Inlägg

Inlägg som Itasha har skrivit i forumet
Av Itasha

Nej så är det inte, man kan välja RAID med i BIOS om man vill men SATA ska egentligen köras som AHCI, annars emulerar dom bara IDE.

Av Itasha
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HansGBG
Ursäkta...nu fattar jag inte. Du har testat filerna och säger att inget påverkades i Biosen, samtidigt säger du att du fortfarande väntar på emballaget ?

Pytonorm har rätt. Allt finns på en medföljande CD, exe-filen är till för om du har slarvat bort din skiva.
OBS du skall inte göra något med "autoexec.bat" filen.

Som jag sa, .exe filen som medföljde gör ingenting, den startar upp en DOS ruta som stängs ner direkt. Du påstod ju att allt jag behövde var dom 3 filerna som medföljde.

Men jag får mina moderkortsgrejer idag så det är väl inga problem, men då kör jag på F4d istället för F3 naturligtvis.

Förresten stämmer det att man inte kan stänga av EIST i F3? Otroligt dåligt isåfall. Kan man göra det i F4d?

Av Itasha

AHCI, kört?

Jo jag tänkte inte på att installera drivrutiner för AHCI under min installation av XP, eller snarare så visste jag inte att man behövde göra så.

Jag har testat att välja AHCI på alla ställen där det går i BIOS och datorn bootar upp, även om det typ står något mysko med AHCI blabla och sen syns min NEC DVD-brännare i grön text under boot-up.

Så jag gissar att mina SATA hårddiskar fortfarande emulerar IDE. Men är det kört för AHCI för mig eller? Jag laddade ner Intel Matrox Storage Manager för 965 chipset men av någon konstig anledning står det att dom bara stödjer Pentium och Xeon processorer.
Så när jag kör installationen står det att jag inte uppfyller systemkraven.

Men finns det något annat sätt att få in drivrutiner för AHCI nu utan att formatera om systempartitionen och installera om allt?

Kan jag kanske bränna ut något på en skiva och sen köra den i min DVD, för under startupen vill den ju läsa av något för AHCI från min DVD-läsare.

Av Itasha
Citat:

Ursprungligen inskrivet av davidrone
Varför inte bara resetta cmos m.h.a. jumpern som är gjord för just det ändamålet?

Är ju det jag ska! ^^

Av Itasha

Jag har knäppt av alla tre jag med och ska du överklocka så rekomenderas det starkt.

Av Itasha

Vill inte ha något resurstagande program i bakgrunden. :/

Av Itasha
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HansGBG
Ja det är faktiskt så lätt. Om du packar upp "exe" filen med t.ex winrar så ser du att den består av 3 st filer. Använd "flashfilen" och välj därefter "Bios" filen.

Menade naturligtvis .rar filen. Men i vilket fall så testade jag detta och det gick då inte. Använde först Flash865.exe och sen autoexec.bat men ingenting påverkades i BIOS.

Pytonorm: Ska kika på det när jag får min moderkortskartong imorgon, allt emballage skickades två dagar senare för min dator.

Av Itasha

EIST sänker hastigheten på processorn tills den behövs, TM2 sänker volt och hastighet när processorn blir för varm, C1E tror jag har samma funktion som EIST fast med volt istället. Beskrivningarna i BIOS är väldigt lika på dom tre.

Av Itasha

Det laddas väl inte ur bara sådär? Speciellt inte på en helt ny dator?

Av Itasha

Disken minskar...

Jo jag har en Seagate Barracuda 320GB och en Raptor 76GB. Men jag undrar lite varför det blir en så drastiskt minskning på utrymmet i Windows.

När jag bootade upp med XP-skivan så stod det att Seagaten var på typ 308 eller nåt och det stämmer ju eftersom dom inte är 320GB som det står. Men sen när jag formaterat den till två partitioner i Partition magic så blev den inte större än 297gb med dom två partitionerna tillsammans. Vad hände med dom 10gb? Jag har räknat ut att en 320GB borde bli 312gb(320/1.024), så 14gb fattas.

Inte så drastiskt kanske men man vill ju gärna veta varför.

Av Itasha

Har även jag ett Gigabyte DQ6, dock så är det totalt omöjligt att klocka nåt. Ska testa att cleara Cmos när jag får min manual imorgon.

Men jag undrar hur ni uppdaterar BIOS, måste man använda en floppy då?

Edit:

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.asp...

Här kan man ju ladda ner en exe fil. Är det bara att köra den? Verkar för lätt. ^^

Av Itasha

Det är inte jag som betalar elräkningen.

Av Itasha

Ja fast eSata ska tydligen vara typ som USB och Firewire fast mycket snabbare, men det finns typ inget stöd för det än.

Men jag vill fortfarande hitta skiten!

Av Itasha

Japp men det är just vad Speedstep gör, klockar ner till x6 istället för x9. Men problemet var att den inte växlade upp sig.

Men det är kirrat nu iallafall, stängde bara av EIST och C1E i BIOS och satte på Always on som Energiläge. Nu står den på stadiga 2400 24/7. ^^

Av Itasha

Nej det har jag icke, och min moderkortsmanual kommer med maaaassa andra saker imorgon.

Ska kika där då. Fast du har inte lust att förklara det hela nu? Ska googla lite själv med om det.

Edit: Och jo för att göra saker klart här, jag är en total newb på klockning, har bara klockat Nvidia-grafikkort med Coolbits och det är ju inte svårt direkt.

Fast det är nästan lite för simpelt, jag har klockat mitt 7950GX2 från 500/1200 till 570/1550 nu vilket är vad XFX klockat sin XXX modell till. Men man skulle ju kunna dra upp mätarna ännu högre. Finns det stora risker med det eller borde jag nöja mig med det jag klockat på grafikkortet?

Edit2: Aha jag måste dra tillbaka en liten grej på moderkortet för att cleara Cmos. Men då undrar jag, detta tar inte bort min nuvarande BIOs version aight?

Och som en liten subfråga på detta, för att uppgradera till senaste BIOS(F3, jag har F2), behöver man en diskettstation då? Har läst att man kan beställa men jag kan ingenting om att montera grejer på moderkortet och dessutom är det ingen stor skillnad mellan F2 och F3 vad jag vet.

Av Itasha

Du skrev precis när jag ändrade hela tråden Niklas.

Jag har ju testat lite olika men den startar helt enkelt inte.

Av Itasha

Misslyckat klockningsförsök >_>

http://forumz.tomshardware.com/hardware/Core2Duo-Overclocking...

Har följt denna guiden till punkt och pricka, och ändå så startar inte min dator upp helt enkelt. Den får fram bootskärmen(Windows) men sen så startar den bara om sig. Förstår inte varför. När jag använder det inbygga kontrollprogrammet så kommer jag fram till inloggningsskärmen innan datorn startar om sig.

Testade även att ta tex 300mhz för att få den till 2,7ghz men det gick inte heller.

Ni ser min dator i signaturen.
Det enda jag inte kunde följa på guiden var att höja ICH eller SB volten för jag hittade inget sådant i BIOS. Men det borde väl inte spela någon roll?

Någon som har någon ide? Så irriterande att inte kunna klocka nåt. Den borde ju starta iallafall.

För övrigt har jag ett Antec Smartpower 2.0 500W 12. Vet inte om det räcker till eller inte men det borde åtminstone inte bli så vid så lite klockning.

Av Itasha
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gambit_2K
Stäng av speedstep, det är Intels version av Cool & Quiet.

Och det gör man var?

Edit: Va i helv... Kolla här, inte växlar den upp när jag kör Oblivion i Windowed.

http://img108.imageshack.us/img108/4117/cpmu4.th.jpg

Av Itasha

Okänd PCI-enhet...E-SATA?

http://img171.imageshack.us/img171/7756/pcizc9.jpg

Som ni ser här är det en PCI-enhet som inte blir hittad. Finns det något sätt att ta reda på vad den är? Mitt ljudkort är naturligtvis hittat och det är den enda PCI-enhet jag har.

DOCK! Jag har något mysko bak på min nya dator som jag aldrig sett innan men som iallafall är inkopplat till moderkortet och nätaggregatet.
Det står E-SATA över en del av portarna och det ser även ut som SATA-portar, och även strömportar för tex en SATA-hårddisk då.

Men efter att ha läst på lite om eSATA så ska det tydligen vara något nytt som tex USB och Firewire.

Anyways så skulle jag gärna vilja hitta dom!

Här är lite bilder:

http://img136.imageshack.us/img136/7765/dsc00736go4.th.jpg

http://img61.imageshack.us/img61/4117/dsc00737zy2.th.jpg

http://img61.imageshack.us/img61/5339/dsc00738wj0.th.jpg

http://img96.imageshack.us/img96/9893/dsc00739he3.th.jpg

Av Itasha

x9 är satt i BIOS, och det är som du säkert vet högsta för E6600.