Inlägg

Inlägg som Björn P har skrivit i forumet
Av Björn P
Skrivet av DunderHoken:

Jag kollar live !

Men tänker inte nämna hur här på swec. Någonting att göra med VPN och lite mer

I call bullshit! Annars PM:a Slank in på en closed stream förra gången till för cnn:s journalister. Den var öppen för alla men sedan togs länken bort. Shit was so cash.

Av Björn P

Gött att man köpte 4gb minnes graffe! Har som mest kommit upp i 2.6gb i ARMA 3 med allt på max uppe på ett berg med längsta view distance @ 1080p.

Fast vad jag har läst på bland annat detta forum så klarar bara 680/770 av att hantera 3gb minne? Detta på grund av den tighta minnesbussen(256bit). Men avhjälpts inte detta av de 1Ghz snabbare minnesmodulerna i 770? Och i synnerhet mina 1.6Ghz snabbare än 680?
Har 243.6GB/s bandbredd på mitt grafikkort.

Av Björn P
Skrivet av rektor:

Bra att Samsung pushar framåt med USB 3 och 3 GB RAM!
Lite konstigt att dom använder Qualcomm Snapdragon istället för att använda sitt egna Exynos system-on-a-chip istället.

Undrar hur länge det dröjer tills vi får ARMv8 64-bit smartphones med 4 GB RAM eller mer. Sen 128 GB lagringsutrymme och möjlighet att plugga in skärm/tangentbord/mus och boota Ubuntu, Chrome OS eller nåt.

Troligtvis inte alls långt kvar. Denna telefon har ju prestanda som datorer hade för inte alls många år sedan! Och på många områden snabbare!

Av Björn P

Bra av Samsung. Men det är ju knappast tal om någon goodwill från deras sidan utan det hela är ju en rent ekonomisk fråga.

Kommer det avgift på ram-minnen också? Tankar man en låt olagligt befinner den ju sig där, om endast en kort stund?
Löjlig lag för övrigt.

Av Björn P
Skrivet av Basketigge:

Komplett kör sin 6h Super-Rea idag.

Start 16.00 och avslutas 22.00. Ny kategori varje timme.

Länk: http://www.komplett.se/k/kcf.aspx?id=8516

Under timmen 17-18
Exempelvis en Lenco Sportcam-100 499 :- (-50%)
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=774193

Det är alltså kl 18 man ska F5a för. Jag som precis har köpt datordelar från cdon. Visserligen inte skickat allt så man kanske hinner annullera vissa delar om de finns billigare hos komplett?

Av Björn P

RETIREMENT, RETIREMENT, RETIREMENT, RETIREMENT.

Får hoppas på en ny och vettig VD med lite mer fokus på vad kunderna vill ha. Är inget fan av "vi vet bättre än kunderna".

Av Björn P

Hah tycker de ser ganska coola ut i gul uppsättning!

http://www.tfw2005.com/transformers-news/attach/4/1/7/2/7/Transf...

Av Björn P

Jag ställer mig tveksam!
Har du inget du kan återanvända från tidigare burk? T.ex chassi, agg, och fläktar? Jag menar, du lägger ju ut 700kr på lite 120mm fläktar? Dessutom får du ju med 3 fläktar till chassit du valde som räcker gott och väl.
En bra idé (enligt mig nödvändig) är en fläktkontroller. Ljudnivån på fläktar är oftast exponentiell, dvs att de sista hundra rpm:n ger mycket högre ljudnivå än om man sänker ner hastigheten lite.

Ramminnena som en tidigare medlem nämnd är också lite onödiga. Du får ju 16gb @ 1600mhz för tusenlappen. Kolla in detta test runt 1:40 så ser du speltest vilket är ganska relevant.

Grafikkortet hade jag köpt referensmodellen om jag vore du. 500kr billigare och du kan klocka upp den mer än den fabriksklockade du valde. Referenskylaren är tillräcklig vid lite högre fanrpm.

Och sist men inte minst. The moder of all moderkort. Dyrare moderkort ger inte mer prestanda! Du kan hitta ett minst lika bra för 1000kr.
Till exempel. http://www.inet.se/produkt/1902484/asus-z87-a-atx

TL;DR Återanvänd om du har möjlighet gamla saker du har i tidigare burk. Och spara in på onödigheter. Mellan tummen och pekfingret så skulle du kunna spara in ca 4000kr och få EXAKT samma prestanda. Alternativt lägga till 4000 till grafikkortsbudgeten och lira 770 4gb SLI vilket skulle va fett till din höga upplösning.

Av Björn P
Skrivet av holetaker:

Själv har jag haft Bredband2 under många år och varit nöjd hela tiden. Dom få gånger jag varit i kontakt med kundtjänst har jag fått ett bra bemötande. Dessa ärenden har gällt fakturafrågor och aldrig min uppkoppling

Samma här. Bra kundtjänst samt framförallt stabil och billigt.

Av Björn P

Arma 3, BF4, GTA5 och uppgradering av datorn. Examensarbetet får vänta

Av Björn P
Skrivet av Pinkn00b:

Rätta mig om jag har fel men det är väl inte så markant skillnad mellan 3 SLI och 4 SLI prestanda mässigt med titans? Annars verkar vara en ball grej att ha

Mycket riktigt.
http://www.youtube.com/watch?v=3vCrblKzKaM
Uppenbarligen finns ingen märkbar förbättring efter 2xSLI.

Av Björn P

Nyligen köpt en Kinnarps Plus[8] (8784N78)

http://www10.kinnarps.com/Images/Products/DeskChairs/Highres/878...

Längst till höger här.

Inställbar på alla möjliga och omöjliga sätt, finns 12(!) olika spakar för att ställa in
Rate:ad för 8h vilket enligt killen betyder att den är gjord för 8h/dagen i (minst) 5 år med garanti. Dvs att den ska fungera för 8h arbetsdag i 5 år.

Måste säga att den är riktigt skön att sitta i, blir aldrig trött någonstans i kroppen. Frågade honom om de hade några visnings ex/demo ex så jag fick följa med till lagret där de hade några.
Denna hade varit på en demomässa 1 gång och därefter samlat damm, tur för mig! Kostar egentligen ~8500 men fick den för 3200, nöjd!
Tung som en sten men det känns ju som kvalité

Av Björn P

Undrar vad som händer med företaget som skulle eliminera r/w-utmattningen på vanliga nand mha värme?
Var ju en artikel om det för några månader sedan. Dags att sälja aktierna kanske
http://phys.org/news/2012-12-taiwan-defeat-limits-memory.html

Av Björn P

Kul, men än så länge har jag knappt börjat använda 3.0. Dels för att 3.0 usb-minnena är dyrare, men främst för vem använder usb-minnen fortfarande? Antingen mailar jag mig själv eller drar över det till dropboxen. Hålla på och greja med usb-minnen som man lätt tappar bort känns lite gammalt.

Använder de inom ljud/bild 3.0? Eller gäller andra överföringar där? Utbildar mig inom inbyggda system, och där har vi ej behövt använda usb. (utöver från pic-programmeraren till datorn).

Av Björn P

Orkar inte ens ha det på mobilen. Tar för lång tid varje gång man ska göra något.
Har inget särskilt jag vill dölja i mobilen, har även någon form av gps-trackning/remote management om den försvinner, och så går det på hemförsäkringen.

Av Björn P

Vågar man hoppas på sänkning av priset på de äldre modellerna, 660, 670, 680 och 690 när den nya serien lanseras?

Av Björn P

Datorn går ej via routern

Har ett märkligt problem. Min ISP Bredband2 var nere igår, men fungerade till och från. Kopplade då direkt från nätverksuttaget i väggen till datorn. Alltså ej via routern.

Nu när jag går via routern igen så verkar det som om datorn "hoppar över" den på något sätt. När jag skriver ipconfig får jag detta:
Ethernet-anslutning Local Area Connection:

Anslutningsspecifika DNS-suffix . : bredband2.com
Länklokal IPv6-adress . . . . . . : fe80::ed5b:69d2:54e:cf6c%13
IPv4-adress . . . . . . . . . . . : 83.233.6.81
Nätmask . . . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Standard-gateway. . . . . . . . . : 83.233.6.1

Min standard-gateway har alltid varit 192.168.1.1. Alltid loggat in som vanligt där.
Har resetat routern, men inget hjälper. Går inte heller att logga in på den om jag skriver 192.168.1.1

Routern är en Netgear WNR2000
Någon som har ett förslag?

Av Björn P

Grejen är ju att de med nya tlfner sitter på senaste bootromen..

Av Björn P
Citat:

Ursprungligen inskrivet av apamedvapen
Varför skriver dom inte detta på sin blogg istället som de annars ALLTID gjort? Helt plötsligt används istället ett nyskapat youtube-konto för att känneteckna att en ny jailbreak kommer. Musclenerds youtube-konto heter dessutom "MuscleNerd".

Att faika vilken OS-version man kör på sin iPhone/iPod är tydligen inte svårt. Läste guider om det för några månader sedan.
Jag tror att detta är någon idiot som bara vill lura alla tyvärr.

Inte en enda diskussion om detta youtubeklipp syns på bloggen heller. Jag vill nog påstå att det är en idiot som jävlas.

EDIT: Snubben som lagt ut det där klippet tog bort min kommentar istället för att försöka motbevisa att klippet är fake. Dev-team brukar ALDRIG ta bort kommentarer från deras blogg förutom om det är någon som spammar eller beter sig som en idiot så jag tror att detta är 100% fake.

Låter onekligen märkligt. Upp till bevis på måndag. Hade ju vart soft med jb nu..

Av Björn P

Jailbreak för iPhone 3GS (med senaste bootrom) ute på måndag

http://www.youtube.com/watch?v=UlBEYFxfoyc

Dev team säger senast 12 april (måndag).

Saxar vad han har skrivit:
"Jailbreak for iPod Touch 1g / 2g / 3g MC , iPhone 2g / 3g / 3gs MC (And yes, iPad is supported, new video showing Jailbroken iPad will be uploaded in late april when it gets delivered!) Jailbreak Development process took 3 weeks from exploit to fully functional program. Program jailbreaks your idevice in about 3 minutes i will upload a update to try and shorten the process in the next few days."

Dvs Jailbreak för oss med 3GS med senaste bootrom! Frågan är om man vågar jb'a så fort den har kommit ut eller vänta och se om den funkar till 100%?