Inlägg

Inlägg som nightboy42 har skrivit i forumet
Av nightboy42

Allmänt om vpn och WNDR3800 Router

Hej.

Jag har ett par frågor om VPNer och routrar. Är det möjligt att ta tex Ipredator och koppla in den till routern direkt? Vet någon om WNDR3800 har stöd för fler än 1 vpn tunnel på en gång?

Av nightboy42

Tackar för all er hjälp. Efter mycket om och men så börjar farten äntligen komma ^^

Av nightboy42

Kan ju prova ett par andra klienter med. Men som sagt sitter jag på en stängd sida (inte öppen tracker) och där brukar man tanka och ladda upp i maxhastighet. Med 4 seeds och 50+ leechers tycker man att jag skulle hjälpa till?

Men jag gjorde även ett annat test i webbläsaren och där tankades torrent i flera mb/s. Jag funderar med på det och återkommer om jag löser problemet.

Av nightboy42

Har provat med 1.6.1, 1.7.7, 1.8.5, 2.2.1, 3.2.5 eller va den senaste nu är.

Av nightboy42

Hmm koppla mig direkt in i väggen och det verkar inte fungera trots det. Så det kanske inte är routern som klyddar. Hmm vad ska man göra?

Av nightboy42

Jag är inne på privata trackers (torrentleech, iptorrents) och jag tankar i max hastighet ner, men jag laddar upp i marginella hastigheter. Då gäller det även torrenter jag själv lägger upp eller vissa med få seeds och en drös leechers.

Av nightboy42

Jag har drygt 250 gb ledigt på hddisken i fråga vilket inte bör överbelasta den. Samt har bara 4 aktiva torrents varav 3 av dem är färdiga. Men jag prova din router faktiskt och lämna tillbaka min netgear och använda linksys istället.

Av nightboy42

Ownit och bittorrent

Hej.

Jag flyttade nyligen till en ny lägenhet som har ownit bredband (yes äntligen 100/100 tänkte jag). Men mina torrenthastigheter är värdelösa. Jag använder en 3e parts router som heter WNDR3800 (Netgear).

Jag laddar ner i max hastighet men jag laddar upp i 10-50 kb/s MAX. Jag är ansluten till en torrent som har 4 seeds (där jag är en av dem) och har 50 leechers. Jag är ansluten till 25 av dem men ingen laddar ner i en bra hastighet från mig. I routern har jag öppnat port 4000-65000 bara för skojs skull nu när jag testar runt och jag märker ingen skillnad i hastighet. Jag använder mig av uTorrent 1.8.5 (då 3.1.2 är värdelös och alla rekommenderar 1.8.5. eller 1.7.7). I bredbandstest får jag ut 97/89 mbit så uppladdningen fungerar. Tror ni jag blir begränsad via torrent?

Kan någon hjälpa mig och ge mig tips på vad jag ska göra för att förbättra mina hastigheter?

Av nightboy42

Om du använder youtube eller något annat som har flash i sig kanske det är som det var för mig. Flash använder sig av "aktivera maskinvaruacceleration" vilket betyder att den tar hjälp av ditt grafikkort för att spela upp saker eller visa saker. Vilket totalt förstörde min dator

Stängde av det o nu fungerar allt. Kanske inte är din lösning men kanske värt ett försök att stänga av (högerklicka på en youtube film och klicka inställningar). Ett annat tips är att installera den senaste beta versionen av nvidias drivrutiner då dessa verkar stabila.

Glöm för övrigt inte att starta om efter varje inställning (inkl. flash). Ananrs är drivrutinerna instabila tills det görs

Av nightboy42

Kan vara en rad med olika saker. Kan vara något så enkelt som att dina OpenGL drivrutiner strular. Gör som alla kommer rekommendera. Testa alla typer av drivrutiner. Nya som gamla (beroende på grafikkort).

Av nightboy42

Wow... Jag måste säga... att för första gången i mitt liv e jag imponerad av windows update... Det installerade min fil och hittade mitt grafikkort igen

Nu för att lösa problemet. Jag tror mitt problem var flash relaterat. Med andra ord. Youtube gör 10.2 instabilt (och senare). Eftersom de har som standard inställt på "use hardware acceleration". Vilket betyder att flash kommer använda sig av mitt grafikkort. Stänger jag nu av detta borde det lösa mitt problem. (detta gäller dock inte alla flashfiler utan bara de som har inställt på att ta hjälp av hardware).

Av nightboy42

Ja har provat sätta den på alla olika PCI slots som primär display i bios. Men den hittas inte där. Ja sitter på ett GA-ex58-ud3r moderkort. Eftersom kortet har fungerat en dryg månad så antar jag att det är moderkortet som det är fel på.

Det enda som står i enhetshanteraren är: "standard vga-bildskärmskort" och ja har försökt installera drivrutinerna manuellt. Men detta fungerade inte. Nu kör jag en windows update som av ngn anledning hade nvidia kortet med i sin lista. Får se om den klarar forcera det.

Av nightboy42

Saken är att jag kan ha löst problemet. Men jag tänkte först prova installera äldre drivrutiner... Så jag avinstallerade de gamla... Men då försvann kontakten med grafikkortet... Försökte formatera men den hittas fortfarande inte... Hur tusan ska jag göra?

Av nightboy42

Jag har försökt 266.66, 270.35, 275.33, 280.ngt, 285 (beta). Alla klyddar likadant. Ja har även underklockat det nu och låter det dra mer ström (1.050) men problemet kvarstår. Jag tror det är mitt moderkort då det fungerar fint någon vecka efter formatering sen slutar det fungera

Av nightboy42

Blir nog att jag köper ett annat grafikkort Kanske ett ati? Men jag arbetar med 3D och dessvärre suger ati på det... Kanske nvidias 285 drivrutin när den nu kommer löser problemen?.

Ingen som lyckats lösa detta dryga problem?

Av nightboy42

Kör nu på äldre versioner 266.66, det kraschar fortfarande. Jag har provat överklocka volten så de ligger på 1050 som många verkar rekommendera. Har även underklockat frekvensen då den kom överklockad till mig med 900 mhz (nu 850).

Inget hjälper...

Av nightboy42

560ti drivrutiner kraschar?

Hej.

Undrar om andra har samma problem som mig. Mitt 560ti kort kraschar hela tiden. Först hade jag de senaste drivrutinerna (280 ngt) och efter någon dag började grafikdrivrutinerna krascha. Så jag formaterade om min dator och instlalerade ett par äladre (275) men dessa började idag också krascha. Nu sitter jag på beta versionen av 285 som snart bör komma ut. Men det händer fortfarande.

Har någon en lösning på mitt problem?

Specs:

PSU: OCZ StealthXStream 2 700W
RAM: 6 gb corsair (1300 mhz) ddr3
CPU: Intel I7 2.6 ghz (4 kärnor) ej sandy bridge
Grafikkort: Asus 560ti

Jag fruktar att det är mitt moderkort då jag har haft problem med min dator en längre tid men när jag skickade kortet flr felsökning och reparation hitta de inga fel. Men jag vet inte

Av nightboy42

Eller så förstod jag precis att gult sken = 100 mbit/s "Denna lysdiod lyser med gult sken när porten är ansluten till en 100
Mbps Fast Ethernetstation". Tack ändå

Av nightboy42

D-Link DGS-1008D frågor

Tjo!

Jar har nyligen köpt den här skönheten: D-Link DGS-1008D. Men jag verkar inte få den att fungera med min router. Vilken port ska man använda för att kunna dela ut internet via den? Manualen säger mig inget vettigt. Någon som kan hjälpa?

Den jag satt routern i lyser bara gult. Har provat port 1-2

Av nightboy42

Låter bra! Blir mer och mer övertygad över 560 kortet. Tackar för hjälpen. En annan fråga då. Vad rekommenderar ni för tillverkare? MSI? Gigabyte? Asus?