Inlägg

Inlägg som hejsan123 har skrivit i forumet
Av hejsan123

Haha, Unostars

Av hejsan123

Lägger du ner lite tid på det kan du sätta upp en OpenSolaris-burk med SMB/NFS/ZFS. Sedan har du en riktigt schysst filserver med datan säkrad.

Av hejsan123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av W|ckerMan
Alla människor är mördare i "rätt" situation. Glöm inte det.

Att avsiktligt kallblodigt skjuta ihjäl en antirasist kan ju knappast kallas "rätt" situation?

Av hejsan123

Det finns det här jättebra haxxet för att styra andras cd-läsare, men det är ganska hemligt så du får inte sprida vidare det:

Klicka på knappen! (Upprepas ett valfritt antal gånger för ett valfritt antal ut- och inåkningar)

Edit: Sen kan du ta ett fiskespö och peta från 2 meters avstånd för att göra det ännu mera sneaky. Kan byggas på i all oändlighet med avancerade grejer... Du kan till och med slå dina kompisar i skallen med fiskespöt. Haha!!! Hur kul vore inte det?!?!?!

Edit 2: La till fler skiljetecken.

Av hejsan123

Konvertera till ntfs...

Av hejsan123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nerios
Alla barnen hade mail, förutom Sven han har ingen vän.

Alla barnen fick mail från sina vänner förutom Pam, det enda hon fick var spam.

Av hejsan123

Alla barnen var på fest förutom Maud, hon satt hemma och hackade kod.

Av hejsan123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZuqR
Personligen anser jag att hela uppbyggnaden och syftet med programmet verkar skumt.

Varför tvinga användaren att skriva in sin längd i både meter och centimeter?
Vad ska man ha kg till?

Tror att du behöver fundera på vad du egentligen vill åstadkomma med programmet innan du sätter dig ner och börjar skriva det.

Det är en övning i en bok.

Av hejsan123

Och problemet kvarstår. Efter att vi bytte till fail-safe ökade tiden det tog innan den stängdes av till mellan några minuter och några timmar. Minnena är inställda på rätt volt och så. Bland det första vi gjorde var att köra ett memtest i lite över en timme och då uppstod inga fel eller liknande. Några nya förslag?

Av hejsan123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av don_Martin
Det var år och dar sedan jag senast lekte med C++, men jag har ett tips. Vid felsökning av enklare program som detta, kan det hjälpa att lägga till extra utskrifter av alla berörda variabler. Så du kan se om de någon gång får konstiga värden.

En sak jag störde mej lite på i koden var Manad och manad. Jag minns inte om stor/liten bokstav i variabelnamn har betydelse, men tycker ändå om att ta det säkra före det osäkra. Jag tror att jag brukade börja alla iteratorers namn med "it", så "itManad" skulle nog passa bättre i for-loopen. Då syns det i alla fall tydligt vad variabeln i fråga är till för.

Hoppas du hittar felet med koden. Jag hatade när allt såg felfritt ut, men fortfarande bara skrev ut nonsens.

C++ 'är' case-sensitive, så Manad och manad är två olika variabler. Och istället för att börja debugga genom att köra med utskrifter lite överallt är det väl ett perfekt tillfälle att lära sig lite riktig debugging...

Av hejsan123

Som sagt, det är inget problem med mjukvaran. Bios uppgraderade vi till nyaste versionen också. Nu körs bios med fail-safe-inställningar laddade och den har faktiskt fungerat i över en halvtimme med surfande och spelande på nätet. Mycket möjligt att en ny version av bios + de inställningarna gjorde att den började fungera bra. Dock lite konstigt att den stängdes av de första 2-3 gångerna när vi ändrade nyss...

Av hejsan123

Nybygge stängs av vid användning av nätverkskorten.

Vi har alltså köpt och byggt ihop följande dator:

Processor: AMD Athlon 64 X2 6000+ 3.0GHz Socket AM2,2MB, BOXED m/fläkt
Moderkort: MSI K9N SLI-2F, nForce 570 SLI, DDR2, Socket-AM2, 2xGbLAN, ATX, 2xPCI-Ex16
Minne: Corsair Value S. PC5300 DDR2 2048MB Kit w/two matched Value Select 1024MB
Grafikkort: XFX GeForce 8600GTS 675M 256MB GDDR3, PCI-Express, 2xDVI/HDCP, 675/2000Mhz
Nätaggregat: Apevia 550W Chameleon Alu, Blå/Grön/Röd LED, 2xSATA, PCI-E, ATX/EPS, 20/24pin
Temperaturer: Processorn runt 40 grader, övriga systemet runt 30 grader.

Allting fungerade bra vid installationen. Senaste versionerna av drivrutinerna installerades utan problem. Spel och program fungerar bra. Men det är när vi kopplar i en nätverkskabel och börjar använda något som kräver internet som datorn bara stängs av. Datorn går så länge man inte använder internet, även med nätverkskabeln i. Men så fort vi belastar nätverkskortet, eller ja, nätverkskontakten (inbyggd) så stängs datorn av. Det tar mellan 0-10 sekunder efter att man har börjat surfa, och sen stängs den av.

Det första vi testade var att uppdatera till nyaste versionen av bios, dock kvarstår problemet. Vi har även testat ett annat nätaggregat, plockat ur minnen och stuvat om dem, testat med ett pci-nätverkskort men fortfarande samma problem. Vi testade även att starta datorn på en Ubuntu liveskiva men datorn stängdes även där av när vi drog igång Firefox och den laddade sin startsida.

Kylningen bör inte vara några problem, vi har rejält med fläktar överallt som kyler det mesta. Ingen del är jättevarm i datorn... Nu medan jag skrev det här testade min kompis att ladda bios fail-safe-inställningar vilket verkar ha gett en viss förbättring. Tre gånger har han nu lyckats surfa i över 30 sekunder, vilket absolut inte var möjligt tidigare. Det skumma är att jag testade failsafe en gång under gårdagen, men då stängdes den av lika snabbt som alltid...

Har ni någon aning om vad som kan vara fel? Eller några idéer på fler grejer vi kan försöka med? Hittar vi ingen lösning under helgen ringer vi till Komplett på måndag, men det känns mindre roligt att behöva skicka in grejerna...'

Edit: Efter att han bytte till fail-safe i bios har den fungerat i upp till flera minuter, varje gång. Vi får väl fortsätta och testa därifrån helt enkelt.

Av hejsan123

Öppnat portar i routern som sagt, sedan connectar du till din externa IP från skolan. www.whatismyip.org

Av hejsan123

Ge henne en Gentooskiva och en länk till Gentoo Handbook så har hon allt hon behöver

Av hejsan123

Testat KTorrent?

Av hejsan123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EyEr0n
"Attack" är inte heller att förglömma.

"Skandal!"

Av hejsan123

Kalaha låter kul, bra initiativ!

Av hejsan123

De pratar om WoW och beroende på p3 nu, lär gå att lyssna i efterhand på webben också...

Av hejsan123

Nästan så man blir sugen att börja lira igen

Av hejsan123
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BobbyFromDallas
Protokollet är nästan klart, ska bara kolla över ett par detaljer när jag kommer hem. Förvänta er en update till kvällen.

Började lite smått på implementeringen av servern igår. Så fort jag får något som går att köra kommer jag att lägga upp koden via CvsTrac [1] repository och låta arbetet ske i det öppna så att frivilliga kan hjälpa till. Valde att skriva programmet i Python då jag vet att det är många på forumet som använder detta språk.

[1] http://cvstrac.org/

Härligt