Inlägg

Inlägg som immutable har skrivit i forumet
Av immutable

Om allt man ska göra är att hantera filer så är ju mc helt klart ett bra alternativ, men mer än så förstår jag inte hur mc underlättar att jobba i terminalen.

Av immutable
Skrivet av Danieleet:

Jag kontaktade Halebop efter att ha fått det mailet och bad om att istället få byta till ett annat par och betala mellanskillnaden mellan vad de ansåg att Urbanista Phoenix var värda och vad de jag ville ha (airpods) kostade i deras butik. De skulle återkomma med svar inom två dagar. Tror jag kontaktade dom 3 gånger kommande 3 veckor då dom inte hört av sig trots det inom 2 dagar utlovade svaret, för att tillslut få ett nej på min förfrågan. Avbröt då bara köpet av mina oneplus buds.

Skrivet av Zargoz:

Har inte heller fått något. Ska avbryta mitt köp med.

Jag överväger också att avbryta köpet men samtidigt är det så lite pengar det handlar om så kanske bara väntar o ser om det kommer något. Kommer det inget så är det inte heller någon katastrof. Var mest nyfiken om det bara var jag som inte hört något.

Av immutable

Någon som hört något mer angående OnePlus Buds lurarna från Halebop?

Fick ett mail (som jag inte hittar nu) för några veckor sen, där man kunde välja att byta ut dem mot Urbanista Phoenix för samma pris. Men efter det har jag inte fått någon mer info.

Av immutable
Skrivet av Elfving88:

På iPhone söker jag varje app med text istället för att svepa och leta på skärmen. På Mac körde jag alfred förut. Finns det något liknande någon kör på windows? Inte fått till det lika smidigt som på mac.

Windowsknappen + sök?

Av immutable
Skrivet av Fenrisulvfan:

Kan du bygga själv så sparar du 2000Kr eller får cirka 2000Kr bättre delar:
https://komponentkoll.se/bild/qJgjj.png
Om du inte måste ha Skuggspel(shadowplay) så har nog AMD något motsvarande och du kan få in ett 7800XT för några hundringar billigare som du kan lägga på ett bättre PSU

Bra förslag men det sägs att 7000-serien inte fungerar bra i WoW #20427039

Av immutable
Skrivet av ipac:

Inte ett dugg mer förvirrade med den nya namnsättmingen.

Tvärtom så är den nya snäppet bättre då de faktiskt tycks utnyttja siffrorna för att bättre tydliggöra prestandaskillnaden inom en viss serie.

T ex. i9-14900 var helt värdelös här. Alla hade samma nummer (xx900, vilket är helt överflödigt eftersom det ger sig av "i9") trots olika specade klockor. Förhoppningsvis så kommer Ultra 9 finnas i fler nivåer än x85 (plus suffix).

Var lite otydlig, menade att jämföra den nya namnsättningen med den gamla. Blir säkert bra lite längre fram när man vant sig med det nya och de gamla inte behöver jämföras längre

Av immutable

EndeavourOS med Gnome 46

https://i.imgur.com/SkrWwAo.png

Av immutable

Skapligt förvirrande för kunder med deras nya namnsättning. Kommer inte vara så lätt att se vad som är bättre utan att googla ett varv först.

Av immutable

Tur man är så pass gammal att man inte hör coilwhine längre

Skämt åsido, jag lider med er som är drabbade. Har haft det förr och vet hur j*kla jobbigt det är.

Nåt som hjälpte mig var att köra med vsync aktiverat när det gäller gpu. Mitt moderkort hade även det coilwhine, det blev bättre när jag stängde av c-states i bios.

Av immutable

Minns hur man bytte datordelar ungefär lika ofta som man bytte kalsonger på den tiden. Utvecklingen gick så hiskeligt fort på gott och ont Roligt för själen men jobbigt för plånboken

Av immutable

Konstaterade just att AC:n i bilen slutat fungera. Det är fan bara utgifter hela tiden

Av immutable

Inget speciellt här, EndeavourOS - Gnome 46

https://i.imgur.com/z5gsEdn.png

Av immutable
Skrivet av Leiri:

Ja linux får kanske ett uppsving om runt 0.1%. Sålänge Linux är användarfientligt, för de som inte kan koda och inte vill hålla på och fippla hela tiden, och inte stödjer de mest använda produktivitetsapplikationerna eller onlinespel med kernelanticheat, något som blir vanligare och vanligare, så kommer inte någon större mängd flytta sig dit, samt att det finns 100 distros gör allt bara svårare eller mer komplicerat, vad ska man välja? Vilken uppdateras? Vilken är stabil? Vilken är minst krånglig och lättanvänd? Om man räknar bort steamdeck så är nog Linux användarbasen extremt liten.

Nu blir det lite OT här men jag håller med dig i det mesta och jag vet att det är önsketänkande att linux ska få någon större procent av windows användare.

Jag håller dock inte med om att det är "användarfientligt" och man behöver heller inte kunna koda och fippla hela tiden om man inte vill. Det mesta nu för tiden görs ju i en webbläsare så en helt vanlig standardinstallation av valfri distro bör kunna fungera för de flesta.

Tror inte antalet distros spelar så stor roll när många inte ens vet om att linux existerar som ett alternativ till Win/Mac tyvärr.

Och som du säger vissa program finns / fungerar inte i linux och är största anledningen till att jag fortfarande dualbootar med windows 11 då jag har några polare som jag vill kunna lira lite Destiny 2 med emellanåt.

Av immutable

Jag hoppas att linux får ett litet uppsving när 10:an slutar supportas och folk inte vill köpa nya datorer för att kunna installera win 11 / 12.

Av immutable
Av immutable
Skrivet av bifrost11:

Lyfter gammal tråd. Hur stor skillnad i fps behövs för att få en märkbart bättre upplevelse.
70 - 80
80 - 90
90 - 100
eller behövs det större steg
70 - 90
80- 110
150 - 180
När man läser tester är ju ett kort som levererar 10% högre fps mycket bättre.

Intressant fråga! Jag märker absolut skillnad på 60 - 144 fps. Tror inte jag skulle märka skillnad på 120 - 144 fps dock

Av immutable
Skrivet av Lorault:

https://www.inet.se/produkt/2223861/sandberg-usb-3-2-dock-for...

Testa använda en sån. Men nackdelen att den kommer enbart med USB-C port. Kolla om du kan hitta en adapter som ansluts med vanligt USB-port (om du inte har anslutning för usb-c givetvis).

Du kommer få samma problem även om du ansluter med USB, filrättigheterna följer med iaf. @pv2b har den lättaste (+gratis) lösningen ovan.

Av immutable
Skrivet av dlq84:

Och hur ser du till att ditt lan har 100%-igt skydd? Din hemlighet kan vara värd trillioner.

Skrivet av Baxtex:

Och om ditt wifi pass är hundens namn, ditt personnr eller dylikt så är man inne rätt fort. Eller använder kass säkerhet, t ex WPA2 kommer ganska problematiskt snart.

Min AP har WPA3 men jag kan inte tvinga på det då massa prylar, t ex elbilsladdare ej stödjer det...

Alltså... Jag vet inte riktigt hur jag ska besvara detta.

Det känns väl ändå som ett icke-problem för majoriteten av befolkningen att någon skulle försöka "hacka" sig in på ens nätverk för att komma åt dina smarta enheter?

Det värsta som kan hända är väl typ att nån polare försöker göra sig lustig och spela dig ett spratt på något sätt, att någon skulle hacka sig in på random människors nätverk ser jag som skapligt långsökt.

Är man orolig för det så kan man ju sätta sina långa supersäkra lösenord på alla enheter själv. Att dom gör dom krångliga redan från fabrik ser jag bara som att det blir jobbigare för gemene man att installera smarta enheter från början.

Av immutable

Så länge man inte låter vem som helst komma in på sitt LAN ser jag inget större problem med enkla lösenord på typ brödrosten osv

Av immutable
Skrivet av Chromatic:

Dom kanske är bittra av att bli av med en kund, men när man får pröjsa 599 för en 100/100 lina och inte erbjuder några bindnings-avtal så är det tyvärr dags att lämna...

Jag har samma problem men kan inte lämna då min hyresvärd har nån deal med dom så bara Telia erbjuder fiber på min adress Kör 500Mbit för 699/mån medans polaren som bor en bit ifrån har 1Gbit med Bahnhof för typ 500/mån...