Inlägg

Inlägg som seigmenn har skrivit i forumet
Av seigmenn

Htpc [Frågor om TV-kort och kabel-TV]

tänkte knåpa ihop en htpc snart har koll på de flesta delarna tror jag, annars kommer det en tråd om det med

MEN... har redan ett tv-kort i min nuvarande dator. Ett Hauppage WinTv-Pvr 150 MCE, funkar kanon med kabel-tv nu, men grejen är den att jag ska snart flytta till en ny lägenhet, och fastigheten saknar centralantenn, så för att få mitt befintliga kort att funka måste jag alltså skaffa en digital-box?? Hade även tänkt att köpa en tv med inbyggd mottagare, för att slippa digitalboxen, men nu verkar det som om jag inte kommer ifrån den ändå, om jag nu inte skaffar ett nytt kort, eller?

hjälp mig reda ut detta!

ps. Om jag nu måste byta kort, är det någon som har ett tips på ett bra kort som kan klara av digital-tv. ska helst vara rätt billigt = fattig student snart ds.

//seigmenn

Av seigmenn
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Maczi
Hade tänkt mig lite spel på datorn, läste att den inte funkar nå bra till det och så har jag tänkt mig kring 1000kr för en prolle.

har den (3700+) och spel funkar hur bra som helst! prestandan i spelen beror ju även på vilka andra delar du har i datorn

Av seigmenn

tur att man hann beställa en idag då!!! får dock vänta på det extra minnet...

Av seigmenn

ok, verkar ju inte så svårt.

men hur är processorn, har för mig att Sempron inte är "top of the line" men eftersom datorn inte ska användas till så mkt avancerat så kanske det inte spelar någon roll? ska kika lite på fler förslag, om jag hittar, annars kanske det blir denna!

Av seigmenn

har faktiskt tittat på den, och den verkar ok, men är det enkelt att sätta in de 512mb som man köper till?

fler förslag på datorer, nån?

Av seigmenn

bästa bärbara studentdator för under 7000:-

fick i uppdrag av tjejen idag att hitta en billig studentdator till henne. hon ska enbart göra basic-saker på den, typ skriva och hitta info på nätet, ev kolla film. e tyvärr lite osäker på vilka processorer å sånt som är prisvärda för en sådan liten peng som det rör sig om, så att hjälp är mkt uppskattad!!! tack på förhand, seigmenn

Av seigmenn

problem med WMP

har fått ett konstigt problem efter att jag satt i mitt "nya" ljudkort. har haft mitt audigy ett tag med inte stoppat in det i datorn pga ombyggnad. när jag stoppade in det för någon dag sedan funkade installation å allt utan problem, utan problemen kom när jag skulle spela musik i WMP. När jag klickar på en låt som ska spelas så händer ingenting, den söker, men efter ett tag så blir det ett rött utropstecken i sidan och den söker efter nästa låt!
Det kostiga är att detta bara sker när jag ska lyssna på musik i WMP, när jag kollar video funkar ljudet. Ljudet funkar även annars, på hemsidor å så, samt i iTunes och i VLC (video & musik).

Har haft kortet installerat i datorn innan, och då har det funkat utan problem

Är i stort behov av hjälp, känns som om jag testat allt, har installerat om drivisarna å liknande. Men... Hjälp!!!

Av seigmenn

hjälp med modem och router

detta är kanske en dum fråga, men jag är inte så insatt, har trasslat in mig rejält. jo det är så att jag har bredband från BBB och kör endast via deras medföljande modem/router XAVi X8222r. Det som följer är ju att jag inte kan komma in i modemet för att öppna upp portar, som jag måste för att bla kunna uploada diverse saker.

Min fråga är nu, för att kunna öppna portarna i mitt modem går ju inte, så jag måste skaffa ett nytt, undrar nu vad jag ska skaffa?? Behövs det bara ett adsl-modem, eller ett modem och en router? Har inte förstått detta och skulle vara mkt tacksam för all hjälp. Exempel på hårdvara som är bra mottages gärna!

tack på förhand, seigmenn

Av seigmenn

,..

ok, så då kan jag köra med ett analogt, typ Hauppauge pvr-150 MCE. men vi vilka fall behöver man ett hybridkort, har inte riktigt förstått det?

Av seigmenn

digitalt/analogt/hybrid ???

håller på att välja tv-kort till datorn. Bor i ett ComHem hus, men ser på tv genom vanlig kabel tv (får in alla vanliga kanaler). frågan är nu vad för slags kort som jag ska köpa i och med att vi i skåne kommer få marksänd digital-tv snart. kommer ett analogt kort att fungera då? snälla hjälp...

Av seigmenn

problem med pvr-150MCE?

hej,
undrar om det är något som har upplevt något/några problem med sitt Hauppauge Pvr-150MCE? Har hört både positiva och negativa saker om detta Tv-kort och jag vill gärna vara på den säkra sidan innan jag inhandlar detta. Alla svar tas tacksamt emots.
seigmenn

Av seigmenn

SLI kompatibelt?

hej,
har ett Gainward GeForce 6800GT (GoldenSample) som jag köpte på komplett.se förra hösten. Undrar om nån vet om man kan köra SLI med detta kort? Kan inte hitta någon info för eller emot att man ska kunna det. Vet iofs vad man ska få tag på ett likadant ifall det går. Men om någon har lite info kan ni väl dela med er.
seigmenn

Av seigmenn

hjälp med nätagg

hej,
skulle behöva hjälp med att välja nytt nätagg till datorn. Vill ha kraftigt och relativt tyst ett, gärna till ett bra pris?
Komponenter bla: Kn8-SLI, Corsair 2048MB, 6800GT, WD 250Gb...
hoppas nån har lite tips... tycker inte att det är så lätt att få fram vilket som är bra av alla som finns, har dock hört att seasonic kan vara värt att satsa på, vilken effekt dock?
seigmenn