Inlägg

Inlägg som immutable har skrivit i forumet
Av immutable
Skrivet av kundun:

Grundreglen är snarare tvärtom, är det inte markerat att man får parkera/stanna så får du i regel inte det. Stanna kan man dock göra på många ställen, men det är inte det folk gör, dom parkerar med varningsblinkers...

Skrivet av [SH]:

...
Fortfarande fel att sätta på varningsblinkers - de ska bara användas vid olycka och haveri samt att de kan användas vid bogsering.

Ni har helt rätt så klart, vet inte hur jag tänkte där

Av immutable
Skrivet av Hyllbert:

Folk som ställer sig nånstans och tror det är okej att göra det bara för att man sätter på varningsblinkers är en speciell typ av människor. Och med det menar jag givetvis inget bra.

Dessutom är det väl inte tillåtet?

Håller absolut med, men så länge det inte sitter skyltar med stoppförbud antar jag att det är tillåtet?

Av immutable
Skrivet av -=Sh/\rK=-:

Jag har ett brutalt bra hemnummer på kopparnätet. Men vill inte ligga o betala för det längre.

Kan man sälja nummret?

Nu blev jag nyfiken vad det är för nummer ju!

Av immutable

Är det meningen att man ska kunna göra testet flera gånger? Har aldrig tänkt på det förr men nu märkte jag att man kan starta om quizet hur många gånger man vill. Fick 9/10 på första försöket då jag svarade fel på DVI frågan.

Av immutable

Kör 32 GB i primärdatorn, mest för att det var billigt när jag köpte det. Skulle lätt klara mig på 16 GB känner jag, väldigt sällan jag har så många program / flikar i webbläsaren öppna samtidigt att det skulle bli ett problem.

Av immutable

Varning för att den kommer fastna på hjärnan, jag har gått o lallat på den hela dagen

Av immutable
Skrivet av Err0ld:

Nice! Kör nog också Ultimate, aldrig lirat så mycket som nu, en av varje klass till 100

Jag har inte hunnit med alla klasser ännu

Har sorc o babbe på 100, necro på 92 och en rogue på 50 än så länge

Av immutable

Då var det förbeställt Hade det varit före S4 hade jag nog inte köpt det, men spelet blev verkligen mycket bättre iom S4

Av immutable

STAR WARS Battlefront II

STAR WARS Battlefront II på GOG
5ZFC5A8AFA21D3AD**

** = 44 / 2

Dold text
Av immutable
Skrivet av killawife:

Into the furnace - Drama med Christian Bale, Willem Dafoe, Woody Harrelson, Forrest whittaker m.fl. Elände i en småstad och en kille som boxas i olagliga boxningsmatcher. Handlingen är rätt minimal egentligen men det är gjort väldigt väl. 8/10

Near dark - Vampyrfilm från 80-talet med skådisar från Aliens. Premissen här var väl ok men det är inte så välgjort tyvärr så det mesta blir rätt cheesy. Man tycker om man är en vampyr som levt i 200 år så kanske man har lite bättre koll och framförhållning men icke. 6/10

Insidious chapter 3 - Efter att ha kollat i 30 min så kom jag på att jag redan sett denna. Hur som så är det spöken som bråkar som vanligt. Lite halvdan. 6/10

Antar att du menar Out of the Furnace? Många stora namn, och verkar ha okej reviews på IMDB. Blir nog att kika på ikväll, tack för tipset!

Av immutable
Skrivet av kusk0r:

Då har man tillgång till lite andra funktioner än att bara köra Steam clienten. Det är som att göra din dator till en Steam Deck, typ använda bara kontrollern för att ta dig runt.

Eller kanske har man råd att bygga en PC som spelkonsol att ha under din TV.

Du kan kolla lite här https://www.youtube.com/watch?v=TUiDQjWMJB4

SteamOS bygger på Debian. Du kan gå ut till en vanlig desktop miljö. Men det verkar krävas lite pilande för att få den att funka. Sen verkar det gå att fixa nvidia drivers till den men då få man pila ännu lite till.

Ja det är klart, ska man använda den som spelkonsol är det ju bra! Tänkte inte så långt

Tack för svar!

Av immutable

Okej, Peaky Blinders är inte den senaste serie jag såg men förmodligen den bästa! Vill med det säga att det nu är bekräftat att det kommer komma en (avslutande?) film till serien!

https://www.moviezine.se/nyheter/peaky-blinders-filmen-blir-a...

Av immutable

Finns det någon speciell anledning att vilja köra SteamOS på en vanlig dator?

Känns som man kan bli lite begränsad om man skulle vilja köra några "vanliga" program på datorn, eller finns det någon vettig package manager, typ apt / pacman / yay osv i SteamOS? Erkänner att jag är dåligt påläst angående just SteamOS

Tycker de flesta spelen funkar bra genom Steam ändå, så ser inte riktigt vitsen med att köra ett speciellt OS för enbart Steam.

Av immutable

@Mjolle Jag skulle nog försöka dra igång din Synology igen, tror inte det hänt jättemycket på den fronten senaste 10 åren? Se till att uppdatera den till senaste versionen bara och så släng i ett par nya fräscha diskar av lämplig storlek.

Sen skulle jag ha den på 24/7 och köra något skript på datorn som automatiskt tar backup vissa tider på dygnet eller t.ex. varje uppstart.

Av immutable

@patjo

Om du inte gjort det redan så prova byta upplösning till vad som helst och sedan tillbaka till den vanliga upplösningen så kanske det fixar sig..

Jag har en Dell U2515H som uppför sig likadant ibland, och att switcha från 2560x1440 till 1920x1080 och tillbaka åtgärdar alltid problemet (än så länge)

Av immutable

Beklagar sorgen.

Vila i frid Anders, nu slipper du all smärta 💔

Av immutable

Har försökt spara skägget många gånger men misslyckas alltid lagom till sommaren när man ska äta sin första glass ute. Mesta tiden går ju åt till att torka bort glass från skägget

Till hösten kan man börja spara igen så man inte fryser om hakan på vintern

Av immutable

Valde annat operativsystem även om jag har en partition disk med Windows 11 som används ibland, men primärt kör jag EndeavourOS så det alternativet kändes mest rätt.

Av immutable
Skrivet av SanTeoX:

Jag gjorde tvärtom. Fööör mycket inställningar i KDE och är rätt fult out of the box. Krävs mycket tweakande för att det ska bli snyggt. Orkar inte med sånt längre. Med gnome är det bara installera några få extensions så det funkar som man vill, ser bra ut out of the box. 😊

Jag har inte använt KDE på flera år just pga att jag tycker det har varit för mycket tweaks. Men nu gav jag det en chans igen och måste säga att det gick oväntat lätt att snygga till det.

Det enda jag gjort i stort sett är att installera temat Otto från https://store.kde.org/p/1358262 och sedan tagit bort topp-panelen.

Jag håller med om att Gnome ser bättre ut out of the box, tyvärr är det många extensions som inte fungerar längre med nyaste Gnome.

Av immutable

Tröttnade lite på Gnome så bytte till Plasma 6 istället. Mycket nöjd

https://i.imgur.com/yHv6QpV.png