Inlägg

Inlägg som DrovveN har skrivit i forumet
Av DrovveN

Philips 55PFL5527T eller Sharp Aquos LC-60LE741S

Står o funderar på en TV runt 10-13.000 kr och då har jag "fastnat" på dessa. Philipsson kostar 9990 på EG just nu o Sharpen 12990 på Hemmabiobutiken. Jag är av ngn anledning sugen på 60" o uppåt men vill inte lägga för mkt. Verkar som att Philipsen är prisvärd men det verkar även Sharpen vara av allt jag läst om båda.

Vad tycker ni? Finns det bättre alternativ än dessa?

Jag kan säga att det som rullar mest är högupplöst film men även en del sport via fiber. Även en del barnfilmer, både xvid o BD. Självklart en del tv-tittande med men som det är nu så är det mest film via BD. Jag anv inte datorn till TVn, inte ännu iaf.

Åsikter o förslag uppskattas!

Tack

Av DrovveN

Köpråd på en 24" eller 27"-datorskärm

Hejs!

Jag hade tänkt beställa en 24" eller en 27" i dagarna och behöver era expertråd.

Mina krav/behov:

- Spelar en del FPS, tex BF3 då och då så de kraven som kommer från sådana spel bör vara med i tankarna. Tex responstider etc. Spelar kanske FPS 10-20 h/ mån, dock på högsta nivån inom klanscenen. Jag kör alltid allt på lägsta inställningar och spelen får inte släpa. Hur viktigt är då responstiden beroende på vilken uppdateringsfrekvens jag kör på. Kör sällan/aldrig på högsta upplösning tex.
- Jobbar en del på den, dock mestadels worddokument men kan då sitta långa stunder. Dock sker inte det så ofta, typ 20 h / mån.
- Ser väldigt sällan film på den, det gör jag på TVn
- Sitter rätt nära skärmen, kanske 50-60 cm till ögon.
- Vill gärna ha inbyggda högtalare så jag slipper köpa externa. För spel använder jag Headset

En del förespråkar en 120 Hz-are, vissa säger det är onödigt. Vissa säger 2 ms, vissa säger under 8 ms så är det ok.

Vad är viktigast för mina behov/krav enligt ovan? Jag vill helst inte lägga mer än 1500-2500:-
Är 27" för stort för spel när jag sitter 50-60 cm från skärmen?

Jag har tittat på följande:

- BenQ TFT 24" GL2440HM
- BenQ TFT 27'' EW2730
- BenQ TFT 27'' GL2750HM

OBS: Jag är inte begränsad till BenQ

Tack på förhand!

/D

Av DrovveN

KÖPA HTC Desire eller Sonyericsson X10 ??

Det kanske finns gamla trådar om detta men jag har inte varit här inne på länge så jag chansar på att starta en tråd om denna fråga och hoppas ni kan hjälpa mig:

Jag skall byta telefon nästa vecka och jag vet att det är kort varsel samt vet jag att Desire är restad och kommer först om 4 v men jag vet inte vilken av dessa som är att föredra.

Mina behov är inte jättestora, jag kommer surfa en del, använda Facebook, MSN samt vanliga sidor hit o dit. Kameran kommer jag nog använda en del då jag har en 18 mån gammal son och jag har inte en digitalkamera med mig alltid. Jag kanske kommer koppla in telefonen som modem för min bärbara dator. Jag komme rinte synka den i Outlook men kommer nog vilja använda kalendern på ett vettigt sätt så den kanske kan vara viktig och bra.

Annars är det självklart viktigt att ljudkvaliteten är bra; alltså grundkraven skall uppnås utan problem.

Så vad säger ni, varför skall jag välja Desire framför X10 eller vice versa, försök vara objektiva då det finns HTC-älskare o SonyErics-älskare.

Tack på förhand!

Av DrovveN

Men om jag tänkt välja Intel nu då, utan SLI/Crossfire behov, skall man ta ett Gigabyte GA-P55A-UD3 då eller ngt annat som är billigare? Kan inget om Asrock, bra eller dåligt?

Av DrovveN

Jag spelar mest på den ja, dock veet jag inte om Crossfire är nödvändigt i framtiden, för jag antar att jag bara säljer grafikkortet och köper ett bättre när det behövs. Så behövs då verkligen crossfire?

Av DrovveN

Ljudet krasslar efter inst Radeon HD5770

Har Win XP 32-bitars samt ett mobo D975XBX Dual Core 2 2,13 GHz, 4 Gb RAM PC5300 samt ett Fatality ljudkort. Ljudet har fungerat felfritt ända tills jag satt in ett nytt grafikkort häromdagen.

När jag spelar Bad Company 2 så krasslar ljudet in game då och då. Ibland försvinner ljudet från spelet i 1 min medans jag kan höra mina kompisar i Teamspeak. Alltså, ljudet försvinner bara från spelet.

Jag har läst att det kan få problem med XP när man inst ett ATI-kort och jag har även tankat ner ngn drivrutin för XP som fanns på AMD:s sida men det hjälpte inte. Jag fick höra att det är ljudet för HDMI eller ngt som gör att det får konflikter med mitt vanliga ljudkort?

Ngn idé?

Av DrovveN

Ny komplett burk - AMD eller Intel?

Vad skall man välja, jag är kluven:

AMD Phenom2 X4 955 3,2 GHz BE AM3 eller Intel Core i5 750, 2,66 GHz ??

Tänkte beställa nämligen.. En del o säger att det i princip kvittar när det gäller dessa två, men ngn msåte väl ändå vara att föredra? Priset är densamma i princip, totalpriset skiljer inte mkt med prolle + mobo. Ngn åsikt?

Tittar man på denna länk så är Intel Core i5 bättre än AMD X4 955:

Tomshardware-test

Jag har plockat ihop följande burk på Inet Data:

Inet data- ny burk

Jag har dock tänkt byta ut moderkortet och prollen i den länken till ett: Asrock P55M PRO mATX DDR3 och en Core i5 750, 2,66 GHz om jag nu väljer en Intel istället för en AMD.

Vad tycker ni och är det ngt ni skulle vilja byta ut i det jag plockat ihop? Ngn sa att jag borde välja ett Gigabyte-mobo ist, vilket isf.

Tackar så mkt för snabba svar, har tänkt beställa idag.

/D

Av DrovveN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 427_Cobra_Jet
vad vill du ha för dina 7950gx2?

Vet ej, ge mig ett bud.

Av DrovveN

Det är en 3 år gammal HemPC, Scaleo X....
Det satt dock 2 7950 GX2 i från start. Dock har jag som du skriver, bytt ut minnen och utökat till 4 Gb istället för 2 Gb.

Jag har precis satt in ett HD5770 som jag köpte i lokala butiken på öppet köp i 2 dgr. Fick prova skiten och nu kan jag konstatera att det flyter VÄLDIGT bra, dock på lägsta. Det är Bad Company 2 jag kör.

Så nu kan jag lämna tillbaka det och beställa ett likadant på nätet då det kostar 600 kr mindre där.

Så resterande smålag som kommer då o då beror kanske på OS 64-bit samt att jag saknar en Quad-prolle och lite mer minne. Men grafikkortet var iaf en grym flaskhals.....

Nice, nu är det iaf spelbart. Tackar för hjälpen.!

Av DrovveN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zcenicx
http://i168.photobucket.com/albums/u196/zcenicx/sli.jpg

Så ser det ut för mig..

Körde GPU-Z nu, det står längst ner: Enabled (2 GPUs). Sen kan jag välja kort nr 2 och där står likadant. Innebär det att SLI är aktiverat för ETT kort då? För om jag hade haft 2 kort med SLI fungerande så skulle det stå Enabled (4 GPUs) ????

Av DrovveN

Öh, OMFG! Sicken skit, är ni helt säkra? Vart har du läst det Biffen?

Enligt http://www.intel.com/products/motherboard/D975XBX/ så står det:

ATI* CrossFire* Multi-GPU Platform Support ATI CrossFire technology enables two ATI graphics cards to work together for ultimate 3D gaming performance and visual quality

Fast det står inget om SLI nej, har förutsatt det hela tiden precis som du skriver Biffen, NVidia kontrollpanel kan enabla multi-GPU. Detta var ju inte så bra, lite pinsamt tom.

Aja, det kanske stärker mina argument för att köpa ny burk istället då, hoppas sambon förstår nu.

Av DrovveN

Om jag aktiverar SLI så går den över från 2 skärmar till 1 skärm i NVidias kontrollpanel under MULTI-GPU enable. Det borde väl räcka som bekräftelse att båda CPU går på 1 skärm?

Hur ser man annars att SLI VERKLIGEN är aktiverat????

Mitt mobo tar nog bara nm 65-prollar har jag hört.

Av DrovveN

http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/CS-00832...

Scrolla ner till D975XBX, som jag fattar det under den tabellen så uppfattar jag det som att det bara är WIn XP 64-bit som stöjds och inte VIsta eller Win 7. Har jag fattat det fel alltså?

Men men, jag litar på er. Får ta ställlning till WIN 7 efter jag skaffat mig ett HD5770 då. Bra info, tack tack.

Av DrovveN

Men mitt moderkort stöder ju inte 64-bitars Vista eller Windows 7, det känns väl så där att uppgradera 32-bitar XP till 64-bit XP? Fast prestandamässigt tjänar jag säkert på det men låter ju så där skoj att lägga 500 kr? på ett 64-bit XP elelr vad det nu kostar? Många bäckar små...

Eller?

Av DrovveN

Oj, glömde säga att det är en CPU E6400 jag har.

Tack så mycket för era grymt snabba svar, detta bekräftar lite av mina egna teorier och förhoppningar. Jag har varit inne på ett 5770 med förhoppningen att det skall "lösa" mina problem, iaf temporärt tills jag byter ut allt. 5770 verkar trots allt vara prisvärt, byter jag ut hela burken om 1 år så är säkert 5770 även det omodernt, fast då har jag inte lagt mer än 1500:- så det känns ok.

Av DrovveN

2 x GeForce 7950 GX2 jämfört med nytt kort?

Jag undrar om någon kan hjälpa mig att hitta en BÄTTRE kort än dessa 2 till en rimlig summa.

Jag kör fn. 2 st GeForce 7950 GX2 med SLI aktiverat, dock laggar ett spel för mig och jag har uppgraderat minnena till snabbare samt från 2 Gb till 3 Gb. Jag har en Dual Core 2,13 GHz men jag tror att mina 2 graffekort är för dåliga.

Jag har INGEN koll på hur "dåliga" dessa 2 kort är med SLI aktiverat jämfört med dagens kort!?!?!
Jag förstår att dessa kort är inte är så bra idag nu när de är 3 år gamla men jag vill helst inte lägga mer än ~ 1500 kr på ett grafikkort som skall ersätta dessa och då MÅSTE det vara MKT bättre än dessa 2 är tillsammans.

Moderkortet är ett Intel D975XBX, Jag kör 2x2 Gb Corsair PC5300/667 Mhz, dock kan jag bara nyttja 3 Gb då jag kör 32-bit win XP.
Jag kör även NVidias drivisar 197.13 som jag lade in igår, spelet laggar fortfarande, dock lite mindre efter minnesuppgraderingen. Det laggar som mest i BÖRJAN av spelet då ALL grafik kommer på en gng! Sen fryser det då o då in game i närstrider när det väldigt intensivt.

Jag hoppas det är grafikkortet nu som är flaskhalsen och inte att jag måste ha en QUAD-prolle, för då msåte jag byta moderkort med mera....

Jag är väldigt tacksam för era åsikter och tips

/R

Av DrovveN

64-bit kompatibelt för min spec?

Jag undrar om jag ens kan lägga in win 7 64-bit på följande moderkort:

Intel D975XBX

Jag har 4 Gb i RAM men för närvarande har jag Win XP 32-bit och det kan ju bara tillgodoräkna sig 3 Gb, hur skall jag göra för att få de resterande 1 Gb? Jag tänkte direkt att jag måste ha 64-bit för att windows skall kunna hantera mer än 3 Gb?

Enligt denna sida: D975XBX support
Så kan mobo:t inte supporta 64-bit, men varför har moderkortet isf stöd för upp till 8 Gb i RAM? Levde tillverkaren med förhoppningen att det skulle utvecklas support i win 7 för detta mobo:t?

Enligt ovan nämnda länk så stöder den dock: Microsoft Windows* XP 64-Bit Edition

Men hur skoj är det att uppgradera från XP till XP?
Eller kan man uppgradera från XP 32-bit till XP 64-bit gratis?

Av DrovveN

Men kan ju inte uppgradera hela burken.
Det finns en gräns för det och då säljer jag hellre skiten o köper ny.

Men 533 eller 667? Hur stor skillnad är det om det nu ens går att mäta, och vad är skillnaden i praktisk betydelse.

Av DrovveN

Glömde skriva att jag har windows XP 32 bitars, hört att de bara kan max använda 3 Gb i minne????? Isf känns det onödigt att utöka till 4 Gb?

Av DrovveN

Minnen, 2 Gb PC4200 utöka till 4Gb?

Jag har 2x1 Gb Samsung PC4200/533 MHz enligt min spec.

Mitt moderkort är Intel D975 XBX som skall stöda 533 MHz och 667 MHz. det stöder nog upp till 8 Gb och verkar ha 4 st minneslots. Betyder 4 minneslots som att man max får ha 2 Gb minne i varje slot eller kan man stoppa in ETT 8 Gb minne i en slot o låta de övriga 3 vara tomma?

Jag vill utöka till 4 Gb av olika anledningar, om jag redan har 2x1 Gb och vill få 4 Gb på så billigt sätt som möjligt, vad är det jag skall göra då?

1. Köpa 2 st 1 Gb 533 MHz och vilka isf?
2. Köpa Slänga de gamla och köpa 1x4 Gb 533 MHz och vilket isf?
3. Skall jag slänga skiten och köpa 2x2 Gb 667 MHz och vilka isf?
4. Eller kan och skall jag köpa 1x4 Gb 667 Mhz och vilket isf?

För man bör och kan inte kombinera 2x1 Gb minnen med 2x1 Gb 533 MHz ihop med 1x2 Gb 533 MHz?

Vad är bästa lösning till så låg kostnad som möjligt och vad är skillnaden mellan 533 MHz och 667 MHz? Min s törsta användning av datorn är till spel.

Tackar så mkt för era snabba svar, blir tokig på att aldrig komma till skott o fixa minnen.