Inlägg

Inlägg som amo13 har skrivit i forumet
Av amo13
Skrivet av rullekorn82:

Det beror snarare på att det tar längre tid att ladda in DX11 än att Nvidia har bättre drivrutiner. Men du är ju så trångsint och blind som inte kan dra den slutsatsen. Har du sett ATI i DX10 med samma problem? Det är väl en rättvis jämförelse då Nvidia inte mäktat med DX11 förrän nu. Som oftast kommer det bara skit ur din mun utan eftertanke. Andra tråden gällande Bad Company 2 som du försöker starta ett flamewar. Starkt jobbat! Det märks att du har Nvidia i hjärtat då du kallar ATI-användare för "Ni"

ää det han menar med "ni" är "ers höghet"

Av amo13
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skillz
Kan ha med cluster storleken att göra, prova att formatera med olika storlekar på det. Finns ju lite att välja mellan. 4096 bytes upp till 32k eller vad det är.
Ju fler större filer du ska ha på USB-minnet ju större klusterstorlek ska du ha för att göra det snabbare, ju mindre filer du ska ha ju lägre kluisterstorlek ska du ha.

ok jag har testat en del kanske är just en som är den rätta då vet inte men jag kan testa alla tack.

Av amo13
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skillz
Jo jag förstår vad du menar, men om du modiferar så det funkar efter dina behov så får du även stå ut med att förlora prestandan på usb-minnet, eftersom usb-minnet är gjort för FAT32! Men NTFS är att föredra

ja men jag fattar inte varför den även blir segare i FAT32 om jag formaterar den till FAT32 och inte U3.

Av amo13
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skillz
Du kommer inte få det att funka med FAT32 hur du än gör dock. Då FAT32 inte kan ta stora filer hur du än gör. NTFS är det som gäller i så fall. Och det är väl inte så viktigt med 4MB/s förlorade, du har ju fortfarnde rätt bra överföringshastighet tycker jag. Jämfört med mina usb-minnen på 5-10MB/s hehe.

Är hastigheten verkligen så viktig att du måste tjäna många många sekunder på det ibland?

Jo det är sant att det är ett snabbt USB minne ändå men har man köpt en sak för att den ska ha en viss hastighet så ska den ha det. Det är samma sak som mina ram minnen som ligger på 800 mhz cl 4. om inte det skulle funka och jag var tvungen att ha dom på cl5 eller 6 ja det är inte så stor skillnad dom är ändå snabba men jag köpte minnen som ska klara cl 4. Så tänker jag på saken och det är irriterande

Av amo13
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hardware guy
Skapa arkiv, och där du väljer filnamn och komprimeringsgrad finns en dropdown-lista 'split to volumes, bytes'. Välj i listan eller skriv in valfritt värde.

ok tack men allt detta känns så omständigt, skulle vara betydligt lättare om det bara kunde funka som jag vill

Av amo13
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Litenskit
WinRAR?

www.rarlabs.com

Jo jag brukar använda winrar och jag tänkte att man kan dela upp filer i typ r.00 r.01 osv men hur med winrar.

Av amo13
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hardware guy
FAT32 kan inte hantera större filer, men du kan använda valfritt packningaprogram till att dela upp filen i hanterbara delar.

Ok tack för svar har du någe namn på någon utav dessa program?

Av amo13

U3 gör mitt usb minne snabbare?

Hejsan kära Sweclockers användare. Jag har ett lite konstigt problem med mitt USB minne Sandisk Cruzer Contour 8 gig.
Jag är inte säker på om det är ett problem men så här ligger det till i alla fall.
När jag köpte mitt USB minne så gjorde jag det med stor anledning till att kunna överföra stora filer tex filmer över 4 gig, jag visste att Contour är ett väldigt snabbt minne 18 mb/s write och 25 mb/s read speed. Jag testade genast minnets hastighet och jag såg då jag överförde Far cry 2 på 3.6 gig att hastigheten låg på 18 i write vilket det skulle. Sedan försökte jag lägga över en fil som var större än 4 gig och det gick inte pga att minnet är formaterad i FAT32 som jag läste mig fram till var anledningen. Så jag avinstallerade först U3 och sedan formaterade jag mitt minne till FAT32 igen för att testa att allt fungerade lika bra utan U3, och det var då jag märkte att mitt minne bara kom upp till 14 mb/s. Jag installerade U3 igen och hastigheten låg igen på 18 mb/s? Sedan testade jag att formatera minnet till NTFS och där samma sak max 14 mb/s. Jag kom fram till att det ända sättet att få minnet i 18 mb/s är att låta U3 formatera minnet åt mig vilket den gör till FAT32. När jag avinstallerar U3 så formaterar U3 minnet åt mig också men då blir hastigheten 14 mb/s igen. Så den ända gången hastigheten ligger på 18 mb/s är när minnet formateras under U3 installationen.

Så efter allt skrivande här kommer frågan
Finns det något sätt att få U3 att formatera till NTFS åt mig då det är det ända sättet att kunna få minnet att ta emot större filer än 4 gig och få hastigheten på 18 mb/s? Om annars finns det något sätt att kunna överföra filer över 4 gig på formatet FAT32?

tack i förväg.

Av amo13

svar

ok min GPU klock är nu: 740
Shader: 1836
shaders har höjts automatiskt när jag höjde gpun.
minne: 972.

om jag höjer gpun ett snäpp mer så får jag artifacts med ati tool.
höjer jag minnena så crashar spel.

har inte testat att höja shaders trodde man skulle låta rivatuner ställa in dom tillsammans med gpun. vad är igentligen giltiga värden för shaders tillsammans med hpun? eller finns det inga sånna spelar det ingen roll vilket värde jag ställer in dom på?

Av amo13

svar

ok men är det viktigt att alltid synka shader klock med gpu klock? vilket man kan väja i rivatuner. Man kan ju antingen klocka shaders för sig och gpun för sig eller att shaders klockas tillsammans med gpun.

Jag har dessutom 730 watts psu.

Av amo13

svar

ok jag använder rivatuner och och har höjt minimi fläkthastighet till 45% vilket gör att kortet kör i 48C idle och runt 72C i load. Drivrutinerna har jag installerat om och jag väntar på att de nya ska släppas, fattar inte va nvida gör just nu eftersom deras senaste drivrutiner 169.25 som släpptes den 20 december.
Jag har testat i Crysis, Unreal tournament 3 och assassins creed alla visar samma resultat varav unreal dör fortast.

PS jag har Asus P5K moderkortet funkar bra till att klocka cpu och minnen men tydligen inte grafikkort vad jag märkt. Kanske kan vara det?

Av amo13

8800 gts 512 clocknings problem?

Hejsan skulle vilja ha lite information av andra som klockat sitt 8800 gts 512. Jag har problem med att klocka minnena på graffet, den har orginal 650/972, och om jag äns försöker klocka minnena 5 mhz så får jag efter ca 10 mins spelande röda/gröna/blåa mönster på skärmen som sedan stänger av datorn. Coren kan jag därimot klocka till 740mhz innan jag får artifacts vilket jag tycker känns lågt också. Någon som kan hjälpa mig lite här tack?

Av amo13

Hur ändrar man storleken på specifika ikoner på skrivbordet (Vista)

Hejsan vet ej om detta är rätt tråd, antar att det inte är det. Men det är så att jag var på webhallen igår och så kollade jag på en av deras datorer och upptäkte att IE och mozilla ikonerna var väldigt stora och de andra ikonerna var normal stora, så min fråga är vet någon hur man ändrar storlek på bara en ikon eller två. Om jag håller in Ctrl och skrollar med skrollhjulet så ändras ju storleken på alla ikoner. Någon som har en aning ?

Alltså ikonerna på skrivbordet!

Av amo13

FPS

CPU: Intel Core 2 Duo 6600 @ 3.4 Ghz
GPU: 8800 ultra @ 670/2220
Minne: 2GB PC6400 @ 945Mhz Cl4
OS: Windows Vista 32-bit
Drivrutin: 169.09 ForceWare beta

CPU-testet:
Ger mig inget resultat på slutet säjer att filen den ska spara i inte finns eller någe men det gör den. Men om jag kollar själv så är fpsen ca 40 i average.

GPU-testet:
Play Time: 47.71, Average FPS: 45.56
Min FPS: 24.55 at frame 153, Max FPS: 50.9 at frame 1002
Average Tri/Sec: 46571948, Tri/Frame: 1022194
Recorded/Played Tris ratio: 0.90

Sen kom jag på en rolig sak. Om man klickar på konsole knappen precis i början utav GPU testet och låter konsolen vara framme i ca 5 sec och sen klicka bort den. Då kommer din gubbe att dö och falla ner på marken. Du kan även göra detta någonstans i slutet av testet då gubben kommer att falla och ha sönder en massa saker, låter rätt kul faktiskt när sakerna slås sönder
fast ibland på vissa drivrutiner måste man skriva in i konsolen först:
g_godMode = 0

Av amo13

hjälp

Snälla kan någon hjälpa mig. Jag har testat att köra både GPU och CPU testerna i mappen som ni sa, men i slutet av testen jämt så stannar det upp bara och efter ett Ctrl+Alt+Del så ser jag att det står att crysis har stopats. Sedan så försöker jag gå in i den mappen som någon sa där log filerna sparas. Men dom är i någe konstit .tmd format eller någe så dom kan jag inte öppna. Hur ska jag göra tack.

Av amo13
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Superb
Ok, bra att höra.

Men i alla fall tack så mycket för hjälpen, så får vi se hur länge allt vill funka nu

Av amo13
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Superb
Den har jag inte så mycket erfarenhet utav tyvärr, men att ändra kanal för det trådlösa nätverket måste gå. Leta lite mer och när du hittar den inställningen så ändrar du till 1, 11 eller 6.

Jo ändra kanal vet jag hur man gör, jag har testat att ändra till lite olika just nu kör jag på knal 11.

Men efter att ha ändrar från att routern ska använda både WPA och WPA 2 till ändast WPA2 så verkar det funka. Testade med bara WPA men det funkade inte alls så det blev WPA 2.

Av amo13
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Superb
Vad har du för router? Dem inställningarna jag skrev in här gäller för DIR-655.

Ok jag har en DGL-4300 gaming router.

Av amo13
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Superb
Jag tror inte att det har med drivrutinerna att göra eftersom du har 1.3, dem fungerar iallafall bra för mig och Smurphen. Du ska dock uppdatera routerns firmware till senaste versionen om du inte redan har det.

QOS Engine kanske bara finns på DIR-655, isåfall är det bara att hoppa över den punkten.

Är ni säkra på att drivrutinerna funkar helt, för jag märker det bara om jag värkligen sitter vid datorn och spelar eller så eftersom att alla program som blir utloggade loggar in sig själva efter några sekunder igen. Sedan så kan jag inte hitta vissa av dina inställningar som jag ska ändra på i routern.

kan inte hitta dessa:

1. Gå in i din routers webbgränssnitt (192.168.0.1) och sen till Advanced -> QOS engine och sen avaktiverar du det.

3. Gå sen in på Setup -> Wireless Settings -> Manual Wireless Network Setup och ändra inställningarna så att det ser ut såhär:

Wireless Channel: ENDAST 1, 6 eller 11
Transmission Rate: Best(automatic)
Channel Width: Auto 20/40 Mhz

Av amo13
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Superb
Här är några saker du kan testa med:

1. Gå in i din routers webbgränssnitt (192.168.0.1) och sen till Advanced -> QOS engine och sen avaktiverar du det.

2. Gå sen in på Advanced -> Advanced Wireless och ändra inställningarna så att det ser ut så här:

Beacon Period: 80
RTS Threshold: 2100
Fragmentation Threshold: 2000
DTIM Interval: 3

WMM Enable: Aktiverad
Short GI: Aktiverad

3. Gå sen in på Setup -> Wireless Settings -> Manual Wireless Network Setup och ändra inställningarna så att det ser ut såhär:

Wireless Channel: ENDAST 1, 6 eller 11
Transmission Rate: Best(automatic)
Channel Width: Auto 20/40 Mhz

4. Om du använder 802.11n så ska du inte använda dig utav WEP. Använd iställe t WPA2 eller WPA (WPA rekommenderas).

5. Ställ också din router lodrätt för att få bättre luftflöde och förhindra överhettning.

tack så jätte mycket för allt det där ska testa det och se vad som händer. Men vart finns den där QOS engine inställningen kan inte hitta den.