Inlägg

Inlägg som Propaganda har skrivit i forumet
Av Propaganda

Ja, det var fantastiskt kul! Totalt har jag lagt ut 1700 kr, men det är nog bra att räkna med mer. Jag hade en del grejer hemma som jag kunde använda mig av.

Det är en Linux build som heter RetroPie, som är specialbyggd för just raspberry pie datorer som kör emulatorer av gamla konsoller och arkadspel. Hur smidig som helst! I princip plug-n-play. Man får mecka lite med biosar, romsets och emulatorer för att optimera varje enskilt spel, men det går oftast fort och är ju mest roligt.

Av Propaganda

Arkadspel

Hej!
Blev nyss klar med hemma-arkadspelet och tänkte dela med mig av mina erfarenheter från bygget. Gjorde en liten bygg-blogg också, vilken kan ses här:

bygga-arkadmaskin.webnode.com/

Hoppas det kan inspirera till någon som funderar på att bygga ett spel själv.

Besök galleriet här

Av Propaganda

Datorn hittar inte hårddisken

Jag har precis köpt en ny SATA disk på 300gb, men har fått problem att koppla in den. Mitt moderkort har plats för 4 Sata-diskar, varav två används sedan innan till två stripeade diskar.

När jag nu kopplar in disken hittas den inte i diskhanteringen. Den dyker däremot upp nere i verktygsfältet som en enhet man kan ta bort. Dessutom dyker den upp i RAID-managern som en ledig disk. Varför hittar inte datorn disken i diskhanteraren, och hur kan jag göra för att den ska göra det??

Tacksam för svar / Olof