Inlägg

Inlägg som Björn P har skrivit i forumet
Av Björn P
Skrivet av dagas:

Det sägs att Japan är ett land som levt i år 2000 i 40 år. Det började att vara framtiden och nu är det dåtiden.

Dom har fortfarande folk som viftar med flaggor för tåg och mycket inom kollektivtrafiken och tåg som kan automatiseras görs manuellt. Innefektivt? Kanske, å andra sidan har dom den punktligaste järnvägen i världen.

Jobbar själv med digitalisering och det har sina nackdelar när något system i en lång kedja av system som snackar med varandra, dessutom på olika språk som översätts av bryggor programmerade av något obsykrt litet företag som sedan länge försvunnit och den där killen som hade koll på hur man löste problemet har bytt jobb för arbetsgivaren vägrade matcha lönen som personen fick av ett annat företag och vipps så står man utan support på vitala system. Sen tröttnat man själv och drar också. Och samma oförstående chef blir befodrad till ny högre position.

Man ska inte underskatta betydelsen av en flaggviftande Japan...

Av Björn P

Alla planeter är döda, finns inget att explorera, går inte ens att styra skeppen på planetet och storyn är tråkig och löjlig. Spelade igenom karriären och vanguard. Vanguard kändes som en bättre main story än tramset med artifakter.

Köpte spelet för 800 spänn och kommer nog aldrig spela det igen... Skulle köpt det på game pass med facit i hand!

Av Björn P
Skrivet av LeVvE:

Brukar va att de gråter och klagar sen ändrar de reglerna iaf och ofta ändras det även utanför EU, EU är för stor marknad att skippa.

Blir det så att Twitter lämnar EU så känns det som att man inte bryr sig iaf, går inte miste om något.

Marknad?
Elon kan inte bry sig mindre om vad som händer med X. Det är ett ploj-projekt och mest så att han kan säga och tycka vad han vill på sin X. Att det skulle vara en investering och att alla beslut skulle vara för X's bästa tror jag inte på. Han gör vad han vill och att han bytte namn från twitter till X säger en hel del.

Av Björn P

Förstår inte riktigt varför Webhallen envisas med att ha fysiska butiker? Det lär väll enbart vara en minuspost jämfört med att ha ett streamlinat lager och endast köra via nätet?

Av Björn P

Har ett gammalt Fulltower Coolermaster HAF 932 gjort i stål som väger 13kg, tomt. Med en ful-kopplad 560 radiator med vatten på både gpu och cpu så väger den säker runt 20kg. Bra brev vikt. Ser ut som skit och slangar som hänger lite här och där. Men vem bryr sig, den funkar fint och kommer aldrig byta case.

Av Björn P

Finns det något med FE som skulle va bättre än partnerkort? Att de är tillverkade av nvidia? Högre oc potential eller bättre på något annat sätt?

Av Björn P

Jag ställer mig fortfarande oerhört skeptiskt till hur pass miljövänlig en ny elbil är om man räknar på hela livscykeln med brytning av jordartsmetaller till batteri, transport, tillverkning och framförallt livslängd.

I nästan alla andra fall så ska vi ju återbruka, men för ny teknik så ska det alltid var nytt. Minns ni lågenergilamporna (som tog 30 sekunder på sig att tända) vi alla skulle byta till? Hur många år sen var det? Typ 4-5år sen? Sen kom första generationens LED som höll i ungefär 6 månader och därefter gick sönder...

Är inte emot ny teknik och är själv en stor konsument utav den och precis lika stor miljöbov som alla andra. Men får inte siffrorna att gå ihop om man jämför en 10 år gammal fosil-bil med katalysator, egr osv med en ny 2,2 ton tung sprillans ny elbil om man tittar på miljöaspekten.

Av Björn P

Har adblocker på alla mina enheter och kör med vanced och revanced youtube på mobil/surfplatta. Inte sett ett reklamklipp på youtube på måååånga år. Inte heller några sponsorsegment. De få gånger jag behövt är hos kompisar eller på jobbet. Skulle aldrig klara av utan adblock generellt på internet, det är ju horribelt utan.

På swec och några andra utvalda sidor whitelistar jag dock. Reklamen är inte störande utan relevant.

Av Björn P

Klart att cpuerna håller sig inom temp-specen då dom trottlar ner sig själva och är mer eller mindre omöjliga att komma förbi med normal användning. Merparten av de flesta konsumenter skulle nog inte förstå (eller märka) detta. Helt plötsligt får man lite lägre fps och inte alla som kopplar det till värmen.

Givetvis inte acceptabelt och jag skulle reklamera direkt. Gör om och gör rätt!

Av Björn P

Hoppas de får till de mörka undertonerna i kombination med humorn utan att det blir pajigt. Svårt att utföra men kan bli bra..
Man kan ju även hoppas på att den inte blir för "woke" men det är väll att hoppas på för mycket...

Av Björn P

Spelat igenom spelet och tja.. det var ju inte direkt svårt även på högsta svårighetsgraden. Jag one-shottade i princip alla fiender och sprang omkring som en galning med mina Mantis. Levelade i princip bara sånt som boostade mantis och det kändes en aningen obalanserat med alla boosts som man fick efter en kill med mantis. Kutade och double-jumpade omkring som en gräshoppa och slajsade folk som en samuraj. Kul men man tappade lite immersion kan man säga haha, kändes mer som ett Doom-spel.

Omgivningarna var riktigt snygga men de kändes sjukt underutnyttjade! Enorma skyskrapor som var helt tomma och man fick bara se dem underifrån. Ganska döda miljöer. De borde dra lärdom av GTA där miljöerna känns enormt levande och mycket man kan upptäcka med att utforska. Förhoppningsvis kommer några DLC att råda bot på detta.

Och slutet

Var väll ganska lamt. Plockade ut chippet sen hände liksom inget mer. Och skit trist att fortsättningen bara var att man fick ladda det senaste sparade save:et innan man påbörjade final-mission. Jag plockade ju ur chippet för att bli frisk då borde jag ju bara kunna åkt tillbaka till jorden och fortsatt som vanligt?

Dold text

Hoppas de slänger in VR-support i framtiden. Det hade varit riiiiktigt ballt. Men krävs ett antal år av optimering skulle jag tro...

Av Björn P

Ser inte behovet utav VPN såvida man inte ska göra skumrask-affärer? De som hävdar att de vill ha anonymitet på internet mot fejjan google osv... Jo visst det vill jag med. Och samma personer använder även @gmail.com...

Har levt på som vanligt utan vpn med ett antal TB uppladdat på några privata trackers... lever jag farligt?

Av Björn P

Någon som vet om cheesandet med att sälja samma tavla om och om igen har fixats? Ganska soft sätt att tjäna pengar på😆

Av Björn P

Om jag ENBART behöver betala för spelet och sedan har jag allt som BÖR ingå såsom uppdateringar, alla "unlockables" alla kartor/skins/banor whatever utan microtransactions OCH en medföljande multiplayer för en engångskostnad så kan jag absolut betala mer. Men i dagsläget så är ju spelets kostnad bara en startavgift för att sedan behöva betala mer och mer för att få ut det som redan borde ingå i spelet.... Nej tack.

Av Björn P

Som stor simulator-fan och framförallt fly-sim-fan kommer jag spendera mååånga timmar i detta spel vill jag lova! Har ett antal flygtimmar bakom mig i FSX

Hoppas på att de inkorporerar lite "missions" likt i FSX där man har några uppdrag att slutföra. Behöver inte vara något avancerat men det är ett bra sätt att utmana sig i olika väderförhållanden och med olika flygmaskiner.

Hoppas även på att det kommer VR-stöd så småningom, sitter på ett Index jag gärna skulle vilja använda i t.ex en Extra 330 medans man kör Red Bull Air Race!

Av Björn P

Ni som aldrig har testat VR eller bara tidigare generationer och klagar förstår inte vad ni går miste om.

Ser fram emot att spela spelet på mitt index inom kort!

Av Björn P

Kommer GTA VI tillsammans blir det eventuellt ett köp om priset är rätt. Synd bara att man måste uppdatera tvn för att kunna utnyttja fps och upplösningen maximalt 🤐

Skickades från m.sweclockers.com

Av Björn P

Ska bli kul att prova allt maxat i 4k med min burk. Intressant att jämföra stock 2080 ti med min klockade. Får hoppas det är märkbart vackrare än på xboxet också!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Björn P

En överklockat 9900k :S Man kan väl iof hoppas att KS går att få högre än en vanlig k...

Av Björn P
Skrivet av davvarn:

Så. Fick nyligen hem min Argo AC Holly 10.000 BTU som jag beställde i söndags kväll. (var en av de 50 sista som beställde, innan den blev slutsåld.)
Tips mottages vad man kan använda för någon typ skiva att såga/borra i för att montera slangen i vädringsluckan.
Är väl 15-16 cm mellan gluggen.
Gärna något som är lätt att arbeta med i min lägenhet.
Och gärna färdigmålad vit typ så man slipper se de fula gallren. (räcker med den beigea slangen XD)
Har 3D skrivare så eventuellt att man kompletterar med något enkelt där också för att underlätta montering.

Mvh

Är du nöjd med din argo ac? Jag vet inte om jag gör fel men tycker min är helkass. Luften som kommer ur är knappt "sval" och knappast kall som en ac i bilen. Jag leder ut värmen i ett annat rum just nu så det kanske inte är effektivt? Men den borde väll ändå blåsa riktigt kallt för det? Blåser din riktigt kallt som i en bil?
Dessutom låter den ju som bara den

Skickades från m.sweclockers.com