommer gå över förr eller senare, om inte annat för att support och bakåtkompatibilitet saknas. Alla vill kunna göra de nya sakerna, spela de nyaste spelen osv. För övrigt kommer alla nya datorer levereras med W8 när det är färdigt.

Och varför i hela jävla helvete skulle jag släppa min desktop, finns inte desktop till win 9 så stannar jag på windows 7 alternativt byter till nån linux dist.

Av Tralle

GGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG