Inlägg

Inlägg som N1ghtCrawler har skrivit i forumet
Av N1ghtCrawler

Slänger upp några av de bättre bilderna från den senaste månaden:

http://farm4.static.flickr.com/3004/2315434618_1a6f381051.jpg

http://farm4.static.flickr.com/3024/2314623591_6b4240b2d0.jpg

Fler tändarbilder.

http://farm3.static.flickr.com/2305/2378282628_f6e687a02e.jpg

Bilden är inte efterbehandlad det minsta utan den är direkt tagen ut kameran och konverterad från raw till jpg utan justeringar.

http://farm4.static.flickr.com/3086/2377445723_a3c2205847.jpg

Resten av mina bilder på Flickr

Kommentarer mottages gärna på bilderna.

Av N1ghtCrawler

Hotlinkingen av filerna i ditt filarkiv är nog inte alls populär av de som hostar filerna från början.

Av N1ghtCrawler

Medger licensavtalet att ett företag kör nått annat än Business/Ultimate?

Av N1ghtCrawler

Det lät som en exeptionellt korkad idé att sätta upp en WSUS server hemma då du uppnår samma effekt med att använda Microsofts publika servrar för automatiska uppdateringar.

WSUS är till för stora företag men många datorer som ska uppdateras. I stället för att de ska gå till Microsofts servrar och äta upp både Microsofts och företagets bandbredd så har man en server som hämtar hem uppdateringarna så att företagets datorer kan hämta de via det interna nätverket i stället.

Av N1ghtCrawler

Seriöst gjort och mycket arbete nerlagt säkerligen. Men jag tycker att det blev lite "kladdigt".

Av N1ghtCrawler

Som svar på din fråga så kan du söka i microsofts drivrutinsdatabas från enhetshanteraren. Men detta vill du antagligen inte då dessa drivrutiner oftast förstör mer än de tillför. Det bästa är att hämta hem de från tillverkarens hemsida och det får du göra manuellt.

Av N1ghtCrawler

Det kan bli svårt, men det är inte omöjligt i teorin.

Av N1ghtCrawler
Av N1ghtCrawler

Har du ställt in rätt nyckeltyp? Finns ju lite olika storlekar och typer att välja mellan. Vet att jag hade problem som liknade detta. Då var problemet just att routern förväntade sig en storlek på nyckeln medans ubuntu skickade en annan.

Körde förövrigt också med centrino med intel wlan, närmare bestämt en Dell Latitude 510 och har märkt att det där med wlan kan vara ganska struligt, har fått manuellt säga till att han ska använda dhcp tilldelning på det trådade nätverkskortet och starta om det efter att jag bytt från trådlöst till trådbundet.

Av N1ghtCrawler

Sen ska man tänka på att pfsense är ganska mycket mer tungdrivet än m0n0wall. M0n0wall kan snurra på nästan vad som hellst, medans pfsense som har ett fullvärdigt operativystem i botten kräver lite mer hårdvara för att kunna fungera optimalt.

Av N1ghtCrawler

Oj.. Snacka om att tråden spårat ur. Den heter faktiskt "Windows XP SP3 i antågande" Inte "XP VS Vista - flamea här"

Själv tycker jag att det är bra att de släpper SP3 av den anledningen att det blir så mycket smidigare vid ny installation, man behöver inte hämta hem 90 uppdateringar (i runda slängar) på ett nyinstallerat XP. Detta gör jobbet mycket smidigare för de som installerar ofta, proffs byggare bland annat.

Av N1ghtCrawler

Trådlöst med kryptering? I så fall kan det strula med nyckeluppdatering.

Av N1ghtCrawler
Citat:

Ursprungligen inskrivet av albertalbertsson
att slänga över en handduk kanske blir lättare.

Hur klyftigt är det på en skala då?... Tanken har aldrig slagit dig att fläkten fyller en funktion? Vitsen med en fläkt är att den ska trycka in/suga ut luft ur chassit. Hur tror du den fungerar om du täpper igen in/utsug på den med en handduk?

Av N1ghtCrawler

Kasta ut norton och skicka in Kerio istället.

http://www.sunbelt-software.com/Home-Home-Office/Sunbelt-Pers...

Trailen funkar mycket bra den med, det enda den inte sköter är reklamblockning och liknande.

Med kerio så kan du välja att blokera program från att starta osv.

Av N1ghtCrawler

Vad jag har hört så ska Linksys orginalmjukvara ganska usel. Men det är lätt att ändra på. Flasha den med Tomato/ddwrt så har du en superrouter sen.

Av N1ghtCrawler

Problemet när nog inte bandbredd i nätverket. Diskarna kan ju inte skyffla hur mycket data somhellst de heller. Om du investerar i nätverksutrustning för 10k kommer det inte hjälpa speciellt mycket när det är diskarna som är flaskhalsen.

Det man gör när man vill ha riktigt mycket I/O är att man köper sig ett SAN med diskarna direktanslutna till fiber. Men då kommer man lätt upp i miljon eller så.

Av N1ghtCrawler
Citat:

Ursprungligen inskrivet av edgren
Miranda IM är klart det bästa.

Ja, den bästa klienten ja. Inte protokoll.

Jag använder mest MSN eftersom det är det som de flesta tyvärr använder. Sen så har jag även ICQ till ett fåtal kontakter och Google talk/jabber till några andra.

Jag skulle helst se att alla gick över till Google Talk/jabber eftersom det är ett öppet protokoll. Tillskillnad från t.ex. msn som endast reverse engineerats så att man kan använda det i vettiga klienter.

Sen så är jag såklart inbiten irkkare med, men det är ju som sagt inte ett IM protokoll.

Av N1ghtCrawler

Om nån använder ftp servern så kommer ju den sluka all bandbredd för spelservern om du inte sätter nån form av begränsningar.

Av N1ghtCrawler

Tips för framtida artiklar: Om ni gör själva installationsförfarandet i VMWare finns det möjlighet till mycket proffsigare bilder under installation. T.o.m. film om man skulle vilja.

Av N1ghtCrawler
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mr_Lazy
Att ta reda på ett lösenord är mycket svårare än att reseta det och göra ett nytt (då kan man göra som SirMacke skriver ovan).

Att knäcka lösenordet kräver en kraftfull dator med mycket CPUprestanda och ett lämpligt program

Windows använder en mycket svag hashning på lösenord under 14 tecken så det brukar gå på några minuter att knäcka ett lösenord med en normal hemdator. Kommer dock inte i håg vad verktygen heter.