Inlägg

Inlägg som Miracle har skrivit i forumet
Av Miracle
Skrivet av RöjarRalf:

har aldrig sett det förr. vart köper man det? har ju också det problemet att den stänger av sig och det är väll det enda jag klagar på hos NUCen. Är de lätta att ta av om man t.ex ska köpa nätverkskort?

Skrivet av Ghostrid:

Köpte mina på CDON.com (79:- för 8st), verkar som de är tillfälligt slut just nu.
http://cdon.se/hemelektronik/zalman_rhs1_vga_ram_heatsink-113...

Självhäftande så de lossnar om man tar i lagom mycket.

Vilken SSD kör ni. Själv har jag Intel 525 120gb.

Kanske kan vara värt att köpa några flänsar. Ändrade fläkten från automatic till 70% i torsdags ska kolla nu om det är så att den har dött nu. Den som vi har haft mest problem med sitter under ett konferensbord och kanske inte de bästa kylningsmöjligheterna.

Av Miracle

Någon mer här som har problem med att NUCen tappar kontakt med ssdn efter varit igång ett tag?

Har två st som efter har varit igång ett tag hänger sig helt och sen kan man inte boota förrens man har klippt strömmen helt och startat om den. Pratade precis med Intels support och jag var tydligen inte den enda med detta problem. Ska tydligen vara pga att den blir för varm.

Av Miracle

Wow vad många tips som är överdrivet krångliga eller helt felaktiga. Om du har tillgång till admin kontot är det bara att du går in på systeminställningar och delning sen klickar ut remote management. Om du inte har admin lösenordet ska du kunna resetta detta om du har tillgång till en os x skiva sä sätter du in den. bootarfrån cd genom att hålla in C vid uppstart NOTERA: att du inte ska installera! Du kommer få upp en meny högst upp sen går du till verktyg och återställ lösenordet. Om inte du orkar göra detta så kan du testa som någon sa med mjukvarubrand vägg. du ska blocka portarna 3283 och 5900.

Av Miracle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rowb
Det är precis som Flink87 sa, jag kan använda min i 6h 10min mätte jag igår Då slö surfade jag lite satt och skrev lyssnade på musik.

Off topic: Om jag får låna tråden lite, vet någon en bra väska till MBP 13.3 inch ? Bör nämna att väskan skall också ha plats för diverse böcker och block

Jag hittade en Ben Sherman väska somär gjord för 15 tummare men fungerar perfekt till min macbook 13. Annnars har Crumpler och Slappa bra väskor.

Av Miracle

Boot Camp drivrutinerna finns att hitta på apples hemsida också, om man inte har sin cd till hands.

Av Miracle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nilsie
Nej jag har ingen större erfarenhet av mac. Men vad folk inte inser är att man kan köpa en pc billigare och köra os x på den och få nästan precis samma sak minus äpplet för mindre pengar (ibland).

Nej, det finns Hackintosh som kan fungera sådär men det brukar alltid bli små strul med något ljuddrivrutiner inte få grafiken att fungera klockrent osv. Du kan tex inte heller ha en pc och köra OS X Virtuellt då apple inte släppt osx för att användas på något annat än mac.

Ur min egen synpunkt har jag en mac laptop så jag är sjukt nöjd med. Och det är många anledningar: osx, designen, batteritiden, men mest av allt är att utav alla jävla pc laptops du kan köpa så finns det inget som slår apples touchpad. Det existerar inte på pc marknaden där det oftast är bara priset som ska pressas och de flesta har någon slags flaskhals. Jag använder min laptop varje dag utan något behöv av mus vilket jag inte tror många pc laptop användare skulle kunna säga det är dem små kvalitets synpunkterna vilket i det stora hela gör att vissa apple produkter är prisvärda om man ser till alternativen. Dock är det väldigt svårt att se detta om man inte använt mac datorer.

Av Miracle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nilsie
En svensson märker inte skillnad mellan en 1,6ghz och en 2,3ghz processor. De märker skillnad mellan ett äpple och inte äpple. Tyvärr.

Jag antar att du inte har någon större erfarenhet av mac. Som med alla Apple produkter är det helheten du betalar för. Att få köra OS X istället för windows att få en snyggt design på det och sen nu med senaste släppet av produkter så är dem också prisvärda om man jämför med PC. Dock håller jag med om att Mac Pro inte är speciellt prisvärd atm. Hoppas dem ändrar lite på det i Januari då det antagligen kommer en uppdatering på den modellen.

Sen att det finns många som bara köper det för äpplet är en annan sak. Dem är ofta värda pengarna om man vet hur man ska använda dem och köper en modell som passar sitt användnings område.

Av Miracle

VmWare Fusion 3

Någon som har testat betan, är det stor skillnad från 2an?

Mest intresserad av grafiken och om det är några ändringar i unity läget. Som det är nu så om du har unity har liten överlapp och använder exposé så blir inte det programmet som ligger underst visat korrekt.

Av Miracle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AkUs
Inte de nya Imacarna, nästan billigt.

+1
Kollat igenom speccsen och hur jag än vrider och vänder på det så får jag det till sjukt prisvärda imo. Funderar skarpt på att köpa nya 27 tummarn. Tveksamt om man kan komponera en pc som är jämvärdig och billigare.

Av Miracle

Köp inte av dataprince. Kan inte rekomendera något annat men dataprince är urusla i min mening. köpte en dator där för några år sedan hdd krasha och skärmen behövde bytas 2ggr.

Av Miracle

Har testat att kolla på vad tempen är när den dör? hade samma problem datorn hade varit fel fri i två år när den började du var att min kylfläns hade dammat ihopp och mobot stängde av när tempen blev för hög.

Av Miracle

"When using this fan on your case we recommend that you use it to exhaust air and not intake air to avoid damage to your components."

När fläktarna blir så kraftiga att dem kan skada datorn då är det nog dags att leta efter andra lösningar eller bara nöja sig utan ha det värsta nått som många här inte riktigt förstår

Av Miracle

Går det att ha 2 ljudkort och ha en mic inkopplad i ena och att använda det andra till att spela uppljudet?

Av Miracle

Japp när problemen startade bytte jag flänsen mot en socket A fläns.

Av Miracle

Radeon 8500 klockningsprogram

Tja, mitt Radeon 8500 har efter en del klockning blivit mycket ostabilt och fungerar inte normalt och Rage3d som jag använder för att underklocka med för att få det stabilt kommer bara ner till 245mhz. Någon som vet något program som man kan sänka ner det ännu mer med? (har inte ekonomi för att köpa ett nytt)