Inlägg

Inlägg som Diofantos har skrivit i forumet
Av Diofantos

Har testat bluetooth, airplay och har nu sonos... kan efter detta bara rekommendera sonos. Helt överlägsen! Kostar mer än de andra, men fördelen är att vi kan använda både iOs, Android och windows 7 för att styra... samta att man inte binder upp sin telefon för att spela musiken....

http://www.hifiklubben.se/produkter/streaming/sonos/sonos_con...

Av Diofantos

Har du rensat bort gamla återställningspunkter? Det tas ju normalt en återställningsavbild av Windows som en del i installationsförberedelserna och det blir (om jag inte minns fel) en stooooor fil av dessa punkter till sist.

Jag brukar få rensa återställningspunkter och krashdumpar hos svärmor och svärfar 1 eller 2 gånger om året för att få datorn att vara användbar (i mina ögon).

//P

Av Diofantos

När jag läser ditt upplägg får jag direkt 2 frågor.
1. Varför har luftkylning ett eget avsnitt och inte exempelvis vatten och eller oljekylning.
2. Ha med ett tidigt avsnitt om avgränsningar, där du/ni skriver att diskussionen i arbetet endbart avhandlar processor kylning. Det går säkert att skriva något mer att principerna för kylning av andra delar i system är likvärdiga... så slipper ni den diskussionen senare när ni presenterar ert arbete

Av Diofantos

Notepad++ har samma funktion (plus massa mer bra funktioner) och är en av de program jag använder oftast under min arbetsdag...

Av Diofantos

I vårt kontrakt till huset så var förseningsavgiften väldigt väl beskriven, är du säker på att det inte finns något sådan i det köpe-avtal du har med den säljande parten?

I vårt fall handlade det om kostnader för alternativt boende och en procentsats på totalbeloppet för huset per vecka som man var försenad. Som tur var, blev inte bygget försenat så jag fick inte möjligheten att nyttja detta... Men det var ett bra gäng med tusenlappar per vecka + boende på hotell som hade gällt för oss...

Av Diofantos

Skulle jag sitta som "frilands kodare" igen, så skulle jag först titta på Dell (även om jag helst haft en MBP13"). Mest med tanke på att man kan köpa till "på platsen lagning dagen efter" men även efter ha ägt ett par och varit väldigt nöjd med dem... Hårdvara och service är billigt i jämförelse med arbetskostnad.

Dessutom har Dell hyffsade rabatter på Dell Precision M4600 modellerna denna vecka (1994-->3875kr).

Av Diofantos

Kul att se dina resultat Acco22, och att du fortsätter att posta här på SC efter all skit som var i ditt galleri (eller vad det nu var jag läste om din rigg första gången). Galet skönt att någon vill gå all in på allt det senaste!!

//Dio

Av Diofantos

Jag körde en RT-N56U med samma "behov" som du pekar på. Min erfarnehet är att det är i princip omöjligt att ladda hem torrents (via PC till usb disk) samtidigt som jag tittar på en film.

Jag köpte däför en Synology 211j med två 2TB diskar i, och nu äntligen fungerar det som jag vill. Är toknöjd med RT-N56U och 211J kombon. Har 2 smartphones, bärbar dator, tv med mediaspelare, PS3 och ATV som alla kan kolla på samma material.

Av Diofantos

Jag köpte en galaxy R på NetOnNet förra helgen till frugan, måste säga att det var ett rejält uppköp i jämförelse med den Samnsung Ace (2000kr) som hon hade innan....

Av Diofantos

Jag har samma router och satte en 2TB USB disk i den, men efter ca 1 månad skaffade jag mig en NAS (DS211J) istället och det är såååå mycket bättre... USB disken använder jag till backup nu...

Prestandan att ladda hem och samtidigt titta på film var under all kritik, det var ofta som nedladdning bara "dog" eftersom disken blev överlastad. Har inte dessa problem med en NAS.

Av Diofantos

I den prisklassen hade JAG haft som krav att disken är 7200 varvare...

Av Diofantos

jag inspekterade en 1810TZ och en 3810T när jag var och skulle inhandla min 1810. De var identiska till utseende (bortsett från att 3810 var något större). Att den skulle haft ett alu lock är för mig helt omöjligt för locket såg EXAKT lika ut med 1810. Jag hade en snabb fundering på att köpa 3810:an istället för 1810 när jag var där pga 1810 var väldigt liten.
Hade 3810TZ funnits inne så hade det nog blivit så oxå, men single core kändes inte riktigt aktuellt för mig just då.

Av Diofantos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
I min och många andras åsikt är acer rent skit bla vad gäller kvalitet..

Så var även min, men efter ha ägt en 1810TZ i ett par veckor så skulle inte jag uttala mig så om denna modell. Men ärligt kan jag säga att jag inte har utsatt den för någon omild behandling rent fysiskt, jag har inte haft kontakt med deras support eller dyligt.

Jag har främst använt den till surfa och skriva på, samt lite programmering... Och den har faktiskt varit förvånandsvärt bra (med SSD disk i).

Sedan är jag alltid lite kritisk till att ha högglans lackade lock, det är fingeravtryck överallt på den. Jag kan inte ens lyfta på locket utan att den blir kladdig, men det har jag överkommit genom att torka den ofta och att acceptera att det blir så.

Jag tycker att min 1810 är stabilt byggd, den har bra passform och inget som glappar eller så i den.

Mitt råd är att åka ut och känna lite på maskinerna, och på så sätt skaffa sig en egen uppfattning.

Min 1810 är inte alls varm, har ju ingen mekanisk disk i den heller...

Som du förhoppningsvis märker, så är jag väldigt positiv till 1810TZ:n. Ta det som motpol till det tcntad skrev. Bäst är alltid att skaffa sig en egen uppfattning om det är möjligt (innan ett köp).

// Dio

Av Diofantos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lezziter
Jag vill inte vara den som är den, men..
Firmware-flash av Vertex har inte mycket med just Timeline att göra, tips är att spana i Lagrings-forumet istället!

Jag håller med dig i sak Lezziter, egentligen gäller detta även hurvida W7 fungerar eller ej på Timeline eftersom Acer ännu inte skickat ut uppdateringarna av OS till denna version... Men eftersom detta kändes som en direkt fråga till mig så svarade jag, jag anser dessutom att en sökmotor kan vara bra att använda sig av då en del av de frågor som ställts i denna tråden har varit så allmänna att det säkerligen finns minst ett antal trådar som behandlar detta på SweClockers redan (för att inte tala om andra forum).

@MalvaMax
titta på de länkar jag har postat, där har du MASSOR med information. Det är bara att läsa på och sedan får du besluta hur du skall agera för att få ut det som du vill ha av din dator...

// Per

Av Diofantos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av malvamax
Hur flashar man sin vertex ssd disk någon??

/Mvh Daniel

Detta finns det säker precis hur många trådar om som helst....

Seek and you shall find

Av Diofantos

Re: installera OS från usb minnet?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av malvamax
Hej!

om jag vill installera windows vista eller windows 7 från usb minne till min acer hur gör jag då för att den skall kunna boota från usb minnet?

någon som vet eller har gjort detta framgångsrikt??

Mvh Daniel

Som jag skrev tidigare i tråden, och som det finns på hur många ställen som helst på internet.

Jag gjorde ett USB minne bootbart och sedan lade jag på hela W7 skivan på USB minnet. Jag använde mig av ett 8GB minne.

Här är ett exempel på lösning

Av Diofantos

@Malvamax

Jag kör W7 enterprise x86 på min maskin och har nästintil bara positiva kommentarer om maskinen och operativsystemet (hade lite problem med trådlösa nätverkskortets drivrutiner).

Jag installerade från USB när Vertexen satt i maskinen, uppdaterade sedan FW på vertexen från 1275 till 1.3 efteråt...

@Malte74

Har upptäckt att även Inet tagit bort 3810 från sin sida... Vet ej varför men det verkar uppenbarligen vara något problem... Jag var nära att köpa en sådan först då 1810 såg så jäkla liten ut, men jag köpte 1810 utan att tänka efter för mycket för jag ville just ha minsta möjliga storlek utan att ha en Atom processor... Funderade på att säga till en kompis att köpa en 3810 eftersom hennes dator precis dött, men det blir nog svårt...

Av Diofantos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av malvamax
Hej!
Du skriver att man måste ta bort skyddsfilmen(den gråa på ovansida orginaldisken??) också?
Jag gjorde som du skrev i ditt inlägg fast tog inte bort den gråa skyddsfilmen. Satte i min ssd disk och datorn hiittade den men kunde inte starta windows??

Satte tillbaka orginal disken igen och då funkade det..
Men ström kabeln som går över disken, skall den vara löst insatt i hålet vid den vita plastgrejen??

min satt löst i när jag väl fick bort den vita plastsaken som sitter ovanför, man undrar ju hur den sitter fast i hålet??

Känns ju nästan som att strömkabeln kan lossna när man sedan sätter tillbaka disken. Sitter din strömkabekl fast i den vita plastgrejen eller är din också lös??

/Mvh Daniel

Jag satte dit skyddsfilmen på SSD:n oxå, fast det lär vara helt onödigt... Sedan jag stoppat i disken och tryckt i kabeln i fästet på moderkortet, så tryckte jag även till den vita plasten så att den sedan trycker fast "kabeln" i kontakten... har inte haft några som helst problem med min maskin sedan dess (har dessutom inte ens bootat min maskin med vanliga disken)...

Av Diofantos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av malvamax
Hej!
Hur byter man ut hårddisken på acer 1810tz hjälp!

Hej

Man öppnar luckan på baksidan (2 skruvar) sedan ligger hårddisken fastkilad där. Den sitter alltså inte fast med någon skruv. Jag använde mig av små elektronik skruvmejslar för att få tag. Var VÄLDIGT försiktig!!!

Dessutom så går "sata och ström" kabenl över disken, den sitter fast med en vit plastbricka i kontakten. Den behövs inte att ta loss helt för att få ut kontakten, bara lyfta lite på den (även här tog jag hjälp av skruvmejseln).

När "sladden" är borttagen ur kontakten så skall du ta ut disken ur datorn, inte innan.

Sedan tar du loss kontakterna från disken, och skydsfilmen mm... byter disk och monterar i omvänd ordning...

Hoppas du förstår hur jag menar, men för mig så var det ganska så logiskt när man väl tog bort luckan som täcker disken...

// Dio

Av Diofantos
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Danne8421
Nån mer som har problem med förhöjd fläkthastighet när man kör nätanslutet? Något förslag på åtgärd? Prövat speedfan men verka tyvärr inte ge nått

Har precis samma fenomen... har inte orkat att söka efter någon lösning dock...

// Dio