Inlägg

Inlägg som Tower har skrivit i forumet
Av Tower

Fold IT

Någon som har testat detta?

Jag har installerat och testat lite, verkar vara någon mer interaktiv folding@home.

Det går att köra med lag här också om något intresse finns?

Av Tower
Skrivet av Mitron:

Undrade bara eftersom man kan få alla möjliga konstga problem när ett minne pajar litegrann

Jo det förstås Men jag har inte haft några problem med dessa minnen, datorn har varit väldigt stabil (ja bortsett då från att minnet tidigare tog slut ibland).

Ta till er andra för svaren också, ska kolla microsoftsidan som Chimpen rekommenderade också!

Av Tower
Skrivet av Mitron:

Råkar inte vara så att ett av dina första minnen är trasigt??

Nej det tror jag inte, vad får dig att tro det?

Av Tower

Är det jag eller windows som är dum?

Måste bara fråga om detta med växlingsfil/pagefile. Vet att det säkert finns ett 1000 tal sidor att läsa om storlekar på pagefile, men jag måste fråga ändå.

Har haft 4 GB ram i min burk relativt länge, men har på sistone börjat få problem med att minnet helt enkelt tar slut, framför allt när jag jobbar med diverse utvecklingsmiljöer som tar upp mycket minne. Nu har jag köpt 4 GB till, så totalt 8. Köpte i samband med detta även en ny systemdisk och gjorde en ren installation av windows 7, så diverse inställningar har ju försvunnit. Bland annat så är ju defaultinställningen att windows hanterar pagefile helt själv.

Nu undrar jag hur windows kan tycka att jag behöver en pagefile på 8,4 GB när jag har 8 GB ram ? Har aldrig haft i närheten av så stor pagefile förut, och om något så hade jag förväntat mig att den skulle bli mindre nu när jag köpte mer ram. Är jag ute och cyklar?

Av Tower

Det löste sig märkligt nog när jag hade kört startreparation på windows 7 cdn två gånger efter varandra.....

Av Tower

NTLDR is missing efter omflytt av SATA-portar

OK, kanske inte helt soklart topic, så jag förtydligar lite

Jag två diskar, en SSD med windows installerat på, samt en lagringsdisk.
Från början så var min SSD inkopplad på SATA_1 och lagringsdisken på SATA_0.
Nu läste jag på OCZs forum att man får bäst prestanda om man har SSDn på SATA_0, så jag stängde av datorn och bytte plats på dessa rakt upp och ned. Så nu sitter alltså SSDn på SATA_0 och lagringsdisken på SATA_1.

Vid nästa boot så fick jag "NTLDR is missing".
Har kollat i BIOS och bootordningen är korrekt. Har även testat att koppla ur lagringsdisken tillfälligt för att säkerställa att det inte är så att SSDn inte hittas och datorn ändå försöker boota från lagringsdisken, men får samma fel.

Kan jag göra något annat än att byta tillbaka? Det kanske inte går att byta port efter att windows är installerat?

EDIT: Bör nog nämna att jag kör Windows 7 64 bit också. Datorn i övrigt som i sign

Av Tower
Skrivet av partynikko:

Ja, därför du får upp Felmeddelandet, också råkat göra det en gång ^_^.

Jag körde Windows Recovery en 2-3 gånger sen gick det att boota.

Valde att installera om helt trots allt

Av Tower

Nej det är en retailversion, så det borde utan att ringa. Fick ytterliggare problem med att skrivbordet var helt tomt när jag bootade från den nya disken, så jag gjorde om cloningen. Dock ingen framgång, får nu någonting i stil med "Cannot find BOOTMGR" när jag försöker boota från disken.

Satte disken som "aktiv", var det dumt ?

Av Tower

"Windows är inte äkta" efter diskkloning

Goddagens

Vet inte om detta är rätt forumdel, någon snäll själ får flytta ifall det är fel!

Jag har precis köpt mig en ny SSD (Vertex 2 60GB) då min gamla SSD var för liten (Vertex 30 GB).
Har använt Norton Ghost för att klona den gamla disken med operativ och allt till den nya disken.

Jag lyckas boota från den nya disken, men nu får jag plötsligt upp ett meddelande om att min Windowsinstallation inte är äkta. Mycket märkligt tycker jag. Jag har en helt legitim kopia av windows 7. Någon som vet vad det kan bero på, har jag gjort något fel vid kloningen?

Av Tower

Tack, då kör jag på det

Av Tower

Efter lite googlande så har jag tillslut bestämt mig Det verkar vara mer eller mindre dött lopp mellan Vertex 2 och Corsair i de tester jag har sett. Crucial läser snabbare men verkar ha betydligt lägre skrivhastighet, så den går bort.

Valde tillslut Vertex 2, mest då jag är nöjd med den Vertex jag redan har, samt den support jag har fått de få gånger det har behövts. Känns som det inte är någon större skillnad mellan Corsair och Vertex 2.

EDIT: Hade någon tips på mjukvara för att klona den gamla disken till den nya?

Av Tower

Är det Crucial som gäller eller?

Av Tower

FAAAN också

Jaja, det är väl inte hela världen antar jag. Tack iallafall, tur att jag inte spelade allan och beställde DDR3 utan att fråga först

Då jag redan har 2x2GB så borde väl det bästa alternativet vara att köpa ytterliggare 2x2GB ?
En fråga, vad är det för skillnad på

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=218774

och

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=515212

Verkar ju vara exakt samma minne? Jag har den första varianten i burken just nu

Av Tower

Utöka minne, vad tänka på?

Hej alla glada!

Jag kör idag på datorn i sign och pysslar en hel del med utveckling mm på datorn. Har på sistone relativt ofta fått minnesproblem, min 4 GB räcker helt enkelt inte till när jag köra utvecklingsmiljö, databashanterare, surfar mm samtidigt.

När jag köpte datorn så var DD3 fortfarande nästan dubbelt så dyrt som DDR2, därav mitt val då. Nu är ju DDR3 löjligt billigt, så jag tänkte passa på att köpa det om det är möjligt. Processorn ser jag ingen anledning att byta ut i nuläget, den är jag nöjd med. Går antagligen att klocka lite också om jag skulle orka det någon dag

Visst kan jag väl byta från DDR2 till DDR3 utan att även byta processor? Mitt moderkort klarar ju DDR3 om jag har läst rätt. Vad jag har förstått så får man väl bäst prestanda om man kör med tre minnen av samma storlek, så jag bör alltså köpa 3x2GB eller 3x4GB?

Har spanat lite på Corsair XMS3 DDR3 PC12800/1600MHz CL7 3x2GB som är löjligt billigt, är det något fel på minnet eller?

Tips mottages tacksamt!

Av Tower

Byta ut OCZ Vertex 30 GB, vad tänka på?

Tjena alla glada

Jag köpte mig en OCZ Vertex 30GB för något år sedan då SSD fortfarande var relativt dyrt. Tyvärr var jag dumsnål, så nu sitter jag här med en 30GB systemdisk och ett windows 7 som slukar snart 20GB. Inser att jag måste köpa mig en större disk, orkar inte sitta och rensa hela tiden. Egentligen så finns det väl två alternativ som jag ser det:

1) Köpa en helt ny SSD
2) Köpa en till som den jag har och köra raid0 (måste det vara samma modell isåfall?). Har rätt dålig koll på raid för övrigt, antar att man måste ha något controllerkort eller liknande för att det skall fungera också?

Så vad tycker ni vore bäst?
Jag känner väl egentligen att 60, 80 eller 120GB på systemdisken inte spelar någon större roll, jag har en lagringsdisk också som jag klarar mig på alldeles utmärkt.

OCH: Jag vill inte lägga mer än 2000 kr, vilket kanske utesluter raid helt.

Tips?

EDIT: Tar tacksamt emot tips på program som skulle låta mig stoppa in min nya disk, klona befintlig systemdisk, ändra bootpartition och sedan kunna boota från den nya disken. Orkar inte installera om operativ och alla program igen

Av Tower

Tack för alla svar!

Får fundera lite på vad det blir. SSD vore trevligt, men det känns som man behöver ha åtminstone lite koll på var man installerar sina program mm om man ska köra med separat systemdisk, tror tyvärr inte att farsan har det

Det lär inte bli några spel, så det lär kanske inte behövas det värsta grafikkortet som pengar kan köpa just nu.

Av Tower

Dator för videoredigering

Tjena

Farsan bad mig ge tips om på dator som ska användas för bl.a. videoredigering. Tittar i första hand på färdiga paket, vill undvika "lösplock" om möjligt. Farsan har handlat på webhallen tidigare och gillade bemötande mm där så jag har börjat med att kolla där.

Alla tips är välkomna!

Tittade på denna, vad tror ni om den?
http://www.webhallen.com/prod.php?id=108177

Av Tower

Var tog mailen vägen?

Tjena!

Installerade idag Win 7 Home premium, gjorde en clean install och tog bort mitt gamla XP. Innan jag formaterade så körde jag Windows Easy Transfer för att spara diverse inställningar, mail mm.

När Win 7 kom igång så drog jag hem Windows Mail Live som många verkar föreslå. Första gången jag körde programmet visades ett meddelande i stil med "Meddelanden från Outlook Express 6 kunde inte importeras".

Jag har ingen aning om var mina mail har tagit vägen. Har kört WET igen och fått tillbaka alla filer, men jag hittar alltså inte mina mails.

Någon som varit med om något liknande och vet vad som kan göras?

Av Tower
Citat:

Ursprungligen inskrivet av m3tr0
Vänta, kanske har nåt med din Vertex att göra. Har du uppdaterat firmwaren på den?

Word, verkar ha varit det som var problemet, eller åtminstone en del av det. Hade FW 1199, uppdaterade idag till nyaste som släpptes för mindre än en vecka sedan. Problemet verkar ha försvunnit helt, har kört stabilt i ~5 timmar vilket jag inte kunnat göra tidigare. Installerade inte heller någonting som hade med AMD Cool & Quiet att göra denna gång, kan eventuellt ha spelat in också!

Av Tower

Nä det är ett 650W Corsair CMPSU-650TXEU.

Har kört debugging tool också, och den säger alltid samma sak:
IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL

och "Probably caused by: ntkrpamp.exe"

Och det är tydligen en av windows systemfiler...