Inlägg

Inlägg som nightboy42 har skrivit i forumet
Av nightboy42

Ah!är dock kluven på om jag ska lägga ut ytterligare 800-1000:- och köpa en gtx 570 kort istället. Även om testerna är bättre på 570 tror jag inte 100 poäng hit och dit rättfärdigar 1000:-

Av nightboy42

Skillnad på 560ti 1gb och 560 2gb?

Vad är det för skillnad på http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=622613 som har 1 gb och Ti i namnet och http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=635248 som har 2gb men ingen Ti i namnet.

Förutom den uppenbara extra 1gb grafikminne ser jag inget märkvärdig skillnad på dem. De ligger på drygt samma peng också. ca 2000:-

Kan någon klargöra?

Av nightboy42
Skrivet av Pissespann:

Japp, men de klockas ned!

Kan man överklocka alt stänga av så de inte klockas ner? (jag är helt ny på bärbara-datorer fronten

Skrivet av Dr.Pepper:

Men men.. är inte TimelineX en Aspire då?

Jo, det är den.

Av nightboy42

Har Acer Aspire TimelineX 4820TG stöd för 1333 mhz minnen eller bara deras 1060?

Av nightboy42

Ah kanon! Tackar så mycket för hjälpen!

Av nightboy42

Byta Hdd men ingen cd läsare för backup

Hej

Jag funderar på att köpa en liten 13-14" bärbar. Den jag har ögonen på har ingen cd läsare. Ska köpa till en SSD hdd och byta ut den urusla mekaniska disken inuti. Hur går jag tillväga för att göra en backup och installera den på den nya disken egentligen?

Kan man göra det via en USB sticka?

All hjälp uppskattas

Av nightboy42

Är det nätaggets fel?

För en vecka sedan eller något kunde jag inte starta min dator längre. Den gick bara till BIOS. Sen när den skulle hitta IDE stog den still. Så jag trodde ju att HDDn hade dött. Så jag köpte nya delar (tyckte det va dags att uppgradera). Min nya hdd fungerade trots allt fortfarande inte, så jag prova en av de gamla... Som fungerade. Men sen i morse när jag skulle starta datorn gick det inte. Antar att mitt nätagg har varit boven hela tiden?

Av nightboy42

Alla kablar är i. Både ström och sata kontakten. Och motsvarande på moderkortet. Fast idag när jag skulle starta datorn kunde jag inte... Så det verkar som om mitt nätagg gett med sig

Av nightboy42

Använda mer än 4gb ram?

Jag köpte precis en ny dator och har precis installerat Windows 7. Min dator ska ha 6 gb ram men bara 4 är tillgängligt. Jag använder Windows 7 professional 64bit.

Hur kan jag få windows att använda all minne?

tack för hjälpen

Edit: Skulle behöva er hjälp med en annan sak. Köpte delarna på komplett.se och de säger följande för minnena: Corsair XMS3 DDR3 1333MHz 6GB CL9

Trots att det står att de ska köras på 1333 körs de på 1030 ngt

Av nightboy42

Datorn hittar inte hdd

Hej

För drygt en vecka sedan dog min dator... Den startade bara bios och försökte hitta IDE men inget hittades. Jag trodde direkt att en av min hddiskar hade dött. Så jag gjorde vad vem som helst hade gjort ^^. Jag köpte helt nya datordelar inkl. HDD. (skulle ändå uppgradera min burk).

HDD
Grafikkort
Minne
Moderkort

När jag hade kopplar in allt med hjälp av en kompis så skulle jag starta och installera... Men min bios hittar inte min nya hdd som är ensam insatt eller någon av de andra jag har... Och bara min ordinarie systemdisk fungerar, så den hade tydligen inte kraschat. Då har jag 2 funderingar kring vad det kan vara. Antingen ger mitt nätagg för lite ström (vilket den inte gjort tidigare för jag har haft 3 interna hddiskar i 3 år) eller så är det fel på sata kablarna... Eller vad tror ni?

Jag har ett sprillans nytt moderkort så det är inte det som spökar.

PS: När jag testade köra enbart med min nya hdd och ingen av de andra diskarna så ville den inte starta alls. Antingen gick den sönder under transport eller så är det sata kabeln.

Vad är AHCI? (den är by default avstängd så jag lät den vara det)

Alla diskar är SATA II

Tack för hjälpen!

Av nightboy42

Kan inte hitta en vista dator

Detta har säkert kommit upp 100 tals gånger men ja har inte hittat en lösning trots sökning på detta forum och resten av internet.

Jag kan inte hitta min brors dator. Det är en vista dator (laglig).

- Jag har installerat LLTD på min burk för att hjälpa vista hitta min dator.
- Jag kan pinga hans dator och få svar. Han kan inte pinga min
- Vi använder båda Kaspersky som jag stängt av brandväggarna på. Samt windows brandväggen är avstängd
- Vi ligger båda i samma arbetsgrupp
- Jag har tittat så att alla protokoll är installerade och igång
- Min brors dator har dock "Network Detection: Custom". Kan INTE ändra denna till ON/Active hur jag än gör. Den ställer sig bara på anpassad... Kan tänka mig att det är den stora boven. Har någon en lösning? Så vitt jag vet har hans dator de senaste vista drivrutinerna.

- Jag har satt på filesharing o.s.v och stäng av att den ska kräva lösenord.
- Jag kan inte hitta hans dator om jag direkt försöker söka på hans IP.
- SSID är avstängt
- Printersharing är grå, kan inte ändra något där. Vi har ingen skrivare ändå
- I våra avstängda brandväggar har jag också skapat zoner med våra ip adresser som har full access till allt.

Någon som har ngt fulknep som kan hjälpa mig?

Tack!

Av nightboy42

Ljud från datorn till TVn

Hej

Jag har precis fått min TV och jag har också införskaffat mig en hdmi->dvi kabel samt en 3.5 mm ha-ha som är inpluggad och fungerar finfint. Jag har dock ett par frågor.

Finns det något program eller något som kan känna av om videoprogrammet som är igång spelas på tvns skärm och då enbart använder dess högtalare och inte mina egna. Tänkte nämligen spela samtidigt som jag tittar på film och det hade varit guld värt om det hade funnits en sådan funktion. För som det är nu spelas det ljud både från mina datorhögtalare och från TVn. Det kanske inte går?

Tack för all hjälp.

Av nightboy42

Samsungs "High Contrast"

På flera av samsungs 5 serie tv apparater ser man "Dynamisk kontrast - High Contrast"... Det säger inte mig vilken kontrast deras tv har. Någon som har något information om ämnet?

Av nightboy42

Tackar tackar, några andra åsikter?:)

Av nightboy42

Mer tv spel faktiskt, har redan en bra datorskärm. Men jag tycker det är dags att jag går över till HDMI :P. Ska snart flytta hemifrån också. Är trött på att spela 360 på min datorskärm... och jag ska snart köpa en ps3a med

Av nightboy42
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ErikR
ska du spela mer än se på tv/film på den ??

hur långt ifrån ska du sitta från den ??

har du max 7k så får du de flesta 32" inom budget...

Vill du ha bra ljud eller ska du koppla till annat ?

Är designen viktig ??

- Om du läser längst upp står det att jag främst ska spela på den
- Jag ska ha den ca 1½ meter ifrån mig (har datorn brevid).
- Ja har max 7k att spendera, och det är de 3 jag utgår från)
- Ljudet är inte det viktigaste för mig och jag kan fixa ljudkällor från andra håll.
- Designen är sådär viktig, ska ju inte se ut som ngt som blivit misshandlat.

Av nightboy42

Välja mellan 3 LCD

Hej alla tv experter! Jag ska välja ut en ny tv snart och jag behöver lite hjälp (Obs: Tvn ska användas främst för att spela på). Jag tänker skriva lite kort info om var tv. (specsen på var tv är ungefär likadana). Samtliga tv apparater finns på Siba och det är nog där jag tänker köpa dem. Jag har kollat på tv apparater nu i 2 veckor och dessa tre har jag beslutat mig för att välja mellan. Jag har 7k att lägga på en.

PS: Jag ska självklart gå ner och titta på de 3 apparaterna innan jag bestämmer mig men all info och kunskap är guld värt.

Den första är en Samsung LE32B558, 32", fullHD tv.

Dock i specsen står detta: Dynamisk kontrast - High Contrast ... Det hjälper inte mig direkt. Någon som vet vilken kontrast "high contrast" är?

Sen har jag hört lite dåliga saker om DNIe men inte om DNIe+. Om någon har en DNIe+ tv eller vet något om det överlag, dela gärna med er.

Specs:
Ljusstyrka: 500
Bildkontrast: High Contrast
Responstid: står ej någon stanns

http://www.samsung.com/se/consumer/detail/productPreviewRead....

Den andra tvn är en Philips 37PFL5604H

Detta är också en fullHD. Jag har hört från min kompis att färgerna på philips tv apparater inte är av bästa kvalitet. Någon som har en åsikt om detta?

Specs:
Ljusstyrka: 500
Bildkontrast: 50 000:1
Responstid: 8 ms (aningen högt)

http://www.consumer.philips.com/consumer/sv/se/consumer/cc/_p... (generellt for 5000 serien)

Den sista är då Sony KDL32V4500.

Den kör på Bravia Engine 2 vilket jag har hört är bra. Den är också varmt rekommenderad av min kompis. Fast när jag letar runt på internet om priser och dylikt i sverige hittar jag bara enstaka sidor. Det verkar vara en utgående serie för motsvarande 37" finns inte längre. Denna tv är dock bara HDready. Jag vill inte vänta flera månader på att sony ska lansera sin nya serie, då jag redan väntat tja, flera år me att köpa en LCD

Specs:
Ljusstyrka: står ej
Bildkontrast: 33 000:1
Responstid: står ej

http://www.sony.se/product/t32-v-series/kdl-32v4500/tab/techn...

All hjälp uppskattas. Tack i förtid ^^

Av nightboy42

Kan någon starta en protestlista?

Av nightboy42

Absolut absurt. Det kommer aldrig hålla. Svenska folket kommer att rasa. Jag kommer aldrig betala för något jag inte använder. Kommer slåss för det här in i det sista. Detta är ännu ett desperat sätt för den svenska regeringen att dra in mer pengar.

Låt folk som vill se på svt eller andra kanaler på nätet skriva upp sig som användare och betala på det viset. Annars kan det vara. Bättre att ha ett konto system på tjänsten än att göra tusentals svenskar skuldsatta.

Av nightboy42

hdmi datorskärm och xbox 360

Hej!

Jag tänkte snart köpa en andra skärm till min dator som kommer ha en HDMI utgång. Skärmen kommer ju också vara inkopplad till datorn.

Hur som helst, hdmi ska skicka ljudsignal också och därför undrar jag om jag kommer höra ljudet från min dator när jag spelar xbox 360 via min hdmi skärm (som är inkopplad till datorn)?

Tack för hjälpen